Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bu aralar gerizekalmıyım beyin özürlümüyüm acaba diye düşünmeye başladım.Bişey sorarlar aklıma hiçbi fikir gelmez,Bazen karşımdakine iğneleyici konuşmam gerekir aklıma hiç bişey gelmez (Lütfen şimdi o senin iyi niyetinden kaynaklanıyo felan demeyin bazı insanlar hakediyor..) , bazen insanların dediklerini dinlememe rağmen anlamıyorum.şu an 18 yaşındayım 11 yaşımdayken anneme bana IQ testi yaptır demiştim yaptılar düşük çıkmış..Annem öyle söyledi Hayatımda hiç bu kadar gerizekalı hissetmemiştim kendimi.. gururum incindi..Kendime gerizekalı diyorum daha ne olsun ki.?
Cevabın nedir?
+1 yılIQ testinin düşük çıkması gerizekalısın anlamına gelmez,zaten o tarz patolojik bi düşüklük olsaydı müdahale ederlerdi doktorlar bu bir,ikincisi bu laf sokma iğneleme olaylarında yaşanmışlıklar tecrübeler daha çok ön plandadır zekadan korkma,üçüncüsü insanların dediklerini dinlemene rağmen anlamamanın sebebi dikkatle ilgilidir zekayla ilgili değildir,çünkü gerçekten karşıdakini anlamama sebebin zekan olsaydı bu soruyu sormana bile yetmeyecek kadar düşük olması gerekirdi,korkma boşu boşuna takıntı yapma,dikkat problemin olduğunu düşünüyorum şahsen,bunu çözmek için yapılabilecek zihin egzersizleri falan vardı okumuştum bence onları araştır ayrıca b vitaminine de bi baktır derim kan aldırıp çünkü Türkiyede b vitamini eksikliği olan insan sayısı az değil ve sinsi bir durumdur fiziksel bir belirtisi yoktur yorgunluk dikkat dağınıklığı yapar.
34 Yorumla
Soran+1 yılZaten kansizlik ve zayiflik problemim var dikkat eksikligi ve konsantrasyon olamama durumu dedigin gibi bende cok var yorumun cok aciklayici olmus tsk ederim peki bu dikkat eksikligi felan hangi doktor ilgileniyor psikolog felanmi ?
- +1 yıl
Bak sen ilk olarak bir doktora gidip bende dikkat dağınıklığı var kan değerlerime baktırmak istiyorum de.çünkü sadece b vitamini değil,çinko yada tiroid hormonlarının eksikliği de buna sebep oluyor olabilir ve bunlar kansızlıktan yani hemoglobin eksikliğinden ayrı durumlardır,ilaç verir doktor eğer eksiklik varsa ve yeniden doğmuş gibi olursun inan bana,eğer kan değerlerin normalse psikiyatriste gitmen daha faydalı olur psikoloğa gitmendense çünkü psikiyatristin ilaç yazma yetkisi de vardır.
- +1 yıl
En başta kan testi için pretisyene bile gidebilirsin bu arada herhangi bir uzmana gitmene gerek yok
Soran+1 yılAnladim tsk ederim en kisa surede gidicem hatta cekap bile yaptirabilirim ..
En İyi Cevaplar
+1 yılinsan kendı zekasını kendısı bılır .. asla dısardakı bır ınsan buna karar veremez .. her ne kadar zekı gozuksen de veya aptal gozuksen de .. kendı kapasıtenı ancak kendın bılırsın ... sen eger gerızekalıyım dıyorsan .. oylesındır .. burda bu soruyu bu sekılde sorduguna gore kesınlıkle oylesın ama emin ol
211 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin tesekkur ederim ..
- +1 yıl
rıca eederım ... ama unutma .. ınsan kendını dusurdukce yok olmaya mahkumdur .. bu tur sorular yerıne .. eksıklerını tamamlamaya calıs kendını yukselt .. arkadasların senınle alay etmesın .. edenlerle sen et ... sana bır lınk vereyım dınle ok .. link bence su an burda sohbetı bırak al bu adamı dınle ok
Soran+1 yılHemen bakiyorum tsk ederim ..
- +1 yıl
rıca ederım .. bu tur sorular sorma .. mıllete malzeme etme kendını .. sadece eksık kaldıgın konularda danıs ki .. eksiklerın tamamlansın bu sekılde asla eksık tamamlamaz .. tam aksıne aldıgın cevaplardan ozguvenını yıtırırsın .. ben onun ıcın oyle yazdım sana kusura bakma kardesım
Soran+1 yılInsan kendine gerizekali diyor baskalarinin dedigi etkilemez beni zaten millet neder diye diye dusunmekten insan gerizekalasiyo tesekkur ederim ..
