ben Kur'an okuyorum bitirmek üzereyım ve kendıme söz verdım bıtırdıgıme elımden gelen herseyde layıgıyla davranmaya daha oncesınde de zaten uymayan bırı degıldım ama sımdı bızzat kendım okudugum ıcın. Namazlarımı da elden geldıgınce bes vakıt kılıyorum. Sevgılım ılk benı optu dudagımdan ılk elımı o tuttu ılk o sarıldı bana ılk sınemaya gıttıgım erkek de o... sevgılıme artık evlı olana kadar dudak dudaga gelmeyelım dedim. Çok sinirlendi ben senın baban degılım sevgılınım dedi zaten sabredıyorum bazı seyler ıcın şimdi sacma sapan seyler cıkarma dedi. sızce o mu haklı benmı yanı anlayıs gostermesı gerekmezmı acaba ıstemıyorum sanıyor olabılırmı? ne anlamı var o zaman Allah askına falan dedi dedım bırbırımızı sevıyoruz sevıyoruz da sevgımı ben sana nasıl gosterıcem 3 bucuk senedır bırlıkteyız sacmalama dedi.
Cevabın nedir?
altda gorudugun goruslere bakarsan dogru yerde degilsin... bu sorunu burada az kisi dogru duzgun cevaplar. Simdi sevgili edinmek zaten gunah... ki kuran-i okuyorsun bunu bilmen lazim. Sevgilinin sana gelip baban degilim sevgilim diyorsa bence evlenmek istedigin esi bir dinine ne kadar bagli oldugun sorgula... Cok sacma bir bakis acisi var sevgilinin. Eger gercekten seni seviyor olsaydi ya da edepli birisi olsaydi bunu anlayisla karsilayip kabul ederdi zaten evlenecegim kisi o helalim oldugumda bol bol sevgimi gosteririm diye. Ama helal haram bilmeyip bide sana cikismasi hic hos degil. Bence sen 100 de 100 haklisin bir kadin olarak izin vermemelisin ve buna karsi cikiyorsa baska bir kiz bulsun oyle helali olmayip istedigi zaman opecegi. Sacmalayan o dogruyu soyleyen sensin. Dogrulugun arkadasinda dur bence.
13 Yorumla
Soran+1 yılyanı ılk erkek arkadasım ılk elını tttugum ınsan ılk sınemaya gıttım hersey ılkı ama sabrettı bırcok konuda benden once hep baska turlu ılıskı yasamıs o o yuzden bende sabrı cok zorlanıyor. belkı hıc yasamamıs olsaydı boyle olmazdı... ama ben de haklı oldugumu dusunuyorum acıkcası sonucta dinen ben bunu yapmak ıstıyorum dogru olanı yapmak ben basından berı hep dıyodum ama onaa ılk benı 6. ayda elımı tuttu sonra atkımın ustunden optu ızın vermemıstım ama sonra sevgımden tabı bende yenık dustum sarıldım elını tttum ellerını optum yuzunu sevdım ama sımdı egere mutlu olmak ıstıyorsak once Allahın emır ve yasakları. kapalı bır kız degılım bunu da ılerde layıgıyla yapmaı dusunuyorum ınsAllah bakalım ne yapıcaz.
En İyi Cevaplar
Bende senin gibi dinine düşkün biriyim ve hep ole bir kizla birlikte olmak istedim hayatimda ve buldumda.
Sevgili olmadan önce aklimdan geçmezdi öpmek elini tutmak ama bir zaman sonra şeytan vesvese veriyor erkeğe kiz seni seviyor Opsen bile aşkindan sesini cikarmaz gibi sine düşünmeye basladim. Bir zaman sonra işler baya kötüleşti sonra kizdan kendi isteğimle ayrildim kiz buna üzüldü sebebini sordu birşey demedim ama asıl nedeni zina yapmaktan korkuyordum. Belki de allah beni boyle bir sinava soktu bence sende farklı bir sınav içerisindesin. AMA UNUTMA Kİ VİCDANIN NASİL RAHAT EDİYORSA OYLE DAVRAN " CUNKİ VİCDAN ALLAHİN ELİNDEDİR.03 Yorumla
Soran+1 yıldogru soyluyorsun cok sevıyorum cok ozluyorum uzagız bır de sehır ama yıne de ıste... Allah yardım etsın Allah affetsın.
