+1 yılEvlilik gerçekten de kutsaldır bana göre... Zira hem Allah'ın emrini yerine getirmiş, hem de sevdiğin insanla aynı hayatını birlikte geçirmiş oluyorsun...
Ancak gibi boşanmak da bir kutsaldır bence... Çünkü gerçekten sevdiğin değer verdiğin ve birçok konuda anlaştığın bir insanla evlendikten sonra anlaşamadığın noktalar olduğunu görüyorsun;
- Birlikte uyumadıysan, nasıl uyuduğunu, horlayıp horlamadığını, geceleri kabus görüp görmediğini, sana huzur içinde bir uyku mu sağladığını, uykuyu haram mı ettiğini ancak o zaman görüyorsun...
- Birlikte yaşamadıysan, nasıl bir ruh haline sahip olduğunu, gerçekte nasıl bir karakteri olduğunu ancak evlendikten sonra görebiliyorsun... Alerjilerini, kullandığı ilaçları, gördüğü tedavileri vs hep bu süreçte görüyorsun...
- Aynı evi aynı hayatı paylaşmadan birbirini çok seven iki insan, tek bir hayata mecbur kaldıklarında bambaşka insanlara dönüşebiliyorlar...
- Bir çok evlilikte yalnızca eşiyle değil, aynı zamanda eşinin tüm aile ve akrabasıyla evlenmiş olduğunu farkediyor insan...
Tüm bunların sonucunda ya dünyanın en şanslı insanı, en iyi evliğini yaptığını düşünüyorsun, ya da evliliğin hayatının en büyük hatası olduğunu...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnsanlığın deavm etmesi için kutsaldır. Dini kitaplarda, hadislerde bakabilirsin. bide insan evlenince destek olaak biri oluyor kendisine. ama ilk şık daha önemli. Avrupa amerika medeniyetleri kötü evlilikten dolayı tehlikede. düşünsene bi yerde bütün aileler iyi. aile iyi olunca çocuklar da iyi olur. o yer cennet olur. diğer türlü kendine medeni (!) diyen ailelere, mekanlara bakabilrsin. boşanmaya gelince evliliğin önemini bilmiyorlar, bilinçsiz evlenme, zorla evlenme falan filan. bi yerde okudum adam şöyle demiş "ben olsaydım insanlara ehliyet verildiği gibi evlenme izni veren belge veriridim ve ancak ondan sonra evlenebilirlerdi." biraz ütopik ama çok iyi yere parmak basmış. insanlar evlilik hakında, aile olarak yaşama hakkında, harşıdakine saygı sevgi hoşgörü nedir nasıl yapılır bunları bilmeden evleniyorlar sonra da boşanma. Bilinçsizlik yüzünden.
11 Yorumla- +1 yıl
bi de bayanlarda dövülme korkusu var. bakıyorum da bayanlar etrafımda güzel insanlar dururken düşük bel pant giyen, neye benzediği belli olmayan ağzından küfür ve sigara eksik olmayan erkeklerle ve üstüne üstelik şerefi namusu olmayan erkeklerle ilişki kuruyorlar. ee tabi döverler o adamlar sonra sizi. güzel huylu, anlayışlı bir erkekle evlenip de şikayetçi olan pek rastlamadım ben.
kutsal cünkü yaşam düzeni saglar, düzen için evlenir, düzen bozulursada bosanırsın.. ben aile ve bosanma avukatıym . 2.yılım olmasına ragmen o ayrılanalrın psilolojisini görünce o herseyden cok istedgm evlilikten daha fol yok yomurta yok iğrenmeye basladm
02 Yorumla- +1 yıl
:) "ayrılanalrın psilolojisini görünce o herseyden cok istedgm evlilikten daha fol yok yomurta yok iğrenmeye basladm"
Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. eskiden hayat zor değildi... şimdi herşey zor
geçinmek yaşam sağlık iş para şimdi bunların hepsi bir dert. aldatmalar vs. cabası.
hepsi birikince... böyle oluyor.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
bu kadar saçma sapan yorumun arasında sana en aklı başında yorum olsun.
Yıllar sonra birgün yaşlandığında O ipek Saçların Ağardığında Kuru yaprak gibi dağıldığında. KALIRSIN TEK BAŞINA. demiş kıraç
Evlilik zinadan kurtulup helalinde ilişki yaşamaktır.
Sana ait olan bir insanın farkında olmak hastalıkta başında beklemek ve hastalandığındada başında bekleyen birini görüp huzur bulmaktır.