- +1 yıl
canım benım .. bır ınsana karsısındakı ınsanın yaptıgı hakaretler ozguvenını sarsar anladın mı baskasının ne dedıgı onemlı degıl deme .. onun ıcın .. soyledım ben bunu . ama sunu da unutma su an burda bu soruyu sormak senın aklına geldı degıl mı ? o halde beynın var aklında var .. zekan da var o zekayı gelıstırmek te yıne senın elınde anlatabıldım mı ...
Soran+1 yılEvet anladim tsk ederim ..
- +1 yıl
rıca ederım .. ınsallah anlamıssındır dedıgımı .. anladıysan zaten bu soruya daha fazla yorum yapmana gerek kalmaz
Soran+1 yılEvet anladim zaten yapmaya gerek yok ..
- +1 yıl
:)) sevındım gercekten buna .. sana gonderdıgım vıdeo gıbı bı cok vıdeolar var .. google amcana sor o sana bulur .. onları dınle onlar sana ders verır
Soran+1 yılTamam tsk ederim :))
Gizli Üye(36-45)+1 yıloooof umursamazsın. bu kadar. son lafı koyacağım, çuk diye cümleyi adamın suratına çarparım gibi komplekslerin yok. ilgini çekmeyen bir konuda aklına bir şey kalmıyordur senin. benimde öyle çünkü. deli gibi okurum ama geriye sıfır bilgi kalır ör: yakın tarih. izlediğim kurgusal belgesel, tamemen aklımda ör:akıbetimiz serisi. sonuç: ilgini çekmeyen kişi, olay, durum... konusunda hiç bir şey yapmıyorsun olay bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladim tsk ederim ..
Kişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı. hazırcevap olamamakla zeka arasında fark var. he müthiş olmayabilirsin; ama bundan dolayı kendini ezik hissetme. çok akıllı zeki olanlar napıyor sanki!
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmem insan cok akilli olmak istemezmi sencede ?..
Soran+1 yılEvet orasida var tabi tsk ederim :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
28Cevap
Bak gerizekalıyım deme alınırım bukadar adamı arkasından sürükleyip sabahın köründe cevap yazdırabiliyorsan eğer birde gizli profille yazıyorsan bizde aynen şu anki gibi kalkıp sana cevap veriyorsak asıl gerizekalı bizleriz anlıyacağın için rahat olabilir artık bak bütün çük ler toplandık ...:/)
00 YorumlaIq testi nedir ya
kimse kimsenin zekasını ölçemez yok öyle bişey icat edilmedi daha.
sende patik zeka yoktur.şipşak harekete geçiren mekanizma zayıftır belki.
bak kendini sorgulayabiliyosun değerlendirmeni yapabiliyosun böyle biri aptal olabilir mi.
keşke herkes kendini sorgulasa da varsın aptal desinler.
kitap falan oku sen. karışık şeyleri anlamlandırmaya zihin jimnastiği yapmaya çalış işe yarar bunlar.katil bulmacaları beyin fırtınaları vs.
ben çok çözdüm görüyosun işte :))01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem bile bazen bana kizdiginda IQ dusuk cikti gerizekali gibi laflar diyo dayanamiyo insan .. Bulmaca pek cozmem ama artik cozucem bol bol kitap okucam tsk ederim ..
Küçümseme olarak algılama bu yazdıgımı sakın !
Dikkat dağınıklıgı unutkanlık vb gibi rahatsızlıklarda beyin destek seti var sonuçlarıda çok iyi doktor tarafından yapılan bir set.. izliyorum hep haberlerini sonuç alan çok.. dikkatini çekerse yazdıgım söylerim bilgileri.
Diğer bi yorumumda şöyle ; Stres uykusuzluk varsa bunlar normal.. kafanın dagılması lazım mesela hiç yapmadıgın birşey yap iyi gelebilir..06 Yorumla
Soran+1 yılBu beyin seti nedir ? Aciklayabilirmsn ? Evet stres ve şu anda goruldugu gibi uykusuzluk cok var ..
- +1 yıl
Beyin için gerekli olan herşeyi sağlıyor ve beyin daha iyi çalışmaya başlıyor omega 3 gibi yararlı yağ asitini almanı saglıyor.. ve bu omega 3 vucudumuzda üretilmediği için takviye olarak alıyorsun.. dikkat dağınıklıgı unutkanlık sinir stres birçok şeye faydası var.. bence eğer kendini çok çaresiz ve hasta hissediyorsan denemeni isterim bi zararıda yok zaten bitkisel bir ürün..
Soran+1 yılPeki nereden bulabilirim ?
Soran+1 yılPeki ismidemi yok bu ilacin :) ?
Kişilik & Karakter konusunda 474 cevap paylaştı. Kendini geliştirebileceğin şeylerle uğraş.Daha iyi hissedeceksin kendini o zaman.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi peki ?
- +1 yıl
İnternette daha az vakit geçir.Geçirdiğin vakitlerde bilmediğin kavramları olayları üşenmeden oku araştır.Kitap okumaya daha çok gayret et.Çevrenden kitap tavsiyeleri al.Kült filmleri otur izle.Her filmden hayata dair birşeyler öğrenebilirsin.Filmler de insana bakış açısı katar.İnsanlarla diyalogunu daha da arttır.içine kapanık olma.
Soran+1 yılIcime kapanigim mlsf ama duZeltmeye calisicam tsk ederim ..
bence sen cok zekisin ama beyinin dogru kullanmıyı bilmiyorsun sorun burda
15 Yorumla
Soran+1 yılBilmem oylemidir ki?
Soran+1 yılTesekkur ederim iyi geceler..
Soran+1 yılHaklisin tsk ederim isleyen demir isildar diyede bosuna dememisler :)
saçmalama... kendini gerizekalı olarak görebilmen bile bi zekan olduğunu gösterir. herkes einstein olamaz tabii ki ama kendine haksızlık etme, çok çok güzelsen belki gerizekalı olabilirsin yalnız :D
05 Yorumla
Soran+1 yılCirkinim :D
Soran+1 yılBende cirkin sansi vrdr hemen milli piyango almaya gidiyorum :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle seninkilerin aynisi bende var uzerine ek olarak :(( malin tekiyim ezberim cok zayif,unutkanlik desen cok fazla matematik 0'in altinda 373747 :((
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunlari unutmusun sayisalim berbattir ama muhasebe okudum yazik bana :(
Cevap sahibi+1 yılSen nediyosun ya liseyi bitirdim ama altan birsuru zayiflarim var diplomamami alamadim henuz :)Senle bi harika cift oluruz varya butun gun salak salak takiliriz :) o degilde evlenince nolucak acaba karim beni terkeder diye dusunuyorum cok iyi biriyim ama gerizekali oldugumu dusunuyorum :((isin komik tarafida disaridan cok zeki biri gibi gorumuyorum :)) kimse cevap yetistiremiyo bana :))
Soran+1 yılAyniyiz biz ya şu an anlattiklarinla ben ayniyim :P zeki gorunen salaklariz biz sanirim :D
Cevap sahibi+1 yılEvett abim benle dalga geciyoo :) ama iki laf soyluyom morariyo hemen 1 hafta kusuyoo sonra :)
Soran+1 yılHaha biz kusmuyoruz bendede abi var oda dalga geciyo benle ben laf koysamda kusmuyoz :D
Cevap sahibi+1 yılAhahah benimki biraz kasiniyoo bende azinin payini veriyorum :)) biraz hazir cevabim solemesi ayip :)
+1 yıllink o yaptırmadığın iq testi artık burada :D cidden yap bakalım...
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki hemen yapiyorum ..
Gizli Üye(36-45)+1 yılıq ile insanlara cevap verme durumu farklı zamanla daha hazır cevap olabilirsinde birazda kişilik meselesi ben dişliyimdir mesela çataçat giderim peki eğitim durumun nasıl gerizekalı falan demişsin ama çok başarısız bi öğrencimisin ?
01 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunuyum muhasebe okudum.
Bak altında art niyet arama sakın gir şuraya bak bakalım sonuç ne çıkıcak link
00 Yorumla
+1 yılzekanın yettiği kadar yetmediği kader ya keyfine bak. . . . seni garipseyen olursada felsefem farklı dersin
010 Yorumla
Soran+1 yılHimm mantikli :)
- +1 yıl
baktın baş edemiyosun kaçış yolun güzel olmalı her zaman böyledir :)
Soran+1 yılKacis yolu derken felsefedenmi bahsediyosun :) ?
- +1 yıl
senin için zekası düşük derler bide bak anladın hemen :)
Soran+1 yılHaha tsk ederim :P
- +1 yıl
:) ara sıra tek başına dolaş birşeyler yap ama tek başına özgüveni sağlamlaştırır
Soran+1 yılHep tekbasimayim zaten insanlarla pek anlasamam .. (:
- +1 yıl
tamamda birşeyler yap derken bir yerlere gitmeyi felan kastettim buda iletişime yol açar yapabilirsin hadi ama :D
Soran+1 yılTamam tsk ederim :D
- +1 yıl
ne demek senden ricam iyi cevap seçer misin beni soru soramıyomuşum ben
Kişilik & Karakter konusunda 793 cevap paylaştı. Sakin sana salaksin,başarisizssin diyenlere aldirma !zamaninda banada öyle diyolardi ATOM'u söktüm ellerine verdim :)). ALBERT EİNSTEİN .. En iyi cevabi hakkettim ama :))
04 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim :)) Einstein severim ve aklina imrenirim acicaksi :)
Soran+1 yılNeden :D ?
kitap oku tür farketmez. kelime dagarcığın gelişir.hızlı düşünürsün.hızlı konuşursun
00 YorumlaSaçmalama topla kendini çevrende o kadar gerizekalı varken kendini neden balıklama attın. Dünya başlıbaşına gerizekalı zaten salla gitsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama olmuyo iste toparlayamiyorum ..
+1 yılnbr gerizekalı ama sempatiksin :) yokya kafan dalgındır gerizekalı olmadığın belli takma kafaya
20 Yorumla
+1 yılben bazen beynimi evde bırakıp çıkıyor dolaşıyorum arada bende oluyorum gerizekalı :D :D
03 Yorumla
Soran+1 yılYalniz olmamak guzel :))
- +1 yıl
sıkıntı yapma farklı olmak iyidir :D
Soran+1 yılEvet biliyorum :P
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünahların bir kısmı kötü söz konuşmaktan, insanların kalbini kırmaktan olur. Günaha girmemiş oluyorsun işte. Bu açıdan bakarsan, bu bir avantaj bence...
00 Yorumla
+1 yıldeğilsin, sadece birikim olayı. sen normalsin zaten buradakilerin çoğuda sallıorlar bildiklerinden değil yani
00 Yorumla
+1 yılSen dünde buna benzer bir soru sordun mu ?
110 Yorumla
Soran+1 yılHayir hic sormadim ..
- +1 yıl
Kendine güvenmeyi öğren özgüvenini oluştur kimse gerizekalı değildir. Allah'ın verdiği beyni kullan mücadele et.
Soran+1 yılKendime ozguvenim hic yok..
- +1 yıl
Sosyal çevre edin kendine küçük görevler ver başarının hazzına var seminerler ver arkadaş edin eleştir her şeyi hemen kabul etme. Aşırıyada gitme =))
Soran+1 yılPeki tsk ederim :)
- +1 yıl
Güven kendine her kes ten önce sen inanmalısın. Sonra çevren seni zaten kabul edecektir. 15 gün sonra senden iyi haberler bekliyorum güzel insan ok ?
Soran+1 yılInsallah tamam tsk ederim :))
- +1 yıl
Rica ettim güzel kardeşim kendine iyi bak..=)) buda sana @--<--<
Soran+1 yılTesekkur ederim cok sirin :)) Allah'a emanet ol :)
- +1 yıl
Sende can sağol..
Gizli Üye(36-45)+1 yılhepimiz gerizekallıolmasak burda işimiz ne bu saatte?
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin :)
Cevap sahibi+1 yılhep haklıyım da anlayan kaç kişi amk..
Gizli Üye(36-45)+1 yılIQ sabit kalan birşey değil, sen bunu yükseltebilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılBeyin jimlastigi yaparak ve dogru gidalar yiyerek arttiriliyor haklisin ..
Cevap sahibi+1 yılEvet bide kitap oku.
Soran+1 yılTamam tsk ederim ..
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimkine de iq testi yaptım düşük çıktı ama bana karşı dili pabuç gibi maaşallah... :))
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZeka gelişebilen birşeydir. Bir de şimdi yap bakalım ne çıkacak. google'dan aratırsan birçok ücretsiz iq testi bulabilirsin.
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. hiç alakası yok. daha yaşın küçük hem.
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmem ..
Soran+1 yılEvet iyi tarafindan da dusunmek lazim tsk ederim ..
hayrlısı olsun sıkma canını
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin canim tsk ederim.
biz gerizekalı desek kavga çıkar :D
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten desende ismim gibi oldu donup bakarim :))
+1 yılbida IQ testi yaptir.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet dusunuyorum yaptirmayi tsk ederim ..
kendini suclama kimse zeki degildir şanslıdır :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBilmem acaba :/?
Soran+1 yılArtik Gelistirmek icin gayret gostericem tsk ederim ..
+1 yılkızma bu kadar kendıne olur boyle seyler
01 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim .
+1 yılya ark lütfen bu kadarda abartmayın düzelirsin
00 Yorumla
+1 yılHepimiz birer gerizekalı adayıyız merak etme.
00 Yorumlasen kendine teşhisi koymsun bize laf etmek düşmez
00 YorumlaYanliz deyilsin yavrum ben sendende canım
00 Yorumla
+1 yılolabilir . :)
04 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim ..
- +1 yıl
daha önce hic kimse bunun icin tesekkür etmemisti, rica ederim. :))
Soran+1 yılOlabilirmiyim diye sordum illa hayir degilsin tabiki demek zorunda degilsiniz sonucta soru bu . :)
- +1 yıl
peki..
+1 yılnbr dedim :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolabilr neden olmasin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim bende oyle dusunuyordum ..
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam