evt mutlu birşekilde evleniyorlar birkaçyıl sonrada bekarlara öğütler başlıyor şimdiki aklım olsa evlenmezdim sakın evlenmeyin gibi sorunları ne ?yada sorununuz nedir?evli arkadaşlarım ::))
Cevabın nedir?
evlilik uzaktan hoş gelebiliyor ama öyle değil artıları olduğu kadar eksileride var flört dönemine benzemez aynı evin içinde yaşamak aynı yatağı paylaşmak farklı bir durum bekarlara hoş geliyor cinsellik dürtüleride var tabii bu görünen kısmı birde arkası var işte orda hersey değişmekte sadece eşler evlenmiyor ailelerde giriyor işin içine yok senin ailen şöyle yok benim ailem böyle vs vs dahası hadi bunları aşalım evliliğimiz otursun can sıkıntısına birbirimizi yiyoruz hadi çocukta yapalım ve yapılır bir süre sorunlar askıya alınır hamilelik doğum bebek-bakımı aşıları hasta olur sonra büyür azıcık elden bakımdan kurtulur çiftler kaldığı yerden devam eder çocuğa aldırış etmeden sonuç değişmez karşılıklı anlayış olmadığı sürece ne kadar çocukta yapılsa sonuç yine aynıdır benim asıl düşündüğüm o güzel imrenilen Türk aile yapısına ne oldu?
01 Yorumla- +1 yıl
aslında doğru söylemişsin karşılıklı anlayış olmadığı sürece böyle gider diye ama evlendiğin kişiyi çok doğru seçmen gerekiyoki karşılıklı anlayış olsun aşk sevgi çok önemi ama bunların yanına mantıgınıda koyup öyle evlenmek en iyisi bence ... gelecekte sıkıntı olmaması için haaa naparsan yap kavga olur, zaten kavga olmazsa evlilkte olmaz ... önemli olan sonrasında birlikte uyuyabilmek bence
En İyi Cevaplar
çünki aynı evde başka biriyle yaşamak zor..aynı yatakda yatmak..hergün aynı sofraya oturmak..artık en pis halini bile görüyorsun..içinde istek filan kalmıyor..öpüşmekden bile kaçar hale geliyorsun...tüm evlilikler böyledir...ve soğuyunca başkasına aşık oluyorsun...ayrılmak zorunda kalırsın yada aldatırsın...herkesin akıbeti budur.
211 Yorumla- +1 yıl
ahh işte bu <3
- +1 yıl
Herkesin akıbeti buysa benim babam kim ?
evliliğin heyecanlı birşey olduğunu sanıyolar :P hatalı. evlilik en sıkıcı şeylerden biridir. bunu bilmeden evleniyolar çocuk yapıyolar sadece çocuğu seviceklerini düşünerek sonra bi ton sorumluluk falan. ve bi bakıyosun bunların hepsinden sıyrılmak istemeye başlıyolar. normaldir. hayatı yaşamaktansa daha fazla sorumluluk almaya çalışılırsa böyle olur tabi. ben evli değilim. kendim gibi birini bulmadıkçada evlenmicem. yaş 20 gencim biliyorum şimdi büyük konuşuyosun diyenler çıkar aradan ama toplum yapısı bana uygun değil ki toplumun dayattığı evlilik bana uygun olsun. çocuğum olmicak mı? koy götüne. yaşlandığımda bana bakan biri olmicak mı? koy götüne. yaşlandığımda hayatımı yazıp yayınladığımda insanların okumak isteyeceği bi kitap olsun yeter. geri kalan herşeyin koy götüne.
11 Yorumla
çok basit bu sitede bunun gibi günde bir çok cevap veriyorum erkekler yada kızlar sevgililerini terk etmiş yada ayrılmış bir kere evlendikten sonra bu iş ha deyince ayrılalım olmuyor yada akşam sen evine ben evime diy bir şey yok
Evet herkes mutlu bir şekilde evleniyor fakat sonrası hayat ve kişilerde değişmelerden dolayı iki tarafta pişman oluyor birde çocuk var ise bu iş dahada zor oluyor
hani derler ya bekara karı boşamak kolay olurmuş aynen öyle ki boşandıkktan sonra bu iş daha zor bayan olarak bizim toplum malum eğişmeyen tabuları var
işte bu yüzden evli kişiler sakın evlenmeyin derler ağrısız dişim dertsiz başım :)))00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
35Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. evet ya hep bu laf var. ama mutlu çiftler var bildiğim elinizi çabuk tutun gençlik gitmeden diye.
geç evlilik hayata geç kalmak demek bana göre. evlenmeyin diyenlere kulak asmamak lazım. neticede akıl var mantık var. düşünsene çocuk yapacaksın. gelmişsin kaç yaşına.. ee o çocuk 35 ten sonra oldumu sen gelicen 50 ye çocuk daha 18 bile değil. sonra yaşlı anne baba olacaksınız. gençken çalışıp ev araba yazlık vs. almayıp (eğer aileden kalan birşey yada oradan gelecek yardım yoksa) 40 - 45 lere kadar çalışmaya mahkum kalacaksınız,geçinebilmek için.heleki bu zamanda. o diyenlerin tuzu kuru. hee kötü evlilik yapıp pişman olanlar başta düşünecekti.
aile kurmak iyidir, insanı günaha sokmaz.21 Yorumla- +1 yıl
güzel ve mantıklı yorum, kalemine sağlık :)
Evlilik kurumu gelenek, görenek, maddiyat arasında sıkışmış kalmış eşleri bu girdabın içinde boğan bir konumda. Eşler zamanla anlayışsız hale geliyor, anlayışsızlık kırıcı tartışmalara, tartışmalar da saygısızlığa doğru sürüyor evliliği. Halbuki neden evlenir insan. Sevdiğini daha çok seveceğine, onunla uzun yıllar hayalini kurduğu ve eşinin kurduğu hayalleri beraber gerçekleştirmek ve onunla ölmek için. Bu kadar basit beklentilerin olduğu duygular maddi ve diğer sorunlar yüzünden körelecek duruma geldikten sonra anlamı kalmıyor.
Birliktelik, beraber yaşama kesinlikle çok daha adil ve dürüstçe oluyor. En azından bu tür sorunlarla güzel ilişkiniz kirlenmiyor.10 Yorumlaeşler birbirlerini gerçekten seviyorlar ise bu lafı söylemek için farklı nedenler vardır mutlaka.
-eşlerin görevlerini yerine getirmemesi olabilir (maddi-manevi)
-dış etkenler olabilir (ailelerin ve çevrenin fazlasıyla müdahalesi)
-yada evlenmeden önceki yaşantılarını evlendikten sonrada sürdürmek istemeleri.
geriye kalan sıkıntılar her zaman için çözülebilir diye düşünüyorum..yeterki evliliği her iki tarafta yürütmek istesin.10 Yorumla
+1 yılÇünkü evlilik köleliktir. kadın bulasık çamasır temizlik yemek vs.. vs...
Adam sabahın köründe çıksın aksama kadar sırf eve para girsin diye çalıs çalıs çalıs.
AKSAMDA ikiside yorgunluk vur kafayı yat sabah yine çalıs çalıs çalıs
Çünkü hayallettileri gibi toz pembe bi dünya yok.10 Yorumla
+1 yılbendede tam tersi evlenen arkadaşlarım beni evlendirmeye çalışıyor...kız arkadaşımın aklına bile girmeye çalışıyorlar...geçende düğüne gitmişler nasıl propaganda yapmışlar anlatamam...ama nafile...çünkü bende bekar olarak..evlenmeyen bekar arkdaşlarıma asla evlenmeyin diyorum...
10 YorumlaCinsellik ve heyecan bir süre sonra bittikten sonra , bireyin annesi babası moduna geçip herşeye maydonoz olan çiftler bir süre sonra hali ile baskıdan sıkılır . Ve diğerlerinede bu altın nasihatı bırakır . " Olum malmısın sakın evlenme ! " ..
10 Yorumla
+1 yılşimdiki nesil evliliğin ne olduğunu bilmiyor.ama sorsan çok biliyorlar:)şimdiki boşanmalar neden eskiye göre daha çok sizce?artık menfaat ilişkisi söz konusu,geçmşte çapkınlık yapıp sonra ben duruldum evlenicem diyen kişinin evliliği en fazla 3 sene sürer,çünkü biryerden sonra sıkılır.(evremde edindiğim tecrübelerden yola çıkarak psikolojık fikrimi paylaşmak istedim)
00 Yorumlahiç burda yazılanlar gıbı dusunmemıstım o.O demek bellı sure sonra sıkılıyorsun ..zaten sabırsız mıllet halıne geldık halbukı evlenmeyıde ne cok ıstıyordum aklım soru ısaretlerıyle doldu :D
12 Yorumla- +1 yıl
mesela sevgılıyken yanına gıderken ozenırsın karsındakıde bır nebze olsun ozenır dusunsene evde sacı sakalı bırbırıne gırmıs dişlerını fırcalamıyor coraplarını ortalıga atıyor artık güzel kelımeler yerını sorumluluklara almıs sadece yapılacaklar konusuluyor .. sevgılınle degıl aılesınle evlenıyorsun oda annem babam dıyor senın esamen okunmuyor ... hep aynı seyler hevesım gecer mı dıye dusunmeden duramıyorum .. halbukı 22 yasındayım evde kaldım ben derdım yaaa :D
bak tam bu konu üzerine bir yazı geldi bana. çünkü aynı sözü bana da söylerler çok evlenip napacaksın diye... link paylaşamıorum ama Can Dündar dan evlilik üzerine yazı diye aratırsan çıkar google dan. çok güzel bir yazı.vakit ayırıp okumanı tavsiye
ederim. sevgiler...01 Yorumla***erkeğin iyisi parası varken, kadının iyisi parası yokken belli olurmuş.
maddi sorunu olan bayanlar bıdı bıdı edip her gün herşeye söylenip kocalarının ömrünü tüketiyorlar. parası olan erkekte çevresinde ki kadınların kurbanları oluyorlar. her gün ilgi görüdükleri içinde aman evlenmeseydim de alayına gitseydim psikolojisinde oluyorlar.
boşuna demiyorlar SEVGİ - SAYGI - SADAKAT olsun evlilikte güzel olur.10 Yorumla
+1 yılBunda tek ölçü her iki partnerinde evlenmeden önce evliliğe bir şey bırakmamasıdır. Cahil olmakta var tabi de bu kadar değil ama . bide Türk insanı özgür olmayı sever bilirsiniz ..;)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılçok sevipte evlenen kankam 'sakın evleneyim deme senin kafanı kırarım köpek' dedü. onun tek sorunu yemek yapmak. :(
27 Yorumla- +1 yıl
Sayın @kuyuduzu
Sizi anlıyor ve yapısal olarak parçalanıyorum. - +1 yıl
iş işten geçti @kuyuduzu
Evet bana da çok söylenir bekarlığın kıymetini bil oğlum bak biz evlendik yaktık kendimizi diye, bu kadar isyan ettiklerine göre var bir bildikleri. Çok lazım değil evlilik.
00 Yorumla
+1 yılÜstüme yap , üstüne yaparım , yapmazsan evlenmem diyorlar ya hep ondan ...
12 Yorumla- +1 yıl
anlaşmayı iletişimi bir noktadan sonra beceremiyorlar tamahkar olmak zor geliyor hep o yüzden .. evlilik fedekarlık ister emek ister sevgiyle beslenir ...
evlilikte uyum çok önemli iki ayrı beyin düşünce aynı seyleri paylasmak zorunda kalıyor. bir süre sonra karşı tarafa uyum sağlamak , aynı çizgide gitmek sıkıntı veriyor. birde toplumsal baskı gelenek görenekler... evlilik çok zor bi kavram
00 Yorumlaşu var ki evli insanların çoğu moral olur düşüncesiyle boşver evlenme daha iyi diyor;bazısı da evliliğin verdiği sorumlulukların kendisine ağır geldiğini geçmişinin daha iyi olduğunu düşünüyor en önemlisi de maddi problemlerden şikayetçiler...
00 Yorumlatanımadan evlendikleri çıkarcı oldukları gözü dışarda olduklar ıslam dinin den yoksun oldukları idare edemedik leri maddi yat ci oldukları ve helal olan birlikteliğin onlara çeki ci gelmediği için
25 Yorumla- +1 yıl
ya eda1234 gördünmü
+1 yılsana şimdi pembe bir roman gibi geliyor evlilik. evlende gör...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılben öyle diyenlere boşanabilirsin diyorum aa neden boşanıyım diyorlar
13 Yorumla- +1 yıl
ow napsam ki nasıl cvap verebilirim buna
hımm evet halsın işte bu yüzden bizde evlilikten korkar olduk
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenim eşim beni aldattı, boşanıyoruz.. Yaşım 30 lara geldi, kendimi 20 li yaşlardaki gibi genç ve yakışıklı hissetmiyorum. Keşke hiç evlenmeseydim.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl8 yıl.
Cevap sahibi+1 yılÇocuk yoktu, sanırım sıkılmış.. 8 yıl evlilikten sonra hayat biraz monotonlaşıyor. Renk katmak için kendine göre çalışmalar yapmış... Evlilik o kadar kolay değil. 10 sene sonra birşeyleri korumak kolay mı sanıyorsunuz ? İnsan ev arkadaşı olsa sıkılır.
Cevap sahibi+1 yılBen aldatmadım, düşündüm ama cesaret edemedim. Onun 6 aydır sevgilisi varmış. Kadınlar bir erkeğin asla cesaret edemeyeceği kadar ileri gidebiliyorlar.
Cevap sahibi+1 yılSeni arkadaş olarak ekliyorum.
şahsen evlilikgibisi yok düzgün bir yaşam düzenli bir hayat. Ben memnunum 10 yıl bitti ama hiç pişmanlık duymadum. Sorunlar olabiliyor ama aşmak elinizde. Evlenmeyi tavsiye edenlerdenim
10 Yorumlaevlilikten beklentiler evlendiğinde örtüşmiyorsa tavsiye etmez
00 Yorumlafakir bi yaşamları vardır yada evlenmeden önce kucaktan kucağa çok atlamışlardır yada atlatmışlardır evliliğe birşey kalmamıştır sıkılmışlardır ;)
00 Yorumlaaynen hem evlenirler hemde evlenmeyin derler enteresan varlıklar :d
20 Yorumla
+1 yılbence evlilik çok güzel... 6.hissim öyle diyor :)))
00 Yorumlabence saçmalıyorlar, kötüyse kendileri neden evlenmiş..
11 Yorumla- +1 yıl
Sigara içinlerin durumu gibi:)
+1 yılVala evlenen kişi öğütlerinde dedign gbi şimdiki aklim olsa evlenmezdim demesi bekar olsaydimda ayni salakla bidaha ugrassaydim gbi bi sey
00 Yorumla
+1 yılöle kadına kadın denmez zaten sürtemeye yer arıyor yarın öbürgün kocasını da aldatır her türlü b.k yer
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. muhtemelen evlilikle ilgiili farklı beklentileri olupta bunları bulamadıkları içindir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Atasözü gibi birşey olmuş o cümleler :( o yüzden :)
00 Yorumlaevlilik kutsaldır yürütmek önemli
her iki tarafda fedakarlık yapmalı
onlar evlenmeyin der yine evlenirler10 Yorumlakim demiş..:Onları sadece gerçek aşk yaşamayanlar der:)
11 Yorumlaonların öyle dediğine bakma sen evliler hep mutlu istisnalar hariç
10 YorumlaGörevlerini,sorumluluklarıni yerine getirmedikleri için
00 Yorumlaaradıkları mutluluğu bulamadıkları için... bencede haklılar yanii
00 Yorumlayok ben bekarım bende evlenme diyorum
50 yaşında evleniriz acele niye00 Yorumla
+1 yılçünkü kendileri doğru kışıyle gerçekten birlikte olmayı istediği kişiyle evlenmemişlerde ondan
00 Yorumla
+1 yılkocasından bıkmıştır temizlik yapmaktan çocuğa bakmaktan yemek yapmaktan bıkmıştır..aslında yapacan tabi senin işin bu
00 YorumlaErkeklerin haline bak anlarsın.
14 Yorumla- +1 yıl
ebet :(
- +1 yıl
yirim onun kakasını <3 :(
+1 yılHerkesin evi kendine anasını satım.
11 Yorumla
+1 yılEvlilik her yiğidin harcı değil de ondan.
05 Yorumla- +1 yıl
Şu fake kızlardan sıkıldım artık :(
- +1 yıl
Yok ya bişi olmaz herhalde :D Dene sen evlenmek nası bişiymiş öğren sonra bana anlat :))
- +1 yıl
:(sen tabiki o fotoyu ben nette görmüştüm
kendileri evlenmiş ya bulupta bunuyorlar şımarıyorlar akıla sıra :)
22 Yorumla5 yildiz :)) bende cok merak ediyorum dogrusu. :)
00 Yorumlaherkesin önceliği farklı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 981 cevap paylaştı. bana öyle diyen daha çıkmadı valla
00 Yorumlaevlenin yaşayın görün
00 Yorumlalaf olsun diye konusuyorlar
00 YorumlaEvlenecek kişiyi doğru düzgün bulamadıklarından...
10 Yorumla
+1 yılbende merak ettim şimdi
00 YorumlaGenelde başı yananlar derler bunu :)
00 Yorumla
+1 yılBende merak ettim ama % 90 maddiyat
00 Yorumla
+1 yılEv-len-me-yi-niz
12 Yorumla- +1 yıl
Kimmiş o feyk !?!?! :D
- +1 yıl
Ahahaha :))
Fotomun bana ait olmadığı aramızda kalsın lütfen :((
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim çevremde öyle görüş yok
00 Yorumla
Devamını Gör(39)