Ev kızı mı, kariyer yapan kız mı istersin?
Nedenlerini de yazalım..
Nedenlerini de yazalım..
walla kariyeri falan beni ilgilendirmez lise mezunu da olabilir kariyer sahibide her ikiside olabilir yeterki insan olsun birikimli, kültürlü ve donanımlı olsun çocuklarının eğitiminde kullansın ama ne oldum delisi olmasın.
ne kariyer sahibi kadınlar gördüm hiç birinde kültürün, k'si yok beş para etmez eğitim ailede başlar ailede biter gerisi laf beni ilgilendirmez kariyeri eğitimi buna bakarak evlenmem benim annem lise terk üniversite kapısında dirsek çürüten kariyer peşinde koşan bir sürü kadını cebinden çıkarır, Yüze katlar bin ile çarpar..
babam boğaziçi mezunu annemde ki hoşgörünün nezaketin ve sağduyunun onda biri yok...
tabiii arada istisnalar var genelleme yapmış gibi olmasın şimdi :)
evde olsa ne olur, kariyer tavan yapsa ne olur, insan olmadıktan sonra.. bir arkadasımın eşi.. evkızıydı.. garip sessız sakın.. evlendı allahım yarabbım. cocuga kankusturuo.. öbür arkadasım kariyer sahıbı kızla evli.. kıza bakya özel hayatı arkadaslarıymış. istedı saatte gelır gidermiş. arkadasım kafayı sıyırdı. erenköyde yatıı. toparlıyamadı kendını.. mahvoldu gitti.. örnekler.. hepsi değil tabii ki..
bu zamanda çok zor.. allah kız içinde erkek içinde hayırlısını versin.. bende cok incelerim aile yapılarını.. genelde hepsi evli arkadaslarımın. bir huzurlu mutlu olmazmı ya.. yeminle yok inanın buna. yenge der cok mutluyuz sukur. arkadasım dısarda ah ahmet bana sor der.. arkadasım der cok mutluyuz yenge der. bir dilim ekmege muhtacız kardesım. dısarda karı kızla parayı yıo.. aynen böle valla konuşurum bunları.. teyze der.. aaa olurmu bak benım kızım ne kadar mutlu aıle.. yav haberı yok.. yatak odaları bıle ayrılmışş.. öyle yatılar. işte 39 geldım.. isterse allah uzun mür veirse 99 da gelsem böyle gitsin. öyle olmaktansa. haksızıyım_?
Eskidende öyleydi hatta daha beterdi yaslilari bir dinlesen gecmislerini bir sorsan hic biri mutlu deyildi kadinlar hic birsey söylemiyodu ama
Sessiz kalip herseye ezilmekte hic iyi bir sey degil
Yarı yarı olsa mesela iyi olur diye düşünüyorum. Ben işimi ona göre ayarladım. Part time. Haftada iki gün işte, gerisi evde. Hem evime maddi olarak destek oluyorum, hem kafam dağılmış oluyor 2 gün. Geri kalan günlerde evimle ilgileniyorum, ailemle vakit geçiriyorum. Dengeleniyor böylece.
Tek misyonu işten gelen kocasına sıcak yemek pişirmek olan birini kimse önemsemez. Yaklaşık 80-90 yıllık hayatında bir ismi ve kariyeri olmalı insanın.
Cevap
46Cevap
Genel olarak ev kızı olmasını isterim ama illaki oyle olsunda demem kariyer yapanda olabilir ben kadının akıllı zeki olmasından korkmam ama bencil kendini beğenmiş Egoist gösteriş meraklısı olanı tam bir faciadır ama gel görki şimdiki kizların nerdeyse tamamı böyle ne yazıkki...
ne ilişkilerinde nede evliliklerinde mutlu olan arkadaşım yok denecek kadar az hep söylüyorlar ozeniyoruz sana ne güzel huzurun mutluluğun yerinde bekâr yaşıyorsun.
Bende düşünüp duruyorum nasıl olabilir oysa hayat mutlu olmak için var sevmek sevilmek için var.
Ev kızı, ben kıskanç adamım kariyer sahibi olsa akşam yemekler falan olacak sürekli mesaj ve irtibat içerisinde olacak birileri ile benim maaşım yeter bize ev hanımı olsun. ☺
Ya aslında kariyer sahibi olması gurur verici birşey ama ben biraz manyağım aşırı sahiplenir, kıskanırım o yüzden ev hanımı olmasını tercih ediyorum.
