+1 yılEyvallah! #KISAveÖZDÜR ! Konuşulduğu Ortama Göre: Yeri Geldiğinde, Onaylamak, ve Teşekkür Etmek Manasına da Gelebileceği Gibi, Hem de Hadi Ben Gidiyorum, Güle Güle, Hoşçakal, Görüşürüz, Allahaısmarladık Gibi Bir Çok Ayrı Anlam Taşıyan Kelimeleri Aynı Anda Söyleme İmkanı da Sunmaktadır.
Bu Vb. Durumlardan Dolayı Türkçede En Çok Kullanışlı Kelimedir.
Ayrıca Sahip Olduğu Belirsizlik, Söylenişindeki Akıcılık, Kullanım Kolaylığı Vb. Sebeplerden Dolayı Bana Göre Türkçedeki En Güzel Kelimelerin En Başında Gelen Kelimedir.
Yine Örnek Veriyorum: Öyle Olsun, Sizin Dediğiniz/İstediğiniz Gibi Olsun Anlamına Gelen Kelimedir.
Nitekim Aynı Zamanda Dikkatli Kullanılmadığında Neyi Anlattığı Anlaşılamayan Kelimedir.
Daha Çok Esnaf Muhabbetinde İnşallah Yerine Umarım, Hayırlı İşler Yerine, İyi İşler Demek Daha Çok Tercih Edilirken, Yerine Konacak Laf Bulunulamadığı Zaman Ağza Tam Oturan Muhteşem Kelimedir.105 Yorumla- +1 yıl
Söz Konusu Kelimeyi İşitmek İstemeyen Bunu Açık Bir Şekilde İfade Edebilir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
Şüpheniz Olmasın.
En İyi Cevaplar
Bir bayana denilebilecek bir hitap biçimi olduğunu düşünmüyorum.
Bildiğin sığırmış arkadaş..1520 Yorumla- +1 yıl
@CeyCess abi şu sitede tek senin yorumlarını severdim biz şimdi görgüsüz mü olduk ayıp ya Allah'ın kelamı niye rahatsız ediyor Eyvallah demeyi niye bu kadar Kaba, itici, barzo olarak gösteriyorsunuz. Allah c. c adının geçtiği bir şeyde bunu neresi Görgüsüzlük oluyor abi
- +1 yıl
- +1 yıl
Abi zaten amacı o müslüman düşmanları anca yoksa müslümanları eleştirirler başka yaptıkları yok.
- +1 yıl
Ben engeli senin gibi insanı burada görmek istemediğim için yazdım buyur yorumundayım beni engelle bu arada senden korkan senin gibi olsun. Asıl korkak olan sensin demek Allah'ın kelamı seni bu kadar rahatsız ediyorsa vardır herhalde başka şeyler. Şunu unutma soran kişi Ölüm her canlıya gelecek Hak tealanın huzurunda sıkar bu cevapları vermek onun huzurunda da bu cevabı ver de görürüz Korkak değilsen gizlieden çıkarsın ayrıca konuyu da şikayet ettim amacın tartışma yaratmak müslümanları kaba göstermek sizin içiniz bu zaten
- +1 yıl
Yv he he
- +1 yıl
Ah ah bunlar iyilikte, saygıda, namaza, niyazda, iyikte herşeyde eksik olup dedikodu yapıp kadını hor görüp sonrada bu açığı eyvallah kelimesini sevmekle kapatmaya çalışma çabaları yok mu acizce. Üstelik kelimenin anlamını bile bilmediğim halde islamı karalamakla suçlandım gülünç :D
+1 yılBenim sevgilim bir öküz o zaman :) Telefonu kapatırken hadi öpüyorum dikkatli ol der tamam sende dikkatli ol öptüm derim arkasından gelen kelime EYVALLAH :))
11 Yorumla
Aşırı itici geliyo o an tüm ilgi alakamı kesesim geliyo
71 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılnezaketen karşsınızda bayanda olsa hemcinsinizde olsa ona hitaben tabiri caizse kahve ağzıyla konuşmak iyi bir izlenim bırakmaz.. insanlar aradaki iletişimdeki o dozu ayarlayamıyorlar.. yaklaşımlı olmak ve incelik göstermek bir davranış biçimidir.. bunu iyi kullanamayan insan aynı ortamda ikinci kez karşı karşıya gelindiğinde farklı bir ifade biçimiyle karşılaşabilir.. bu konuda tamamen aynı fikirdeyim...