Güzelliğe aşk meşk davasına kalıp evlenenlerin sonu boşanmak. Huyuna suyuna bakarak evlendiğin biriyle bir ömrü tamamlamaktır.
Güzellik ve yakışıklılık geçicidir. Güzellikle yakışıklılığı yıllar bırakmıyor ama huyu güzel olanın huyunada bir ömür doyum olmuyor.
Bu sana şiir gibi gelir ama önemli olan bunlara inanmaktır.11 Yorumlaneden !
hayatında herkeze vazgeçe bileceğin bi yalan ata bilirsin
ama evlenirken hastalıkta ve sağlıkta kelimesini telafuz ederken büyük bir yenim etmiş olursun buda evliliği kutsal kılar eğer inancında varsa verdiğin sözün ne anlam taşıdığını bilirsin10 YorumlaEvlilik çünkü dünya ya yeni insanlar bireyler kazandırıyoruz ve dünya için iyi faydalı bir birey olmasını sağlaması adam gibi bir evlat yetiştirmek eşin ile mutlu sağlıklı huzurlu bir ömür yaşayabilmesi için uğraş ve emek verilir fedakarlıklar yapılır Bu bile kutsallık için bir neden ama en önemlisi Allah'ın emri var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar basitleştiği için boşanırlar. Artık en ufak sorunu dağ kadar büyüttükleri için, çekinilmez, dayanılmaz, agresif oldukları için, anlayışın bittiği için boşanıyor insanlar. Bir de bazıları para göz, mal mülk edinmek için, bazıları ise aldatmanın artık çok kolay olduğu, bir sürü kızların erkeklere kendini çekmeye çalıştığı için oluyor bütün bunların hepsi.
10 Yorumla çünkü her iki dünyadada beraber olcaksın yani SONSUZ diye bi kavram gereği :) ancak malesef boşanmalar ayrılmalarda olabliyor. bazıları için boşanma bi gereklilik dayak vs vs sebeplerden dolayı. ama bazılarının boşanma ayrılma sebeplerini anlamak mümkün değil
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kutsaldır elbette,boşanmak da bir o kadar haktır.Sen zamanında mutlu olduğun bir adamla evlensen sopa yesen küfürlere maruz kalsan anlaşamasan sürdürmek ister misin? Insanlar elbette boşanmak için evlenmiyorlar ama hatalı seçimler buna itiyor,bu evliliğin kutsal bir kurum olduğu gerçeğini değiştirmez
00 Yorumlahahaha :) kandırmışlar seni kutsal olan bir kurum değil.. kurum ? birde bu tabir var hastayım kurum... kurumsal.. özel... birde yap işlet devret var :D.. arkadaş temele indiğinde tabulara sartlarsın eğer kazmayı bırakmazsan ulaşacağın nokta orasıdır ve bunu kutsal diye ilan etmişlerdir. Nasıl ki din ve tabu eş anlamlı ise evlilikte böyledir... Kurcalama yaşa, burnunu sokma diye ezelden beri süre gelen bir aşılama taktiği... heyt gözünü sevdim insanları ya...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılinsan heryönden eksik yaratılmıştır
doğal olarak erkek kadına kadında erkeğe muhtaç olduğu için evlenmekkutsal olarak
görülmüştür insan evlenmezse bir şekilde fuhuşa özenir
ilk başta çiftler birbirine güvenmiyorsa evlilik çok uzun sürmez
size güvenmeyen biriyle asla evlenmeyin10 Yorumla
+1 yılValla aile kurmak cok güzel bir sey bazen insanlar kendi kafasina uymayan insanlarla evlenirler bosanma kacınilmaz olur buna bakarak evlilik kötülenemez
10 Yorumlaevlilik neden kutsal bilmem ama ihtiyaç olduğunu düşünüyorum birisinin sürekli yanında olması sen hastalanınca sana bakması senin yerine portakal soyması falan bunlar güzel şeyler başını koyup huzura erebildiğin bir omuz iyi hissettiren şeyler.boşanmak meselesi daha farklı çoğu boşanma şımarıklıktan kaynaklanıyor bana göre.saygının bitmesi , sevginin eksilmesii, şiddet gibi etkenleri saymazsak tabi.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kutsaldır. Aile oluşur. İnsanlar ilk paylaşımları kendilerinden başka kişilerinde iyiliğini düşünürler yeri geldiğinde kendinden fedakarlık yapılır. Sadece cinsellik değildir. Sıkıca sarılmaktır. Aşktır sevgidir. Peki niye ayrılır insanlar. Aslında doğrular tükenir ve yanlışlar başladığında boşanır insanlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılherkes için kutsal değil bence çünkü artk evlenmeden ayn evde yaşıyorlr evlendiğinde yaşayacaları şeyleri yaşıyorlar yani bence herks için kutsa değil ve bazı şeyler zamansız öldürdükleri için boşanıyrlar
22 Yorumla- +1 yıl
keşke belki vardır ama rahat ortam oluşturulmamalı yani erkeklerinde katkısı çok bu konuda
evlilik kutsal falan değil kandırmayın kendinizi.
