Herkese cevapları için teşekkür ederim. Midenizi bulandırdığım için de özür dilerim :D
Hepinizi öptüm, gömdüm by. :D
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yağ bezlerinin aşırı çalışmasından sırtta ve göğüste, kıl köklerinin dibinde de siyah noktalar oluşabilir. Kılın içinde bulunduğu keseciğin içine açılan yağ salgısı vardır. Bu yağ bezinin salgıladığı yağla kesecik dolup şişerse, ölü hücreler de burada birikirse yine bir siyah nokta oluşur ve kılın çıktığı gözeneğin ağzını kapatır.
İşte siyah nokta oluşmasının sebebi budur.
Kısacası siyah nokta için, "yağın katılaşıp gözeneği tıkadığı kirli tıkaç" diyebiliriz.
Orayı nasıl keşfettin? Lisede sağlık dersinde burun kenarı yağ fışkırma dersleri yoktu müfredatmı değişti ?
Annem sürekli burnunun kenarlarını sıkardı. Sordum neden sıkıyosun diye!'' birikmiş yağları çıkartıyorum'' demişti. :) O gün bugündür bende çıkartıyorum :D
Böyle fışkırma gibi bir şey yokta çıkar yani :D Yüzünü temiz tutmaya özen göster cildine uygun bir sabunla en azından her gece yatmadan önce yıka. Çok fazlaysa siyah noktaların ve ya yüzünün yağlı görünümü Clean Clear siyah nokta temizleme losyonu al. Yıkadıktan sonra sür :) Zor bir şey değil halledebilirsin hemen.
Yüzümü sürekli temiz tutarım zaten. Pis bir insan değilim yani :))
Siyah nokta temizleme losyonum var hergece yatmadan önce sürüyorum. Yüzüm biraz sivilceli olduğundan himalaya tuzunun sabunları var ondan aldım gündüzleride onu sürüyorum kurutsun diye, ama bir işe yaradıkları yok. Yine çıkıyor o yağ :)
Birde senin dediğin markanın losyonunu kullanayım oda işe yaramazsa dermatoğa giderim giderim artık. Başka çare yok.
Tavsiyen için teşekkür ederim. ;)
Cevap
9Cevap
sivilce başlangıcıdır. Biraz daha durursa sivilcenin başı belirir ve sivilce olur.
Ben burnumu sıktım yeşil bişey çıktı sence normalmi o.O :P
sümüktür o sümük :D
Ben en azından medeni cesaretimi toplayıp soruyorum. Gün ışığına çıkartıyorum iğrençliklerimi. :)) Pekii, kendi iğrençliklerini saklayıp çok temiz bir insanmış gibi yorum yapanlara ne demeli? :D Sanki hiç osurup o kokuyu içlerine çekmiyorlar. Sanki hiç burunlarını karıştırıp o çıkan yeşil veya kahverengi sümüğü yemiyorlar. :D Sanki hiç hayvan gibi geçirmiyorlar.. :D
Neyse, sustum :D
Voov, ne yazmış benim eller öyle :D
Sanki hiç hayvan gibi geğirmiyorlar diyecektim, elim kaymış. Pardon :D
Sitede 2 kuruşluk karizmam var bırakda çizilmesin.. :)) Medeni cesaret dediysek o kadar da uzun boylu değil. 10 levele kadar tırmanmış, tanınmış, ün salmış bir insanım klasımın sarsılmasına izin veremem, şekerim. :D
Çok çikolata ve şekerli besinler tüketmekten olmuştur.
Margarin parasi hep cebe kaliyor sizin evde galiba :P
kahvaltıda ekmege sür ye bööggh igrençmiş he
iyyy pis iyiki gizli sormussun ...
Pislik arıyorsan önüne bakmalısın şekerim :D
Senin soktuğun lafla öyle kalacağımı mı sandın? İnsan gibi cevap verseydin insan gibi cevap alırdın.
Benim sorumun seviyesiyle verdiğin cevabın seviyesi eşdeğer.
Şu yazdığın yazıyı 1 kere de kendin oku. Demagoji yapıcam diye saçma sapan salakça şeyler yazmışsın. İlkokula giden kardeşim bile bu kadar anlamsız, kalitesiz birbiriyle alakası olmayan cümleler kurmuyor :D
Seni kendinle başbaşa bırakıyorum. İstediğin gibi yazıp çizebilirsin arkamdan, kıyak geçiyorum sana.. :))
kızlar müthişsiniz bu tartışma bitmesin :)
Eğlenmek istiyorsan Beyaz Show’u ara
pislikten olsa gerek !
bu gecede konumuz iğrençlik..
karacaiğerle alakalı olabilir...
kuruyemişi azalt...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar