+1 yılAlevilik hz. Ali nin hilafet meselesiyle başlıyor. Hz. Muhammed Gadir hum denen yerde hz. Ali yi halife ilan ediyor. Bu sırada müslümanlar hz. Ali yi tebrik ediyor. Hz. Muhammed öldükten sonra hz. Ali hz. Muhammed in cenaze işleriyle uğraşıyor. kendisiyle birlikte toplam 17 kişiyle cenaze namazını kılıyor. Bu sırada diğer müslümanlar beni sakife denen yerde kimin halife olacağını tartışıyor. Ömer diyor ki ebubekir elini aç sana biat edelim. Ebubekir diyor ki ömer elini aç sana biat edelim. Neyse sonunda ebubekir halife oluyor. Daha sonralar hz. Ali şehit edildikten sonra muaviye tüm mescitlerde hz. Ali ye küfür ettiriyor. Bu sebebten dolayı Aleviler camiye gitmemeye başlıyor. Zaten gitmiş olsalardı imanından şüphe ederdim. Bu durumda hz. Muhammed in yolunda hz. Ali bin yolunda olan biri için ne düşünülebilir ki. Eğer bu söylediklerime katılmayan olursa açıp yazılı kaynaklarını kendileri okusunlar. Kulaktan duyma bilgiler yerine neyin ne olduğunu kendileri görsünler. Unutmamalıyız ki araştırmadığımız sürece araştırdığını zannettiğimiz insanlar istedikleri gibi kandırırlar. Bu halifelik hz. Ali den nasıl gasp ettiklerini tam Hüsniye isimli kitapta yazılı kaynakta çok iyi bir şekilde anlatıyor. Kitap mısırın Kahire kentinde 1298 yılında basıldı. Yani gerçekler mısıra kadar gitmiş ama bizim ülkeye gelmemiş.
11 Yorumla- +1 yıl
Soru.. ogrenmek zamaninda hz. Muhammed vefat etmeden once. bizzat. halife olacak kisinin ismini soyleyip isaret. etmis miydi? Bunu bilmiyorum. Cunku Hz. Ebu-Bekir. Halife oldu. ama Senin sozlerinden anladigim kadariyla Gadir hum. denen yerden. Hz. Aliyi Halife ilan ediyor... bu. belgeliyse. Hz. Ali. ilk Halifeydi o zaman.
En İyi Cevaplar
+1 yılBen sünniyim ve işte yaşlılardan falan duyduklarımın etkisiyle de aleviler hakkında önceden çok şüphelerim vardı,adını vermiyim bir sivil toplum kuruluşunda alevilik ile ilgili bir konferansa katıldım ve bir diyanet yüksek müfettişinden aleviliği idnledim,o konferans bütün bakış açımı değiştirdi,şöyle söyliyim bazı itikadi konularda yanlış düşündüklerini yanlış inanışları olduğunu düşünüyorum hala daha ama öyle öcü insanlar değillermiş anlatıldıkları gibi,ve üzerine ne kadar kültürümüze bağlı insanlar olduklarını öğrendim ve önyargılarım tamamen kırıldı,sonuç olarak din Allah ile insan arasında kaldığına göre bana göre yanlış inanmaları beni ilgilendirmeyeceğine göre kalan bütün adetleri kişilkleri kültürlerini seviyorum:)
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılıyorum peygamberden sonra kamplaşma olmuş müslümanlar ayrılmış zamanla kültürü dinleştirmişler yok 30-40 tane mezhep varmış-mış ta ya bırakın bunları tek bi din var "islam" diğerleri tarihteki karmaşayla oluşan şeyler sünniyim ne alevi müslümanım kardeşim! kültürü dinleştirenler bunca düşmanlığa sebep olan mezhepler insan uydurması şeyler .insanlar kafasına uymayanı mezhep adıyla değiştiriyor bunlar yaratıcımızın bizden istediği değil insanların işine gelmeyen şeyleri değiştirmesiyle ortaya çıkan şeyler hz.ali hz.muhammed'in damadı öldürüldükten snra yeni bi taraf olmanın anlamı neydi en önemlisi bu sevgiyi yada nefreti herneyse bunu dinleştirmek nedemekti bana göre günahların en büyüğü değiğim gib, mezhebim yok ben "müslümanım"!