Evlilik insanların sevdikleri ile ömür geçirme ve evlatlarını bir düzen içinde yetiştirme kurumudur.
Ayrıca boşanmak da gayet olağan ve helaldir.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Leyla da Yaradani görebilmek icin kutsal
bosanmaların artmasının sebebi,
Henuz tanımadan ve devamında
imza atılırken verilen sözlerin
«Hastalıkta,saglıkta-Iyi gunde,kötu gunde»
bu sözleri cicim ayları gecınce cok cabuk
unutmaları10 Yorumla
+1 yılevlilik yakında kalkar zaten. çünkü evlilik dini bütünlüğü korumak için yapılan birşeydi şimdi örf adet oldu. her örf ve adetimizden sıyrıldığımız gibi, bunuda unutucaz. kesin yani
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 800 cevap paylaştı. devlet onaylı sevişebilmektir. boşanmada kavga ettiğinizi resmi yollarla beyan etmektir. arz ederim :D
02 YorumlaEvlilik kutsaldır, çünkü aileye karşı görevdir.
İnsanlar boşanır, çünkü bir noktadan sonra bu hayatın kendi hayatları olduğunu farkederler.00 Yorumlaevlilik bir anlaşma, sözleşme .. ticari ortaklıklardan pek farklı değil .. amaç öncelikle kadını ve çocukları korumak, başka da bir numarası yok ..
00 Yorumlainsanlar tüm sorunları çözmeden, konuşmadan, sırf zevk uğuruna, güzellik uğruna evlenirse olacağı bu hedefine ulaşınca diğer sorunlar dank diye karşına çıkıyor sonra ne yaptım ben. herşeyi çözmeden evlenmeyin, evlenince de düzelir demeyin. düzelmez.
10 Yorumla
+1 yılcesaret isterde ondan evlenenler bence bir savaş kahramanı sayılmalı başaranlara sabır madalyası verilmeli
10 Yorumlakutsal falan olduğunu düşünmüyorum. öyle deniliyorsa öyledir diye düşünüyorum. saygı da duymuyorum saygısızca yargılamıyorum da. evlilik bağlayıcı prosedür. kişisel..
10 Yorumlahayat arkadaşı bulmaktır. yalnızlıktan insanın psikolojisi bozulabilir ve çeşitli kötü yollara başvurabilir. boşanmalar ise pes etmekten ve birbirini sahiplenememekten kaynaklanır. artık çok değişti insanlık, boşanmalar daha sık yaşanıyor...
00 Yorumla
+1 yıleskiden boşanmak yoktu...ama şimdi en ufak bir tartışmada boşanabiliyor insanlar...aslında bunun nedeninin araştırılması gerekir..
00 YorumlaDemek ki artik kutsalligi kalmamis... Belki de hic kutsal olmamistir...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yıltam olarak bunun için
link00 Yorumla
+1 yılinsanlarrr yükü kaldıramıyo kolaya kaçıyor çünkü. doğru insanı bulmk için acele edipp yanlş kişiyle yanlş evlilikler yapılıyor.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik kutsal ancak evliligin kutsalligini bozan insanlar.olunca bosanmalarda kacinilmaz oluyor.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kutsal miymis? Hadi kutsal diyelim. Esimize tapiyor muyuz? Tapmiyoruz.
04 Yorumla- +1 yıl
İyi esimiz bizi dovsun, sovsun oturalim.
- +1 yıl
yuhh nerden tuttun soruyu be guzelım?
