Anneme biseksüel olduğumu nasıl söylerim? Söylemeli miyim?

Ben yaklaşık 3-4 senedir biseksüelim. Yani böyle olduğumu bu seneler içerisinde farkettim ve aşık olduğum kızlar oldu. Erkeklere karşı da hislerim oldu ama kızlarla daha mutlu olduğumu düşünüyorum çünkü erkeklere güvenmiyorum aynı zamanda her erkeğin gerçekten sevebileceğini düşünmüyorum. Fakat benim böyle olduğumu sanaldaki arkadaşlarım dışındaki kimse bilmiyor. Psikologa gidiyorum okulumdaki vs bazı sorunlar yüzünden. Aslında bisex olduğumu söylemeyi düşünüyordum ona ama bir arkadaşım psikologunu tanı öyle söylersin demişti. Hem psikologum da erkek ne tepki verebileceğini bilmiyorum. Ama sonuçta biriyle bunu paylaşmaya ihtiyaç duyuyorum ama beni anlayabilecek kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Annem bu konu hakkında pekte olumlu değil, ona iğrenç geliyor böyle şeyler ama onlarında kızlarını bilmeye hakları var sonuçta. Ama üzülmelerini de istemiyorum. Çünkü bunu anlamak ve kabullenmek zaman ister. Bir de şu var ki söylersem özgürlüğümü kısıtlayabilirler telefon bilgisayar konusunda. Sizce ne yapmalıyım?
Anneme biseksüel olduğumu nasıl söylerim? Söylemeli miyim?