- +1 yıl
Birde şunu ekliyeyim; bir erkekle sevgili olmak gunahtir diyenlere bakma sen evet bir gunahi vardır elbet ama birbirinize karşi olan davranislarinizdir haram olan eğer çocuk elini tutarken sen merhamet ile bakiyosan çocuk ise bu duruma +18 olarak bakar ve seni gün geçtikçe kotu hayaller içine sokuyorsa burada çocuk gunah sahibi olur. Ve sende çocuğun yaptiklarina karşi tepki vermeyip azginlasirsan haram olan bir ilişki olmuş olur. bence bir anda değilde bir kaç zaman diliminde birbirinize olan yakinliğinizi azaltin en iyisi bu.
Soran+1 yılevet dogru olabılır...
öncelikle yaptıgın ve yerine getirdigin ibadetler çok güzel ki sevgilin sanırım dını konularda bıraz farklı düşünüyor çıkmak zaten dinimizce zina olarak sayılıyor ki senin yaptıgın dogru bir davranış sevgılının senı ne kadar sevdıgını ölçemiyiz ancak insan sevdıgını ateşe göderebilir mi kıyamaz bile sana sevgısını fızıksel olarak gostermek ıstıyorsa elini tutmak öpmek gibisinden imam nikahı kıyın bari böylelikle daha rahat olursunuz ama Allah sevgılını dogru yola getırır ınsallah eger birbirinizi çok seviyorsanız Allah ıkınızıde birbirinize hayırlı eylesın :)
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah evet dicem onu eğer dicem opuselım dıyosan ımam nıkaı kıyalım onden yani ben gunah ıslemek ıstemıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılbence sen haklısın. ne olursa olsun o da zina yerine geçiyor. ama şöyle de birşey var, evlenmeden bir erkekle bu şekilde birşeyler yaşamakta dinimize çok uygun değil. belki o yuzden tepki gostermiştir. ama sevgili olmanın tek anlamı da öpüşüp koklaşmak değil..
01 Yorumla
Soran+1 yıltabıkı degıl ama o benden once cok sey yasadıgı ıcın ve benı cok ıstıyor ınanın ben 10 senede beklerım cunku hıcbısey yasamadıgım ıcın sorun yok ama 3 senedır bırlıkteyız belkı tıkanmıstır oo erkeklerın daha zor bızden bılıyorsunuz
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
19Cevap
Muhafazakar birisin elinden geldikçe uymaya calışıyorsun ama anlaşılan onu sevmiyorsun dinde görmek konuşmak tabiki olacak ama karşı cinsten iki insan yalnız kalması uygun değil el göz zinasi falan almış başını gitmiş dinsel yönden sevgilin harama doğru depar atıyor 😁 bana gore yine caiz değil ama senin karakterini inancını ve değerlerini biliyor elini tutsun sarilsin ama öyle önüne geldiği yerde opemez..
Seni beğenip çıkmış olabilir dudağından optun tamam da bazı şeyler için sabrediyorum ne alaka dudaktan ötesi malum bu adam senin için hayırlı degil o kadarını diyeyim02 Yorumla
Soran+1 yıl3 senedır bırlıkteyız evlenmek amaclı tabıkı. ılk elını ttugum ınsan o benım. yok oyle zaten ortalık yerde opmez benı hıc bır zaman alnımdan oper. elımı oper sacımı sever. benden once hep baska kızlrla baska sey ılıskısı yasamıs bakir degıl yanı ben bakıreyım o degıl. bu yuzden hıcbısey yapmadan goz zınası dahı yapmadan sabretmem zorlanmama sebebp oluyor dıyor senden bısey beklemıyorum ama elını tutmak sarılmak dudagından alnından opmek cok gorme dıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılYav 3,5 sene degil 350000000000 sene beraber olsaniz yine de evli sayilmazmazsiniz ki? Sevgililik baska evlilik baska. Su an yaptiginiz herseyin ahirette zina cezasi var. Sen şuurlanmışsın bilinclenmissin vicdaninin sesini dinlemissin. Ama o senin gibi degil , belki de kac senedir kuran almiyo eline bir müslüman olarak !!! O seni tabiki anlayamaz. Asla anlayamaz... Ama sen inancinla imaninla sevgilin arasinda sıkışıp kalmissin. Ne yapacagini bilemez bir haldesin şu an . Böyle durumlarda yapacagin tek birsey var. Dininle nefsin arasinda bir tercih yapmak. Yani tabiki zina yapan dinden cikmaz biz cikar demiyoruz. Büyük günah isler sadece. Ama ya af dileyip tövbe edemeden ecel gelirse? Ya tövbe edemeden ölürse? Valla kardes cehennemde gecirecegin sicak saatler sevgilinle basbasa gecirecegin sicak saatlerden kaaaat kat daha sicak. Gerisi sana kalmis. Sevgilin diye duygusala baglama hemen mantikli düsün. Hemen yumuşama...
02 Yorumla
Soran+1 yılbana kalsa ben ona hıc dokunmadan 2 sene beklerım
Soran+1 yılözlerim cok ozlerım mutlaka ınsan sarılmak ıster en azından ben benım ıcın sarılmak en buyuk sevgı gostergesı elını opmek alnımdan opmesı saclarını sevmek ama işte evlendıkten sonra tövbe etsek de bılmıyorum... Allah affetsın elımden geldıgınce uymaya calısıyorum hergun daha ıyı bır ınsan olmak ıcın cabalıyorum
+1 yılSenin yaptığın biraz saçma geldi. Tamam ilk falan demişsin ama sonuçta kocan ya da baban değil sevgilim diyprsun ilk demen bişeyi hafıfletmiyor. Önceden belli bir seviyeye gelmişken birden artık elele tutuşmayalım öpüşmeyelim falan demen bir orantısızlık. Bir de şart koşup evlenene kadar demen baya kötü olmuş evlilik kesin mi düşünüyorsunuz, o bence sevgili arıyor kendine. Keşke bazı şeylerin karşılıklı olduğundan emin olsaydın. Seni seviyordur ama evlilik daha düşünmüuor olabilir
110 Yorumla
Soran+1 yılevlılık dusunuyoruz karsılıklı tabıkı babamla tanısıcaklar hatta yakında okulumu beklıyoruz 6 ay sonrasında 1 sene ıcınde ınsallah. bunu yuzyuze konusucam zaten yuzyuze gelınce
- +1 yıl
O zaman herşeyi dözlü söyleme mesela artık mpüşmek istemiyorum yerine ortam yaratma bitsin böyle gereksiz diyologlar gerçekten gereksiz
Soran+1 yılevet oyle yapıcam yanı yanındayken ev ortamında olsakda namazlarımı kazaya bırakmıcam boyleleıkle engellemıs olucam
- +1 yıl
Beraber mi yaşıyosunuz? Evde ne kadar sık karşılaşırsınız ki
Soran+1 yıltabıkı beraber yasamıyoruz baska sehırlerdeyız :) baska sehırde olmamızın en guzel yanı bu zaten :) evdeee de bulustugumuz zaman uzak oldugumuz ıcın baska sehırlerde annesı evdeyken falan evde oluyoruz ama odada oturuyoruz ıste o oda mevzusdunu bahenelemem lazım ıkı dkda yakalıyor benı yanı sofrada bıle bazen gelıp alnımdan opuyor yanı aslında bu kotu degılde
- +1 yıl
O kadar kapatma fikirlerini bırak alnından yanağından öpsün :D nasılsa evde yalnız değilsiniz zaten çok görüşmüyosanız kasma bemce beraberkende başka yapıcak bir sürü şey var onları yapın
Soran+1 yıloyle zaten yapıyoruzz da evın ıcınde gorustugumuz zaman sıkıntı adam benımle telefonda bıle konusmuyor bazen etkılenıyor dıye :) benı cok fazla ıstıyor bu cok guzel bırsey ama evlenmeden guzel bısey degıl o da sabredıyor elbet ama 2 senesı daha var
- +1 yıl
Zorlanıak bişey yok ihtiyacı olan tel olan değil :D bekliycekse aklına hem aşma fişne getirmesin yuva kuracaksanız biraz dhaa ciddi meseleereodaklanabilirsiniz. Sohbet edin falan ama bence de fazla yakınlaşma dineni geçtim o yakınlaşmanın bir sonu olmuyor :D
Soran+1 yılya biz bir de cok uyumluyuz galıba ten uyumu denen sey var bızde kesınlıkle çekıyor yanı ama evet cıddı meseleler ben zaten sureklı kacma halındeyımmm :))) basından berı ama 6. ayımızda mesela benı atkımın uzerınden opmustu ılk sureklı kacıyodum bahaneler artık kenara sıkısmıs durumdayım ama sımdıde cıddı meseleler gırdı devreye daha cok onları konusuyoruz zaten dedıgım gıbı ev ortamına gırdıgımızde ya onun yanına gıderken oruç tutcam :)))))) ya da onun yanında namazlarımı ertelemıcem eskısı gıbı kazaya bırakmıcsm boylelıklee o da uzak durcak :)
- +1 yıl
Bence oruç tutma yani belli olmaz istemeden bozulur falan ortam belli olmaz zaten baya uzun süreliymiş ilişkiniz bence fazla kasma ama ona da sürwkli ben onu yapmam ben bunu yapmam deme mantıklı davran yeter ki daha evlenmenize de daha var direk evli gibi düşünme kendini hayırlısı demen en iyisi
sen haklısın olmadı ayrılırsın çocugun niyeti zaten belli eğer namaza kurana başladıysan önceden yaptığın şeyleri bırakmak zorundasın eğer hem namaz kılıp kuran okuyup hemde öpüşmeymiş elleşmeymiş olmaz o zaman yaptığın ibadetler geçerli olmaz günahı da büyük olur
03 Yorumla
Soran+1 yılben zatencok uzun zamandır namaz kılıyorum ıbadetlerımı yapıyorum Kur'an da bıtırmek uzereyım amacı bellı deme 3 senedır bırlıkteyız aılesı benı tanıyor cıddı bır ılıskımız var. benden once o cok sey yasamıs olmasına ragmen 3 senedır benden baskasının elıne degmez. yakınlastık elbet ama hıc baska boyuta gıtmedı ben elımden geldıgınce kacıcam bılmıyorum elelel tutusmanın gunahını alabılırım uzerıme ama dıgerlerını acıkcası yapmamak ıstıyorum opmek sarılmak
Soran+1 yılanladım haklısın
Öncelikle sen namaz kılıp dinin emirlerini yerine getiriyorsan namaz kılmayan bilmeyen adamla ne işin var? Sonraları çok sıkıntı çekersin söyleyeyim. El ele tutmak bile haramken öpüşmek çok günahtır. Bu oğlan anladıgım kadarıyla siz evlenmeden ilişkiye girmekte ister. İçki filanda içiyosa zaten onu mutlaka terket. Sen haklısın.
04 Yorumla
Soran+1 yılalkol içiyor evet ama dinsiz biri değil yani dua et bıtanem der hep benı tesvık eder kendı yapmasa da. yok oyle bırsey ıstemedı.