- +1 yıl
Oradan tuttum be guzelim. Bosananlar keyfinden bosanmiyor emin ol.
kutsal ki Dünyada Erkegin Cenneti SaLiha Bir kadın.. Geniş Ev Ve bir Binek
SALihayı Bulsan GönLün GenişLer
CandaŞ yoldaş DegiL Candaş Saf Temizse
Başa taç oLmazMı00 Yorumla
+1 yılEvlilik artık çocuk oyuncağı olmuş.
parkta kız ve erkek çocuğunun evcilik oyununda barbi bebeğimi neden kırdın küstüm sana deyişi gibi sahte ve çocukça00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılKimse boşanmak için evlenmiyor doğal şeyler bunlar.
01 Yorumla evliliğin önemini anlayamayan insanların evlenmesinden boşanmalar oluyor ve doğaldır,ayda 10 bin çift boşanıyor yılda 120 bin dile kolay,olaya ne olarak bakılıyorsa artık bitiyor bazı değerler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılgenel tatminsizlik sevgi eksikliği cinsel eksiklik maddi eksiklik vs vs vs
00 Yorumla Bazıları için sadece ihtiyaç gidermek, bazıları için ömür adamak..
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin kutsallığı nikahtan gelir.
Nikah kutsaldır.Dinde yeri vardır.
Malum boşanıncada kutsallık bitiyor...00 Yorumla
+1 yılEvlilik kutsalsa, bekarlık sultanlıktır.İnsanlar, sultanlık için kutsal olan şeylerden ödün veriyorlar demekki.
00 YorumlaKutsallığını geç,gerekliliğine bile inanmıyorum. Tamamen mahalle baskısı denen şey. Bizim milletimiz kim kimle sevişiyor,bilmek ister.
00 Yorumlaanlasamamazlık oldugundan.kimse keyfi ayrılmaz.mecbur kalınca..Allah kmsenin basına gtrmesn
00 Yorumlakutsal evlilikler eskidendi şimdi millet çükü için evleniyo
00 Yorumla
+1 yılkutsal filan değil ya...birini seversem beraber yaşar takılırım evlilik şart değil... :)
12 Yorumla- +1 yıl
yaşlanınca çocuklarının sana bakıcağı senin bir kuruntun bakmak zorunda değiller sen dünyaya bir canlı getiriyorsun birisiyle beraber ama o senin kölen değil belki dünyaya açılmak isticek başka ülkelerde konar göçer yaşamak isticek öyle mutlu olucak söz konusu bakım ise evlenme para biriktir yaşlanınca sana bakıcak birisini tutarsın devlet desteği var nasılsa..
Bence evlilik hayatın ya başlangıç yada bitiş noktasıdır tam olarak karar vermiş değilim ikisi arasında gidip geliyorum acaba ben uzaylımım...!
00 Yorumla
+1 yıliyi kutsanmadığından:) evliliğin kendisi kutsal diye insan kendisine hayatı zehir edemez ki. kurum kutsal.
00 Yorumla
+1 yılaşk yaşamak için evleniyorlarda ondan evliliğin temel amacı neslin devamını sağlamakla birlikte çiftlerin tatmin olması
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlilik , bazı haramalrı helale çevirir ve ayrıca sevaptır ondan kutsaldır ; boşnam anlaşmazlık vs. sebeplerden olur o da haktır..
10 Yorumlakutsal olan herşey sistemin ürünüdür...
evlilik kutsal felan değil...olgu sadece...00 Yorumla
+1 yılEvlilik sayesinde insanlar ürer.Sorumluluk alır.Öbür türlü zina yayılır.
10 Yorumlakutsal çünki biz yaşam düzeni sağlar ve bu düzen bozuluncada ayrılık kaçınılmz olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılAnlayana kutsal, anlamayana boşanma.
11 Yorumla Kutsal degıl de ondan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılKutsal olmadigi icin.
00 Yorumla
+1 yılkutsal dense de kutsal gelmiyor
00 Yorumlabu soruları gerçekten soruyo musunu ?
00 Yorumla
+1 yılkutsallığını anlayamadıkları için olabilirmi ?
00 Yorumlabelki boşanmakta kutsaldır:D
00 Yorumla
+1 yılEvlenip napıcan hayatını mı karartıcan?
03 Yorumla- +1 yıl
yok henüz öyle bi düşünce içine girmedim :)
- +1 yıl
bencede girme :)
- +1 yıl
:))
+1 yılbekara kadın boşamak kolay gelirmiş...
00 Yorumla
+1 yılKutsal olduğunu iddia etmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlendiğim gün cevabını yazacam
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. kutsal damacana
00 Yorumla
+1 yılkutsal mutsal değil
02 Yorumla- +1 yıl
yav he
- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!