26 Yorumla- +1 yıl
rica ederim.. olması gereken yansıtılması gerekende bu tarz şeylerdir.. ikili ilişiker her zaman yaşamımıza çevremize yansır... önemli olan güzel ve saygılı izlenimler bırakmak...
- +1 yıl
@soran bana mesaj atarmısın inan vallaha billaha adam gibi konuşacam senle Yemin ederim bak lütfen bana mesaj at ben anlamadım seni neden rahatsız ediyor müslümanım diyorsun ama rahatsız ediyor diyorsun eyVALLAH kelimesi yani içinden Allah geçen kelime seni niye rahatsız ediyor dostum açıkca söyle. Haşa ben sana kafir demedim ama müslüman olan birisi niye aşaığada yazdığın gibi
Eyvallah ne çirkin bir sözdür, bazen kroluk, bazen sığırlık, bazen öküzlük ama sonunda hep kabalık
Böyle bir anlamda bulundun bizi niye aşağıladın. inan senle konuşacam mesaj at bana kötü birşey yazarsam Allah beni affetmesin insan gibi konuşacaz @soran - +1 yıl
Defalarca tekrar etmeme rağmen hala anlamamakta ısrar ediyorsun çocuğum bana itici gelmesinin kelime anlamıyla ilgisi yok bunu idrak et lütfen artık seninle tartışmıycam karşında gayrimüslüm birisi yok ama sen bu konuyu fazla abartmışsın ki insan ağzını açsa müslümanlığı karalıyor demeye getircek kıvama gelmişsin. Çok iyi bir müslümansan şu hadiside bilmelisin “Dinde aşırı gitmekten sakının. Çünkü sizden öncekiler dinde aşırı gitmekle helâk oldular” buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (asm) bir diğer hadislerinde ise, “Orta yolu size tavsiye ederim. Çünkü her kim çok ince eleyip sık dokumaya kalkarsa din onu yener” buyurmuştur. umarım artık anlamışsındır.
- +1 yıl
Bunu yazman Eyvallah ne çirkin bir sözdür, bazen kroluk, bazen sığırlık, bazen öküzlük ama sonunda hep kabalık
beni sinir etti tamam sizin dediğinizi gibi olsun benim içim rahat vicdanım da Allah beni benden daha iyi biliyor Rahatsızlık verdiysem özür dilerim sağlıcakla kalın.
+1 yılhayat insana en büyük acılarıda yaşattırır. bu acıları çok iyi sabrederek aşan insanlar için hayat öyle oyuncak değil ciddidir. bu yüzden teşekkür ederim yerine "eyvallah" "cansın" "adamın dibisin" "ciğerim" gibi ifadeler kullanırlar. bunlar tamamen içten samimiyet kelimeleridir.
32 Yorumla- +1 yıl
yani bir sevgiliye denilecek sözler değil. ama tanımadığın birine demen normaldir.
Bence erkekler
Bayana karşı Teşekkürler
Erkeğe karşı EyvAllah demeli :D
Erkek , erkeğe teşekkür etmesin abi :) hele bana hiçççç :D EyvAllah kardeşim demesi yeterli. ;)31 Yorumla
+1 yılEvelallah: Önce Allah, Allah'ın izniyle anlamına gelîr.
Eyvallah: Hakla kabul ettik, haktandır ve memnuniyeti ifade eder.
Eğer Eyvallah yani Allah'ın kelamı bir kızı rahatsız ediyorsa kapı orada benim hiç umurumda olmaz bana da hayır gelmez o kızdan. Eyvallah diyeni barzo, itici gören bir nesil yetişiyor Allah sonumuzu hayır eylesin.280 Yorumla
+1 yılGeçen kafede çay getiren kişinin yüzüne bakmadan eyvallah dedim meğerse kadınmış. Ben de pardon teşekkür ederim dedim. Bence da kadınlara eyvallah demek çok kaba oluyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılyani yerine göre kişisine göre farkeder ama erkekler arasında kullanılır genelde teşekkürden daha samimi bir ifadedir ama bir kıza karşı kullanılması biraz kaba oluyo eyvallah demektense Allah razı olsunda kullanılabilir Allah adı anmak isteniyorsa.
30 Yorumlaeyvallah kelimesini kullanmak hoşuma gidiyor ama bayanlarla konuşursam teşekkür ederimi tercih ederim eyvallah yerine sanırım. Bir erkeğin bir bayan ile konuşma şekliyle bir hemcinsi ile konuşma şeklinin farklı olması gerektiğini düşünüyorum ama büyük mesele de değil.
00 Yorumla
+1 yılanlamını bilmediğin içindir diye düşünüyorum
Eyvallah kelimesi Türkçede şu şelilde kullanılmaktadır:
1- Biri bir şey ikram edince, teşekkür ederim manasında, eyvallah denîr.
2- Ayrılıp giderken, Allah’a ısmarladık anlamın da eyvallah denîr.
3- Biri yardım eder misiniz diye sorunca, evet anlamında eyvallah da denîyor.10 YorumlaBende kullanıyorum ama sadece erkeklere karşı. Bir kıza Eyvallah demek banada bir değişik geliyor ama erkekse Eyvalla birader çok kullanırım :)
11 Yorumlateşekkür eden kapı aralıyo... eyvallah diyen suratına kapı kapatıyor gibi ya :D
32 Yorumlaerkek olduğum halde bana bile itici geliyor.. söyleyen saflar anlamını bilmiyordur eminim ;)
36 Yorumla- +1 yıl
"Eyvallah sözü:dilin degil, kalbin zikridir. Kalb dediginin anlamı arap lisanında saklı; kalb etmek degiştirmek, dönüstürmek demektir. Eyvallah, her gördüğün gariplige Allah Allah diye şaşırmayı bırakmış kişinin, Allahın takdirine boyun büküp teslimiyetini ifade etmek için söyledigi kelamdır."
DİYORLAR Ancak Bana Göre Hala İTİCİ :) - +1 yıl
Eyvallah ı Müslümanlık Sanan Müslü"MAL" lar Mutlaka Vardır... İnandım Dediği Dini Bilmeyen Saflardan Bunları Duyman şaşırtıcı Değil... Sadece Türkçe Olarak Birçok Kelime Kullanılınabilirken "eyvallah" ki kullananlar anlamın gerektirdiği yerde kullanmıyor- seçmeleri de garip :)
kızlara Teşekkür ediyorum, erkeklere eyvallah diyorum ve bunun doğru olduğunu düşünüyorum
33 Yorumla
+1 yılBence eyvallah da kibarlıktır ve yerine göre güzel bir kullanım oluyor daha samimi geliyor ancak pek muhabbetim olmayan kişilere teşekkürü tercih ederim
22 Yorumla- +1 yıl
Kızlardan çok yakın arkadaşım olana derim onun dışında dememek daha iyi.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılSamimiyet kokar Eyvallah kelimesi,
Dürüstlük kokar..
Ben severim Eyvallah kelimesini. Sıkça kullanırım da :)2426 Yorumla- +1 yıl
Maçoluk bilindiği gibi olan değildir..
Siz kibar feminel erkek sevin. Kendinize benzeyen..
Maçolar bize kalsın. :) - +1 yıl
maçoyla alakası yok.. dürüstlükle alakası var..
- +1 yıl
Aynen.. @KaRa-MaSKe1
- +1 yıl
Eyvealah Gülüm :)
- +1 yıl
Senin anlamaya kapasiten yetmez bacım.
Sen en iyisi bildiğin gibi davran! - +1 yıl
krolukla ne alakası var. siz gencler okula gidip özgür irade ve düşüncelerinizi yansıtarak.. 1 ıkı dil bilip üni.. gittin dıye kendini zekimi sanıyorsun.. yanılıyorsun.. hayat terekkürden ibarettir geldiğin yerden geri döneceksin..
Asıl kroluk insanları aşağılamaktır.. - +1 yıl
Gitme kızın üstüne @KaRa-MaSKe1
Bırak nasıl düşünürse düşünsün.. Görecem ben onları..
O kibar son model erkeklerin içlerinde nasıl bir canavar beslediklerini öğrendikleri zamanları! - +1 yıl
Demekki Allah'ın kelamı rahatsız ediyor milleti yazık cidden yazık. Umarım hak tealanın huzurunda cevap verecek bir şey bulurusunuz bu arada Sakaryalım noktayı koymuş teşekkürler. Daha doğrusu EYVALLAH :)
- +1 yıl
@Sakaryalim tamam bıraktım..
- +1 yıl
Eyvallah kardeşim.. @HalidBinVelid
- +1 yıl
@DerinKuyu sağolasın abi. Abi yeni nesili böyle işte inan peygamber efendimiz bunları görseydi ağlardı
- +1 yıl
Engeli basan kendisi işte amacı müslümanları kötülemek karakterisiz işte.
- +1 yıl
teşekkür ederim yorumlarınız için..
@DerinKuyu , @HalidBinVelid - +1 yıl
Malmısın olum ya sen engeli ben basmadım müslümanlığı kötülemekle ne alakası var gerizekalı aptal her boku müslümanlığa yoracak kadar kafayı yemişsiniz beyinsizsiniz çünkü. Çünkü ben anlamını bilmiyorum sadece söylenişi itici geldiği için itici dedim salak salak yorum yapıp durma gidişatında iyi değil yemişssin kafayı sen
- +1 yıl
Ben sana yardımcı olayım Millete hakaret etmekten başka bişey bilmeyen Soran!
Evelallah: Önce Allah, Allah'ın izniyle anlamına gelîr.
Eyvallah kelimesi Türkçede şu şelilde kullanılmaktadır:
1- Biri bir şey ikram edince, teşekkür ederim manasında, eyvallah denîr.
2- Ayrılıp giderken, Allah’a ısmarladık anlamın da eyvallah denîr.
3- Biri yardım eder misiniz diye sorunca, evet anlamında eyvallah da denîyor.
Deyim olarak ise eyvallah demek, hoş görmek, eyvâllah etmemek, kimseye boyun eğmemek, Eyvâllahı olmamak ve müdarası olmâmak demektîr. Ârapça olarak, iy-vâllah, vallahi öyledîr anlamına gelir ve bu bakımdan mecbur kâlmadıkça, bu kelîmeyi kullanmamalıdır! - +1 yıl
Ben kimseye hakaret etmedim ama şu hacibinvelit midir ne haltsa her yorumun altına müslümanlığı karalamaya çalışıyor yok Peygamberi karalamaya çalışıyor gibi abuk subuk şeyler söyledi ama gerçekten tak etti yani Ben bu kelimenin anlamnı bilmiyordum. Gelmiş Allahın kelamını inkar eden kız bilmem ne salak salak şeyler yazdı ve anlatıyorum anlatıyorum ama beyni almıyor arkadaşın ben tamamen kelimenin bir bayana karşı söylenmesini itici bulduğumu söyledim yani bir erkek bunu bana söyleyince sanki karşısında erkek arkaaşı varmış gibi kendimi erkek gibi hissettiğim için hoş bulmuyorum. Kelime anlamına bakarak değil ama bu pek akıllı kişi Yok bunun anlamı buda sen Allahın kelamını itici buluyorsan bilmem şöylesin böylesin Peygamberimiz görse ağlardı abartmışta abartmış sanırım ki biraz bu konularrla kafayı bozmuş
- +1 yıl
Ya Allah aşkına ben sana peygamberi karalıyormusun dedim niye öyle yazıyorsun Eyvallahı niye çirkin gösteriyorsun dedim amaç ne yani
Eyvallah ne çirkin bir sözdür, bazen kroluk, bazen sığırlık, bazen öküzlük ama sonunda hep kabalık
ne demektir bu ya - +1 yıl
Nerede dedim peygamberi karalamaya çalışyır diye talan söyleme peygamber efendimiz görse ağlardı dedim yazık cidden yazık bana iftirra atıyorsun
- +1 yıl
Of Allah'ım ya
Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı. Erkek kanklarına sölenir l*n o kızlara sölenirse kro denir :D
11 Yorumla
+1 yılBayana mı? Denmez, ama başka bir erkeğe ben de söylerim sorun yok... Ama bir bayana denmez yani, yakışık almaz...
01 Yorumla
+1 yılAdamin agiz aliskanligidir ne var bunda mevzu yapicak anliyamadim 😁
Siveli konusan insanlarda var, napiyon, gidek vs. Bunlari bende kullanmam ancak duyunca da insanlari insanliktan men etmem.10 YorumlaBunun iticilikle alakası yok gayet normal bisey bence. Daha kotuleri de var ornek verirsek seslendiginde 'hoooyyy' 'öyyy' 'haytt' diye orasından burasından ses cıkaran 'yarmagüller' ... ;)
31 Yorumla
+1 yıl"Eyv. demiyorum bağyanlarla öyle konuşulmaz"
Falan..10 Yorumla
+1 yılYa itici tamam eyvallah ama :D
Kızların eyvallah demesi nedir abi? :)
Not: benim eyvallahım farklı manada, anladınız siz onu.15 Yorumla- +1 yıl
Öğretin ama tiksinç olduğunu =\\
- +1 yıl
Kabul et bu hemcinslerin çok gıcık. :/
Yeğenim, ciğerim, Gözüm falan demiyorsa sorun yok bana gore :)
13 Yorumla
+1 yılHakla kabul ettik, haktandır ve memnuniyeti ifade eder bence bunu söylemesi bilinçli olduğunu gösterir bence çok güzel bir ahlak
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen eyvallah derim
Onada eyvallah sanada eyvallah hepinize eyvallah ;) :)61 Yorumla Benim kargoda calistigimda bir çocuk vardı oda özel okula kargo götürmüş ben ogun yoktum okulun sekreteride bayan kadına selamunaleykum demis😀😀 kadında aleykumselam ama burası kahvehane değil okul diye bir bozmuş bizimkini bana anlattı cocuk...
06 Yorumla- +1 yıl
Tövbe estağfurullah... selamünaleykümden güzel selam veriş şeklimi olurmuş hiiç...
- +1 yıl
- +1 yıl
Selamünaleyküm demek allahın selamı üzerinize olsun benden size zarar gelmez anlamına gelir... ki bence bunu bana diyen bir erkekte ne kabalık sezerim ne başka bişi... gerçi zaman değişti herkes ben gibi iyiniyetli değil.. belki de bana hasdır bu durum kim bilir...
- +1 yıl
@BilinemeyenÜye olabilir herşey okadar degustiki kelimelerin anlamlaruda başka yerlere cekiliyor
Karşı cinslerin birbirine söylememesi gereken bir kelimedir. Bir kız bana "eyvallah" derse o an erkeksi geliyor ve arkadaşım dahi olsa soğuyorum.
