18 yaşıma yeni girdim 6 aydır konuştuğum sevgilim vardı amcam bizi birlikte gezerken yakaladı sokakta sevgilimide benide dövdü babamada söyledi babam çok sert biri evde kimse ağzını açamaz beni oturuyum diye dizimden bıçakladı artık yaşamaktan bıktım polisede gidemiyorum iki gün yatmadan serbest bırakıyorlar yalvarırım yardım edin çok zor durumdayım sevgilim kaçalım dedi ama babam bizi bulur ve yeminederim hiç acımadan öldürür ne olur yardım edin
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Hiç bir baba kızını kolay kolay paylaşmaz. Ayrıca amcanın görmesi babanı utandırmışkı bu kadar sert çıkmış. ve babam sinirli biri diyorsun. bence özürdile sende dikkatli ol bu durumlara sonuçta ailenle birliktesin laf olmasından korkmuş baban o yüzden hedeflenmiş. dikkatli ol ve özürdile. arkadaşın seviyorsa bie müddet Gizli görünürsün ciddiye seni ister diye düşünüyorum. bundaki yazmamın amacı aile yapının böyle olmasından. zaten genelde çıkıp gezen kızlar hep yara alıyor inanki.
13 Yorumla
Soran+1 yılSaol
- +1 yıl
Bu nasıl bir görüş paylaşımı, ortada bir şiddet/yaralama ve belki de potansiyel bir cinayet suçu var ve sizin yaptığınız yorumda "özür dile" cümlesi var. Ortada özür dilenecek durum yok. Evet evden kaçmak bir çözüm değil fakat suçu da örtbas etmek için bir özür dilenecek durum da yok. Yapılması gereken kolluk kuvvetleri ile ve aile sosyal politikalar bakanlığı ile iletişime geçmek ve hatta sosyal medya üzerinden de bir kamuoyu oluşturmak da önemli günümüzde maalesef.
sakın kaçım deme ilk baştaa. böyle babalar benim elime düşmüyo ki alıcan götürücen sesbiyerde bunu birgüzel dövecen rezil edicek bişeyler yapcan anlasın dünyanın kaç bucak oldugunu... canım yaa geçmiş olsun ben ankarada oturuyorum yardım edim dicem de nasıl olcak :(
17 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun ama babam insan değilki bana yardım eden kim olursa olsun öldürür annemi bile
Soran+1 yılSaol ama tek. Çıkış yolu ölmem belkide bu gün bu hafta son nefesim olur
Soran+1 yılBabam bu konuyu burada kapatmazki
Polise gitmelisin ama yok gidemem dersen bir aile büyüğü falan girsin araya Istesinler o zaman belki kızımı kullanmamis bak seviyormus der
04 Yorumla
Soran+1 yılPolise gidemem serbest kalır sonra bu sefer kesin öldürür beni
Soran+1 yılHerkes babamın kafasında hatta anneannem biraz daha dövseydin dedi ben nasıl bir insanların içindeyim ne yaparım bilmiyorum tek çözüm ölmem
Sevmek sevilmek yanlış ama şiddet, bıçaklama doğru? Babanın zihnini çözemedim. Sadece yazık.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
21Cevap
+1 yılCanım benim, bence raporunu al dava aç, keşke durumun iyi olsa parayı basınca iyi bir avukat bu işi hallediyor. Malesef biz durumu olmayanlar hep ölümle burun buruna. Bence maddi gücün ya da iş imkanın varsa o evden kaç git, seni bulamayacağı bir yere git, ben senin yerinde olsam gizli para biriktirir durumum olunca kaçar giderdim bulamayacağı bir yere. İzimi kaybettirirdim. Ne diyeyim ki bizde çaresiz ce ancak böyle fikir verebiliriz. ya da bu konulara deste olan ünlüler var onlara ulaş, köşe yazarları kadına şiddet ile ilgilenen özel insanları araştır onlar yardımcı olur, avukatları oluyor ücretsiz yardım sağlayan.
01 Yorumla- +1 yıl
O kadar sinirim bozuldu ki, çocuk olsun genç ergenlikte olan bir genç kızımız olsun, bir insana yanlışı onu bıçaklayarak ona dış kapının dış molozu muamelesi yaparak doğruyu öğretmemeli. Dayak nedir ya. Biz kimin kuluyuz, peygamberimiz kim bizim. İnsanlıktan çıkmış bunlar. Sen asla öyle olma. Bence sakince bekle dediğim gibi biriktir paranı, işine okuluna bak, okutmuyorsa gizlice aöf ye yazıl. Zamanı gelince de izini kaybettir. Ayakların yere sağlam basınca kimse sana bir b.. ok yapamaz. babanda olsa acıma tut en iyi avukatı uğraş.
Allah belasını versin babanın!! Kaç git o evden ama sevgiline değil devlete! Ne biçim bir aile yapısı nasıl durdun bunca yıl o evde sen. korkma devlet izin vermez sana zarar vermesine kanunen suç işliyor. Hatta şu an çık diyeceğim ama akşam vakti çıkma dışarı. Sabahın 9unda çık git ordan bir karakola. ya da daha kolay bir yol var ara 155 i gelir alırlar seni ver adresi. Hem reşitsin sıkıntı yok.
VE EĞER troll değilsen özelden mesaj atabilirsin yardımcı olurum sana10 Yorumlababan okadar sert olsa bu sitede 18 yasinda biraz zor takilirdin.
Soru troll sorusu degilse, Aileni dinle, sevgili dedigin seni becerip hamile birakir, yanliz kalirsin.
Kacanlar yagmurdan kacarken doluya tutuluyor, kacmak cözüm degil, yasin henüz 18, birkac sene sonra evlenir ayrilirsin, babani istersen görür, istersen görmezsin.
Anlik düsünme, gaza gelip polise falan gitme, ilerisi icin saglikli düsün.00 Yorumla
+1 yılDevlete polise siginmayi filan gec guvenilmez onlara ne yapcaklari belli olmaz senin gibi bir suru kiz vardir
Cozum baban anneni nasi dedenden aldiysa
Sevgilim araya buyukleri soksun toplasin amcani babani abini neyse gelsin istesinlee seni
Is sozu gecicek arayi bulucak buyuk baslarda onlar babani kandirirsa is helaliyle olur bitee
Kacmayi filan dusunme
Annenin bedduasi gecmez baba beddusai gecer00 Yorumla
+1 yılsen haksız sın az bile yapmış yaşın kaç başın kaç şimdiden sevgili muhabetleri ayıp be ar utanma haya kalmamış biraz aklınızı başınıza alın heleki bazı ları akıl vereceğine destek mesaj ları atıyor
dediğim gibi otur oturdugun yerde bir
hata yapmışsın 2 cisini yapma02 Yorumla- +1 yıl
ulan antepli kafası, g... zekilı bir adamın g.. zekalıca yorumu. Senin karın kızın varsa allah yardım etsin. İnsanlıktan anlamazsınız güzellikle bazı şeyleri anlatmak yerine bıçaklamayı doğru bulan o yolun yolcuları erkeğin o... bususunuz. Senin gırtlağını sıkardım karşımda olsan.
Delilik bu. Tamam kızının onaylamadığın bir durumun içinde olduğunu düşünüyorsun ama bıcaklamak neyin nesi. Şiddet uygulayan acizir bu her yerde böyle kardeşim iki iki dört. Yaradan akıl fikir vermiş hayvandan farklı yöntemlerle problemlerimizi çözmek için :/
00 Yorumlabiz aynıyız bende 15 yaşındaydım babam köylümle konuştuğumu öğrendi telefonumu aldı kafama vurdu hala şiştir kafam.. polis baban seni dışardaki kurtlardan korumak istemiş dedi.. yemin ederim böyle oldu hala aynı hep döver beni telefonum hala yok yaşım 20. leptop aldı o da üni sınavına çalışayım diye.. güveniyosan kaç kurtar kendini ama güvenmiyosan okulunu oku benim gibi babana katlan 3 4 sene daha ya da sığınma evine git
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yılYa öyle babaların ben zihniyetını varya söyle beyin yoksunu insanlar toplumumzu kirletiyor imkanın varsa babanın bulamayacagı bir yere kaç derim ben
12 Yorumla
Soran+1 yılBulursa bu sefer kesin öldürür zaten peşimi bırakmaz ki hiç acımadan kıyar ;((
- +1 yıl
Töbe töbe ya git polise cidden adam yaralamak büyk suç sonra erkek arkadasının durumu iyise baska bir yere gidin öyle kolay dğeil bulamaz sizi
+1 yılNe Sevgilisi Ya Ne işi Çeviriyonuz 18inde bir Kızsın otur evinde Amacın Ne Senin Mademki Koca istiyorsun Gelip istesinler Rahatlıkla Evlen Bende Baban olsaydım Döverdim Kızı Sokaklarda Başkasıyla geziyor çok kötü durum adam haklı !
03 Yorumla
Soran+1 yılSen nasıl bir insansın ya sevgilim dediğim çocuğun daha elini bile tutmadım sevdim sadece bumu ahlaksızlık
- +1 yıl
Ya Bak anlamıyorsun beni Senin Babam Adam gibi adam bir Gururu Bir Kişiliği Var Seversen Gezme anlamına Gelmiyor gizli Sev Birbirinizi Tanıyın Gelip Seni İstesin Evlenin Baban Senin İyiliğini Düşünüyor Çünkü Hep Kızları Kandırıp sonra Terkediyorlar Genellikle Ciddi olup evlenmeye Gitmiyor İşler Adam Haklı Yani Seni Düşünüyor Ama Sen şu an bilmiyorsun Bunu Gün Gelecek Babana Hak verip daha çok seveceksin
+1 yılNasıl bir yardım istiyorsun? Sana nasıl bir yardım çare olur. Beklentin nedir? Polise gitmek hakkın. Ama korkuyorum diyorsun. Annen bu işin neresinde? Kadın sığınma evlerine gidebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem sesini çıkartsa onuda öldürür
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çok saçma bir yorum gördüm. "Özür dile barışın."
Sokarım öyle babaya.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılkızım daha yaşın kaç başın kaç otur götünün üstüne ya Allah'ım yarabbim ya
07 Yorumla
Soran+1 yılSen nasıl bir insansın ya ben sanki onunla yattım diyorum ben sadece sevdim şimdiye kadar elini bile tutmadım bunun için insan öz kızını bıçaklar mı bu nasıl bir insanlık
- +1 yıl
Kardeşim yaşın küçük biraz büyü bak pişman olursun
Soran+1 yılZaten ayrıldım babama yemin ettim birdaha olmaz dedim yüzüme bile bakmıyor benimle aynı sofrada yemek bile yemiyor zaten hiç bir zaman kızı gibi sevmedi bizi hep düşmanı gördü bu nasıl bir babalık
- +1 yıl
Bende olaydım aynısını yapardım müstehak sana
Soran+1 yılDemek ki sende vicdan sahibi bir insan değilsin
- +1 yıl
saadaw ya yürü git kardeşim ya :D
Soran+1 yılsenin insanlığından şüphe ediyorum saçma sapan sorularını kendine sakla madem erkeklik gururun var kes sesini
+1 yılFilmin adı , hmm.. Buldum buldum sevişmenin bedeli.
21 Yorumla
Soran+1 yılSevişmek değil ya nasıl bir insansın sokakta konuşurken gördü Allah seni islah etsin
+1 yılbaban sana kıyıp bıçakladıysa senin için bitmiş olması gerekiyor çünkü sen zaten onun gözünde bitmişsin polise söyle
03 Yorumla
Soran+1 yılPolise söylemeyi kaç kere düşündüm ama haberlerde görüyoruz işte iki gün yatıo serbest kalıyor adalet bumu? ;(
- +1 yıl
ya nasıl yapabilirki böyle birşeyi yani karşısına alıp konuşmak varken bıçaklamak nedir ama sakın kaçmayın ilerde çok pişman olursun yaranın iyileşmesini bekle babanla anlaşmanın yoluna bak sonra tatlı dille konuş çocukla tanıştır
Soran+1 yılÇocukla tanıştırmakmı yeminederim derimi yüzer
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe demem birakiyor polis ya dava acacaksin hemen sevgilinle uzaklasip o evden. Adam yaralamanin cezasi belli.
02 Yorumla
Soran+1 yılBeş tane amcam var babamdanda beterler beni hiç acımadan öldürürler
- +1 yıl
Koruma talebinde bulun o zaman uzaklas o evden. Acilen.
+1 yılbelki yaşadıklarını bilemem ama sokakta milletle gezmememn yeter gibi babanı kızdırma dizilerdeki kızların hayatlarına özenip onlar gibi yaşamay çalışma bence
00 YorumlaYa 18 yaşındayım diyorsun kendi hayatını kazanmaya çalış eğer üni okuyorsan bir işte çalış kendin oku kimseye ihtiyacın yok erkeklere özellikle kaçtığin erkek 2 gün sonra babandan iyi olmıycak emin ol şiddete boyun eğme özellikle o çaplısına
00 Yorumla
+1 yılsende onu kalbinden bıçakla ya da tabancayla vur bu ülkeye idam gelmeden hiçbişey olmaz şimdi idam geri kafalılık diyenler olcak ama türkiye zaten geri bir ülke sosyopatların ülkesi * bana göre dişe diş göze göz mantığı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldağ başında mı yaşıyoruz ya kaçma imkanın varsa al sevgilini gidin polise sığının
02 Yorumla
Soran+1 yılPolis ne yapıyorki hiç birşey iki gün bakıyor sonra manşetlerde okuyoruz öldüğünü ;((
Cevap sahibi+1 yılHayır canım yok öyle bir şey benim arkadaş da buna benzerdi polise sığındılar sevgilisiyle şu an evliler
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılPolise git ya ne duruyorsun ben boyle insaarla bu ulkde yasamak istemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 yaşındasın reşitsin yani polise söyle kaçmakta eğer gönlün varsa kaç
01 Yorumla
Soran+1 yılKaçarsam bulur polise gidersem beş tane babamdan beter amcam var
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgili niye yapiyorsun ki oyle bir sorunun varda canim
04 Yorumla
Soran+1 yılSevdim duygularıma yenik düştüm ama şimdi çok pişmanım ;((
Cevap sahibi+1 yılGecmis olsun ne diyeyim okuda ayril evden
Soran+1 yılOkutmadıki
Cevap sahibi+1 yılEvlenicen o zmana baska caren yok
+1 yılSende de suç var okuyup hayırlı evlat olcağına onla bunla sürtüyosun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim babamda yanımda sevgilim değil normal okul arkadaşımla gördü. saçlarımı bıçakla kesip okul hayatımı bitirmişti :(
04 Yorumla
Soran+1 yılNe oldu sonra
Cevap sahibi+1 yılbabam vefat etti. bende tekrar başladım :(
Soran+1 yılİyi olmuş keşke benim babamda ölse
Cevap sahibi+1 yılöyle deme kız bizde babamızdan çok çektik benim annemi kaç kere bıçakladı burnunu kırdı kadın yeni doğum yapıp gelmişti annemi sen bu çocugu niye doğurdun diye saçlarından sürükleyip dövmüştü. çok şeyler yaşattı bize. ama lakin babasızlık hepsinden beter. keşke yaşasaydı da bize eziyet etseydi. inan bana yaşadıklarımızdan hiçbişey babasız kalmak kadar acı vermedi :(
+1 yılpolislerde artık bişey yapmıyor adalet yerini bulmuyor çok uzaklara kaçıcaksın bulursa da artık yapıcak bişey yok polise gidiceksinn
00 YorumlaNerde bulacak ya gel nevşehire yerleş deri kuyunun köyüne bok bulur kaç ya manyak mısın
00 YorumlaBu nasıl birşey yahu.. annenle konuş ya da polisi ara. Bıçaklamak nedir? 🙄
10 Yorumla
+1 yılNerede ikamet ediyorsun?
13 Yorumla
Soran+1 yılSivasta
- +1 yıl
Akıl verip şunu bunu yap dememin sana faydası olmayacak şu an. Sen otur ne yapmak istedigine karar ver bana özel den ulaş canım. Elimden gelen birsey olursa mutlaka yardım ederim sana.
Soran+1 yılSaol Allah razı olsun umarım başka hiç kimsenin başına gelmez
+1 yılNerde Yaşıyorsun Sen?
04 Yorumla
Soran+1 yılSivas
- +1 yıl
Kaçmak Mantıklı Aslında Ama Kaçacağın Adam Ya Seni Satarsa Bırakırsa Giderse? Oda Var Öyle Düşün. Annen Birşey Demiyormu? Anneni Tetikle Ve Babanla Konuşsun Kızın Üstüne Gidersen Böyle Devam Edersen Kızımla Beraber Giderim Vs. ya da En Mantıklısı Polise Başvur Ve Babana Duygularını İçinin Yandığını Vs Anlat Bak Bakalım İnsan Olup Yola Gelmezse Direkt Polis.
Soran+1 yılBabam azımı açarsam beni öldürür annem babamın korkusundan sesini çıkaramıyor diğer kardeşlerimede bulaşır diye kaçarsam zaten bulur beni tek cözüm ölmem ;(((
- +1 yıl
Saçma Sapan Konuşma Buna Rağzımı Geleceksin? Direkt Git Polis Derim En İyisi Ve Mantıklısı Bu ya da Sığınma Evine Git Birşeycik Olmaz Emin Ol Ve Daha Huzurlu Mutlu Olursun Sana Hiçbirşey'de Yapamazlar Kendine Gel Bak Üzüldüm Valla Haline İstersen Özelden Yaz Konuşalım Bunları.
Fazla film izlemişsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen nasıl bir insansın ya size hayret ediyorum film ne ya bir insan bu kadar cani olamaz Allah rızası için ya dünyada kaç. Tane benim babam gibi baba var biliyormusun benim babam senin baban gibi pışpışlayandan değil kendinize gelin artık ben burada ölümün ucunda can çekiyorum sen ne diyorsun
+1 yılPolise git hiç durma... annen yok mu?
05 Yorumla
Soran+1 yılPolis sertbest bırakıyor bırakmassa bile beş tane amcam var babamdan daha beterler beni keserler annem var ama babam annemi tehdit ediyor diğer çocuklarınıda öldürürüm diyor tek çözüm ölmem
- +1 yıl
Ya niye bunu düşünüyorsun başka birşey mi yaptın onların kabul edemeyeceği? O yüzden mi çok korkuyorsun? O zaman anneni de al kadın sığınma evine gidin olmaz böyle ya yazık sana...
Soran+1 yılKeşke babam bunu bilse :(.
- +1 yıl
Neyi bilse?
Soran+1 yılbenim değerimi bilse ve sizler gibi düşünen bir insan olsa
baban manyak mı niye seni bıçaklıyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsna değilki ona bir gram sevgi kalmadı içimde zaten hep böyleydi düşmanı gibi davranıyordu
+1 yılUlan ne babalar var ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsamimi misin sorunda?
00 Yorumla
+1 yılPolis gitmeya xalis ya nerde oturuyosun
00 YorumlaKızım ne duruyorsun koş savcılığa
00 Yorumla
+1 yılnerde yaşıyorsun yardımcı olucam sana
00 Yorumladua et öldürmemiş
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke öldürseydi şimdi kara kara ne yapıcağımı düşünüyor olmazdım
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyril sevgilinden
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten bitti
Kiyamam😢
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu neyin kafası?
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Belirttiğiniz üzere somut olayda kasten yaralama suçu mevcuttur. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu m.86’da kasten yaralama ve nitelikli halleri düzenlenmiştir.
“Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (…) Kasten yaralama suçunun; Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı işlenmesi halinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.” Bu hükme göre kasten yaralama suçunun altsoya karşı işlenmesi durumunda kişiye verilecek olan ceza yarı oranında artırılacaktır.
6284 sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun m.4 ve m.5’te önleyici ve koruyucu tedbir kararları düzenlenmiştir. Bu maddelere göre mağdura barınma imkanı sağlanabilir, mağdurun işyeri değiştirilebilir ve ya şiddet uygulayan kişi/kişilere uzaklaştırma cezası verilebilecektir. Tedbirlerden hangisinin uygulanacağı somut olaya ve hakimin takdir yetkisine göre belirlenmektedir.
6284 sayılı kanunun uygulanması için şiddetin varlığı zorunlu unsur değildir. Kanunun 7. maddesine göre şiddet uygulanma tehlikesinin bulunması bile şikayet için yeterlidir.
Eğer güvenli bir sığınak ihtiyacı hissederseniz;
Yaşı fark etmeksizin kız çocuğunuz ve 12 yaşından küçük erkek çocuğunuz ile beraber sığınma evlerinde güvenle kalmanız mümkündür. Devlet tarafından yetkilendirilen sığınma evi çalışanları size adli süreç hakkında bilgi vererek destek olacaklardır.
Şiddete maruz kaldığınız takdirde, 6284 Sayılı Kanun kapsamında yaşadığınız ilin kaymakamlığından “geçici maddi yardım” talep edebilirsiniz. Kanunda, geçici maddi yardım yapılmasına karar verilmesi halinde her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının otuzda birine kadar günlük ödeme yapılır, denmektedir.
Saldırıda bulunan kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilir, uzaklaştırma kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Kolluk kuvvetlerine başvurarak şikayette bulunabileceğiniz gibi savcılığa direkt başvurmak suretiyle de suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Fakat daha detaylı hukuki yardım alabilmeniz için bir avukata danışmanızda fayda bulunmaktadır.