16 yasinda evlendim. Hemen cocugum oldu. Simdi 2. kez hamile kaldim bu yasta bu sorumluluk bana cok tuhaf geliyor. Ailemin diretmeleri oldu ama esimi sevdim. Yasi yerinde onun cok da iyi babalik yapiyor ama daha alisamadan 2. bebek beni korkutuyor. Hayatimi sorguluyorum duygularim karmakarisik. Ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Bir bayan olarak çocuklarını ve kendi hayatını hep garantiye al 10 lira geçerse at köşeye bir yere. Bol bol oku ve kendini geliştir yoksa köle gibi kullanılırsın. Yemek yap çocuklara bak onu yap şunu yap eski devirlerde bayanlar çalışmıyordu bu yüzden bayanlar köle gibilerdi herif ne ise odur, savunmaya bile fırsatları olmuyordu. Sen bu süreçte bir bayan olarak erkeğini idare etmelisin. Tekrar diyorum oku bol bol geliştir kendini yoksa Allah Korusun bir boşanma falan olur nafaka bile alamazsın. GARANTİYE AL KENDİNİ VE BOL BOL GELİŞTİR KENDİNİ!
12 Yorumla
Soran+1 yılEgitimime devam ediyorum zaten ve esim de inan oyle biri degil bosanmak falan dusuncesi bile kotu
En İyi Cevaplar
düşünme üzülecek birşey yok. hem anne hem eş hem kadın hem genç ol yani eşinle herşeyi paylaş ve yaşa...36 yaşında gençken boyun kadar reşit çocuğuun olacak bu avantaj ve güzel. çok şanslısın. mutluluklar dilerim
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler :)
Bebek bakma tecruben oldugunu sanmiyorum ve gorduklerime inanamadim 16 yasinda evlendim o. O Pardon ama ailen cok cahil ben asla kizima boyle birsey yapmam. Bebek bakmak istiyorsan beklemen gerekiyor ama yinede gencligi yasamadin bebek bakmayi da zor ogrenirsin daha cok zaman var bebek bakman icin.
13 Yorumla- +1 yıl
Ailesi karşı çıkmış zaten. Kendisi ısrar etmiş sevmiş evlenmek istemiş. Eğer eşiyle arasında ciddi bir yaş farkı yoksa bence sorun yok ama genede erken evliliğe bende karşıyım. Yani ailesine suç bulmayalım.
Soran+1 yılBebegime cok da guzel bakiyorum. Su arkadas yanlis aciklamis ben aileme karsi gelmedim onlar istedi evlenmemi
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen dün bu konu ile ilgili film izledim. Düşündükce dahada büyür kafanda emin ol. Hem korkacak ne var? Eşin sana destek oluyorsa. Güzel eylenceli kalabalık bir aileniz olur, ki 2 çocuk bence orta yani. En çok neden korkuyorsun mesela neyi başramayacağını düşünüyorsun?
21 Yorumla
Soran+1 yılBasaramama da degil her seyin cok ani olmasi korkuttu
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
31Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılhamilelikte duygu durumlarında ciddi değişiklikler olur.
evet erken yaşta annelik hem de iki çocuk birden zor bir durum ama seninle arkadaş gibi olacaklar, yaşın ilerlediğinde bebek bakmak daha zor olabilir. eşin de iyi babaymış, şanslısın işte. Allah'a şükret sana bu nimetleri verdiği için. kafanın karışması da doğal.11 Yorumla
+1 yıl21 yaş var arada ya baban yaşında birisiyle nasıl evlendirdi ailen seni?
yazık ya ne hallere düştük
arkadaşım daha sen çocuksun 16 yaşında çocuk sahibi olmak :/ :/ Allahım yar ve yardımcın olsun inşallah
benim annem de 15 yaşında abimi 16 yaşında beni doğurmuş ama sonuç ne yetiştirme yurdunda anne ve babam olmadan büyüdüm annemi 13 yaşında tanıdım
daha çok küçüksün şimdiden seviyorum falan diyorsun da hiçbirşey sandığın kadar kolay değil malesef02 Yorumla
Soran+1 yıl2 yildir cok guzel anlasiyoruz ben memnunum esimden
- +1 yıl
Herkes değişir sende eşinde
Bunu yıllar gösterecek
+1 yılBende de senin gibi 16 yaşında evlendim ve iki çocuğum var. Benimde bunalımda olduğum zamanlar oldu elbette ama en güzeli şu an çocuklarım büyüdü ve onlarla beraber vakit geçiriyorum. Hiç korkma hiç üzülme, allaha tevekkül et o herşeyde yardım edecektir sana :)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni yanlis anlamayin fakat ileride cok pisman olucaksiniz. Cok cahilce bir hareket ve mantiksiz bir durum. Resmi bir nikahiniz bile yok reşit degilsiniz çünkü. Ve birgun esiniz sizi aldaticaktir cunku birgun doyucak sizden soguyacak. Cocuklarinizla ailenizin evinize doneceksiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılResmen evliyiz
+1 yıl16 yasinda bir "cocuk" duzgun karar veremez. canin cicim aylari bittiginde yasitlari okuyup eglenip arkadaşlarıyla gezip tozarken ev, cocuk ve koca sorumlulugu agir gelecektir. Ailelerin iyi egitilmesi lazim cidden
13 Yorumla- +1 yıl
canisi ne yaptigimi gormussun pardon da? kucuk yasta evlenen insanlar da mutsuz oluyor cocuklari da. eglenmekten kastim bar bar gezip her gece biriyle yatmak degil. orumcek beynini de al hadi kis kis. @Esk26esk hem edebiyle namusuyla evlendigini nerden biliyosun yaninda miydin? delirtiyosunuz insani sabah sabah.
Soran+1 yılLiseyi bu yil bitiriyorum esim okumama karismaz gezip tozariz da. O konuda sikinti yok :)
16 yaşmı ya gelde üzülme gençliğini sen yaşıyamamışsın ki yazık sen nerelesin hem kusura bak ultra cahil bir ailen varmış yıllar gectikce ne demek istediğimi anlarsın😕
04 Yorumla
Soran+1 yılEdirneliyim. Ya esimi seviyorum ama su bebek cok ani oldu
Soran+1 yılTam yasamama gibi bir durum yok ki esim beni gezdirir normal bir ev hanimiymisim gibi cok is de beklemez zaten pek bilmezdim bana yemek yapmayi falan o ogretiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılnasip meselesı. kımsenın kımseye neden sunu yaptın bunu yaptın demeye hakkı yok bıryerde. olan olur. mutlu hamılelıkler dılıyorum.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah verdiyse yapacak bisy yok o ocugun dunyaya gelecek ve en gzuel duygu annelik bazi inslnalr getiremiyor bir omur boyuuu kafan karimsasin canım hayirlisi olsun simdiiden allah anali babai buyutsinn
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne dmekkk canım :) emin ol sanslisin anne oldugun icnn
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılAnnenin erken yat lafımı çoookk yanlış anlamışsın be kızım.
40 Yorumla Maşallah Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah
37 Yorumla
Nerdeyse 10 yas kucuksun benden kuzum ya yazık gunah daha cok kucuksun. Cocuk sorumluluk ıster nasıl basa cıkabıleceksın Allah kolaylık versın bence bu surecte bır psıkologa falan gıt aldırma ama en azından psıkolojın yerıne gelır
01 Yorumla
Soran+1 yılSu an bebegimi bakarken zorluk cekmiyorum. Dogumda annem gelmisti su an da kaynanam ilgileniyor bizi dolasip yardimci oluyor
Yapacak bir şey yok olan olmuş kendini çocuklarına adamalısın doğal olarak eğer yaptıysan bunu. Fakat tek tavsiyem bu hızla devam etmeyin lütfen :D
00 Yorumla
+1 yılEşin kaç yaşında merak ettim? Birde akraba evliliği mi?
05 Yorumla
Soran+1 yıl39. Degil akrabalik yok.
- +1 yıl
Oha aaa Afedersin ama sen şaka mısın? nasıl Evlendin 39 yaşında birisiyle resmen baban yaşında. Onunda ben kalıbına tüküreyim
Soran+1 yılHakaret edemezsin. Yasitim olaa bu kadar mutlu etmezdi. Cok iyi biri
- +1 yıl
Ya bir git ne kadar iğrençsiniz yav. Yatağa nasıl giriyosun baban yaşındaki adamla. Hiç mi miden bulanmıyo. Seni geçtim eşinde hiç mi utanma yok. 36 yaşında 16 yaşında bir kız ile yatağa giriyor. Belki zamanında evlenmiş olsa senin yaşında kızı olacaktı. Hiç mi düşünmüyor. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Mutlu olmakla hiçbir alakası yok. Tabi seni mutlu edecek. Sen gencecik taze bir çiçeksin. Seni kaybetmek ister mi hiç? ama bu kadarda olmaz yani 20 yaş fark var. Sen ilerde çocuklarına ne diyeceksin hiç düşünmüyo musun? Hele ki modernlesen bu dünyada çocukların 20 yaşına geldiğinde sen 36 yaşında olacaksın eşin ise 60 yaşında olacak. Belkide eşin vefat edecek ve sen 2. evliliği yapacaksın. İleriyi düşünmeden sırf aile baskısı yüzünden gidip baban yaşında adamla evlenmişsin. Ne kadar iyi olursa olsun yeri gelecek bir toplumda konusu açıldığı zaman utanacaksın. Kendinden nefret edeceksin. Neyse ya banane cahillik diz boyu Allah akıl fikir versin size. Mutluluklar...
Soran+1 yılSen burada benim cocugumun babasina bu derece hakaret edemezsin
+1 yılKorkma ilerde iyiki olmuş dersin bir daha ki sefere dikkat et güzel anne :) Allah hayırlı evlat versin
11 Yorumla
hayırlısı çocuklarınla beraber büyürsün işte:)) bu arada eşin kaç yaşında?
26 Yorumla
Soran+1 yıl39.
Soran+1 yılEvet
"hedef 3 çocuk" :/
fazla çocuk iyi değil. maddi duruma göre çocuk yapmak lazım bence. eğer sorumlulukta alırım diyorsan, bakabilirim diyorsan, hepsine eşit sevgi verebilirim diyorsan devam. :))00 Yorumla
+1 yılİyidir iyi... Evladinla aranda kuşak çatismasi cok olmaz.
00 Yorumla
+1 yılUmarım yaşın ilerdikçe pişman olmazsın Allah mesut etsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu hızla devam edersen yaşın kadar çocugun olabılır. keske ılkınden sonra korunsaydınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılKorunmadik onun hic oyle bir derdi yok dogur gitsin modunda :)
Cevap sahibi+1 yılhahaha :D Rekora dogru emın adımlarla ılerlıyorsunuz :D ama barı çift basamaklı sayılara gectıgınızde az ara ver 1-2 sene dinlen sonra devam edersınız kaldıgınız yerden :D
+1 yılGüzel inşallah erkek olur ülkede futbolcu yetişmiyor milli takıma futbol cu lazım aile faciası akışına bırak hayırlısı olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYok artik naptin ya o kadar erken evlen demedik. 18 yasinda iyibaren evlenmeliydin
06 Yorumla
Soran+1 yılBir daha dunyaya gelirsem size sorarim
- +1 yıl
Neyse artik gec kaldin artik hedef 5 cocuk yapmandir :)
Soran+1 yılOlabilir aslinda gercekten :)
- +1 yıl
Beşini bakabilecek misin ya :)
Soran+1 yılBakariz :)
- +1 yıl
Normal kimini akilanacan birinci cocuk 12 yasina basinca bakmaya gerek kalmiyor
+1 yılDüşünmeye fırsat olmadan üçüncü olmasın diye korunursun artık.
01 Yorumla
SoranUc de olabilir cocuk seviyoruz ama zaman lazim
çocuk sahibi olmak sorumluluk ister ama dünyada başına gelebilecek en güzel şeydir. ne kadar çok o kadar iyi bence
10 Yorumlasen zaten cocuksun o yükün altına girme bence.. aldır cocugu
02 Yorumla
Soran+1 yılAldirmayi dusunmuyorum
oha ya aldır istemiyosan ama nasıl kıyacan yazık yaa
06 Yorumla
Soran+1 yılİstiyorum aldirmak gibi bir niyetim yok ama su bulundugum psikolojik karmasadan kurtulmak istiyorum
Soran+1 yılKorundugum halde hamile kaldim. Zaten tek cocuktan fazla istiyorduk ama bu kadar ani olunca sasirdik
Soran+1 yılKorunduk dedigim aslinda korunmakla korunmamak arasi bir sey kullanmadik icime bosalmiyordu yani geri cekilme falan diyorlar ama kocam pek sallamadi son zamanlarda azcik da bilerek galiba cocuklar beraber buyuyecek diye sevindi cunku :)
Aşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı. Nasibiyle gelir bir bakmisin buyumus omru uzn olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılSaol :)
ikinci korkutmasın artık çünkü geliyo bile. Üçüncüsü için bişeyler düşün sen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılay tarzım değil bir durum şahsen 28 yaşında evlenmeyi düşünen biri olarak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSurekli hhamile kalma iliskiye gireceksen bile korunarak gir yoksa vucuudn erken coker
01 Yorumla
Soran+1 yılHicbir sey olmsz :)
+1 yılne diyim hayırlı olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılYaşından dolayi derdin neydi hemen evlendin
11 Yorumla
Soran+1 yılAilem verdi daha cok o yuzden
Saka yapiyor olmalisin degil mi?
03 Yorumla
Soran+1 yılGayet ciddiyim gercek bu canim
Soran+1 yılAilemdense esimin yaninda daha rahat ve mutluyum
+1 yıldoguracaksin baska ne yapabilirsin
02 Yorumla
SoranTabi ki dogurucam ama ruhsal olarak cok karisigim rahatlamak istiyorum
korunmanın faydaları korunmamanın zararları işte
00 YorumlaVay anasini milletin derdine bak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOff ya ben 23 yaşında hâlâ bekarım
10 Yorumla
+1 yıl3ye korun...
01 Yorumla
Soran+1 yılBakicaz artik hele sunu halledelim :)
+1 yılSen baskalari icinmi yasiyorsun
07 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya ben hayatimdan memnunum
- +1 yıl
Baska hayatmi gordun. memnun veya memnun olmadigini anladin?
Soran+1 yılBeni seven bir kocam ve bebegim var daha ne olsun.
- +1 yıl
Kocan kac yasinda?
- +1 yıl
Seni kandirmislar kizim. esine sor bakalim kiziniz varsa 16 yasinda iken 40/yasindaki hiyara verirllmi kizini
- +1 yıl
Esine hangi kiz verirse zaten onu sever. bu gercek sevgi degildir. gercek sevgiyi aski hic tadamadan ölceksin. benim dediklerimide hicbirzaman anlayamicaksin
Soran+1 yılİyi sen benim yerime de anla
3 ne zaman olacak merak ediyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılO da gelir yakinda :)
Çok erken olmuş...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaa tuhaf geliyor demek :D
00 Yorumla
+1 yılerken degilmi bu yaşta yshu
00 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin
00 Yorumla