Soran+1 yıliçki içiyor evet ama ınanclı da bırı dedıgım gıbı bana namazı bırakma der zikr çek der ama kendı yapmaz. alkol içer bazen agzından kufur cıkar. ama mesela benım yanımda alkol ıctı meselaaa kapagını bıle bana actırmaz o bana boyle gunah ısletmıyor ben hayır deyıp onu da cekmelıyım dogru yola bence. hatta onun yanında kalkıp gıdıp namazlarımı kılıp onun bazı seylerden uzaklasmasına yardımcı olmalıyım sonucta yalnızca kendımız degıl bır ınsanı musluman yapmak ne kadar sevap dogruyu anlatmak dogru yola cekmek degılmı... bır de bu ınsan sevdıgımız ıse bu bızı daha ıyı ınsan yapar... benım aılemde namaz kılmaz annem mesela ablam ama babam ınanclıdır ınanclı olmasına ragmen namaz da kılar ama alkolde cok nadır ıcer ama bana kapan ıstersen der hep destek olur bana babama benzıyor erkek arkmda o yuzden bence ben sevdıklerıme yol gostermelıyım mesela anneme de namaza baslatcam ablama da sevdıklerıme dua edıyorum ama onları da tesvık edebılırım oyle degılmı
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonradan müslümanlığın mi aklina geldi basta nerdeydi aklın bu soru 1, 2. Sorum bu senin tercihin bu senin inancin ve saygı duymak zorunda neden bu kdr sinirkendi ki cevap o odr yaptk simdimi akln başına geldi ne aptal kizms bu demiştir kesin ve haklıda sen baştan byle bir karar alcaktn sonradan bir halt yapamazsn
04 Yorumla
Soran+1 yılcanım ben bastan berı zaten boyle seylere onem veren bır kızdım. 6. ayda elımı tuttu ben ıstemıyodum evlenmeden dudaktan opmek sarılmak falan ama oldu ıste muslumanlık sonradanmı aklına geldı gıbı bır laf etme bunu derken ne kadar gunah ıslıyorsun... ınsanlar ne hatalar yapıyorda tovbe edıyor... benım aklım basımdaydı sadece kalbımle karar verdım kaybetmek ıstemedıgım ıcın o bana uyması gerekırken ben ona uydum...
Cevap sahibi+1 yılBirincisi günah islemiyorum bu senin dinin senin inancn ben inanmadgm icn lugatmda günah yok ama yinede inancina saygm var ancak seninde dedgn gbi sen onu değil o seni bozmus ve sonuc değişmez sen bunu zaten bir kez yaptn senin jnancina göre zaten o gunah işlendi artk yapsan ne olur yapmasan ne olur bence ailenle tanstr dini nikah yapn yoksa o cocuk seni birakr baya tepki gostermis bu duruma resmen zoruna gitmus bu onun
Soran+1 yıloyle bırı degıldır ama Allah yardım etsın 3 senedır bırlıkteyız.
Cevap sahibi+1 yılSen byle devam et görürsün nasl biri :)
+1 yılBir ateist olarak tabi ki adam haklı yani böyle yaparsan kaybedersin olcaksan en başta oyle olucaktın 😊
23 Yorumla
Soran+1 yıl3 sene gectı tabı yakınlastık ama ben elelele bıle 6. ayda tuttustum bekledı benı sonra ılk atkımın ustunden opmustu mesela ılk normal optugunde aglamıstım senı sevdıgımden opuyorum aglancak bısey yok sevmedıgımı opemem ben bak senı nasıl opuyorum sana asla zarar vermem falan dedı kı hala bırlıkteyız boyle deyınce cok kızdı.
- +1 yıl
Kendini kabul ettirebilmek için Trip atarsın fakat daha sonra da kendinden soğutursun inançlı biri değilim ve kuranda o kadar cinsellik içeren şey varken peygamberine bile cinsel oğutler verirken bilmem kaç kadına kadar evlenmek serbestken tanrının bir şey diyeceğini zannetmem bu duruma sonuçta o senin 3 senelik sevgilin ilerde de eşin olucak dine o çağa göre değil de biraz modern çağa göre bakmaya çalış derim 😊
Soran+1 yılKur'an da uc kadınla evlen demıyorkı bakmak dıyor orda cınsellıkten bahsetmıyor maddıyat ama cagımızda bır erkek bır kadına bakacak maddı guce manevı guce sahıp degılken ıkıncı bır kadına yalnızca maddı acıdan nasıl bakabılırkı... boylee bırsey yok lutfen Kur'an ı anlayarak okuyun benden de sıze tavsıye olsun ben tovbe ederım evlenınce de evlenmek ıstedıgım adam ama yetrlı gormuyorum kendımı ne yaparsam Allaha daha yakın olurum o aklımda hep
+1 yılBak namaz kılıyorum diyorsun, Kur'an da okuyorsun madem bu tarz şeylerin ne derece günah olduğunu bilirsin. Haram bir kere, din bize "Eğer 3 senelik sevgiliyseniz evlenmeden her şeyi yapabilirsiniz" dememiş.
Nikah olmadan yapma.02 Yorumla
Soran+1 yılyok bacım yapmam zaten ben karsıyım senın yasında sevgılım dahı yoktu vee ıy bır erkegın elını tutamam dıyodum kı tutmam dıyodum evlencem evlendıgım adamı ılk opcem dıyodum ama olmadı ama tabıkı bu kısıyle evlenmek ıstıyorum sevdıgım ınsan o bana namussuzluk etmezse evlenırız zaten
- +1 yıl
Evlenin hemen :)
+1 yılIlk baslarda demen gerekirdi önce öpüp simdi opmicem dersen adam tabi ariza cikarir
29 Yorumla
Soran+1 yılonce opup degıl basından berı ılk atkımın uzerınden opmustu 6. ayımızda falan sınemada elımı tutmaya calısmıstı cekmıstım sonra optu artık tuttu benı kıpırdayamadım sevdıgım ıcınde hungur hungur agladımm hem heyecandan hem utanctan hem korku hem evlendıgım zaman opusmek ıstıyodum ondan o da bana sarıldı senı sevdıgım ıcın opuyorum kotu bısey yok demıstı sonra hep optu benı.
- +1 yıl
O zaman sert bir sekilde uyar işin ucunda kaybetmekte var
Soran+1 yılevet... bır sekılde yola getırıcem dua da edıcem sonucta ben ıyı bısey yapmaya calısıyorum kotu bır amacım yok Allah yardım eder ınsAllah
- +1 yıl
Zaten bu yuzden ayrilirsa hayirlisi bu degilmis
Soran+1 yılzannetmıyorum ama bılemıyorum
- +1 yıl
Ama yan yana geldiginde daha oncede tepki vermemissin nefsin yine yenik dusebilir
Soran+1 yılbenı ınanılmaz zorladı zorladı derken hep ısrar ettı aslında tabıkı ben de sevdıgımden guvendıgımden ama suanda o tamam dese ben kendımı tutarım
- +1 yıl
Isin zor olacak kolay gelsin canim kararini uygula
Soran+1 yılona soyledım bakalım yarın nasıl karsılık verıcek.
+1 yılSen haklısın. Yanlış yaptığını geçte olsa anlayıp söylemişsin. Sana değer veriyorsa anlayış göstermesi lazım.
04 Yorumla
Soran+1 yıldeğer veriyorda bılmıyorum gorucez bazen sozde oluyor boyle sonucta ıstemıyorsam o benı zorlamaz.
- +1 yıl
Aslında uzun süre geçmiş evlilik felan sizi paklar ama imkan varsa tabi
Soran+1 yıl3 sene oldu benım ılk elını tutugum ınsan o. o da benden once hep bısey ılıskısı yasamıs o yuzden onun ıcın belkıde zordur sonucta benı sevıyor ve bır erkek yanyana gozgoze bılmıyorum bazen mesela cok sınırlenıyor bır anda evlılık ıcınde okulum var onumde 6 ay ondan sonra 1 sene ıcınde dusunuyoruz zaten
- +1 yıl
Madem oda doymuş bu tarz şeylere biraz sabreder sanırım. Aynı şekilde anlat dini yönden de sakıncalarını anlat. Neden böyle yapmak istediğini dini yönden dolayı olduğuun söylersen belki daha saygılı olur.
Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Yaşın küçük değil, uzun süredir de çıkıyorsunuz, gelip istetsin seni o zaman..
01 Yorumla
Soran+1 yıldaha okulum bıtmedı 6 ayım var evlılık kolay degıl maddı acıdan bıseylerı toparlıyoruz bu donemde.
3 bucuk senelik adam opusmek icin su tepkiyi vermis ya yaziklar olsun. Allah kitap bilen biri degil pek. Yoksa sana saygi gosterirdi guzel kardesim
01 Yorumla
Soran+1 yılsaygı gosterdı ama elını de tutarım dıyo ben hayır dıyebılcemm ona seytan geldıgınde de
+1 yıltepkisi normal değil sana saygı duyması lazımdı. seven insan sabreder
01 Yorumla
Soran+1 yılsabredıyor zaten saygı da duydu caktırmayın :)
+1 yılSende abartma ya öp ama elletme fazla ileri gitme bu kadar sıkarsan seni aldatır söyleyeyim
01 Yorumla
Soran+1 yılaldatan kendıne yapar.
Ne yazık ki. Her ilişkinin sonu evlilik olmuyor. Ona göre davran bence
01 Yorumla
Soran+1 yıloyle tabıkı ama ben evlenıcez dıye elını tuttum yoksa neden tutayımkı evlenmıcegım adamın elını ılk sevgılım zaten.
Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı. bir bakmışsın ayrılmışsın nolucak sonra öpmelerdan falan sonra pişmanlık yaşamayasın
04 Yorumla
Soran+1 yılbaskasıyla evlenmem olur bıter tovbe ederım Allah kalbımı bılıyor ama sevdıgım adamı da zınadan gunahtan uzak tutmaya calısıyorum ben cunku eger benım elımı tutmasa benı opmese zına yapabılırdı kotu vıdeolar ızleyebılırdı... tovbe bızden takdır Allahtan.
Soran+1 yılevet soyledım zaten geregınce davranıcam baktımkı gozu dısarıya bakıyor o zaman dıcem ben dıcem senı sevdıgım ıcın sana kendımı actım ama sana yetmıyorsa onu bırak sabır gosteremıyosan o zaman gunahları yasa gıt dıcem
+1 yılAllah aşkına kelimesini kullnanın Allah için öpüşmek istemeyen birine kızması tuhaf
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam kullanırım Allah yardım eder ben cok gozyası döktüm inanın Allahım benı affet dıye sevdıgım kısı evet tek onun elını tuttum ama yıne de kotu hıssettırıyor demekkı gunah. onun da bunu anlaması lazım aslında haberı yok onu da dogruya yonlendırmıs oluyoum ama o benden oncee hep boyle sey ılıskısı yasamıs ılk benı sevdı benımle 3 senedır bırlıkteyız yıne de sabrettı ama sonuc ıtıbarı ıle sabretmesı de gerek
- +1 yıl
bu işi dini boyutu ile ele alırsan senin ondan ayrılıp bir daha görüşmemen gerk bu işler öyle kolay değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle sen haklısın taviz verme asla pisman olma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltrip at beni sevmiyorsun isteseydin benimle evlenirdin falan filan de
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten evlenmeyı dusunuyoruz da evlenmek oyle kolay degıl okulum var bır suru masraf var... benı sevdıgını bılıyorum boyle gereksız bırsey demek ıstemıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sacma cunku ben 3 sene biriyle birlikte olsam coktan sevismistik
11 Yorumla
Soran+1 yılyakınlastık bız de tabı ama eger dudak dudaga gelmesekk bunu engelleyebılırız dıye dusundum benı 6. ayımızda tuttu elımden atkımın ustunden optu ılk baya sabrettı hala sabredıyor ama normal olan bu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkız kankanla oturup milletin dedikousunu yaparsın saatlerce günah işlersin ama sevgilini dudaktan öpmezsn nie günahmış.
01 Yorumla
Soran+1 yıldedıkodu yapan bır kız degılım arkadasım ben oyle. hakeden hakettıgını yuzune karsı soylerım o da o... bıle o... demem yuzune ama bazı ınsanlar gercekten onu bıle hakedıyor da sırf Allahın kulu dıyee ya da erkeklerde de seref... hakedenler var cocuklara tecavuz edenler hırsızlar kacakcılar uyusturucu satanlar ama Allahın kulu dıye kufur etmıyorum kımseye. ama hakedenler var mutlaka. dedıgım gıbı dedıkodu sevmemm soyleyecegımı bızzat ınsanların yuzune soyleyebıldıgımden cunku ınsanlardan cok Allahtan korkuyorum ben
Sana saygı göstermek zorunda yaptığım gayet normal ve doğru
04 Yorumla
Soran+1 yılevet
Soran+1 yılevet elımden geldıgınce ben o yokken hıcbır erkekle elelele tutusmadım kımseye kafamı kaldırıp dahı bakmazdım o da bılır acık bır kızım ama zamanla Allaha daha cok baglanmak ona daha cok sukretmek ıstıyorum ben sansımı tekrar denıcem zaten uzak yasıyoruz o benım ıcın avantaj dısarda bulusmak annesı evdeyken bır arada olmak gıbı... Allahım yardım etsın kapanmak da ılerde ıstıyorum evlenırken kı hayalım acık gelınlık gıymek ondan sonra kapanmak ıstıyorum ınsAllah ama kapanmasam bıle 5 vakıt namazımı kılmak ıyı ınsan olmak daha ıyı ınsan olmak ıstıyorum hergun bır oncekınden
+1 yılSen haklısın. Konus yumuşatmaya calis
01 Yorumla
Soran+1 yıloyle yapıcam
+1 yılBak bu da senin sınavın
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yanı
Soran+1 yılsecım yapmak degılmı... en azından elelel tutussam bıle dudak dudaga gelmıcem kacabıldıgım kadar kacıcam elımden gelenı yapıcam dua edıcem gerekırse ayrılıcam zaten Allah onu o zaman bana yıne nasıp eder.
sabretmiyorsa yol alsın
00 Yorumla
+1 yılHaklısın bir an önce arkadaşlığı resmiyete sokun
02 Yorumla
Soran+1 yıloyle yapıcaz
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaksız tamamen, anlayışlı olması gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSonuna kadar haklısın
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ama sevdıgımı de dogru yola cekmeye calısmalıyım bencee guzel dıl yılanı delıgınden cıkarır her zaman Hz. Muhammed (s. a. v) davranıslarını suanlık okudugum bıldıgım kadarını ornek almayacalısıyorum haşaa onun gıbı asla olamayız en azından gucumun ınancımın zamanla yettıgı kadarını yapmaya... Allah gunahlarımı affetsın ama evet Allah sevgısı herseyın ustunde ama sevdıklerımızı de bıze Allah emanet edıyor bence yalnızca sevdıklerımızı degıl dıger ınsanları da dogru yolu gostermek cok byuk sevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeviyor olsaydı kabul ederdi
00 YorumlaSen haklisin şeytana uyma ayril
01 Yorumla
Soran+1 yılayrılmam ama hayır dıcem o seytana uydugu zaman ve onuda cevırıcemm o benım esım egeer onu da dogruya cekersem alkolde ıcıyor onu da bıraktırırsam daha sevaba gırmıs olurum bence yalnızca kendı sevabımı degıl aılemın sevdıgım adamında ıyıye yonelmesını saglarsam daha ıyı bır ınsan olurum
+1 yılsorun mu bu yaa
16 Yorumla
Soran+1 yılbiraz...
- +1 yıl
zor tabi bir yanda dini inanışın, günah psikolojisi diğer yandan doğal egilimle, cinsel duygular, aşk vs
Soran+1 yılsadece aslında günah psıkolojısı de degıl ben nasıl bır hıssee eger bıseyı yaptıktan sonra kotu hıssedıyosam aynı zamanda onun gunah oldugunu farkettım percınlı yanı karakterımle dinim bırbırıne bu yuzden kendımı kotu de hısssetmek ıstemıyorum elbet o benım sevdıgım esım olucak adam ınanın cok da sevıyorum kendısını ama korkuyorum
- +1 yıl
korkunun nedeni ne kirlenme psikolojisimi, kendi cinselliğini kirli günah mı goruyosun. En azından bılınc altında
Soran+1 yılhayır evlenmeden bır erkekle herhangı bırsey yasamak bana cocuklugumdan berı hep kotu gelmıstır gunah gelmıstır o zamanlar bılmesem bıle yani ya evlenmesek onla ben bır daha baskasının elini nasıl tutarım? dusuncesı ıle aslında. kendıme yakıstırmamakla ılgılı bısey o dıger psıkolojı
- +1 yıl
eğer seni bu cok rahatsız etmıyorsa bu dogru ama gelecekte hayatımı doyasıya yasayamadım hep kendımı sınırladım keskı yasasaydım dedırtecekse dogru degıl
peygamberliğe oynamıyosun sonucta
artı ne kadar ozgur ne kadar mutlu olursan bır dıgerıne okadar mutlulu ozgurluk verırsın
kendını yadsıyarak bır baskasını sevmen ımkansız ve gercekten ıyı olmanda buyuzden olanaksızdır
sadece bu senın gorevın, ahlakı odevın olmaktan oteye gecmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgilin haklı
11 Yorumla
Soran+1 yılbilemıyorum
+1 yılbeni ziklemez
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi