sen yüzbinde 1 e örneksin bak kardeşim osmanlı zamanında yunanlılar çok rahattılar ticaret onların elindeydi hiç bir eksikleri yoktu sizi ermenilerle gürcülerle barıştıranda osmanlıdır malazgirt savaşında ermeniler bizans zulmünden usandıkları için biz türklere destek verdiler diyojeni serbest kaldıktan sonra şunu söylemiştir anadoluda bir tane ermeni bırakmayacam mora isyanına kadar bi sorun olmadınız taki ingilizlerin gazına gelene kadar yunanlılar ingilizlerin gazına gelip bize saldıracağına enerjilerini kendi kalkınmalarına harcasalardı bugün kriz çekmezlerdi Türk Boyunduruğu diyerek ekonomik krizi osmanlıya türklere mal ediyorlar yuh diyorum 1821 de bağımsız oldunuz biz miyiz krizin sebebi kurtulus savaşı sırasında yunanlıların anadoluda yaptıkları kıyımı kimse bu millete yapmadı müslümanlar camilere doldurulup diri yakıldı artı tecavüz bu acı unutulur bi acı değildir geçmişizi asla unutamayız naziler yunanistanı işgal etti aç kaldılar yunanlılar türkiye insanlık olsun diye gıda yardımı yaptı yunanlılar 30 yıl sonra kıbrısta katliam yaparak teşekkür ettiler dış politika açısından bakarsan yunanistan sürekli bi gerilim politikası uyguluyor türkiye karşılıklı olarak savunma harcamalarımızı keselim dedi yunanistan hayır dedi türkiye şimdi dünyanın en büyük 6. turizim ülkesi şimdide yunanistan ortak olalım diyor enayiyiz nede olsa demi adalar sorunu var burnumuzun dibinde petrol arayacakmış buna nasıl müsade edebiliriz bizim kültürel değerlerimize sahip çıkıyor yemeklerimizi kendi yemeği gibi tanıtıyor papaz bayıldı ne ya baklava yoğurt döner kahve vs kendi bişeyi yok nede olsa filozofları para etmiyor demi platonu tescillese ne olur tescillemese ne olur para etmedikten sonra kültürel olarak yakın yerlerimiz yok değil düğünlerde havaya ateş açma ceketi omza atma vs destanlar taban tabana zıt bizim destenlarımızda kahramanlıklar vardır yunanlıların destanlarında hile vardır mitolojide ters aynı şekilde bazı yaşam tarzlarımız benzer bunu inkar etmiyorum bu arada ırkçılığı sormuşsun ırkçılık miliyetçilikle aynı şey değildir şöyle söyleyeyim dünyadaki ırklar şöyledir afrika siyah ırk avrupa beyaz ırk asya sarı ırk ırklar bunlar mesela bi alman istese bile avrupalılara karşı ırkçılık yapamaz çünkü hepsi aynı beyaz ırk mesajımı sert bulabilirsin ama bunlar gerçekler pkk ya destek veren anadoluda kıyım yapan bi millete karşı sempati beslememizi bekleme hem bizdn nefret ediyorlar hemde türkiyede yaşamak istiyorlar buda anlaşılmaz bir durum
04 Yorumla- +1 yıl
Birincisi Sümerleri karıştırma.ben türklerin yerleşmeye başladığı dönemden bahsediyorum.
İkincisi ise tarihi zamanın şartlarına göre değerlendireceksin arkadaşım.Anadolu da yunanlıların yaptıklarını inkar eden yok.Ama osmanoğulları da dalga dalga yayılırken rica minnet almıyorlardı.Ya teslim olursun ya da zorla gelir alırız diye haber salınıyordu.Zorla alınan bölgeler de oldu,kendi isteğiyle teslim olanlar da.Ortaçağ gibi bir dönemde bu insanlar savaştan para kazanıp geçiniyorlardı.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. Osman gazinin en yakın silah arkadaşı Köse mihail di hatırlatırım.Aslen rum olan bu gazinin soyu günümüzde Mihaloğlu olarak devam etmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=-2vS0Ex0iZQ&playnext=1&list=PL0E0A63509DDB77D8&feature=results_videohttps://www.youtube.com/watch?v=kjECdicAAk0
Bu insanlar ortaçağ da yeni çağda yüzyıllar boyunca kapı kapıya yaşamışlardır.Birbirleriyle ticaret yapmışlar,dinlerini anlatmışlar,evlenmişler,savaşmışlar yemişler içmişler vs. birbirlerine kardeş diyen türk-rum ilişkisinden bahsediyoruz ta ki fransız ihtilaline kadar.
Batılı devletlerin de kışkırtmasıyla ekoNomik yönden güçlü ve aydın bir orta sınıf oluşturan yunanlılar helen soyundan gelen yunanlarla bu soydan gelmeyen ama ortodoksluğu benimseyenleri (rumları) birleştirmeye çalışmıştır.çünkü egede ve anadolu da rumluk çok daha geniş bir yelpazedeydi.Nufusa ihtiyaçları vardı. Ve bu rumluktan yola çıkılarak bizansı canlandırma, buralar aslında bizimdi türkleri kovalım gibi akımlar hızlıca yayıldı ve sonu olmayan bir nefrete düşmanlığa büründü.
Kısaca eskiden gelen bir düşmanlık olması mümkün değil ama siyasi durumlar ve tarihsel hatalar bizi buralara sürüklemiştir.Ama bu düşünceler günümüzde gittikçe azalıyor orası da ayrı.
yunan kızları bana pek çekici gelmiyor.
Ama şarkıları müthiştir.En sevdiğim sanatçıları george dalaras,haris alexiou,glykeria, elena arvanitaki,eleni vitali,kostas pavlidis.
11 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılGeçmişe bakmaya gerek yok. O dönemde zaten bir Yunan da değildi İngilteresi, Fransası da vardı ama şimdi kimse onlara bir şey demiyor nedense. Denmemeli de zaten, tarihe bir baksak neredeyse her toplulukla sorun olmuştur aramızda Osmanlı dönemi yeter zaten. Hepsiyle küsecek değiliz.
Kültür bakımından mitolojik uyum tabi ki yok ama ilk ilişkilerimizin olduğu tarihten beri Yunanlarla bir sürü şey paylaşmışız. Örf ve adetler, damak tadı, alışkanlıklar, hepsi çok yakın birbirine.Zamanında koyun koyuna olduğumuz insanlar neticesinde, mutlaka yakınlık var. Şu ülkedeki göçmen sayısını bir düşünsek zaten yeter, ki benim ailem de onlardan biri.
Kardeşlik önemli neticesinde hır gür çıkarmaya gerek yok artık. Geçmiş geçmiştir.
(Bunu yorumlardaki saldırganlıklara cevaben söylüyorum biraz da)470 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederek cevabını gercekten en iyi cevap secmeyi oylamaya sunuyorum bence en iyi cevap olmalı :)
- +1 yıl
Seçmesen de teşekkür ederim öyleyse şimdiden, değer verdiğin için. :)
- +1 yıl
ben herkese değer veririm bir grup manyak ve dengesiz den dayak yedim diyede asla düsman olmam nede olsa kanımda türk kanı var ve iyiki böyle bir aileden olmusum
- +1 yıl
Evet okudum yorumları ve utandım o durumdan ben de cidden. Her toplumun öyle çıkıntıları var işte bahane olmaz evet ama yapacağımız da çok bir şey yok zeka ve eğitim seviyesiyle ilgili olay.Damardaki kan o kadar da önemli değil insan olalım yeter. :)
- +1 yıl
bn kesinlikle senin cevabını en iyi cevap secyrm ama neoist de cok güzel yazmş ikinizn arsndayım valla neden ikikişi secemyrm ya:((
- +1 yıl
Sen bilirsin onu da severük <3
- +1 yıl
ben burda en iyi cevabımı söyle acıklıyorum güncelleme ile yapıcam seni ve neoist i seciyrm:)
- +1 yıl
Tişikkir ettik <3
- +1 yıl
rica ettim ama gercekten cok güzel bu arada diledgniz zaman vize yada her hangi bir konuda yunan sarkıları vs ben herzmn sve seve yardm edrm
- +1 yıl
ya ben senden bişi isticem bir toplantı yapın su experlerimizi daha erken yuklsnler ben burda daha cok sorular sormk istyrm site cok güzel
- +1 yıl
sen sorularını sor ne farkeder 24 saatte bir güncelleniyor zaten. Teşekkür ederiz :)
- +1 yıl
he sen sütten çıkmış ak kaşıksın.
- +1 yıl
izmirli değilim. ama sen ' gavur izmir ' ci cemaat artıklarındansın herhalde. ben sana soykırım yaptık demedim, osmanlı zamanında o kadar toprak da öpücükle alınmadı ama.Karşı taraftan da insanlar öldü.
- +1 yıl
eminim le havada kelimelerle olmaz bu iş. Her toplum tarihinde kara lekelere sahip her toplumun güzel işleri de var. Biz birey olarak hatalar yapıyorken koskoca devletlerin hatasız olması imkansız. Ama tarihte bunlar oldu diye nefret etmeye devam edip bunların devam etmesine sebep olursak suçlu biz oluruz, tarih bizi yargılar.
- +1 yıl
Hakaret etme artık derken?Sana söylediğim kötü tek söz cemaatçi olmakla ilgiliydi çünkü izmirli misin sorusu bir ayrımcılık belirtiyor sinirlendim. onun dışında nerede hakaret etmişim ben.
- +1 yıl
sürekli gerilim politikası uygulayan yunanistandır yorum olarak yazdım neler yaptıklarını şunuda kabul etmiyor değilim halk bazında yunanistanda 1990 dan bu yana bi yumuşama olmasada türklerle ilişkilerimizi devam ettirelim iyi ilişkiler kuralım düşüncesi var atinada en son duyduğum 25 tane türkçe dersanesi var ilişkiler geliştirilmeli yalnız yunanistan gerilim politikasınısa son vermeli burnumuzun dibinde petrol aramaya kalkmamalı son olarak geçmişimizi asla unutamayıaz
- +1 yıl
Haçlı seferleri sırasında katledilen Müslümanlarla ilgili belge istersen hepsini yığarım havada kelimelerle konuşmuyorum ben anlaşılan katledilen Müslümanlarla ilgili pekte üzüntü duymuyorsun ama karşılıklı yaptığımız savaşlarda onlardan ölenlere üzülüyorsun şaşırtıcı bir durum
- +1 yıl
Onlardan ölenlere bizden ölenlere diye bir durum yok. Saçma şeyler uğruna ölen tüm insanlara üzülüyorum ben. İnsan olması yeterli üzülmem için. Tarihi unutmayalım ama tarihteki kinleri devam ettirmeyelim. Kökü mazide olan ati der Yahya Kemal o hesap yani. Uluslararası ilişkiler kinle yürümez one minute la yürümez.Türkiyeye yunan dershanesi açsalar kendini yırtar herkes ama bunu hesaba katmıyorsun. Tek taraflı düşünüyorsunuz empati yapın biraz.
- +1 yıl
tamam işte dediğim gibi hakaret bir orda var ki öyle değilsen üstüne de alınmana gerek yok. ama izmirlilere karşı sağ kesimin kini ve ayrımcılığı sinir bozacak cinsten.
- +1 yıl
mesele nereye kaydı oysa ben sana haçlı seferlerinde ölen müslümanlara üzülüp üzülmediğini sormuştum izmir meselesine gelince kusura bakma etki tepki meselesi bu balkan göçmenleri (izmirin önemli bir bölümü balkan göçmenidir) muhafazakar kesime irana git derse onlarda düşman olur dağdan gelmiş bağdakini kovuyor kimi kimin ülkesinden kovuyorsun senin için demiyorum böyle izmirli çok bizimde sinirimiz var bizde bozuluyoruz öyle izmirliler varki içanadoludan gelen insanlara burda ne işiniz var diyo
- +1 yıl
ben tayipçi değilim yunanlılar empati yapsın yunanşstanı vuran bi terör örgütü olsa türkiye desteklese yunanlılar ne düşünür biz ynan yemeklerine türk yemeği desek kusura bakma onlar empati yapmalı üstelik dil meselesine gelince ekonomik durumumuz onlardan ii dillerini öğrenmek için bi neden yok öğrenmek isteyene eyvallah tabi
- +1 yıl
Muhafazakar kesim de dağdan kelmiş sayılır madem.Onlar da araplaşan köleleşen kesimden. Zamanında biz göçmenlerin yaşadığı yer de Osmanlı toprağıydı, Türkiyeydi. Bu yüzden dağdan gelme durumu kimse için geçerli değil. İki taraf da bu toprakların insanı. Her türlü aşırılıklara karşıyım.Biz tekirdağlıyız bu arada. Ben sana o sorunun cevabını verdim aşağıdaki yorumda. Ben insanların ölmesine üzülüyorum bizim taraf karşı taraf yok. Baştakiler ölse üzülmem ama kandırılan halklar ölmesin.
- +1 yıl
Neden her şeyi karşı taraftan bekliyoruz ? Biz kimiz ki? Biz de yaparız onlar da yapar. Yunanın geçmişte büyük devletlerin birer maşası olduğunu hiç mi öğrenemedin hala? Önümüze sunulan tabağa bir bakalım çiğ tavuk yiyor olabiliriz her verileni yememeli. Neden yok diye bir şey yok işte, bir dersane açsınlar nasıl ortalığı ayağa kaldırırsınız ülkemizi işgal ediyorlar diye.Türklerin genel özelliği bu, çok örneği var bunun Türkiyede.O yemekler de ortak kültür ürünüdür iki tarafın da katkısı var
- +1 yıl
herkes savaşa karşı ama realitede böyle olmuyor yunanlıların kurtuluş savaşındaki amacı bizi anadoludan sürmekti şimdi böyle bir durumda gerek yok biz gideriz mi diyecektik biz ülkemizi müdafa ettik ve daima edeceğiz megola idealarından vazgeçsinler önce bi karınlarını doyursunlar egeyi hayal etmeyi bıraksıblar nasıl olsa hayalden öteyede gidemez
- +1 yıl
ben öz be öz türküm türk olduğum kadar müslümanım kesinlikle arap olmadım araplaşmadım balkanlar osmanlı toprağıydada içanadolu başkasının mı elindeydi biz iç anadoluya göç eden İzmirlilere misafirperverliğimiz gösterdik insanlık yaptık Eskişehir ve ankarada çok İzmirli vardır onlar napı bize tepeden baktı
- +1 yıl
Ama sen onlara onlar izmirli biz buralıyız diye ayrımcılıkla bakarsan olur tabi, misafirperverlik diye bir şey yok, misafir değil ki onlar. Dünya toprağında hak iddia edemezsiniz, her insan istediği yerde yaşama hakkına sahip.Devlet kurma olayı bundan ayrıdır tabi. Yunan ın bu fikirleri geçmişte kaldı siz geçmişin kinini devam ettiriyorsunuz. İngiltere Fransa gibi devletler o dönem yunan ın bu zaafını kullandı suçlu yunan oldu sonra.
- +1 yıl
Bu arada bu uygulamayı yıllardır yapıyor bu devletler şimdi de kürt sorunu bilmemne bu içten bölmektir ülkeyi başka bir şey değil.yunanla da kardeştik bir zamanlar sonra bölündük. öz be öz türk olamazsın hiçbir şekilde hiçbir toplum tek ırktan gelme değil. orta asya türkleriyle araya bir sürü ırk girmiştir. ülkücülük söylemlerini kesip objektif bakmak lazım. öz be öz de değil tarihte kardeş gibiymişiz biz onlardan almışız onlar bizden. bazılarını beraber oluşturmuşuzdur sen de gaza gelmişsin ama
- +1 yıl
hahah birden ortaya çıktılar dimi tabi anlıyorum. bir siyasi tarih dersi almanızı öneririm. dikkat ederseniz aşırı sağcı diyor sizin gibi yani.
- +1 yıl
yunanistanda gibi topluluğun yanına gidin ben türküm deyinde görün :D hususi yaşadığım yörenin osmanlı kayıtlarına ulaştım öz be öz türküm çevremizde bi tane yunan köyü vs yok genellikle özbe öz türk dediğimde egeliler bunu çok der karıştık diye damarlarında yunan kanı taşıyanlar çekemiyor :D hiç bir zaman onlarla kardeş olmadık göktürkler zamanında bile sasanilerle bir olup bize saldırdılar tarih boyunca düşmanlıklarından ödün vermediler yorulmadılar kayış gibiler valla :D tarihim gayet iidir
- +1 yıl
sen taraflı tarih biliyorsun belli. damarlarında yunan kanı taşıdıklarını bilemezsin, oraya gönderilenler iskan politikasıyla karaman konya civarından gönderilenler hatırlatırım. tarihte bir yunanlarla ilişkimiz olmadı dimi daha orta asya türkleri dahi çinlilerle diğer devletlerle karışmıştı. dünyada karışmayan toplum yok bu bir gerçek, bilimsel bir gerçek. gelip biri sana yunanım dese ondan farklı tepki göstereceğini de sanmıyorum
- +1 yıl
yunanlı gözüyle bakarsan tarihe kıbrısı türkler işgal etti yunanlılara karşı soykırım uyguladı ermenileri yaktı türkler barbar vs vs karşma oldu bunu kabul ediyom içimizdeki araplar bile biz türküz diyor ne yapalım türk değilmisin diyelim sana bişey sorayım yunanlılar kur savaşında anadoluyu almak istedi bizde savunduk suçlu olan kim biz mi onlar mı bu kadar yunanlıları savunduğuna göre merak ettim açıkçası
- +1 yıl
Anlamadığın sorun da işte bu ya. Ben yunanı savunmuyorum.İnsanlığı savunuyorum.Ben iyi biriysem, sen iyi biriysen bu arkadaş iyi biriyse hangi ırktan olduğumuzun ne önemi var ki? Çürük insanlar her toplumda var, ırk olayı değil bu yani. İnsanları iyi ve kötü diye ayırmalı o ırk bu ırk diye değil.
- +1 yıl
düşüncelerin iyi güzel ama gerçek hayat hiç böyle değil bak hangisi suçlu dedim cevap veremedin meseleyi kardeşliğe döktün hemen yunanlılar suçluydu topraklarımızı işgal edecekti türklerde gerekeni yaptı diyemedin çürük insanlar olabilir diyorsun 300 000 kişilik orduyla türkiyeyi işgal etmeye kalktı o zaman yunanistanın nüfusu 4 milyon falandı orana bi baksana kusura bakma ben seni anladım sıkışınca kardeşlik insanlık barış diyorsun yunanlılara laf kondumuyorsun
- +1 yıl
olay buraya gelince hemen yunan dostuna çeviriyorsunuz ya hastayım.yunan hiç tanıdığım yok ama lıp veremedğim de yok. ben başından beri kardeşlik diyorum ama sen farkında değilsin. zamanında osmanlının yunan topraklarına girmesi de bizim suçumuz o zaman. ben o suçlu bu suçlu demem asla tarih için. her devletin hatası var. önemli olan devam ettirmemek. şimdi sürdürüyorsan suçlusundur. gerçek hayat böyle değil çünkü senin gibi beyni ağ tutmuş insanlar hala var. keşke gerçek hayat böyle olsa.
- +1 yıl
bu gibi insanlar oldukca cok geri gider toplum ya savasan savasmıs alınan alınmıs uzatmanın ne mantığı var
- +1 yıl
aynen öyle soran
- +1 yıl
dedene bi sorsana yunanlılar anadoluyu işgal ettiklerinde deden ne taraftaymış :D yapılan katliama tecavüze hata diyorsun sendende bu beklenir ancak biz katliam yapmadık tecavüz etmedik anadoluyu yurt edindik onun öncesindede sümerler vardır tarih sahnesinde bilir misin bilmem onlarda türktür Atatürk bu konuya bizzat önem vermiştir
- +1 yıl
hata değil mi ya ne? o devletin hatasıdır geçmişteki. sitemim bizim çok temiz olduğumuzu düşünmene. almanlar katliam yapmış kabul ediyorar. biz de onca milleti yerinden yurdundan etmişiz övünüyoruz.mantık neresinde bunun?ama ben faşist biriyle daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum. bilgin olsa zaten bu şekilde davranmazsın. sadece şunu söyleyim, geçmişe bakacağına günümüze bak da artık kendi toplumumuzdakiler bize nasıl zarar veriyor onu gör.
- +1 yıl
yaptığınız katliamlar ne kadar çirkin bir ithaftır öyle ya! bu çocuk mu yapmış katliamı? daha biz vitamin bile değilken olmuş olayları tartışıyoruz şu an yaptıklarımızdan hangisi doğru peki? geçmişi kurtarabilcek misin? gününü de kurtaramıyorsun işte bu şekilde. burada konuşacağına git dersine çalış oku adam ol da bir işe yara bari. lafla peynir gemisi yürümez.
- +1 yıl
biz kimi yurdundan etmişiz başa döndük yine biz tarihimizde asla ama asla kimseye soykırım uygulamadık türkiyede yaşayan rumlar nasıl yaşıyor gökten mi indiler rahat rahat yaşıyorlar türkiyede biraz daha tartışsak türklerde katliam yaptı diyeceksin varacağın nokta ilk mesajında ben türkler katliam yaptı demiyom demiştin şimdi ne diyon işte içinizdeki kinden geliyor bu faşist dedin bana hakaret ettin eğer özür dilemezsen yemin billah savcılığa suç duyurusunda bulunacam gör bakalım bilişim suçu bu
- +1 yıl
tamam sen bana bulun bu çocukta sana bulunsun katliam yaptın dedin resmen sorana. ben senden özür diliyorsam sen de benden dilemelisin bu ithamların için.gelip cevabımın altında tartışma çıkarıyorsun sonra biz suçlu oluyoruz oh be. git sor bakalım rumlara dediğin kadar rahat mı yaşıyorlar fener rum patrikhanesiyle ilgili tartışmalar neden var acaba? türkler katliam yaptı demiyorum ki ben de türküm sonuçta sen ne kadar öyle görmesen de.
- +1 yıl
Akıl yaşta değil baştadır demiş atalarımız. Ben şu an bulunduğum konumda en iyi şekilde görevmi yerine getiriyorum merak etme. Katliam yapıldı demiyorum türkler tarafından ama insanların vatanlarını işgal ettiğin zaman mutlaka oradan sivilden ölenler olur göçedenler olur bunu diyorum. bu doğanın kuralıdır normal karşılıyorum tarih bu şekilde yürüdü hep. Katliam varsa bu o dönemki insanların htalarıdır.şimdinin insanlarının mesuliyeti yok bunda.
- +1 yıl
yunan olduğunu söylüyor çocuk yunanlılar katliam yaptı dedim yalan mı her türlü ispat ederim yabancı kaynak bile gösteririm-yorumlar herkese açık bu sayfada beğenmediysen engelle- o patrikhanenin nesi eksik rumların ülkemizde gelemediği bir nokta var mı azınlık hakları 150 yıldır tartışılıyor türkiyeyi zorda sokmak için yoksa her şeyleri var-yunanistandaki türklerin hakları ne olacak -son olarak ben sana hakaret etmedim şimdi sen özür diliyor musun dilemiyor musun
- +1 yıl
Anayasa'nın 216.cı maddesi suçlunun sen olduğunu gösteriyor. ''Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''
Ben sana faşist dedim onun Türkçesi ırkçıdır. İki saattir ben ırk değil iyi-kötü ayrımı önemli derken Türkler böyle iyi Yunanlar böyle kötü diyen sendin.Buna ırkçılık denir. Suçlu olan sensin.Sen özür dilemelisin benden ve sorandan. - +1 yıl
mesajını bu yüzden geç yazdın heral :D söylesen söylerdim o maddeyi sana :D ben hiç bir halkı mezhepi vs kötülemedim yunanlılar katliam yaptı demek beni o maddeden suçlu yapmaz burda kastedilen şey devlettir yunanistan katliam yaptı dedim üstelik sana ne oluyor ben sana hiç hakaret etmedim ama sen bana ettin TCK 301 i okumanı tavsiye ederim :D bi bak bakalım orda ne yaıyor seni gidi uyanık bana hukuk öğretiyor :D
- +1 yıl
geç yazmamın sebebi şu an pazar günü olan sınavıma çalışmamdır, türk dili edebiyatı ve uluslararası ilişkiler öğrencisiyim.kimseye bir şey öğretmiyorum yani alanım bu. lafı çevirme bence, ''yaptığınız katliamları anlatsana buraya soruyu soran kişi '' dedin sen soranı da dahil ederek. Bu farklı o farklı.301 e bakarsak ben hiçbir kurumu yadaTürklüğü aşağılamadım. Eleştiri niteliğindekiler suç değildir der aynı madde. Ben senin yazdıklarına bakarak böyle bir değerlendirmede bulundum ve bu suç değl
- +1 yıl
'' biz de onca milleti yerinden yurdundan etmişiz'' aynen sana ait cümlenin gelişine bakarsan almanlar yaptı kabul etti sıra türklerde anlamı çıkıyor tek başına değil bu cümle bir milletin yaptığı katliamı anlatmak o millete hakaret etmek değildir tarih kitaplarımızda yunanı denize döktük diye bizzat geçer o zaman tüm tarihçilerin içeride olması lazım ordada kastedilen yunan ordusudur benim kastettiğimde devleti -offfff yoruldum biliyormusun
- +1 yıl
o tarih kitapları yandaş kitaplardır zamanında halkın birlikteliğini güçlendirsin diye yazılmışlardır. bunu tüm uzmanlar kabul ediyor şu an. evet deamı var o cümlenin ben tekrar tekrar türkler katliam yapmadı dedim devamında. ama tarihte işgallerimiz oldu mutlaka o bölgeden insanlar öldü. ve bu da normal dedim. orada bir itham yok yani. sen yanlış anlamışsın demek ki. sen demedin işte yunan katliamlarını anlat diye yaptığınız dedin. ikisi farklı şeyler. semantik olayı. ben de yoruldum ve sıkıldm
- +1 yıl
kim daha çok sıkldı tartışması mı şimdi de çocuk gibi? evet değişmedi sorun da bu. değişmesi gerekiyor. o dönem yazılan tüm kitaplar (tarih kitabı-ya da roman) toplumu türklük ve cumhuriyet altında toplamak içindi mantıklıydı. şimdi bir anlamı kalmadı artık objektif şeyler yazılmalı.
- +1 yıl
en azından tartışma bittiği için memnunum.kimsenin fikrini değiştirmek gibi bir düşüncesi yoktu zaten.iyi akşamlar.
- +1 yıl
"İzmir'in çoğu Balkan göçmenidir" diyen arkadaş, Türkiye'nin yarısından fazlası öyle ya da böyle göçmendir zaten. Bu ülkede Türk olduğunu mu sanıyorsun? Türkiye'de Türk kelimesi bir ırkı değil, milleti temsil etmekten öteye gidemez. Ayrıca "Yunanlar camilerde Türkleri yaktılar" diyen sana bir Ermeni gelip "soyumuzu katletmeye çalıştınız" dese ne yapacaksın? Peki savaşlarda Yunanların öldürdüğü Türklerden başka, Türklerin öldürdüğü Yunanlar, kadınlar, çocuklar ne olacak? ..
- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYunan kültürüyle türk kültürünün bir birine yakın yönleri vardır ve hangi yöreden geldiğin önemli.Akdeniz ve ege kıyılarında yıllarca komşuluk yaptığımız için ve yıllarca savaştığımız için birbirimizden alıntılar vardır :)
01 Yorumla- +1 yıl
:))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenel olarak benziyor. Ege şehirlerinde bu ortak nokta çok hissedilmekle birlikte Türkiye'nin batı şehirlerinde genel olarak hissediliyor bu ortak noktalar. Egeli değilim, İstanbul'da doğup büyüdüm ve bence bu ortak noktalar sadece Yunanistan ile sınırlı değil. Aramız siyasi anlamda maalesef kritik olduğu için bu konularda odak noktası Yunanistan ama bence İstanbul, Edirne, Bursa gibi şehirlerdeki hakim kültür Bulgaristan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk gibi ülkelere çok daha fazla benziyor.
Kısacası Türkiye büyük bir ülke ve her bölgesinde sanki farklı ülkelercesine birbirinden farklı kültürler var. Nerede yaşadığınızla da alakalı. Ege'de doğup büyümüş biri kendini Yunanlarla yakın hissedebilir, Trakya'da büyümüş biri yine Yunanlarla, Bulgarlarla vb. kültürel ve insani anlamda yakınlık hissedebilir, Karadenizli ise Gürcüyle arasında çok ortak nokta bulabilir, Doğulu ise Azerilerle, Ermenilerle çok ortak nokta bulabilir, Güneydoğulu ise Araplarla, İranlılarla, Yahudilerle birçok ortak nokta bulabilir. Nerede yaşadığınızla, hangi kültürle büyüdüğünüzle alakalı biraz.00 YorumlaBirbirlerinden aşırı tezatlar.
Başta örnek verecek olursam, yunan mitolojisini ve türk mitolojisini ele alabilirim. Türk'ler realistlik yerine, hayatlarında sürrealistliği daima öncü tutmuşlardır. Hikayeleri, destanları ve evvele dayanan her kurgu bir gerçeküstlük taşıyor. Mitolojik olarak bile gözlemlediğinde bu destanlarda sürekli mübalağaya yer veriliyor.
Yok gökten zebille inmeler, yok ağzından ateş çıkartmalar, yeni doğan bebeği öküzle düelloya çıkartmalar gibi ütopik masalları oluyor türk'lerin.
Fakat yunan mitolojisini incelediğimizde olaylar daima realizm üzerine kurulmuş ve sonuç daima gerçekçilikle noktalanmış.
Velhasıl iki tarafında kültürel bakımdan uyuşmazlıkları da var. Bu nedenle aralarında çatışmalar olması pek-tabi mümkün.26 Yorumla- +1 yıl
buda farklı bir düşünce
- +1 yıl
Ege'nin iki yakasını baz alınca, bu önermeler komple yanlış
- +1 yıl
Ufak bir kesim olup dışlanmak, kültürün asıl sahibi olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. 700'lerde empoze edilmiş bir Emevi kültürüne "Türk kültürü budur" denilemez. Mitolojiye değil, tarihe bakmalı. 1200'lerde Moğol istilasından kaçıp Ege'ye yığılanların oradakilerle yarattığı bir kültür mevcut. Hangi şey Yunan'a hangisi Türk'e ait bilinemez, bu bir sentezdir. Karagöz Karagouzis, baklava, tavla, şu andaki ayrımcılıklar sağolsun herkes bunları sahiplenmeye çalışıyor ama nafile. Ortak kültür bu
- +1 yıl
"Türk kültürü" denen şeyi bize yanlış öğrettiler, zaten neyi doğru öğrettiler ki? Artıladım ama, hakaret sayma da :)
- +1 yıl
Yalnız sen bir birey olarak bir kültürün alt kümesisin, "sen ve kuralları"nı, "seni" şekillendiren şey içine doğduğun kültür zaten. "Basmakalıp" bir şey değil. Zaten kültür "statik" bir şey değil. Bireyleri etkileyen ve bireylerin de etkilediği dinamik bir "ürün". İnkar edebileceğin ya da kendini ön plana geçirebileceğin bir şey de değil. Seni de kapsayan bir üst küme. İsim vermek gerektiğinde buna "x kültürü" diyoruz, hepsi bu. Soran'dan özür diliyorum, tartışma uzadı :)
+1 yılOna Greko-Türk Ege kültürü demek daha doğru. Ege'nin iki yakası birbirinin kopyası. Yemekleri, insan davranışları, yaşam tarzları gibi... Basit bir örnek; biz de mezarlıklara mersin koyuyoruz, Türkiye'nin doğusunda böyle bir şey yok. Gavur Egeliler :)
15 Yorumla- +1 yıl
Sende biliyorsundur TR'de Ege Bölgesi hakkında tutulan atıfları. Cevabında dahi belirtmişsin "gavur egeliler" diye. Söyler misin, gözlerindeki bu at gözlüğüyle dolaşan insanlar sence ufak bir kesimi ne kadar ciddiye alır?
Ben cevap vereyim, sıfırdan farksız değil. Etkisiz eleman muamelesi görüyor bu ülkede. Hiç.
Fakat yinede seviniyor insan. "Ayrıştırdıkları" olmak bile güzel bir duygu. Zira, aynı kefeye konulmak istemediklerim/iz var. - +1 yıl
ya biz egeliyiz diceksiniz izmirin ve egenin kalitesni cekemyrlr de git işte :)
- +1 yıl
"Türk kültürü" tarzında basma kalıba sığdırılmış düşünceleri bünyemde barındırmam asla. "Ben ve kurallarım" diye öne çıkmaktan yanayım. Burada benim kültürüm, benim seçimlerim kısaca beni ben yapan her zerrem bulunmakta. Ötesine, berisine karışmam.
Soran arkadaş, egeli değilim ama egelileri severim:) - +1 yıl
Cümlesini düzelteyim, ben hariç Egelileri sever :)
Raki icme, halay cekme, kahve kulturu, erkeklerinin kiskanc olusu, pastahanelerde sabah pogaca, borekleri, tavla sevdasi gibi...
Muzik kulturleri de benzer ortak calgilar, ezgiler vs.
Yemek kulturu de epey bir ortak denebilir.
Mimikler, sicak kanliliklari ve daha bir cok ortak ozellikleri var iki milletin de.
En buyuk fark yunanistan nicedir avrupa birliginde, ehe.313 Yorumla- +1 yıl
vayyy tuttum bak bu sözü ama avrupa birlgne girdkte nolduk bak bitti ulke ekonomisi
- +1 yıl
babam öyle demiyor ama gecen toplanıtda acıklamada türkiyenin 2016 da tamemen bütün kaynaklrı kullanmya ve türkiyede iki yüz adet petrol kuyyusunun bulundugunu sölemişler
- +1 yıl
yavrimou:) en daxi anladim ben snei bu arada
- +1 yıl
hehehhh hep beraber :D son yorumdan ilk yoruma el ele tutuşalım şlaskjdşlsakdç :D
- +1 yıl
elaaa karida agapia mou turkika
- +1 yıl
abim damat oluyor sırada bana geliyor dırırımmm <3 <3 <3
- +1 yıl
hadi hayrlı olsun nezaman gelioz dügününe:)
- +1 yıl
lkasldkaslşdkslaşkd damat halayının türkçe sözleri bu soran :D
- +1 yıl
:))) hehe rumelidir o beya:)
Bir dönem oralar bizim topraklarımız idi nasıl benzer olmayabiliriz ki , birbirlerinden çok şey alıp veren iki kültür.
11 Yorumla- +1 yıl
bu yorum güzeldi keske herkez böle düşünse
Tarihte savaşmış olmamız ve politik durumlar sorun oluşturuyor.Yoksa halklar arasında bir problem yok.Akdenizli ve komşu ülkeleriz kültürümüz benzer.Ama Yunan kızlarını kıskanmıyo değilim:)) Maşallah pek güzeller:)
227 Yorumla- +1 yıl
öyle demeyin bence türk kızlarıda güzeller evet biraz esmer ve yesil mavi gözlü olmalır dikkat cekyr:)
- +1 yıl
yok bir grup on onbes kisiden dayak yedim de bir arkdsm beni yunanlı diye tanstrnca
- +1 yıl
ben okadr kişi icinde bir kişinin ayırmamasına üzüldüm arabmn camını kırdlr baya bir zor anlar yasadım ama bir grup aciz yüzünden türk düsmanı olcak değilim ama onu yaptıran bir türk kızıydı ben sadece buneden sonra cagrılcagm her yerden korkarım sanrm gitmem de artık
- +1 yıl
evet ama dokunlmazlığı olan birine vurdukları icin hepsi icerdeler hepsini tek tek buldurdum
ve hepsi cezasını cekicek kızı özellikle cetecilik ve örgütlenmeden yargılatıcam - +1 yıl
teşekkür ederim ben hatayı dostluk düşüncesiyle bir davet olarak gitmekle yaptım
- +1 yıl
evet bu arada insallah senin gibi cok insan vardır
- +1 yıl
evet bu arada gercekten cok mutlu oldum sizler gibi insnlrın oldgnu görnce
- +1 yıl
<33
- +1 yıl
seve seve doukissa hatta bircok sarkısı ajda ve nilfr trfneden söylnr
aman petro gibi:) - +1 yıl
eklesene beni
- +1 yıl
tamm tesekkür ederim bide konusrken duysanıs ölürsns gülmekten :)) ilerde levelim artsın sesimide koycam sarkı sölicem:D
- +1 yıl
bence beklyn dinlynce karar verirsinis ben yollrm:)
- +1 yıl
mersi:)
+1 yılBilmiyorum, şahsi bir meselem yok. Bana yanlışları olmadı. En fazla eurovisionda point vermediler felan.
Kültürlere gelince, yunan kültürü bu konuda daha bi orjinal gibi.Tabi mitolojisinden bahsediyorum. Güncellersek çok ortak şeyimiz var.14 Yorumla- +1 yıl
puan meselesine gelince ben sahidim verilen puanları bilerek yayınlamıyr avrupa trkiye ve ynanistanın düsman olmasnı destkler bir yapıdadır
- +1 yıl
Siyasi alicengizler heryerde, bilmeden emin olamam. Yunanlılar belki en yakınımız belki de Azerbaycan en uzağımız bu konularda görüntüye inanmıyorum.
- +1 yıl
doğru yazmısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir egeli olarak yunanlılarla bir sorunum yok, severim kerataları, anne tarafı da girit göçmeni zaten :)
13 Yorumla- +1 yıl
:))
Cevap sahibi+1 yılgirit rakısı var bir de :)
Evet kültürler yakın. İzlenen politikaları sevmiyorum ama Yunanlılara karşı benim de bir nefretim yok.
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkür ederim aslında onlarında yok sadece medytk ve politik
- 06 Yorumla
- +1 yıl
fedondan dinle bide bak bu sarkı afi e seme
- +1 yıl
bence eskilere bakrsn cok daha keyfli sarklr anna bozdu kenedeni bak sana bir sarkı sölicem magkia mou dinle cok güzel bir srkı
- +1 yıl
dinle
Ben sevmiyorum. Bu topraklarda vaktiyle ne isleri vardi acaba diye sormak lazim. Dedem soyler ta Ankara polatliya kadar gelmisler,kac kisiyi oldurmusler ,kac kadina tecavuz etmisler haberin var mi ? , Cok yil da gecmedi uzerinden tum bunlarin.. Irkciysam da irkciyim ...
07 Yorumla- +1 yıl
ben gereken yere gereken yazımı yazdım sen yaz dur
- +1 yıl
Geçmişe mazi s.kilmişe gazi derler diye bir söz vardır bizim orada.
- +1 yıl
yane?
yakınlık var kültürler arasında brde saçma br düşmanlıkl çıkarmışlar
05 Yorumla- +1 yıl
aynen herseyimiz aynı değilmi aslnda
- +1 yıl
eskiler eskide olmus savasan savasmıs die bizim onu sürdürmemize gerek yok değilmi
Türk kızları Yunan kızlarının yanında MELEK MELEK
12 Yorumla- +1 yıl
:))))) yapma ya bizim kızlarımızda güzeldir:)
+1 yılbence yakın evet. birey bazında değerlendirmek gerekir.
00 Yorumla
+1 yılortak bir coğrafyayı paylaşmalarından ötürüdür.
12 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
he.
Bir yoğurt'un dolmaya yakın olduğu kadar..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl-mı ayrı yazılır.
07 Yorumla- +1 yıl
kusra bakmyn trükcm bukdr:(
Cevap sahibi+1 yıl:(
- +1 yıl
ama gene iyim ben 10sendr türkydeym
Cevap sahibi+1 yılasdfghjklmnbsk
- +1 yıl
? wqşdvdsl?
Cevap sahibi+1 yılhe amk
- +1 yıl