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksileyenler bi zahmet neden eksilediler yazsın zorlarınamı gitti gerçekler :)
Cevap sahibi+1 yılhangi kitapta yazar mehsepti bilmem neydi kanıt var mı yok bu tamamen bi kültür bi fanatiklik bunu din haline getirmek asıl yobazlık uyduruk yaptığınız herşey damadıydı namz kılardı oruç tutardı ama siz alinin yaptığı hiç bişeyi yapmıyorsunuz üzerine bide namazla dalga geçenlere bile rastladım
aleviliğin kökeni çook eskilere dayanır isim olarak alevi denmesinin sebebi bu kültürdeki insanların hz.ali nin yaşadıklarına,çektiği acılara üzülmesidir.Alevilik Bektaşilik gibi çok önemli öğretileri olan bir kurumdur.Dini boyutu çok ayrı.Umarım yardımcı olabilmişimdir can :)
32 Yorumla- +1 yıl
Cumhurbaskani Erdogan, in. Cok guzel bir sozu vardi. "Aleviyim. Demek. Hz. Aliyi secmek ve onun yolundan. gitmekse bende Dort dortluk Aleviyim" Bu. Kadar guzel bir sozu. Sn. Erdogan. Soyluyor.. Duzgun baba, nin. Sehri Amed, de dogan. Kendiside Alevi olan Sn. Kilictaroglu., ndan. Ben. Boyle bir. Yaklasimi. Gormedim. belkide. yaptida. ben. goremedim? Halbuki. 20 Milyonluk. Alevi Vatandaslarin. oyunu. kesin alirdi..
- +1 yıl
Yukarida yalnis yazmisim. " Hz. Ali, yi Sevmek. Olacakti yalnis. yazmisim. vede Sn. Kilictaroglu. Duzgun Baba, nin Sehri. Dersim, de dogdu olacakti. Amed yazmisim.. Gercekten ozur dilerim bu yalnislik icin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
hangı beyınle genelleme yapabılıyorsunuz hermezhepten ınsanın ıyısıde kotusude vardır zamanında çok baskı ve zulum görmüşler ve haklarında hep ıftıralar atılmış ben anlamıyorum hepımız ınsanız ve gayet şerefli ınsanlar oruç tutan namaz kılan alevı tanıdıklarımda oldu yıl 2013 bırakın bu ayrımcılığı herkezın mezhebıne saygı duymak lazım herkes ınancını ıstediği gibi yaşasın kımene bıde ensest ılışkılerı vardır dıye bı yalan dolaşır ortalıkta bu ve benzerı suçlardan yakalananların mezhebıne bakın oyle bı sonuç çıkıyormu
21 Yorumla- +1 yıl
Cok dogru Bir aciklama
dostlukları arkadaşları çok iyidir yemekleri de çok güzel ev arkadaşımın annesi sayesinde midem bayram etmişti onuda anmış oldum ellerine sağlık :)
siyaset ve din konusuna girmediğimiz zamanlarda bal kaymak gibiydik :)
bu konulara girdiğimizde ise kedi köpek gibi :)80 YorumlaAlevi olmak da bir sorun yok. Ama aleviliği din olarak gören biri sorunlu olur tabi. Yani " Hz. Ali camide vuruldu, camiye gitmiyorum, bizim orucumuz Ramazan ayında değil" gibi sözler kullanan ve bu düşünceleri taşıyanları elbette kınamam ama Aleviliği din olarak belirlemişler olarak görürüm. Neticede din birdir. İslam'dır. Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise ne âla. Bunda ne gibi bir sorun olabilir ki? Ama dediğim gibi İslam dininin kuralları dışında kendilerine göre kurallar getirmişlerse zaten Müslüman olamazlar. Evlilik meselesinde ise, yine ilk dediğim alevi grubundan olanlar, yani Hz. Ali'yi seven insanlara kız vermede ya da almada sorun olmaz. Ama diğerleriyle sorun olur. Kültürler bile sorun ediliyor, din nasıl edilmesin :)
21 Yorumla- +1 yıl
Aleviler. Hz. Ali, yi. sevmek. ve. onun. birinci imam oldugu Ehli, beyt, in. Yolu ile. Hz. Muhammed ve Allah, in. Yoluna. gitmek iman. Etmektir. diye Biliyorum. Alevi tanidiklarim sayesinde.
bazı çok uçta yaşayan aleviler var onlardan pek haz etmiyorum ama normal olanları olabilir neden olmasın herkes inancını istediği gibi yaşasın hepimiz aynı allaha inanıyoruz bunun yanında hz ali için de saygı duymanız onu hatırlamanız hatırlatmanız çok güzel benim sevgilim alevi bende ordan biliyorum yani biz camiye gidiyoruz siz cem evine ne var bunda sanki başka bi dine inanıyomuş gibi yadırgayanları anlamıyorum bazı konularda sünnilerden daha dine yakın düşündüğünüz kanısındayım daha anlayışlısınız bi kere bu kız alıp vermeme olayına da kılım zaten :)
10 Yorumla
+1 yılbitane alevi arkadasim oldu 3 yil once. cok pislikti. iki yuzlu korkak. dinsizdi ustelik. oruc ne diye sormustu bize. ateist olmak istedigini falan soyledigi olmustu. sonrasinda bitti arkadasligimiz 2 yuzlulukleri yuzunden.
ama sonra lise 3 ve 4 te ayni sinifta oldugum baska bir arkadasim oldu alevi. cumaya giderdi cemevi falan bilmezdi . orucu herseyi bizim gibiydi. tek farki onun adi alevi benim adim sunniydi. ona sormustum bu konu hakkinda bazi seyleri. bana "biz haci bektasi alevisiyiz" demisti. aleviligin cok fazla kolu varmis. aleviligi cok karistirmislar. oyle soylemisti. o gunden beri aklimda haci bektasi alevileri iyidir diger kollari iyi degildir gibisinden bisey kaldi :)14 Yorumla- +1 yıl
:) bektaşilik ap ayrı bişeydir o arkadaşın gercek alevi bektaşiler camiye gitmez :D o yanlı şbiliyo :D
- +1 yıl
bilemiyorum o gidiyordu :D
- +1 yıl
doğrudur bişey diyemem zamanında bende gidiyorum ama dini değiştirmeye calştıklarını görünce bende gitmemeye karar verdim
- +1 yıl
Benim. Alevi. Arkadasim. Muharrem. orucunu tuttugu gibi normal orucuda. Tutardi. yurege bakin. HELAL OLSUN. boyle Aleviye. sonucta Allah. icin onun yolunda kalben. Yapti bunu. ( Muharrem orucunun " Haram". Orucu. oldugunu arapca Mu, haram. Yani " Haram yok" orucu. Allah kabul etsin
Aleviler hep kıskanılır çünkü muhteşem insanlardır. Onları çekemeyenler iftira atanlar insan sevgisinden yoksun yobazlardır, hoşgörüsüzlerdir, bilinçaltındaki kendi fantezilerini ona buna anlatan sapkın yoldan çıkmışlardır. Aydın seçilmiş, şanslı kişidir alevi. Ufku geniştir.
82 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi söylemişsin.
- +1 yıl
Dogru..
Ben Aleviyim. Gurur duyarım. Alevilik'de herşeyden önce insan vardır. Kadın-Erkek ayrımı yapılmaz ikiside candır. İkiside aynı mesuliyeti aynı sorumlulukları aynı hayatı paylaşır. Alevi olmayıp Aleviliği seçende birçok insan vardır; Ahmet Kaya Sünni olmasına rağmen Aleviliği seçmiştir. Hepimiz herşeyden önce insanız. GELİN BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM.
41 Yorumla- +1 yıl
Ahmet kaya, yi hatirladim. simdi adini duyunca. "Munzur, Dan Bir tas su icsemde olsem diyor... Hem. Agliyor hemde turku soyluyor" geldi aklima Allah Rahmet eylesin
Açıkcası aleviler yureklı olur mert olur ama 2 tıp alevı gordum bırı cumaya gıder namaz kılar ramazan orucu tutar kurban keser sunniden farkı yok dıeri anadolu alevılerı namaz cami kurban görmedım sahsım adıma rahatsız degılım herkez hurdur varsa bır hesap verılıcek oda ALLAHA verılır
30 Yorumla- Gündem konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman değilim ama sünni mezhebine sahip baskıcı müslümanlardan daha delikanlı olduklarını biliyorum eski sevgililerimden biri aleviydi kısa sürelide olsa yaşam tarzları ve aile yapıları hakkında bilgi sahibi oldum ve ateist olmamdan dolayı hiçbir önyargı yapmadı bana .
21 Yorumla- +1 yıl
Ateist bir arkadasima. Trilyonlarca isin yili buyuklugundeki. Evreni. ol dedi ve yaratti dedim.
Ondan "Vay be" demesini sasirmasini bekledim.. Ama o Soru sordu. O kadar. Buyuk evreni. Yaratmak icin Vucut buyuklugu trilyonlarca isin yili buyuklugundeki degil mi? Bende. bilmiyorum ama Bi'Bilen sorarsan. Cevabi alirsin. dedim
+1 yılbenim çok alevi arkadaşım dostum var. hepsinide severim. kimseyi ayırt etmem. kimseyi diniyle diliyle memleketiyle kıyaslamam. kimi alevi arkadaşım var ramazan orucunu tam tutar. mesala ben geçen sene çok sıcak diye tutamadım ama o devam etti. başka arkadşımda hiç allahlık yani. alnı secdeye değdimi bilmem. herkes tercih ettiği hayatı yaşıyor. doğruyu ve yanlışı islam belitmiş. gerisine biz hüküm veremeyiz.
30 YorumlaBenim ve ailemin kötü düşünceleri yok.Alevi arkadaşlarım oldu.Ailem bu konuda olumsuz birşey demedi.
Ama evlilik konusu ayrı çünkü ailelerin belli korkuları var yada yanlış anlatılmış şeyler onu tam bilemiyorum.Ayrıca sadece sünni aileler değil, alevi ailelerde karşı bu duruma.31 Yorumla- +1 yıl
bilmem benim ailem karşı değildi sanırım senin cevrendeki alevi kesim öyle bilemicem onların düşüncelerini
Alevilerin Bir günlük ibadetini Burada yazanların bir kısmı bile yapmamıştır . Alevilerin hepsi değil ama bir kısmında temizlik sıkıntısı var. O cem evleri dediğiniz yerlerde eğer sürekli şansa denk gelmiyorsam aş pişer. gariban yoksullar o aştan hakkını alır.
22 Yorumla- +1 yıl
askerdeki en iyi arkadaşlarımdan birisi aleviydi .. hala çok severim herkesin dini mezhepi kendine kismeyi yargılayamazsın böyle bişeyle ... Ve şunuda unutma kesinlikle ne ben nede sen dünyaya gelirken din mezhep seçimi yapamıyoz öenmli olan insan olman .. müslüman sünni olupta adam olmadıktan sonra ne fayda ?
10 Yorumla
+1 yılalevilere karşı herhangibir önyargım yoktur
zaten önyargı olunması çok saçma geliyor bana
hatta severim birlik beraberlik olmalarını
onları dışarıya karşı ön argılı yapan dışardakilerin geçmişte olan saçmaca tepkileri
insanları inançlarına göre yargılamak saçma hemde çok saçma10 Yorumla
+1 yılAllah, a. Ve onun peygamberine inanan. Onlara giden yolu Hz. Ali ve Ehli, beyt, in. Yoluyla Takip eden insanlar. Alevi degilim Ama. Cok dogru insanlar. Bir Cok Alevi arkadasim. var yurtdisinda. Hepsinin. evinde Turk bayragi ve yaninda. Ozlemle andigimiz. Hz. Ali, nin resmi vardir
00 YorumlaGündem konusunda 860 cevap paylaştı. Sünni aileler şu yüzden sıcak bakmaz aleviler namaz kılmaz camiye girmez gusül abdesti almaz kızlarını da yapacağı ibadete eşi karışır ibadetinden alıkoyar camiye yerine ceme gitmeye zorlar falan diye dusunce hep vardır bir de şu vardır gusül almadiklari için pişirdiği yenmez derler pis oldukları söylenir sık duş almazlarmis ne kadar doğru bilmiyorum da genel olarak budur
02 Yorumla- +1 yıl
Bruhhhhh gusul almazmi sende kafa yok camiyede gideriz namazda kılarız sunniler gibi 2 3 kadın almayiz
- +1 yıl
Benim. Alevi. Tanidiklarim var hepsi gusul abdesine cok. Dikkat ediyorlar.. Ben. Soguk Kis gunlerinde banyo yaptiklarini gordum. Emin. Ol cok temiz insanlar
+1 yılDiger mezhep muslumanlarina gore cok daha hosgorulu ve saygililar.
115 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
- +1 yıl
Bu arada abdest almayi bilmiyorsunuz pissiniz diyen insanlar herhalde dinleri emretmese hergun banyo yapmayacaklar, bosver onlari sen
- +1 yıl
yok be abdest alıyorum kim diyor almıyorsun diye :D şeytan diyo cek videoyu koy buraya millet görsün :D
- +1 yıl
Alevi. Arkadaslarim var kesin Abdest aliyorlar. Almiyor. diyen yalancidir buyuk gunaha gidiyorlar iftira atmakla
- +1 yıl
Yukarida bir arkadas guzel aciklamis. Alevide Sunnide. Allahin. Yolu icin. Kalp koymussa. dua ediyorsa. Mezhepler nedir? Alevide. Allah, a inaniyor. Sunnide. Allah, a. Inaniyor.. Yukaridaki arkadasin sozu.."Sunniyim. Aleviyim... Elhamdulullah. MUSLUMANIZ. MUSLUMAN..
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevdiğim insan alevi,ben sünniyim, onun alevi olduğunu bildiğimi bilmiyor ve bunu engel gördüğü için hep uzak bana,ne benim için ne de ailem için problem değil bu,ki ben umreye gitmiş biriyim,ibadetlerimi aksatmadan yapmaya çalışırım,ama modernim, ama uzak işte,benim içinse herşeyden önemlisi insan olmak,Allah sevgisini kalpte taşımak,ama nasıl anlatayım bunu ona,o hep kaçıyor,hep kaçıyor..
31 Yorumlakeşke hz. aliyi takip etseler diyorum. namaz kılanına henüz rastlamadım. bir çoğunun iman esaslarında saptıkları noktalar var. aleviliği bir kültür gibi görüp aslında ateistim ben diyenleri var -ki normal
inanç dışında diyorsanız; tanıdığım birçok alevi ülke ortalamasına göre daha iyi, terbiyeli yetişmiş dürüst insanlardı.00 Yorumlabenim düşüncem neden ingiliz,alman ,amerikan olunca sıcakta kendi milletinden olunca sıcak bakmazlar ?
islam sa alevilerde islam görüş farkı baba oğul arasında bile var bunde ne var ki hem daha güzel o bizim kültürümmüzede bir artısı var
alevi gelinimizde var sonderecede iyi anlaşıyor eşiyle hiç bi sorunda yok şükür30 Yorumlaneden Türkiye de kimse istediği dini tutmakta özgür değil neden herkes müslüman olmayanlara karşı tepkili ...bırakın herkse istediği dini tutsun yok o müslüman yok o alevi -hristiyan vs çok saçma ..müslümanlıkta zaten zorlama yoktur ..zorla müslüman olunmazki ...bırakın herkes neye inanmak istiyosa o yoldan gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne düsünüyüm benim cevremdeki alevilerin hepsi kürt ve bunlar geneldee teror cu falan belli etmeselerdee ama iste bunlarin müslümanlaridaa var yani din degil sorunn !
ben sahsen mesafemi koyarim kürt oldugunu bilirsem ama iste gel gelelim kürt kiza asik oldumm ama sansimdan ben Türküm diyorr113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılo kökünden memnun olmus olsaa TÜRKÜM demezz asiligim burda basliyorr yaaa
- +1 yıl
:) hacım kürt teröristir diye bişey yok :D ben kürt değilim kürtleri savunmamın tek sebebi bu vatan için onlarda can verdi tarih aç oku derim teröristlerin coğu kürt ama ceşitli irklardanda var yani kürtler teröristtir demen yanlış
Cevap sahibi+1 yıldemiyorumkii zaten hepsini bu tencerenin icine atmak olmazz ama cogunu ögle !
senin bu tarih isine gelincedee onlarr bizlee savasdi ? 1. Dünya savasindaa canakkalede kimse yoktuu kürt olan belki bir avuc , bu kürtler o zaman dogudaa bir devlet kurma cabaindaydii ! bize bu yanlis ögretiliyorr bu etnik grupa karsi bi nefretimiz olmasin diyee ! benim icin her insan aynidirr ama kendisi düsürür degerini !
Cevap sahibi+1 yılKim demis dogruyu seciyorsaa neden serefsiz olsunki? Belki guru duyacak birseyi olmadigi anlamistir ! ssökükteerden eskilerden birlestirilen birseyle gurur duyacani sanmiyorum
Cevap sahibi+1 yılHeee ondan milletin anasini aglattik yaa ondan millet korkuyor yaa bizen gidin BI ülke kurun sabun sapsalar sizi köpürmezsiniz tarih yok ülke yok irk belli degil ne oldugu Iran karisimi syriyeli ahaha
- +1 yıl
Benim tanıdığım bütün pkklılar da namaz kılıyo ve sünniler nolcak ?
Cevap sahibi+1 yılyazdiklarimi iyi oku bunlarin arasinda mülümanlardaa var dedim yanlis okummaa !
- +1 yıl
Yurt disinda. Yasiyorum. Tanidigim. Alevilerin. Everyone girince. Duvarda garanti. Turk bayragi var. Vede. Hepimizin kalbinde olan. Hz. Ali, nin. Resmi var.. Hatta. Bir Alevi arkadasimin. Evindeki Hz. Ali, nin. Resminin altinda " Herseyin Affedin. Ama.. Vatana ihanet edeni affetmeyin" Hz. Ali R. A. yaziyordu
- +1 yıl
Saidi nursi. Isyani.. Agri isyani... hakkari Bedirhan isyani... Ben. Kurt degilim. Ama Kucuk erkek kardesim İstanbul'da dogmus. Bir. Kurt kiziyla evli bundan. iki yil. once kizini babasi agir hasta oldu ziyarete gittim kardesim doktorla konusurken onunla yalnizca kaldim. gozlerimde uzuntu ve aciyla bakarak.." yavrum. 5000 yil bu topraklarda olacaksin. bir tane devletin olmayacak. bu benim yakiyor yavrum". dedi. Oyle bir yanma ve ictenlikle soylediki sasirdim. O saskinlikla. Bunlarida sonra dusunursun. baba. simdi iyi olman lazim. Insallah iyi olacaksin dedim.. Sansima iceri Doktor ve yengem. girdi konu kapandi. cunku onlar duymamisti konustuklarimizi... Bu yasamis oldugunu Neden soyledim? Ben Kurt degilim. Ama kardesimin kayinpederinin. I yangisi olan. 5000 yil bu topraklarda yasa ulken olmasin.. bu topraklarda dedigi. Iran Irak Suriye ve Turkiye. Her ulkeden. bir parca. yani. Kardesimin kayinpederi Olum doseginde. Ama olumune ote. olan ic acisina bakin 5000 yil yasa bir devletin olmasin yangisi... var onlarda. Ve maalesef. Onlarin bu duygularini. Basta Amerika ve Avrupa ulkeleri kullaniyor. Olan Kurt halki a oluyor olenler onlar bati sadece para veriyor. ve siyasi destek veriyor... Amabutun bu batinin oyunu sn Erdogan. Tarafindan. bozuldu sagolsun.. Evvelki hukumetler. Birakin. Batiya bir sey demedi sadece onlarin sozunu dinliyorlardi. Askeriyede. onlara karsi darbeler yapiyorlardi.. ama Simdi o olanlar bitti..
- +1 yıl
Bir cok Zaza. Alevi taniyorum. hepsinin. Evinde. Turk bayragi asili. Bu Vatanin Yurekten Seven insanlardir Zaza asili. Aleviler... Kurban olurum. O Zazalara. iyi ki varlar bu guzel insanlar. Genellikle duzgun Babanin Sehri Dersimde. Yasarlar
aleviler hakkında ne düşünüyorsunuz diyip de kendini ve kültürünü küçültme, onlar kimki alevileri beğeniyor ya da beğenmiyor.
59 Yorumla- +1 yıl
küçülttüğümü sanmıyorum hoşgörümüzü gösteriyorum hz muhammed (s.a.v) efendimiz bile kabilesine hiristiyan papazlar geldiğinde onlara düşüncelerini özgürce ifade etmelerini söylemiştir müslümanlık hakkında ne düşünüyorsunuz diyerek yani bu normal bişey benim yaptım
- +1 yıl
işte bu yüzden bütün aleviler dünyaya profesör geldi onlardan başka kimse bişey bilmiyor
- +1 yıl
istanbulman1 araştır bakalım o zaman dinini peygamberini hacı yalan söylüyorsam itiraz edersin yani
- +1 yıl
benim tanıdığım bir alevi de kendisine zerre laf söyletmez, laf söylemediği dalga geçmediği kimse de bırakmayan cinstendi, karakterliysen bu söylediğimi neden savundun, ben cahiller için cevap yazmıştım, ayrıca hanifiyi sevmeyip aleviyi sevdiğim durumlar da oldu, yazdığımı anlamaya çalışsaydın şimdi bu yorumları okumayacaktın
- +1 yıl
hoşgörüden anlayan yok diye de öküz olmak gerektirmez
- +1 yıl
işte bu yüzden sevilmiyorsunuz sonrada ezik ayaklarına yatıorsunuz
Alevi olduğum için şanslıyım diğer mezhepdekilerin ne düşündüğüde hiç umurumda değil.
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle alevilik bir mezhep değildir.Türklerin göçebe hayatın ve savaşın etkisiyle ibadetlerini yapamaması bunnunla birlikte ahlaki çöküntü yaşamamalrı için çıkarılmıştır.Zamanla çok değiştirldi FALAN FİLAn. O yüzden de çevremdeki aleviler de baktığımda gerçekten ahlaki bakımında çok iyiler..Çok iyi inanlar yani karşıma çıkanlaR.Kız oğlan verip alma olaylarında aramıza yabancı girmesin düşünceleri dışında çevremdeki ler gayet esaslı insanlar diyebilirm..
10 YorumlaArkadaşım amacın nedir? Bu ülkede ayrım yok olmadı siyasetçilerin yapmaya çalıştığı şey oy kazanmak bu uğurda yok oralı yok buralı yok şu yok bu. Burası Türkiye burada yaşayanlar Türk Vatandaşı olay bu.
10 Yorumla
+1 yılSünnilerde ali hasan hüseyin ismi bol miktarda bulunur sünniler kız verirken ayırt etmez..
Ayrımcılığı başlatan sünniye kız vermeyiz diyen kendi mezhebin sen burnunu kıvıracaksında karşılık alınca niye zorlanacaksın bu ne aymazlıktır..05 Yorumla- +1 yıl
senin düşüncende aleviler öyle biz sünniye kız vermeyiz demezler vermeseydik biz ablamı evlendirmezdik sünni biriyle
- +1 yıl
Var benimde tanıdığım sünni çocuk alevi kızı kaçırmak zorunda kaldı vermediler çünkü..
Geçelim bunları eğer ortada bi ayrımcılık varsa bunu başlatan sizsiniz siz..
Siz başlatmadınız mı biz mi başlattık..? - +1 yıl
:) siz biz diyerek ayrımı ilk yapaan bak şimdi sen oldun ama ben hiç bir sünni arkadasıma sizli bizli konusmam sizi bizi bilmem ben ayrımı yapanlar kimler onlarıda bilmem sadece sünniler aleviler hakkında ne düşünüyorlar onu bilmek istediöm
- +1 yıl
Bak bidaha diyorum siz bizli konuşmanın ayrımcılık yaratılmasının nedeni sizsiniz..Bu işleri senin dedelerin başlattı ve bugüne kadar geldik..Nasıl başlattınız hz muaviye ile hz ali çatışmasında biz aliciyiz dediniz sanki herkes hz aliye karşıymış gibi..Hz ayşeye hz ömere hz osmana küfür ettiniz hala edenler var hz hüseyin hz hasan hz ali bizdendir dediniz..
Biz ne yaptık hz ali de bizden dedik peygamberin ehlibeytidir dedik hz hüseyinde bizim şehidimiz dedik ayırmadık.. - +1 yıl
Aranızda haşa hz aliyi peygamber olarak gören var..Hz ali tarafından lanetleneceksiniz...Namazla yapılan ibadeti sazla gitarla yapmaya kalktınız..
Cami yok uyduruk cem evinden bahsettiniz...İçinizde minimize olmuş müslüman alevilerde var onları hariç tutuyorum..
Sizin bi kesminiz daha var bunlar genelde tunceli alevisidir..Bunlarda allah din düşmanıdır inançsızdır 78 de pkk yı kuran tunceli alevileridir..Şemdin sakık ve arkadaşları tunceli alevisidir..Kendi uyduruk mezhebini anlattırma bana..
erkek kardeşimin nişanlısı alevi. Çokta seviyorum kendisini ve ailesini.insan olmak önemli herkesin değerleri vardırisaygı duymak gerekir.
40 Yorumlasunni aile vermez çünkü , namaz kılmıyorsunuz , ramazan orucunuz yok ve gusül abdest alış gibi itikadi konularda zıtsınız.. hiç bir dinini yaşayan sunni aile alevi birine kız vermez...
46 Yorumla- +1 yıl
niye biz sünni aldık hata sünniye kız verdik cehaletin böylesine pes namaz kılmayız secde ederiz ruku ederiz biz koca kur-anda namaz diye bi söz kelime anlamı yok ey cahil insan abdest konusuna gelincede kaç kişi abdest alırken gördün ?
- +1 yıl
:) biz ehli beyitteniz ondandır sünninin anlamını biliyormusun ? bana bi onu söyle önce :D ruku nedir onuda bilmiyorsun tabi :D namaz kılarken sen rukuya varmıyormusun ? eee nasıl namaz kılıyorsun o zman :D kıldığın namaz namazdan sayılırmı ruku olmadan :D ilahi iyi güldüm bu kadar millet geldi geçti evet herkes bunu söyle o kadar insan yanlışmı biliyor diye ama hiç kimse şunu söylemiyor sünniler bile kendi aralarında namazlarını farklı kılıyorlar araştır görürsün
- +1 yıl
hz. hasan hz. hüseyin kerbelada şehit edildi evet doğru ama namaz sırasında şehit edildi diyorsun ama yanlış biliyorsun haya ruku sırasında şehit edilen hz. aliydi biz namaz kılmayız evet cünkü namaz diye bi söz yoktur haya vardır ruku vardır anladın mı =?
- +1 yıl
Sanki Sünnilerin hepsi namaz kılıyor
- +1 yıl
Önce alevi bir arkdaşın olsun ondan sonra yorum yap kim demiş oruç tutmuyotuz die kim demiş abdest almıyoruz die
Gizli Üye(30-35)+1 yılmezhep sonuçta dini inanç meselesi bazı insanlar annen/baban alevi ise sen de alevisin gibi bir politika takınıyor ama onlara anlam veremiyorum bu bir ırk değil yani ben öyle görmüyorum annemin ailesi alevi ama annem aleviliğin ne olduğunu bile umursamıyo yav he hee diyo ben ise elhamdülillah müslümanım kendimi herhangi başka bir mezhebe ait bulmuyorum. dolayısıyla inanç meselesi kimseyi yargılayamazsınız çünkü eminim karşı taraf söyleyene kadar fark etmememişsinizdir bile alevi olup olmadığını
00 YorumlaAleviler bu ülkede bence laikliğin temel taşıdır. İyiki varsınız!
60 YorumlaAleviyim ve gayette gurur duyuyorum meshebmden çevremdeki herkese blr alevi oldğmu ama hç brnden tepki almadm
45 Yorumla- +1 yıl
boşver aldırma benide şikayet eden cok olmustur :D
valla açık söyleyim benim için kişinin karakteri önemli alevi olmuş sunni olmuş Hristiyan yada Musevi farketmez çok kez cem evine gitmişimdir yani şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim hatta çok faydaları olmuştur bana
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılçok iyileride var kötüleride. Benim tandığım vardı . Peygamber efendimiz hakkında atıp tutar, cennet cehennem diye bişey yok der flmn filan. ama tanıdığım iyi arkadaslarım var.
20 Yorumla şöyle bir yorumlara baktım kimsenin konuyla ilgili bilgisi yok... bilgisiz insanın da ne düşündüğünün bi önemi yok... sen milletin ne düşündüğünü bırak... sadece - oku - ...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüniversite de en yakın arkadaşım aleviydi,sınıftan bir kaç arkadaşım daha.hatta babamın bazı arkadaşlarıda alevidir.bir farklılık görmüyorum ben ailemde bir farklılık görmüyor herkesin dini kendine
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevı arkadasım olmadı bu zmana kadar.Kişiliklerini bilemem ama temızlık konusunda ıgrencler hem beden olarak hemde yasadklrı ortam.Bir kurt ıle bır alevı ıle kendımı aynı keseye koymam ayrım yapan ınsanım okadar.
35 Yorumla- +1 yıl
Önyargılı olmayın
- +1 yıl
Biz sunnilere bayilmiyoruz
dine göre sınıflandırma yapmam önemli olan insanlıktır
20 Yorumla
+1 yılalevi kürt laz çerkez satanist ateist türk ... ayrımı yapmam herkez insandır ii anlaşabiliyorsak sorun yok
30 Yorumla
+1 yılİnsanları insan oldugu icin sevip değer verirler. Yakılmayı değil, değerlerin en büyüğünü hak ediyorlar !
50 Yorumlaadam adam olmadıktan sonra kürdü türkü alevisine bakmam önce insan olacak ve her ne mesebten olursa olssun saygı duyacak bnim duydugum gibi...
52 Yorumla
+1 yılDürüst seviyeli insanlar ,akıllı insanlar birbirlerine değer verirler ancak maneviyatları çoğunun zayıftır.
