Ben bunu er ya da gec yapicam Allah'in emri sonucta ama hemen yapmak istiyorum 19 yasimdayim grc bile kaldim. Siz bu karari nasil aldiniz ne sizi buna tesvik etti? Elbetteki insanlarin cok yakismis kesinlikle kapan demesi hosumuza gider ama daha cok ne sizi buna iten? Kapali halim de bu
Kapanmak istiyorum ne olur yardim edin kapali kizlar:(?
Abicim bu dünyada milyarlarca insan ölüp gitti kimi imanlı kimi imansız kimi geç farkına varıp ah ile geçti kimi nefsine hakim olup azı ve çogu ile biraz daha iyi şeyler yapabilirmişim diye bir çok insan göçüp gitti hiç kimse ölümü genç yaşta yakıştırmaz kendine konduramaz belli bir yaşa 70 kadar yaşarım ölürüm herhalde diyen bir insan var ölüm genç yaşlıya çocuga bakmıyor bak imam ı gazali ne demiş:Ey nefsim, sonra tevbe ederim ve iyi şeyIer yaparım, diyorsan, öIüm daha önce geIebiIir, pişman oIup kaIırsın. Yarın tevbe etmeyi bugün tevbe etmekten koIay sanıyorsan, aIdanıyorsun. Sen daha gençsin anlıyorum ortamda nasıl tepkiler alırım arkadaşlarım beni ortama bu yüzden çagırırmı bu durum beni cevremi ailemi okulumu üniv hayatımı ve başkalaşmışım gibi insanlar ne düşünür algısı vardır kapanırsan hiç birşey degişmiyor bir çok senin gibi güzel arkadaşlarım var hiç bir degişiklik olmamış ayrıca dikkat ettiysen herkes güzelsin demiş bak güzelliginden bir şey kaybetmemişsin😊 senin yanında olanlar güzelligine degil seni sen yapan ne ise o nu sevsinler digerleri boş bir şeydir. kızlar dedin ama ben kardeşim gibi gördügüm için sorunu gördüm cevap vermek istedim sürşü lisan ettiysek af ola 😊
Genelde kapalı kızların çoğu veya erken kapananlar aileden gördüğü için böyle olmuştur. Senin ailen nasıl bilmiyorum ama mantığın doğru bence. Açık halini bilmiyorum ama eşarp çok yakışmış bence. Ayrıca okuduğun üniversite çok solcu bir üniversite değilse daha rahat edersin. Ben kız olmadığım için sana tam yardımcı olamam ama küçük bir bilgi. Erkeklrrin kızlarda en etkilendiği şey saçlarıymış. (Yabancı bir araştırmacı) Yani dinen kapanmak oldukça önemli. İnşallah kapanma sürecin kısa sürer. :)
Cok tesekkur ederim insalah dedigin gibi kisa surer. Kapanirsam tam kapanirim zaten dar pantolon dikkat cekmek vs istemiyorum dedigin gibi mantigimi kullanarak kapanacagim icin bu lari zaten yapmam.
Canım benim gördüğüm kadarıyla kendin son derece güzel bir kızsın, o sebepten çuvalda giysen yakışacaktır. O tarz yorumlara takılma :)
Sen kendin bunun zamanının geldiğine inanıyorsan, kendine hakim olabileceksen ve bunları yaparken arkana yaslanıp "hamdolsun Allah'a" diyebileceksen, kapan tabi ki. Tesettür ibadeti, tüm hakeden müslümanlara nasip olur inşallah🙏🏼
Not; kapanmadan önce kıyafet dolabını biraz kapalı giysilerle donat, boşluğa düşünce üzülmeyesin :)
Allah hayırlı ve güzel olanı nasip etsin inşallah prenses😘
Ya iyiligin, kalbinin guzelligi yuzune vurmus. Amiin insallah icinde Allah sevgisi olan herkese nasip olur. Dolap konusunda da seninle hemfikirim biraz biriktirmem gerek😸
Ya ben de kapanmak istiyorum ama erkek arkadaşım istediği için aslında ben de istiyordum ama çok korkuyorum çok rahat bir kız değilim ama rahatımdır yani ben pişman olurum diye çok korkuyorum ama sana çok yakışmış zaten çok güzel bir kızsın dilerim kapanabiliriz ve hiç pişman olmayız iyiki kapanmışız deriz
Yaaaa canim beniim bende korkuyorum iste eger kapanirsam bir daha acilmayi asla istemem bu yuzden kapanmiyorum zaten. Ama bazend e dusunuyorum acaba rahat olamaz miyiz falan diyoruzya bir seyden fedakarlik edicez ki bir anlami olsun dimi. Umarim kapaniriz
Bende kapanmayi dusunuyorum kimse icin degill sadec Allah icin.. birgun olecegimin farkindayim ve gecen her dakika aleyhime isliyor hepmizin oyle.. beni tesvik eden sey ise ölüm korkusuu.!😑o cookk kotu iste topragin altina girdikten sonra sadece amelimiz ve biz basbasa kalicaz ortunmek te Rabbimin emri. o yuzden ne kadar erken yaparsak o kadar iyi. Allah biran once nasip etsin hepimizeeee. tum musluman kadinlara.. ha birde namazlarina da dikkat et.. kilmiyosanda basla bence asil mutluluk ve huzur orda...😊😊👍💕 Allah'a emanet ol.
Sen muhakkak kapanmalısın. O kadar güzelsin ki, örtü güzelliğini örtememiş. Bilmiyorum belki de gizli güzelliğini açığa çıkarmış. Sen her konuda Allah'ın emrine uymaya çalışırsan Allah da senin karşına, seni seven, kıymetini bilen hayırlı bir eş çıkarır. Dinimiz bildiriyor ki, "Saliha hanım, dünya nimetlerinin en üstünüdür" Salih erkekler bunu bilir ve buna göre davranır.
Bende dusunuyorum Alahtan korkan bir erkek esine ailesine sadik olur. Istese bile harami ben bunu yapamam rabbim yasaklamis der. Bu yuzden de imanli hayirli bir esim olsun istiyorum. Kapanip ona ozel olmak isterim boyle acik gezince herkes ayni seyi goruyo esim de elalemde beni ayni gorecek esime ne ozeligim kaliyo ki?
Milletin ne demesinden ziyade Rabbinin emri olarak kapanman Rabbinin hoşuna daha cok gidicektir o nedenle insanlarin neler dedigini umursama bile ilk zamanlar biraz zorlanirsin sanki herkez sana bakiyormus gibi gelicektir ama zamanla bu pskolojiyide ustunden aticaksindir zaten dedigim gibi insanlarin ne dediginden ziyade Rabbinin emri asılolan...
Kaplı halin çok yakışmış hatta eskisindende iyi diyebilirim, belki sana burada makyajda yapmaman lazım diyenler olabilir ama acele etme zamanla hepsi olur birden herşeyi değiştirmek zordur çünkü. Eğer benim kız arkadaşım kapanmak isteseydi ailesinden çok ben sevinir desteklerdim ona doğruları ve yapması gerekenleri anlatır bilgilendirirdim ama herkese nasip olmuyor işte Allah sana adam gibi seven koruyup kollayan birini nasip eder inşallah...
İnsanlar ne der deilde allah ne der diye düşunmek lazım önce kanımca :) içinden geliyosa kendini boyle daha iyi hissediyosa kapan tabi nasıl huzurluysan onu yap insanların hoş olmuş ya da kotu durmuş demesi önemsiz bence sonucta kendinle. ilgili bir karar insanlari boşkoy 😀
En yakın 2 arkadaşımdan birisi kapalı. Onu gördükçe, güzel güzel şallarını nasıl özenirim. Ama buna tamamen kendimi hazır hissettiğimde bende düşünücem. Çünkü kapalı bir insan her anlamıyla kapalı olmalı. Giyinişi, makyajsızlığı vs.. Çok güzel bir yola girmişsin tebrik ederim. Çokta yakışmış :)
Bende zor karar verdim kapanırken ama kapandıktan sonra anlarsın ancak bunun ne kadar güzel bir his olduğunu. Bence çok da yakışmış yani güzel olursun 😊 ben kendim araştırdım kapandım ailem destek olmadı ama benim kararı sonuçta 😊 ve su an geç kaldığım için üzülüyorum 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Canım çok yakışmış gerçekten Allah içine sindirsin ama bunun kapanmak değil tesettür örtü olduğunu güzelliği göstermek yerine onu saklamak olduğunu unutma tabi örtündün diye bakımsız bir abla ol demiyorum fakat özellikle makyaj ve dar, ışıltılı giyimin tesettürün aksine dikkati üzerine çektiğini hatırlatmak isterim ve bence tesettür gibi diğer emirlere de uymak bizi daha bütün bir müslüman yapacaktır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
senın amacın kapanmak degıl ha boyle kapanmakda olmaz basını kapatınca kapanmıs olmuyorsun o yuzdekı makyaj vs olmucak sen sonucta ılgı cekmemek ıcın kapancaksın ama bakıyorumda sadece amac kapanmak bıde fotograf atmıssın bunları kapalı bır bayan olarak yazıyorum...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben regl olduğum gün hiç düşünmeden alel acele kapandım :D çok ani oldu pişmanmıyım evet biraz daha bekleseydim keşke çok hızlı oldu. sana çok yakışmış ve evet geç kalmışsın bence hemen kapan hiçbir sorunla karşılaşmazsınız (eğer kıyafetleri alırsan) :) ;)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elalem ne der diye düşünme kapanıncada laf edenler olucak ilk başta zorlanabilirsin, herkes sana bakıyormuş gibi gelebilir ama pes etme bende kapandığımda zorluk çektim ama pes etmedim insanlar her zaman her türlü konuşuyor. Dışardaki insanların görüşlerini umursuyoruz peki ya Allahın emri? Çok yakışmış sana Rabbim tamamını erdirsin 😊
maşALLAH çok güzelsin öncelikle şunu düşün neden kapanmıyorsun ben 15 yaşındayım ve 1 yıldır kapalıyım çok memnunum elalem ne der diye hiç düşünme ''RABB'in ne der?'' asıl önemli olan bu kim ne isterse desin ne kadar zor bir zamanında örtünürsen o kadar mükafatlandırılırsın inşALLAH yardımcı olabilmişimdir
merhaba ben hayatta kazanmayı bırak cok cok acık gıyınen bir insandım bu bırısının ya da annenin demesiyle olmuyor kalpten gelen bsy zaten başkaları ıstedı dıye kapatırsan hıc bır anlamı olmaz hanı annenı NASIL bır duyguyla sevıyosan kısacası bu duygu da öyle birsey önemli olan. Başkalarının beğenmesi degıl kendını sen beğen sen sev o halinle o bile yeter sana
ben kapanmadan önce hiç kapanıpta nasıl olmuş demedim kimseye bir an da esti ve kapandım 15 yaşındaydım asla da pişman değilim inşallah en doğru kararı veririsin canım hayırlı olsun :)
Çok yakışmış canım ilk başlarda alışamassın bana yakışmadı kapalılık dersin ama inan çok yakışmış yüzün güzel bir kere Allahın emri sonuçta bencede hemen kapan
Cok yakismis ya bayildim bence kesinlikle kapanmalisin zaten dedigin gibi bu Allahin emri sen bu karari al bir kere disari cik alisirsin zaten emin ol pisman olmiycaksin bende oyle birden kapandim kapanmam gerektiginin bilincinde oldugum icin hic dusunmedim hicte pisman degilim 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Daha sonra kapanırsın düşüncesi hep şeytanın düşüncesidir, yarına kalacağın ne malum? bence tam anı. Zamanın varken kapanmalısın, kimin ne olacağı kesin değil. :) Beni bu düşünce tevşik etti. Ayrıca harika olmuşsun, açık halinden bin kat daha iyi diyebilirim...
kapalı ıken duydugun huzur bambaska. kapandıgında anlarsın. ben tamamen kendı ıstegımle kapanmıstım uzun yıllar once. ama usulune uygun olarak kapan ınsaAllah..
Ya kapanıp ne yapacan insan ol yeterli. kapanıp ta altı new york üstü mekke olacaksan hiç kapanma zaten çürümüş olan din kurumuna bir balta da sen vurma.
En İyi Cevaplar