Ben çevremde çok görüyorum adam sabahtan akşama kadar gününü gün ediyor ama kız arkadaşına gelince izin yok.
Bu ne ya kızlar nasıl buna razı geliyorsunuz?
Bu ne ya kızlar nasıl buna razı geliyorsunuz?
Kısıtlamak derken? Kısıtlanması gereken kız var, saçma sapan kısıtlayan erkek var..
Mesela hanım kızımız oturup kalkmasını biliyor, bazı şeylere dikkat ediyor yani sınırını biliyorsa , erkek gereksiz sınırlamalar koyuyorsa (yok dışarı çıkma, yok hiç bir erkekle konusma falan) buna karşıyım.. Ama bazı kızlar var.. Öyle şeyler istiyor ki böyle kızlar kısıtlanmaya mahkum kalıyor işte. Örnek verecek olursam, kız bir erkek arkadaşının evinde "arkadaşça" kalmak istiyor, daha doğrusu bunu iddia ediyor.. Sevgilisi izin vermiyor tabii. Ya da kız bir erkek arkadaşıyla baş başa tatile gitmekten bahsediyor, kız it kopuk ortamlarda gezmekten bahsediyor, kız gecenin bir köründe gecelere akmak istiyor vs. olarak çoğaltabiliriz örnekleri.. Erkekte izin vermiyor tabii. Kız da sen beni kısıtlıyorsun şöylesin böylesin diye atar yapıyor haliyle. Bu konuda adam kesinlikle haklı. Kız sınırlarını bilmiyo çünkü. Bu yüzden kısıtlamak var, kısıtlamak var anlıyo musun , bunlar garip konular. :)
Kısıtlama olacaksa her iki taraf için eşit olmalı.
Erkek ben yapar ederim o kız dediğimi yapacak devirleri eskide kaldı artık.
Yok öyle bir dünya.
Birbirlerine ters düşmediği müddetçe, bireyler serbest olmalı. İstediğini yapmalı.
Asla izin vermeyin değmez ciddiyim ben kısıtlattırdım da ne oldu ya ilişki yürümüyor hele yay burcu kadınlar için işkence gibi mesela ben yayım her gün sinirden ağlardım kısıtlanmaktan nefret ederim en sonunda bitti zaten ilk başta çok üzüldüm sonra mantığımla hareket ettim aklım başıma geldi ve Allah'a şükrettim ucuz atlatmışım rahatladım
Kısıtlama derecesi ne kadardı?
Manyak gibi aşır kıskanç paranoyak biriydi beni neredeyse ailemden bile kıskanıcaktı habire eski mevzuları açıp kavga ederdi şunu yapma bunu yapma der dururdu kendi istediklerini zorla yaptırırdı benim ne düşündüğümün bir önemi yoktu çok şükür kurtuldum ama yol yakınken
Çevrenizdekilerin söylemlerini dikkate alın şayet aşk insanın gözünü kör edebiliyor ve aradan zaman geçip mantığınızla düşünmeye başlayınca çok zor bir yer alıyorsunuz
Bizde durum şu benden once gununu gun ederken artik oyle yapamiyor hergun evde arkadaslariyla disari cikmasina izin vermiyorum kiskaniyorum diyorum bilardoydu sahildi carsiydi dogumgunuydu asla izin vermiyorum her dk konuatugumuz icin dedigimi yaptiginide anliyorum bense istedgm gbi takiliyrm ama oda cok kisitliyo ben gene gdyrm ama
Cevap
36Cevap
İki taraflı olmalı o tarz şeyler, yoksa saçma geliyor.
Bir de babasının sözünü dinlemeyen ama sevgilisinin lafını ikiletmeyen kızlarımız var..
Kendine güveni olmayan erkekler çok kısıtlıyo ama bu durum hosuna giden kızlar var bende hiç anlayamıyorum
Evet bencede bu durumu kabul eden kızlarda var ama ben beni bir kadının yönetmesini isterim açıkçası...:)
Adım Özgür ona yapacak bir şeyim yok ben küçükken konmuş sonuçta benim eşim olacak kadında Özgür olacak her konuda...:)
Evet beni kısıtlasın yönetsin yeterki deli gibi aşık olayım ona...:)
Yooo hayatımı yaşıyorum ve yaşatıyorum kimsenin özgürlüğünü kısıtlamaya hakkım yok evlensek bile...:)
Bende kötü bişi dedin demedim ki...:)
Kadının suçu kesinlikle. Yahu o adam anası mı babası mı? O kim ki yasaklar koyuyor. Kadınlar olarak bu tarz şeylere izin vermemeliyiz
Babanız sizi nasıl korumak için size izin vermiyorsa bizde sizi korumak için yapıyoruz çünkü seviyoruz endişeleniyoruz.. keyfimize değil yani. Aşırıya kaçmadıkça bir sorun olcağınız düşünmüyorum.
Dar görüşlüler. Bence her ikisi de birbirinden izin alarak arkadaşlarıyla takılıp, bir şeyler içip yemeli. Arkadaş ayrı sevgili ya da eş ayrı. Şu düşünceye son verseler./
Kendini Bilen 2 insanın yaşadığı bir ilişki ise bu. İkiside birbirini kısıtlamaz. Kendini bilmiyorsa zaten b. k püsür mevzulardan illaki o ilişki yürümez ıda daha hayırlı olandır ;)
Benim sevgilim hiç bişeyi sorun etmez istediğim zaman dışarı çıkar gezerim istediğimi yaparım kıskanç değildir beş senedir birlikteyiz gel gorki kıskanç erkeğe bayılırım
Aslında bir insanla nasıl birbirlerine hiç müdahale etmeden ilişkiyi devam ettirebildiklerini de dinlemek isterim. Çok karışmaya karşıyım ama dozajı bende iyi ayarlıyorum diyemem
Adalet olmalı. Günah boyutunda bile kadına günahsa erkeğe de günah. Engelleniyorsan engelleyeceksin.
Karşi taraf napiyorsa bilakis aynisini yapmak sart yani o istyr diye yapmam biseyi kndim istyrmuyum tamamdir 😉
bu hayata kimsenin kölesi olmaya gelmedim. insanın kendini ezdirmesine karşıyım. hem kız hem erkek için geçerli söylediklerim.. güvenmeyi öğrenin birbirinizi kısıtlamayın
Ne o yawrum avukatlarımı kesildin başımıza.
Herkes yerini bilecek
Oylesiyle sevgili olmam zaten de.. Hadi oldum diyelim; bunu ilk yaptığı an giderim.
özgür ruhuma ters, öyle adamın kölesi olurlar ancak
he ya sinir oluyorum öyle tiplerin lafını dinleyen kızlara
Kısıtlamak izin vermek falan bunlar yanlış söylemler. Kimse bana yasak getiremez.
hem kızlar hem erkekler manyadı iyice.
dün ksde iki sordum akıllara zarar...
yok neymiş sevgilisi sabah 7 de yatıyormuş akşam kalkıyormuş.(yazan kız)
eski sevgilisinin cenazessinde ne işi varmış (yine kız)
kan beynime sıçradı 😬
eşek gibi aşık oldukları için herşeye tamam diyorlar. fazla sevmediği adam bakalım yaptırabilecek mi istediklerini
Hic anlam veremiyorum bu duruma. Ama bu durumu kabul eden kadinlari da bir o kadar anlamiyorum.
öyle işte, bunu söyleyince bize giydiren giydirene, erkek her naneyi yiyor diyoruz. vay efendim niye öyle diyorsun? yalan mı :D? bir b*k olmaz bu toplumdan. gidicez başka ülkelere :D
Bence kısıtlayabilir ama çokta kısıtlarsa abartmış olur
kısıtlıyorsa karşi tarafında kısıtlama hakkı olmalı
Bende anlamıyorum bazıları gerçekten gerizekalı adam ne derse onu yapıyor.
Kendi yapmadığım şeyi başkasına yaptırmayı bırak sevdiğim insana neden yaptırayım ki, niye ben cani miyim?
Ben sadece sevgilimi giyim konusunda kısıtlıyorum ve gidecegi yerler falan iste o da ayni sekilde beni yani her sey karsilikli bizde
Sırf sevgilisi izin vermiyo diye onsuz dışarı çıkmayan kızlar var. Acıyorum böylelerine haklarını savunmayı bilmiyorlar sanırım.
sen özgürsün ve seni kısıtlayan bir engel çıkaracak bir etken yok hayatında diyelim
peki erkekler gibi gece yarısı dışarda gezebilirmisin
Gününü gün edip kısıtlıyorsa ağır şerefsizdir fakat kendide yaptırdıklarını yapıyorsa amenna..
Bencillik heralde erkek yapınca delikanlı kız yapınca başka bişi oluyor
kesinlikle koruyup kollamalı ama tabi bu hitler olması anlamına gelmez.
Biz kızlar biraz mal yaratıklarız da ondan seviyorum her istediğini yapıyım diye düşünürüz yeter ki kavga çıkmasın üzülmesin o benim arkadaşlarımda böyle düşünüyo da
O kıza saygı duymuyor ve onu kendi seviyesinde görmeyip yönlendirmeye çalışıyor demektie
Oyle bir erkek bana gelmez ki tokat manyagi yapayim
Kız onun malı mı eşyası mı ağzına ederim öyle erkeğin.
Yerine göre bir ikaz bir çok hatadan iyidir.
Kısıtlaması önlemse, pişmanlığı önlemek en güzel ikazdır..
Çifte standartlardan hoşlanmam ve buna da izin vermem şahsen.
kızın suçu, eğer kısıtlama geliyorsa iki tarafta yapmamalı.
Bence mantıksız. Topuklu ayakkabı bile gitmesine karışanlar varç :)
seviyorum diye katlanıyorlar işte sonra niye düzgün erkek yok
kızlar öylesini seviyor ben öyle değilim ama öyle olmalarını istiyorlar
Yani ota boka karışıyorsa yanlış ama ciddi şeylerse doğru. Devir kötü.
kim gununu gum ediyor gunde 10 calisiyorum eve geliyorum yemek yiyip erkenden yatiyorum daha ne olsun
asi kızları nasıl olurda kısıtlarız biz sen yanlış görmüşsündür
O kizlarin coğu cahil yavrum, geri kalani da gerizekali
bizler erkeğiz ve erkeklerin kızlar hakkında neler konuştuğunu ne düşündüğünü biliyoruz o yüzden kısıtlıyoruz sevgilimizi
kadınlar erkeklerede yapıyor bildiğim var öyle boşwer sen kafa dengini ara insanlar çeşit çeşit
Adam gibi adamlar işte.
Sdlknfjsdfjksbfkj :) Kızma :)
Cok sevdigim icin razi geliyorum
Tam olarak nasıl gününü gün ediyor?
Herşey karşılıklı olmalı. Tek taraflısı çok saçma
Gidilecek yer var gidilmiyecek yer var
Kızların suçu buna müsaade etmeyecekler
kızlarda suc diklenmesini bilmeli yeri geldiginde
Aşırısı doğru değil tabii.
özgür kızlarla takılmadığım için bilmem
Kız arkadaşını çok kisitliyorlar
kiz maldir.