Valla ben açıkçası istemem. Güzel, değişik bir ortamda nikah kıymak hem daha hatırlanası hem de daha sakin olur olur sizce de öyle mi mesela böyle bir yerde.
her taraf için max 20 kişi olsa bence gayet makul olabilir peki sizce düğün mü nikah mı?
Valla istemem.. bir kere gordum hicde biseye benzemiyor.. omrunde girmedigin insan bile var.. gicik oldugun adamin onunde turlu kepazeliklerde cabasi:) bir daha yasarsam bu olayi dogru sade bir nikah.. sonrasinsa uygun bir mekanda cok yakin cevre ile vur patlasin cal oynasinli Yemeli icmeli icap ettiginde sohbet edebilecegin 20-30 kisilik bir grupla sabaha dek eglence...
önce evlenicek karşıcins şi etmem lazım @herkestenfarklı6 hem gelecen l*n tabiki altın kaynaklarımsınız sana 2 burma ahmetabiye 3 burma @estfrllh 4 burma bilezik takacağınız :)
50 yaşındaki ablalar kıvırıyor. Çocuklar anneeegggg diye bağırıyor. Mikrafonu eline alan cumhurbaskani gibi nutuk atiyor. Çocuklar pistte. Pasta alkışlanıyor. Gençler kesişiyor. Dedikodu kazanı.
Düğün mü, yok kalsın kardesim. Bunları cekeceğime kaçarak evleniriz daha iyi asdf :D
mesaj atamadım dur burdan yazıyım gel bunlara şeçmedim eic
İstediğiniz yer veya yerlere gelebildiniz mi? Siz hangisini tercih edersiniz? Sevgili olmak sorunları paylaşmayı gerektirir mi? Seni tanımak için ilk başta neyini bilmem gerekir?
Nikah filan tamam da bana düğün yapmak çok büyük edepsizlikmiş gibi geliyor. Bütün hısım akrabayı çağır. "Biz bu gece s*kişeceğiz" diye şakır şakır göbek at. Edepsizlik değil de nedir bu?
@pupsik07 bana kapak yapsanız ne olur yapmasanız ne olur? Düğün gecesi gelinin de damadın da, dünürlerin de, tüm davetlilerin de aklından geçen şeyin "O" olduğu gerçeği değişmez ki.
Sen "aman da ne güzel kapak yaptım " diye istediğin kadar kah kah diye gül. Bu gözle gürünmez gerçek düğün salonunun her köşesinde hayalet gibi dolaşmaya devam eder.
@bjkandahmet "edepsiz" kelimesine takılma. Kelimelere ne zaman gelecek özgürlük?
Ünlü Şairimiz Can Yücel yıllar önce gazetede yazmaya başladığında, yazısında göt'ü, g.. t şeklinde yazmayıp da aleni olarak g*t yazdığı için soruşturma geçirerek tutuklanması ve sonra da beraat etmesi olayını hatırladım şimdi. hakim şaire sorar: -sayın yücel neden böyle yazdınız? biliyorsunuz ki bu tür kelimeleri yazmak yasaktır ve suçtur. c. yücel:- valla hakim bey bizim köyde göte g*t derler de ondan. :D :D :D
Aslında savunması biraz daha uzundur da şimdi buraya yazmayı üşeniyorum :D
@arzukerem "Eee bu gece deprem olacak heh heh heee" diye yapılan yılışık vıcık espriler havada uçuşurken tersini düşünmek mümkün mü? Peki anadoluda sabaha kadar gerdek çarşafını beklemek nesi?
Kimse apaçık ortada olanı bir takım laf kalabalığı ve süslü cümlelerle saklamaya çalışmasın. .)
Düğün tm bir sacmalik milleti eylenicek yiyek icicek diye eziyet borç ohhh canima deysin sizde gorun gununuzu der gibi canlari cikana dek oynuyorlar. Dugun bitincede ciftler kara kara düşünüyor nasil salon pasta parasi öderiz diye gecim belli zaten gecim sıkıntısından ayrilik es dosa ayip olur elalem ne demez değildir evlilik.
Bende senin kafadanim. Dugun ne arkadas? Esim ben ve ailelerimiz birkac tanede arkadasimiz sehire uzak (mumkun olursa acik deniz) bir yerde nikah kiyarsam bu cok daha guzel olur. Davul zurna kesinlikle istemem. Herkesin zevki ve gorusu farklidir. Esim isterse sikinti buyuk :D
Açıkçası düğün olması şart değil benim için. Dediğin gibi güzel bir yerde sade bir nikah yeterli. Ama evleneceğim kişi düğün isterse "hayır düğün olmayacak" diye diretmem. Ama klasik düğün salonu düğünlerini kabul etmem. Güzel, şık bir mekan olacak, en önemlisi az kişi olacak ve çocuklar olmayacak :)
Evlendiğini kim bilecek o zaman, şahsen isterim herkes olsun kalabalık olsun şimdi ben evlenince kapı komşum melike abla gelmeyecek mi vala olmaz ayıp sade nikah istemem ben ne o öyle gizli saklı evlenir gibi şaşalı olmazsa evlenmem :D
o kadar para verip milleti eglicez, ondan sonra yok kiyafetti yok yemekti vs vs konusacaklar dugun sonrasi, en iyisi o paraya karayiplere gidelim, hem tatil yapariz hem de sahilde basbasa evleniriz
Halay çekemeyeceksek ne anladık evlenmekten. Sabah nikah kıyarız böyle biyerde akşam sülalecek düğün 😄😄😄 sonuçta takı meseleside var 20 kişiden ne çıkar 😊😂😁 Kır düğünü olabilir mesela.
:) kabul ettirmek için halen çabalıyorum hatta bahamalara sonrada gideriz dedi bu sefer dedimki tamam bak düğüne harcayacağımız para ile sana sıfır araba alalım. O noktada biraz etkilenir gibi oldu. DÜğün bence parayı sokağa atmaktan başka bir şey değil. Sırf millet gelsin göbek atsın diye dünyanın parasını harcıyorsun. Kimsede birşeyden memnun olmuyor
Dugun sacma zaten. Hele bu zamanda. Dugun mekanlarinin kirasi 10 milyardan basliyor. Sade bir nikah yapicaksin. 20-25 kisilik. Dugun masrafi yerine lösemi hastaligi olan cocuklara 10 milyar bagis yapicaksin. Ohh miss. Vicdanim da. rahat eder boyle.
Yani öyle akraba çakkıdı çakkıdı takı toka pasta börek görümce elti ikilileri illa ki olmasa da olur.. Sadece yakın çevremizin olduğu ve herkesin en az bizim kadar mutlu olduğu güzel bir nikah töreni yeterli :)
Dugun isterim ama oyle vur patlasin cal oynasin seklinde degil gayet naif ve hos bir ortam istiyorum ortada debelenen insan gormek istemiyorum bir sahil ya da kir dugunu ideal 😊
Yok ya oylede degil garib gibi evlenmek istemem he ben ne kadar az kisi desemde baya bir kisi olacagini dusunuyorum cunku cevre baya genis napcaz bilmiyorum hele o gun gelsinde bakariz 😊
Valla benim o kadar gelenek göreneklere saygım var devam ettirilsin ama benlik değil ayrıca aileme söylediğimde onlar bile sıcak bakmıyor olaya insan ilk evliliğinde öyle evlenilir mi iyi de ben evleniyorum istediğim gibi evlenme lüksüne sahip olmalıyım. Düğüne harcayacağım parayı yurt dışında bir konsoluslukta evlenmeye tercih ederim. Hem balayınıda yurt dışında yapmış olurum :)
Ben istemiyorum ama bunu gelecekte karşıma çıkan insana nasıl diyecem anama babama , sanki düğün şartmış gibi ben sakin bir ortam olsun istiyorum yani özel işte , ne olduğunu anlamadan bitsin istemiyorum...
Gerçekten her kizin hayalidir ama olmuyorsa olmuyo yani mecbur birsy degl... Ben yeterki artık onun olim onunla yatip kalkim aksam en son sabah ilk gördüğüm olsun kokusunu icime ceke ceke uyuyim ' HUZUR ' daha ne isterim kiii😍
Onu bunu bırakın da fuzuli masraf cidden milyarlarca lira verip kır düğünü adı altında adamları zengin etmek :S Sade tören en iyisi ;) Haa illa para harcayacaksın git balayına #PAŞALAR gibi ye iç gez dolaş... ;)
Olmaz ben düğün isterim gelinlikle halay çekmezsem içimde kalır illa düğün salonu olmasına gerek yok ki şu fotoda ki yerde de olur kır düğünü olsun ama 😊
Sessiz sakin olsun en yakın dostlarımla deniz kenarı ya da ormancıkta rengarenk makaronlar :)))) baloncuklar uçuşsun heryerde... takıları yollasınlar ama ev ev dolaşırım valla
Benim ićin nikah yeterli. İlan da edilmiş oluyor. Ama sosyal toplum hala düğün istiyor. Ben de düğün yaptım herkes istiyor diye. Bugünkü aklım olsa kararımı kendim verir yapmaz omasrafla balayına çıkardım. 😎 Daha mutlu olurdum.
En İyi Cevaplar