01 Yorumla
+1 yılallahın adını anıyor ne var bunda allah razı olsun demek türkçesi
115 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah ne demektir? Evelallah: Önce Allah, Allah'ın izniyle anlamına gelîr. Eyvallah: Hakla kabul ettik, haktandır ve memnuniyeti ifade eder. Eyvallah kelimesi Türkçede şu şelilde kullanılmaktadır: 1- Biri bir şey ikram edince, teşekkür ederim manasında, eyvallah denîr. 2- Ayrılıp giderken, Allah’a ısmarladık anlamın da eyvallah denîr. 3- Biri yardım eder misiniz diye sorunca, evet anlamında eyvallah da denîyor. Deyim olarak ise eyvallah demek, hoş görmek, eyvâllah etmemek, kimseye boyun eğmemek, Eyvâllahı olmamak ve müdarası olmâmak demektîr. Ârapça olarak, iy-vâllah, vallahi öyledîr anlamına gelir ve bu bakımdan mecbur kâlmadıkça, bu kelîmeyi kullnmamalıdır!
Kaynak Linki : www.manevihayat.com/.../ - +1 yıl
başka bir konu varsa konuşabiliriz
- +1 yıl
sen şunu istiyorsun aşkım teşekkür ederim öyle değilmi sende haklısın
- +1 yıl
ben yanlış anladım galiba sevgiliniz size eyvallah diyor sanmıştım kusura bakmayınız
- +1 yıl
aman be taktığın şeye bak def et ya yüz verme muhatap olma bumu canını sıkan şey
- +1 yıl
sen aşıkmısın yoksa bu kişiye büyük aşklar böyle başlarmış
- +1 yıl
hadi gözün aydın birdaha seni üzemez sen evlimisin kızmısın
- +1 yıl
ne kızıymış kavgada bile adama bu laf söylenmez
Aşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. Bende itici bulurum. Hele ki bir kız derse ooo. Bu çok feci.
11 YorumlaEyvallah kelimesinden nefret ediyorum duymak bile istemiyorum.
10 Yorumla
+1 yılİtici değilde tesekkur kelimesi daha uygun bence de
10 Yorumla
+1 yıleğer samimi olduğum biri ise eyvallah derim... ama değilsem ya da yeni tanıştıysam teşekkür ederim derim... bunun sığırlıkla bilmemneyle alakası yok... doğallıktır bu... ama ses tonu önemli... öyle bitirim ağızla eyvallah denmez
10 Yorumla
+1 yılKaba, nasıl konuşacağını bilemiyor, muhattap olmazdım
00 Yorumla
+1 yılbir bu kalmıştı karışmadığınız değil mi? artık tüm kullanacağımız kelimeleri de siz seçin olur mu? 29 yaşında bir kız kurusunun beyanı..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı. önce tesekkur edip sonra eyvallah dese yine olurdu aklı sıra ağır abi :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yıleyvallah kotu bir kelime degil ama cok resmi bir tabir yani sevgiliye karsi denmemesi lazim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim için itici bir kelime değildir. Zaman zaman ben de kullanırım..
00 Yorumla Bana itici gelmiyor hatta çok daha içten samimi ve sempatik buluyorum :)
10 Yorumlakıro derim ne diyeceğim başka. Ankara da çok o çakallardan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilmi? Bende bunu umarsız, muhatap almıyorum ana yinede sağol der gibi bir trip olarak görüyorum.. Bunu kullanan kadınlarda var...
04 Yorumla- +1 yıl
Bu kelimeyi kullanırken böyle bir kapıya çıkacagını hiç düşünmemiştim... eyvallah ta bir teşekkür çeşidiydi benim için...
- +1 yıl
@BilinemeyenÜye kötü niyetli söylenmediğini bilmek başka bir konu ama bazen çok itici olabiliyor gani sohbetin gidişatına göre yorumlanabilir... Sen üstüne alma😉
@soran evet helede pek samimi olmadığın kişilerin bukadar rahat olması çok itici👍
+1 yılasıl söylenmesi gereken eyvallahtır ama nedense kızlara fransız olucan kibarlık sanıyorlar (eşekkür ederim efendim lütfu ziyadenize mest-i hayran oldum) böyle dicen senden kibarı yok :D
12 Yorumla- +1 yıl
İşte size geliyır ama dinen öyle degil
+1 yılEvelallah: Önce Allah, Allah'ın izniyle manasına gelir.