00 Yorumla
+1 yılŞuan ikamet ettiğim yer ailevi mahallesi la bir zararınızı görmedim 4 yıldır
bu ayrım yıllardır var bence bu durum uzunca bir süre değişince bırakta torunlarımız evlensin
biz evlenemeyiz :D31 Yorumla- +1 yıl
Alevi mahallesi ailevi yazmışım pardon
onlarda insan herkesin inancları özgürdür iyi şeyler düsünüyorum ve alevi arkadaşlarımda var gercekten cok iyi insanlar :) fikrim budur
20 Yorumla
+1 yılAbi ben de aleviyim. Alevilere bakış açısı: kızılbaş, ateist, dinsiz, pis, puta tapan, pis vs. İnsanların beyni artık nasıl yıkanıyorsa.
50 Yorumla
+1 yılben önce insanlığına bakarım seçimlerine tercihlerine saygı duyarım sepette bi çürük elma var diye hepsini atmak olur mu hiç.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleski sevgilim aleviydi gayette hoş terbiyeli saygılı biriydi hepsi öyle mi bilmiyorum ama bana denk gelen aleviler hep iyiydi.
53 Yorumla- +1 yıl
Ya benim de şu an flörtum alevi çok iyi birini benziyor gerçekten ama kime sorsam müslüman değiller der ya da içkiciler falan filan çocuktan soğuttular beni resmen. Gittim anneme söyledim onla tartıştımbana diyo ki onla konuşamazsın konuşsan bile ondan evlenemezssin onlar alevi aslında benim için sıkıntı yok ben suniyim o alvi hiç problem yok yeter ki kalbi temiz olsun insan olsun
- +1 yıl
- +1 yıl
müslümanım diyen kişielr karısını dansözlerle aldatıyorlar bence din yüzünden ayrımcılık yapılmaz ben her sene 10-15 gün oruç tutarım bu sebeble oruç tutan bir erkek +1 puanı alır benden orası ayrı.
11 YorumlaGündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. bir farkları yok. insanlar işte. iki gözleri var. bir burun. iki kulak falan öyle yani.
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. ben insanlığına bakarım benim için farketmez onlarda Allahın bir kulu bende
10 Yorumla
+1 yılNe benden üstün ne benden aşağıdalar.Normal bir insandan neden farkları olsun ki ?
20 Yorumlaoho say say bitmez en başta çogu sosyalist bu bile yeterde artar sıralasam koca bir yıgın olur hem ayrıca o 4 kapı olayınız adamı çieden çıkartıyor yane bizim inandıgıız turden bır tanrı inançı yok sizde ateissiniz aslında hepiniz
00 Yorumla
+1 yılbenim annem sunni o da sicak bakmiyor nedendir bilmem
41 Yorumla- +1 yıl
Yanlış düşünüyor
gerçek alevilere sözüm yok ve gerçektende saygı duyuyorum.ama sapkın alevilere ve aleviliği başka bir din yerine koymak isteyen kızılbaş alevilere nefretle bakıyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
sünnilerde yokmu böyleleri ? :D dolu şimdi kızılbaş demeden önce kızılbaş neden deniyor alevilere bi onu araştır derim kardeşim baştan yere günaha girme
- +1 yıl
:) sen kızılbaş diye kime denildiğini bi araştır derim kardeşim ve ondan sonra tekrar kızılbaş sözünün tekrar ne anlama geldini yaz :D ataistlere kızılbaş demen cok yanlış
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbişi düşünmüyorum ama afrikanın zulu kabilesi mensupları hakkında pek iyi şeyler düşündüğüm söylenemez
00 Yorumla
+1 yılDiğer islam mesheblerine göre farkı 4 büyük halife yerine 12 iki imam sevgisini esas almış,tabi sonunda aynı dine mensubuz.
00 Yorumlainsanlardır ancak ahmaklardır dogru ile yanlışı ayrıt edemezler.
04 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var diyorsun degil mi ? Şimdi söyle bakalım dünya 1.5 milyar müslüman var ve 1.3 milyarı sunni ve namazı hepimizin bildigi gibi kılıyor ancak bunlar cem ile namaz kıldıklarını düşünüyorlar ve biz sünnilerin secde ederken kabeye secde ettigimizi söylerler halbuki ALLAH'a secde ederiz mantık yok hiçbirinde.
müslüman olmadığınız düşünülüyor sizi kötü buluyorlar aslında öyle değilsiniz çok iyi alevi insanlar gördüm
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak kardeş bilmem bilir misin lakin bir laf vardır ' Aleviye gelen gelin başüstünde,Sünni ye gelen gelin ayak altında tutulur ' diye.
Umarım kısa ve öz olmuştur arkadaş .31 Yorumla- +1 yıl
Sunniyiz ve gelinlerimize cok iyi davraniriz genel konusmassan sevinirim cahil insan !
Gündem konusunda 752 cevap paylaştı. alevi bi arkadaşımı tanıyıncaya kadar kötü bakmıyordum ama şimdi kusura bakmayın da iyi bakmıyorum.
21 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne