Ursula Kroeber Le Guin
Türban ve dar elbise kombinasyonu hakkındaki düşünceleriniz ?
Ursula Kroeber Le Guin
O kadar kapali insan tanirim, aralarinda aile baskisindan kapanani duymadim. Mutlaka vardir oyleleri ama artik insanlar sunu idrak etsinler ki her basi kapali olan baskidan yapmiyor.
Gercekten abes giyinenler var ama cogunlugu demissin sorunda. Sence de abartmiyor musun? Ben etrafimda ic camasiri belli olan kapali yigini goremiyorum. Bence cogunluk kelimesi burada kullanilmamali.
Dikkat cekmeye gelince. Sirf dikkat cekmek icin bi insanin kapanabilecegine inanmiyorum. Bi insanin sacini kapatabilmesi nefsine cok agir gelir bence. Sirf dikkat cekmek icin yapilacak sey degil. Sacini basini yapar dikkat ceker, kapanmakla niye ugrassin? ha o zaman o makyaj ne o dar kiyafetler ne dersen, valla sonucta onlarinda bir nefsi var, demek ki İslami bilinci tam oturtamamislar, kadin sonucta bu. Begenilme zaafi var. Demek ki basini kapatabilmis ama tamamen dikkat cekmemeyi nefsine sindirememis. İki arada kalmis. Bence dogru olan bu degil tabi ki.
Cevabim cok dagildi. Sonuc olarak bence dini degerleri tam bilememekten ya da bilip de nefsine hakim olamamaktan.
Kesinlikle çoğunluğu istanbulda hemen hemen her semtte gözüne çarpar daha dikkatli gözlemlemelisin. Diğer fikirlerin için teşekkürler.
Türban Türkiyede bayrak haline geldi biraz gercek inananların kirletilmesine yanarım sadece
secimin için tesekkur ederim :)
rica ederim
...Küçük bir kısmı da türbanlıları veya Müsümanları alçaltıcı görüntüler sergiliyor olabilir. Eğer çoğu, aile baskısından bu şekilde giyinseydi elbiselerindeki darlığa da ailelerinden itiraz gelirdi(!). Bir kısmı da yarı cahillik ve yarı feminen hormonların gençlikteki baskısından... Hiçbiri aslında tam olarak bilmediği için yapmıyor. Olsa olsa arzularını baskılayamadıklarındandır.(mesela: kışın mini etek giyen kadınlar, hepsi de soğuğa bu kadar bağışıklık kazanmış olamaz değil mi ?...)
youtube converter
gençlik diye bir kavram söz konusu değil bence yani genelleme yapılmalı..
ben hem senın dedıgın gıbı dar gıyınıp herseyı yapan anal oral dahıl yapıp bakıre olan kızlardanda yanı sorsan 0 erkekle beraber olmuslar,tam tersı 5 6 erkekle yatıp ruhda bekaret dıyıp,sayı sorunca gerı kafalı sayıldıgın ama hep zorlandılar mı 1 sayısıyla onune gelen kızlardan da sıkıldım.(ikisi kesımde de temız kızlarımız var sayıları cok az da olsa onları tenzıh ederım yınede)..bu ıkı kesımden 0 ve 1 ler olarak guzel bır programlama cıkar.ama aslında ıkısıde 0 ve 1 olmadıgı ıcın o program calısmaz.
sayısal ifadelerle güzel bir açıklama olmuş teşekkür ettim :)
Cevap
30Cevap
Dünyada okadar açık bayan varkeni Allah için kapanmış olanın kıyafetini mi eleştiriyosunuz ? (bunu sadece gerçekten Allahın emri olduğu için inançlı olarak kapananlar için söylüyorum)
Abi anlamıyorum sizi,kapanıp genç yaşta bol pardesu,ferace giyen,annelerimiz gibi kapanan bi kız görseniz yaşlı gibi olmuş,bu ne,gerikafalı,yobaz,yok şöyle yok böyle bu yaşta böyle mi kapanılır diyosunuz.
Biraz daha çağa ayak uydurarak giyinenlereyse illaki bi kılıf buluyosunuz.