Eyvallah: Hakla kabul ettik, haktandır. Memnuniyeti ifade eder.
Fesübhanallah: Allah her türlü noksandan münezzehdir.
yani #EYVALLAH21 YorumlaBir erkegin eyvallah kelimedini söylemesi iyir..
Hele hele bir kızın söylemesi güvenin işaretidir bemi mest eder82 Yorumla
+1 yılbu ne trip yok onu dedi yok bunu dedi özünüze göre davranın abuk sabuk şeylerle yargılamayın insanları
00 YorumlaHic hoslanmiyorum o tiplerden , eyvallah diyen erkek bana göre maco oluyor ve macolar hiiiic benlik degil 😒
00 Yorumla
+1 yılYoo, ben de erkeklerden eyvallah sözünü duymaktan çok hoşlanıyorum.
Buram buram erkeksilik kokuyor kelime.00 Yorumla
+1 yılarkadaş o kelime sadece bir hitap değildir dinimizin bize söylediği budur he sana iticimi geliyo o seni ilgilendirir
01 YorumlaHepsi güzeldir yerine de kullanmak lazım ama ciddi bir ortamda eyvallah biraz garip olur günlük hayatta arkadaşına söylenebilir bence.
01 YorumlaEyvallah kelimesini her kez kullanmaz. Kullananlarıda sadece aynı düşünceyi hissedenler anlar.. Sana itici gelen o kelime bazen teşekkür için bütün kelimeleri bir araya getirsen bir eyvallah etmez..😊
20 YorumlaSen şimdi bizi beğenmedin mi? Olsun EYVALLAH BE GÖZÜM... (samimidir o takılma fazla)
00 YorumlaTeşekkür ederim güzel ama eyvallah bana daha samimi geliyor
10 Yorumla
+1 yılYanlış konuşuyorsun ALLAH'ın adını ağzına alıyor binevi RABBİMİZE zikretmiş oluyor bu dünya fani dünya ordada sen itici olursun emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende eyvallah derim hep bundan sonrada eyvallah dicem
oğlumada öyle öğretecem "bak oğlum bir kıza her zaman teşekkür ederim yerine eyvallah diceksin tamam mı"..."tamam babacım"11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 815 cevap paylaştı. anlamını bilmeden, yerli yersiz kullanınca böyle oluyor :/
03 Yorumla- +1 yıl
eyvallah, aslen "evet öyle" veya "dediğin gibi" yani tasdikleme manasında kullanılır. diğer bi' açıdan ise Allahaısmarladık tarzında yani bi' yerden ayrılırken "hadi eyvallah" şeklinde kullananlar da vardır ama bunun geçerliliği tartışılabilir. emin olduğum tek şey ise "teşekkür ederim" anlamında kullanılması kesinlikle uygun olmayan kelimedir..
- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılEyvallah yazmak geliyor içimden teşekkür etmek gelmiyor :(
02 Yorumla- +1 yıl
burada yazarken eyvallah diyorum. :)
Eyvallah samimiyettir teşekkür ise mesafedir kişisel görüşüm tabii ki
12 Yorumlademek ki benimle çoğu kezban bu yüzden konuşmuyor :)
00 YorumlaBen qenelde eywallah derim teşekkürde bana itici qeliyor eywalla bence daha içten ve samimi o nedir öyle teşkur :D
22 Yorumla
+1 yılİyi ki sordun bu soruyu, aklımdaydı benim de. Eyvallah..
10 Yorumla
+1 yılBen de genelde eyvallah derim.. Hiç umrumda değil valla karşı tarafın öyle düşünmesi.
00 YorumlaOltu taşından bir tespih fırlatıp "Bendensin usta!" diyesim geliyor efem..
20 Yorumla"Eyvallah " anlamını bilmediğinden veya bazı değerlerden uzak bir insansan olduğundan böyle düşünüyor olabilirsin..
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat