Ilahi adalet var midir aldatan aldanir mi?

Merhaba. Bir süre önce bir adam canımı çok yaktı, hayatımda ilk kez ah ettim. Hâlâ ardından kötü konuşmam da konuşturmam da ismini dahi anmıyorum günahı boynuma kalmasın diye. Ama inanmıştım be, çok inanmıştım her lafına sözüne. bir bakışı vardı ona kandım sanırım bilmiyorum. Şimdi başkasıyla beraber. Kızın da günahını almayayım diye yorumumu katmadan söylüyorum, onlarca eski sevgilisi olan, lise zamanlarında okul içerisinde bile cinsel vukuatları olan, defalarca kez sevgilisi olan insanları ayartmıs bir kız. Beynimden vurulmuşa dönmüştüm görünce, şimdiyse ne bileyim, öfkelenemiyorum bile. Benim hislerim zaten tükeniyor, her acı geçer buna hiç şüphem yok. Ama ah alan bu kadar can yakan adam günün birinde kürkçü dükkanına dönmeye kalkar mı? Bugüne dek gördüğüm kadarıyla ah alan hep o dönüşü yaşayıp pişman olmuş. Niyetim affetmek değil elbette ama içim soğusun canımın acısı bu konuda geçsin istiyorum ve merak ediyorum. Her giden aldığı ahı yaşar mı ve döner mi? Saygı çerçevesinde lütfen.
Ilahi adalet var midir aldatan aldanir mi?