Mutlu olun bana yeter bu yorumdan sonra. ☺
Calisan kadın asosyal değildir. Guçludur, sana destek olur. Sikildigi zaman sana sardirmaz. Gorusleri daha cok kaale alinir... Her yönden calismayan kadina gore daha avantajlıdır...
kariyer yapan tercihimdir. Nedeni ise bende akademik olarak gelişim gösteren birisiyim ve akademik olarak yükselmekte olan birisiyim. Benim gibi onun da öyle olmasını isterim. Tabi yapmak zorunda değil ama hani biraz tercihim akademik kariyer yapan kızlarda
Elbette kariyer yapan kız daha önde ve daha güçlüdür. :)
kariyer yapan olsun ama iş kolik ve burnu havada bir tip olursa veririm eline süpürgenin sapını
Yaa ne kariyeri ben aksam eve geldimmi kucsgina yatip sacimla oyniyan koltuga yatip cocuk gibi gidiklicam karsilikli gozlerine bakacagim her dakka kokusunu icine cekecegim bir es istiyorum kariyer faan hikaye istemem allah yazdiysa bozsun
Kariyer Sahibi Bir Bayan Daha İyi Olur Tabii.. Ama Ev Hanımıda Olsa Olur Ama Öncelikli Kariyer Sahibi :)
Kesinlikle ev kizi. Erkek eve geldiginde sicak bir hosgeldin bekler evi disi kus yapar diye bosuna dememiz atalarimiz.
hem ev kızı hem kariyer olmuyormu
bence isterse olur :)
Ev kızından kasıt 'Ben evde yayılıp oturayım kocam da bana para versin' kızı ise, istemem öyle kız.
Aklı başında, karakterli kız derim. Uyuşmak, aynı noktada birleşebilmektir önemli olan. Ev kızı, kariyer yapan kız gibi sıfatlar eklemeden önce gelmesi gereken bir sürü şey var.
Ev kızı isterim.. Kariyer yapan kızla baş edilme.. He kariyer yapan kız eve gelince kocasına ev kızı gibi davranırsa, oda olabilir tabi.
tabiki ew kızı
seni ewde bekleyen ewden çıkmayan seninle gezmek dolaşmak isteyen biri olmasını isterim
En iyisi cok kariyerde olmasin evde de durmasin devlet memuru kiz tam ideal eş ogretmen olsa super olur. Yemekte yapar yemelik
ikisinde de farklı dertler var... artık evlilik zor çekilmez oldu...
Kariyeri ve ev kızı is zamanı başarılı is eve gelince Kurucfasulye pilav yapıp salata ile masaya oturması :)
Kariyer sahibi olsun. Ev kızları bana göre değil. 😂
Ev kizi evinde herxaman sicak kalpli sicak yemekleri hazirlayan biri olmasi daimaa iyidrr
Sevgilim ev kızı mı olsam acaba dediğimde kızıyor. Çalışacakmışım yoksa pişman olurmuşum :)
Doğru yani, hem boşanabilirsin de. Her türlü ekonomik bağımsızlık iyidir.
İkisini de istemem serbest meslekte çalışsın, freelance filan olsun.
ev kızı diyenleri sarsasım geliyor.. boşuna mı kariyer yapıyorum ben yaa :P
Her ikisi de olur kariyer sahibi istersen evde iş yemek bulaşık yılların... ev kızı ile evlenirsen... evde eşkiyalık yaparsın hayatta paran olmaz
Bana aşık olanı isterim.
bilgili entellektüel bir yapısı olsun kariyer yapacaksa da kendi işimizi kurup kariyer yapan olsun
Kariyer belli yerden sonra sıkar çünkü onun için 1. planlar vardır
ev kızı olmasın 3 günlük dünya... ben ölürsem kendi ayakları üzerin de durmalı... kucakta oturmamalı
farketmez ama çalışıyorsa yüksek maaşı varsa daha rahat ederiz
kariyer yapan kadın zamanla değişir hem çok ortamı olur her erkek kaldıramaz diye düşünüyorum
Ben orspu istememem abi kimseyle adı çıkmamış sevgilisi olmamış bir kızla evlenicem.
Ev kızı, hamaratli olmicaksa bir kiz ne yapayım o kızı
Ev kızı.
Haha ev kızı olucam desem önce şok sonra ayrılık
Tatlı hayaller bunlar :) keşke gerçeği de tatlı olsa ama erkeğin eline bakmayı yediremem ben kendime. Ekonomik bağımsızlığın olmazsa bireysel özgürlüklerin de olmaz. Evliliğin mutlu olacağı garantisi yok, ayrılmak istesem annem babam mı bakıcak bana o yastan sonra?
Ev kızı. Çünkü ben de ev kızıyım :D
ev kızı temiz olsun :D
tabi ki kariyer evde oturup çocuk mu bakıcam?
Kariyer yapmis ev kizi
her iki özelliğide taşıyan :D
evine kocasına çocuğuna bakan kız olsun
sadece kız isterim farketmez
Fark etmez hepsinden azar azar
Kız olsunda taştan olsun 😈😛
ev kızı varsa alalım 1 tane :)
ev kızı daha bir hoş geliyo bana :)
Kariyer yapan olsun kariyer yapan çocukta yapar
Kariyer.
aklı başında kız :)
ev kıxı