Ben kapalıyım,pardesüm de var ama herzaman giymem.Dar pantolon giyip de baş kapatılmamalı tabiki orda hak veriyorum da, ne yani upuzun elbise giyiyorum ben mesela,onu çuval gibi mi giyeyim ? sonra da onla ilgili bişey buluyosunuz illa eleştirecek.
Ben günümüze ayak uydurarak,Rabbim için kapalıyım.İlgi çekmemem gerektiğinin bilincinde ama bakımsız da görünmemek için uğraşanlardanım. Çünkü bunların hepsi bi yana,yeni bi insanla tanışırken yeni çevrelere girerken insanlar ilk giyimine bakımına bakarlar,itibar da buna göre bellidir ilk bakışta. Ha tabi oje olayı falan çok ama çok saçma,sonuçta abdest geçirmiyo kapalısın ama namaz kılmıyosun demek oluyor bu, en iyisi ölçülü ve günümüze uygun bi şekilde Allah istediği için kapanmaktır.
Gereksiz eleştiri yapmayın.
Sizin dediğinizi düşünürsek de şöyle birşey var, "kapalısın ama dar giyiniyosun demekki kendine bakmalarını istiyosun" ozaman açık olan bayanlar hepten mi kendilerine baktırmak için dar ya da açık elbise kıyafet giyiyorlar ?
çok saçma bu düşünceler.Kızlar ilk başta kendilerini iyi hissetmek için iyi giyinirler.
Tabi sunun da altını çizeyim dediğiniz gibi iç çamaşırı belli olacak kadar dar giyinmek hata.
Ama bunu eleştirmek size düşmez
İnandığın dini iyi araştır sevgili arkadaşım ayrıca konuyu saçma sapan bir şekilde algılamışsın.
Gayet yerinde bi yorum yaptim sen tekrardan iyi oku bence yazdiklarimi
Ve son olarak, gereksiz elestiren ve saygisizlara ; "dinime kufreden musluman olsa" diyorum.
Allah herkesin niyetini,icini en iyi bilendir herkes kendine baksin eyv :)
saçmalıyorsun :)İnandığın dinin kapanma şekli açıkca yazılıdır ve bunun 2.bir çeşidi yok sen çağa ayak uydurmaktan bahsetmişsin.Herkes istediği ideolojiye düşünceye dine inanmakta özgürdür ve hepsi eleştirilebilir tartışılabilir bunu da kabullen.(ona teslim olarak hükmüne uyun) Rabbim için kapanıyorum diyorsun inanışının emirlerini yeni insanların düşüncelerine göre şekillendiriyorsun.Ağır ama güzel bir söz vardır..'Bir b*k bilmiyorsun. işin kötüsü bir b*k bilmediğini de bilmiyorsun' Aziz Nesin
Çoğu aile baskısından veya yaşadıkları toplumun baskısından kapanıyor hemde genç yaşta . Bir çoğuna dinle ilgili soru soran bilmezler bile. Genç bayanlar görüyorum kapanmasalar daha çok sevaba girerlerdi diyorum.Sanki kapanmayı modaymış gibi görüyorlar ama günah ya.Benim annem de kapalı ama kapalı olamanın ne demek olduğunu tam anlamıyla taşıyan bir kadın.Ben açığım ama içimden gelmedikten sonra zorla baskıyla kapanmamın bir anlamı var mı.? Yok.Ama elimden geldiğince ibadetimide yaparım. Asıl önemli olan niyet.
+++++ aynen
Kimisine inanç buna saygı duyarım. Ama kimisine göre siyasi simge, bazısına mecburiyet o çevrede çünkü, bazısı desinler için yapıyor örnekler var çevrede. Aile baskısı da şöyle; İlla kapan demiyorlar ki, evde herkesin yaşantısı o zaten. İstemese de Mecbur kalıyor kişi kapanmaya. Bazısı var yazın topuklu ayakkabı yazlık, ayakta oje ve ince çorap pardesü, yüzde bir makyaj var, baloya gidercesine .. Buna şahidim bizzat. Bazı erkekler de sırf kapalı kız peşinde, daha çekici geliyormuş. Niyeti bozuk Bazı kadın veya kızlar dini kendi emellerine alet ederek, böyle hataya düşüyor galiba. Böyleleri başını örteceğine, önce niyetini düzeltsin, düzgün yaşasın derim...
arkadaşım içlerinde kalmış olan ve içlerini yiyen bitiren bir konuya değinmişsin aslında onların içinde oldukları ruh hezeyanı nedeniyle olan bir olay bu aslında onlarında açık insanlar gibi giymek istemesinden kaynaklanıyor bu yüzden içlerinde kalan bir uhde o dikkat edin kendini geliştirmiş bir kapalı insanla geliştirememiş bir kapalı insan arasındaki ap açı k farkı görürsün biri daha mütevazi giyinirken diğeri daha müstehcen giyiniyor ki bu aslında bir ideoloji malzemesi oluyor arkadaşım
evet zaten bu açık bir tez yani konu ile ilgili bir yoksunluk elbette var ama bu bilinçli yapıldığında inanç kavramı sekteye uğruyor asıl ironik tarafı bu yukarıda kapalıyım diyen bir arkadaşın yorumu aslında açık açık ortaya koymuş bunu :)
yani ama şu unutmamak lazım arkadaşım kulu kadırıyorsun allahı değil o zaten onu aldattığını ve onu riya ettiğini çok açık biliyor ayet bile var ama bazıları maalesef bunu unutuyorlar
Liseyi adanada okuyan bir arkadasim ayda bir turbanli kizla yatiyordu. Kizlarin resimlerini gordum sok oldum. Bir insanin nasil basi kapali olup da ayni zamanda kasar olabilir. Aile zoruyla kapaniyorlar ve duygularini bastirdiklari icin daha abaza oluyorlar bence olay bu
insan ve içgüdüler..
dinimizi gerçekten hiç bilmiyoruz hiç araştırıp düşünmüyoruz ne duyarsak çevreden yapıyoruz her konuda.. tesettür konusuda gerçekten son yıllarda aldı başını gidiyor bu tarif ettiginiz kişiler farz tesettür degilde tarz tesettürü uyguluyorlar ! moda uyuyorlar .. sözde müslümanlar işte.. bir söz var dininizi iyi ögreniniz yoksa yaşadıgınızı dininiz sanarsınız diye.. rabbim onlara hidayet nasip eylesin bende gördükçe çok üzülüyorum... birde peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var diyorki ; Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir.” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir.)
+1 hımmmmm güzel...
indandigin dini iyi bilmiyorsan tum ayriltisini ogrenmelisin ona gore giyinmeli davranmalisin. bence sirf turban takip dar giyinerek tahrik etmek istiyor bazi kizlarimiz. ilgi cekmek icin. gercek inanip kapanan kizlarinda adini batiriyorlar. ya inandina gore giyin yada giyinmek istedine gore davran. hem kapanip hem dar giyinerek iki farkli biseyi bi arada tutamazsin. yanlis dusunceler cikar ortaya.
bu inandıkları dine göre çok daha vahim bir durum..
kesinlikle bilmeden inanmak aptallıktır :)
çoğu insanda özellikle erkeklerde bu önyargı oluşmuş bile..
baş bağlama şekilleri lahana kafa kimse darılmasın
kıyafet zaten bir şey diyemiyorum atı alan üsküdarı çoktan geçmiş
başını bağladın tırnaklarındaki kırmızı oje ne öyle birde etek giymişsiniz her yer ortada
makyaj surat renkten renge girmiş ilginç
din ile alakası bile yok
güzel görünmek ilgi çekmek kadının fıtratında var.onlarda kadın.dinle alaksı yok,sadece aile ve eş baskısından ötürü başlarını kapatıyorlar hepsi bu.dinini bilen ,din emrettiği için başını kapatan yine din emrettiği için kıçınıda kapatır,semer gibi ortaya çıkarmaz,yada sütyeninin kopçası görünecek kadar dar,markası okunacak kadar ince giymez.onlar sadece kendisini kandırıyor inancımız için kapanıyoruz diye
işte tam da bunu anlamıyorum..
geçen eşiyle ve çocuğuyla sahil kenarında türbanlı bir bayan gördüm öyle böyle değil,kumaş pantolon dar bdoy beyaz belinde ceket ceketin önü düğmeli ama ceketin ha varlığı ha yokluğu yüksek topuklu ayakkabı kumaş pantolondan iç çamaşırının çizgisi belli kadının fiziğide muhteşemdi,bu kadın açık olsa dikkatimi çekmezdi ama kafada türban olduğu için komple süzdüm böyle mükemmelini görmemiştim yanımda bir abi vardı oda çok baktı dediği aynen şuydu,dikkat çekip kendilerine baktırmaktan zevk almasa böyle giyinmez
:)
bene içlerinden gelerek yapmıyolar muhtemelen zorlamayla yapıyolar yada saçım görünmesin başka nerem görünürse görünsün mantığındalar din bilgileri eksik bide bu tarz insanlar diğerlerini hor görür genelde asıl acınacak durumda olanlar kendileridir haberleri yok Allah affetsin ne diyelim
kumaşlara anlam yüklemem ve insanlar çok farklı algılıyor bazı şeyleri işine nasıl gelirse öyle çeviriyor kapnamak dinin mi yoksa bazı kafaların uydurması mı mesela hala tartışıyorlarken bence çok önemi yok isteyen istediğini ypsın millete bekçilik yapmasın yeter
ohoo herkes böyle düşünse :)
herkes istediğini yapmakta özgür başkasına karışmadığı sürece buna ben yada sen karar veremeyiz bu herkesin hakkı
ahhh işte onlar böyle düşünse :)
düşünmeyene düşündür
kesinlikle :)
Basi aciklari anlamiyorum,madem gosterilmemesi gereken bi yeri aciyolar,neden diger yerlerinide acip ciplak gezmiyorlar? Turbanli birininde bunu sormasi beklenir senin soruna gore,karismak neyin dogru oldugunu secmek bize dusmez kanimca
:) yanış bence başı açık olan edep yerlerini açacak diye bir kaide yok. Ama onların inanarak yaptığı bir eylem var inanıyorsan tam anlamıyla bunu yerine getirmen gerekiyor benim bahsetmek istediğim de budur herkes istediği gibi giyinebilir isterse kafasını kapatıp g-string ile gezsin beni alakadar etmez sadece inanılan bir olgu var ve inancın istediği kriterin dışında farklı başka bir akım var yada böyle gösteriliyor bunu garipsedim ve paylaşmak istedim..
onu da eleştiriyorum ben ama burda diğer unsura dikkat çekmek istedim lakin o daha dikkat çekici sonuçta islam coğrafyasında muhafazakarlık kavramı ele alındığında bizim toplumumuz en serbest toplum sayılabilir ülkemizde çoğu insan müslümanım diyor fakat neye inandığını bilmiyor dinin emirlerini yerine getirmiyor çoğu müslüman namazda ne okuduğunun farkında bile değil bu açık bir gerçek öte yandan dinin bir emrini alelade kafasına göre uyguladığını sananlar daha ironik ve inginç geliyor bana..
aile baskısından kaynaklanıyor öncelik bu
yapılanın yanlış oldugunu biliyorlar mı o kadarını bilemem işte
ama dikkat çekmek amaçlı oldugu kesin
kimsenin bu kadar saf olacagını dşünmüyorum
dini bir olay olarak görmüyorum.
Her kes istediği gibi giyinebilir benim açımdan sakınca yok.
Başını örtsün kıçını açsın kendi keyfine kalmış.
İş benim zevkimle hareket et sapkınlığı olmasın.
aile baskısıda var cahillikte var umursamamazlıkta var. örtünmek güzelliğini gizlemektir. ama günümüzde örtü ile güzelleşmeye çalışanlar var. bana çok itici geliyor o tipler. bu benim şahsi düşüncem. ne güzel söylemişlerdi, modaya göre değil ayete göre örtünülmeli
Sacmalik iste aile baskisi, bir insani birseyden ne kadar mahrum edersen (bu turbanlilar icin ozgur giyinmektir), daha yatkin olurlar, size ne ki ozgur bir ulkedesiniz herkes istedigini giyebilir
Türban "dikkat çekmemek" için takılıyorsa, bir tezatlık var burda.
bencede reuyme ya katılıyorum dikkat çekmek için yapıyolar ne cahilliğinden ne başka şey
bunun içinse başarılı oluyorlar :)
Türban hiçbir şey, imaj her şey. Yaşasın dar elbisenin erkekler üzerindeki tahrik edici etkisi <8
la ne dinlemesi maksat soytarılık
kapandıysan eğer dinin gereğini bilip kabullenmen gerek vucut hatların asla belli olmamalı ama söylediğin 3sebepten biridir muhakkak
Kimseyi yargilayamam ama gercek su ki eger kisi inanclari dogrultusunda kapaniyorsa zaten bu sekilde giyinmez.
Sen ne diyosun türbanlı metalciler bile var
kafada türban üstte Cradle of Filth tshirtü
Epic fail
bu cevabı bekliyordum :)
:) adam söylenecek her şeyi söylemiş, bize laf düşmez
adamın söyledikleri çok mantıklı aslında :)
kesinlikle bence de mantıklı ilk seyrettiğimde mikrofona yaklaşınca anlamıştım bu adam çözmüş demiştim :D
gercekten inancıyla kapanan düzgünce giyinenlere sonsuz saygım var ama başını kapatıp da iç çamarışını belli edecek şeyler giyenleri Allaha havale ediyorum
en fazla her tarafını açıp ben bakireyim evlenmeden yapmam diyen kızlar kadar yargılarım. bazıları hiç kapatmıyor, bazıları tamamen kapatıyor onlar da o kadar kapatıyor işte açık giyinenlerden daha az günah kazanıyorlar sonuçta.
zihniyet fail..
anlamadım..
aile baskısıyla alakası yok aile baskı yapsa öylede dolaşamazlar tamamen GÖSTERMELİK bnde uyuz oluyorum kapancaksan adam gibi kapan kimse laf edemez ama böle dini yıpratıyolar ...ÜSTÜ MİNARE ALTI K^RHANE
Tesettür VS Topuklu Ayakkabı link
Herhalde onlarda özeniyorlar ya da aile baskısı yüzünden kendilerine öyle bi tarz yapıyolar
çoğu aile baskısıyla örtünmüş diğer kısım ise tam anlamamış bu mevzuyu
hakkıyla örtünmemekten kaynaklanıyor , gerçek tesettür vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde , dar olmadan örtünmedir..
alıntı yaptığın kişlere bakılırsa, pek de dinle diyanetle alakalı birine benzemiyorun snaki...
aziz nesin...
Bugün bi suriyeli gördüm kapalı bası cok sıkı bi sekilde altindada bi kot aynı sıkilikta tas gibiydi
beni alakadar etmiyor.
örtünmenin felsefesine uymadan bunu uygulayanlar baskı ile veya kendini kandırma yoluyla bunu yapan kişiler
birader bence seni ilgilendirmez. tasvip ettiğimden değil ama fazlaca provakatif bi soru bu.
Dini kirleten şeytan abideleri ya kapanma yada kapalıysan adam gibi kapalı kal
dinsel olarak bakarsak caiz bı durumdeğil dostum İSTEMEM YAN CEBİME koycular bunlar...
üfff amma türbanlı muhabbeti döndü .istediği gibi saçma ve alakasız giyinebilir.
Onlar hakkında düşünmüyorum bile...
Aşırı baskının ters tepmesidir.
soyulmamış fıstık benzetmesi
Aklı fikri mevcut herkesin oturup kendi düşünsün.
üstü minare altı kerane :D
dikkat çekmek için olduğunu düşünüyorum
sadece dıkkat cekmek kendını ortaya koymakkk
Bayılıyorum o kaşarlara.. ehehe
türbanlılar her zaman seksi gelmiştir.
Agır gerzek hepsı.
degısık fantazıler ıcın bırebır derım :D
dini kendilerine göre yaşadıkları için
Üstü forma altını sorma der eskiler.
Etmus da türbanlıydı belki
pantolonun üstüne etek giyordu belki:(
gerzek zihniyet.