Kadınlar ise olmam cevabını vermiş.
Eşiniz ölse başka biriyle birlikte olur muydunuz?
Kadınlar ise olmam cevabını vermiş.
Şöyle diyelim Kadınlar yalnız hayatlarını idame ettirebilirken erkeğin böyle bir şansı yok.. Tabi ikinci bir evlilik çok dikkatli yapılmalı.. Çünkü kadınların çoğu ev var mı, araba var mı ve evi üstüme yap gibi isteklerde bulunuyor sonra tekmeyi basıyor.. Bunları çok gördük.. Ancak eşleri ölmüş ve yeniden evlenmiş çok mutlu olanlarda gördük.. Birinci faktör şans ikincisi de akıllı olmak.. Yoksa bekar kalmış erkek için para oldukça kadın çok.
eğer çocuğum varsa önce onun mutluluğunu düşünürüm ama erken yaşta dul kalmak oldukça kötü bişey hayat tek sürdürülemeyecek kadar zor o yüzden ben düşünürüm ama önce çocuklarımın mutluluğu
Sevgilisini kaybetmiş biri olarak yanıtlıyorum bu soruyu. Eğer genç yaşta ölmüş ise bir zaman sonra illaki biriyle oluyor arkada kalan. Keşke o değil de ben girseydim mezara dedim sevgilim için, o derece sevdim ben. Hala kalbim buruk, hayallarim yarım ama 4 sene sonra birini aldım hayatıma. Ne yaparsan yap insan sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyuyor bir zaman sonra ve hiçbir acı ilk günkü gibi olmuyor. Sızlıyor ama acıtmıyor.
Hayır ismim kevser değil @burii01
Olmam, birisine bağlandıysam sevdiysem ondan başkasını istemem sevemem ki ölürse çok üzülürüm onun yerine başkasını sokamam hayatıma istemem de yalnız yaşarım, ayrıca hayatta olmasa bile ona ihanet ediyormuş gibi hissederim unutamam ki kalbimde yaşamaya devam eder benim için.
Hayat dediğin gibi ilerlemiyor. Mutlak birine ihtiyaç duyacaksın ya da psikolojik bunalıma girip hayatı zindan edeceksin kendine.
@DonQuixote Yaşamadan bilemem ama sanmıyorum kendi başımın çaresine bakarım ben.
Cevap
93Cevap
Arkadaş bunlar ne korkunç sorular ya, ağzınizı hayrı açın.. Kanım donuyor bazen
Bu soru öncedende soruldu cevabım hala aynı ben kadının hayatı boyunca bir erkeğe ait olmuş olarak ölmesi gerektiği düşüncesindeyim. Asil bir kadına yakışan bu gibime geliyor. Yani bir erkeğe ait olupta ne olursa olsun onun kalmak isterim büyük konuşmayımda 😒
Şu an yorum yapmak güç elbette ama... Ölenle ölünmüyor sonuçta, hayat her şeye rağmen kaldığı yerden devam ediyor. Şayet kişinin partnerinin ölümünden sonra yeniden evlenmek tu kaka olsaydı o kadar kişi 2. hatta 3 . evliliklerini yapmazdı.
Olmam çünkü hastalıkta ve sağlıkta ölüm bizi ayırana dek diye bir söz vardır ya ölüm bizi ayıramaz işte orası yanlış ya da sözü yanlış biliyorum bilmiyorum yani neyse. Bir tek adamı severim ve sonsuz sevdiceğim olur. Niçin evleniyoruz biz iki dünyada da eşimiz olsun diye evleniyoruz. Neyse işte uzun lafın kısası Allah korusun ölmesin de başka kimseyle birlikte olmam
Olmam çünkü ölebilecek bir eşim olacağına inanmıyorum.
eşimin ölümsüz olması gibi bir sonuç çıktıyor dediğimden ama değil.. Kasttettiğim, eşim olmayacak ki ölebilecek birisi olsun :)
Goruse net bir sey diyemem ama evlenirdim soyle dusun akraban olunce sen ne yapiyorsun hayatina devam ediyorsun buda o tarz gibi sonucta hayatina devam etmelisin birakmamalisin
Eşim öldükten sonra büyük ihtimal hayatımın mahvolduğunu ve dünyamın başıma yıkıldığını düşünürüm depresyona girerim ama hayat tek başına da geçmiyor, yürümüyor. Mutlaka bir kadın kendne sahip çıkacak bir erkek ister. Uzun yıllar sonra evlenebilirim tek kalmamak tek yaşlanmamak için.
Zor bir soru. Hayatın getireceklerine bağlı onu sevdiğim gibi sevebilcegim biri çıkarsa tabiki olurum. Yalnızlık bir yere kadar
Olurdum. Çünkü ne yaparsam yapıyım onu geri getirmez hayatta tek gerçek şey var o da ölüm gerisi yalan.
Olurum çünkü hayat herşeye rağmen devam etmek zorunda. Ha bir daha eskisi gibi olmaz. Mesela bir daha evlenmem.
Eşim ölürse başka biriyle evlenirdim çünkü hayat yalnızken çekilmez.
Aynı şekilde ben ölsem eşiminde evlenmesini isterim o da yalnız kalmasın yani.
Ölenle ölünmez demişler hayat devam ediyor mutlu olmak ister insan.
Yoluma devam edebileceğimi sanmıyorum. Sanırım hayat boyu yas tutarım..
Evlenmekse kastın olmam.. Ama diğer türlü yakarım ortalığı...
şu dünyada bir kez eşin bulunur. oda sen ölene kadar seninle kalır.
Suanki kosullarda olmak istemem. Fakat hayat ne getirir ne götürür bilinmez. Buyuk konusmamak gerek. Ama kalbimin istedigi sadece bir adam olmasi ömrüm boyunca.
Olamam. O benim kocam, dert ortağım, sırdaşım, ben hastalıkta sağlıkta bir ömür demişsem bir ömür olmalı. Ona ihanet etmiş gibi hissederim yapamam bunu
Yaşayınca görürsünüz. Şimdi olmam diyosunuz ama başınıza gelince anlarsınız. Buralarda hiç eşi ööldüğü için yalnız yaşayan yok. Sen 60 yaşındaysannyapmazsın ama 30 da ise aAllah korusun yaparsın !!!
evlenmezdim sanırım... ama tek gecelik ilişkilerim olur
Olamazdım çünkü ben hayatta aşkın bir kişiye özel olacağına inanıyorum ve ben o kişiden sonra başkasıyla mutlu olabileceğimi de düşünmüyorum
Hayat yanlz yaşanmıyor yani netice itibarı ile
ölenlede ölünmüyorsa
sonunda hayatına birileri girecek ve mutluda olacaksın
İlk zamanlar istesende olamazsın. Birkaç yıl sonra insan tekrar sevilmeye ihtiyaç duyar..
ben evlenemezdim çünki ben bir insanı ömürlük severim genc yasım bıle olsa cocugumla bıle kalsam tek basına dırenırım :)
Olurum çünkü hayat devam ediyor.
Bir yere takılı kalarak yasayamayiz. Hayatı kendimize zindan etmemek lzim. Ama öldü diyelim ertesi gün başkasıyla olacak değilim.
Şöyle ki ne kadar seversen sev yalnız bir ömür olmaz yani ilaki en temel ihtiyaç yemek falan tek başıma karşılamam zor 3 yıl bekler evlenirim
sevmeden evlenmem. sanırım eşim öldükten sonra bende ölmeyi beklerim
Olurum çünkü hayat devam ediyor. Ölenle ölünmüyor. İmzayı attıktan sonra en kıymetlim belki eşim ama onun dışında değerli olan bir çok insan var. En azından onlar için hayatımı sürdürürüm.
Olurum çünkü; hayat devam ediyor ve yalnızlık çok zor ayrıca ben karga değilim eşim ölünce başka biriyle birliktelik yaşamamak için bir sebebim yok. Zor bir durum aslında ne yapacağım belli olmaz ama böyle düşünüyorum.
Bu da erkeklerin kadınlardan daha dürüst olduğunun ispatıdır :D...
Ne söylesem boş Yaşamadan bilemem
olurum şeriyatda 4 sefer evlilik yapa bilirsin.. ha
nımının ölmesine gerek yok ama hanımının izin verirse...
Hayatin karsimiza ne cikaracagi belli olmuyor cevremde esi olmus bayanlar evlenmiyor. Erkekler 2 yil sonra evleniyorlar
Olmam eşime ihanet edemem acısı içimde kalır içim sızlar benim başka birinide sevemem ondan sonra :(
bence bu biraz yaşımla alakalı. mesela 30 yaşındayken böyle bir şey olsa uzun bir süre sonra başka birisine karşı birşeyler hissederim aama yaşlandıgım zaman olsa buna ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum.
Esimse asigim demektir ondan sonra kimse olmaz sanmiyorum. Olursada en az bir 5-6 sene gecmeli
Olurum cunku ben olseydim de onun baskasiyla birlikte olup mutlu olmasini isterdim
Bizim kitabımızı yazan abiler şunu söyler :
Tek bir kadın sevin ve mezara kadar nefesi olun. Eğer ölürse sizde ölümü bekleyin.
Hayır sanmıyorum. Zaten o acıyı atlatabileceğimi de sanmıyorum. Allah kimsenin başına vermesin. 2 dakika haber alamadığım için meraktan ölen biriyim ben.
Olamam sanırım çünkü çok duygusal bir insanım unutamam kolay kolay
Cokk sevmissem ve onunla hayellerimi gerceklestirmissem ve olmus ise herseyi ter ederim sehir hayatinida sakin ufak bir kasabaya yerlesir inzivaya cekilirim
olmam yeternce becerklıyım kendı işimi kendim görürüm
olurum çünkü hayat devam ediyor. ben ölürem eşim de evlensin isterim
Hayat devam ediyor. Tabi ki anılarını yad ederek, saygısızlık etmeden olmalı.
Evlenmezdim ama sevgili olurdum. Aradan uzun zaman gectikten sonra.
Ölenlen ölünmüyo napiimm ömrümün sonuna kadar yalnız kaalamam
anında olurum nedeni mutlu bir evliliğpim yok keşke ben bir an önce ölsemde kurtulsam
belli bir zaman sonra insanin normal hayata donmesi lazim ve olurda gerekli uyum saglanirsa neden olmasin
Ben sevgili olmadigim sadece aşık oldugum insanin bile 2 yıl yasını tuttum kocam icin nasil olur kimbilir evlenemem ben
Kendimi onu aldatmış gibi hissederim. Zamanında sevgilimle tartıştığımızda ayrımıştık bir kaç ay. Biriyle hayatta o şekilde konuşamam başka bir erkekle buluşamam. Ayrı olsak bile aldatıyormuş gibi hissediyorum.
Ölen kadınının arkasından ömür sonuna kadar yas tutmak ne kadar mantıklıki bu durumda ölen daha pozitif durumda oluyor bu hayatta tek başına kimse yaşayamaz. yanlızlık yaradana mahsustur.
olurum , çünkü onuda severim , sevmesem o ilişkiyi oraya kadar getirmem
Kocamı unutmam elbette
Olurum çünkü; yalnızlık Allah'a mahsustur. Ölüm acısı muhakkak geçer.
Çünkü ölen ben olsaydım onun devam etmesini isterdim. Aynısını benim için istemesini beklerim bende.
aslında yanlızken tam yanlız değilsinizdir çünkü beden ile ruh ayrıdır hep senin yanındadır
olmam herhalde çok çılgın bir adam olabilirim ama sadakat diye de birşey üretmişler bu durumu en güzel öyle açıklayabiliyorum
eşimin vefatından hemen sonra olmasa da belli bir zaman evlenebilirim. çünkü erkek ya da kadın yanında birine muhtaçtır. yanında biri olsun ister. ilk eş kadar sevgi aşk olmasa da bağlılık olabilir.
Olamazdım. Yerine kimseyi koyamazdım. Yeni başlangıçlar yapmak her zaman mümkün olmayabiliyor.
olmam.. eğer evlenırsem ve eşim ölürse asla bırıyle olmam... yapamam bunu..
ölenle ölünmez. olmam diyenler tibünlere oynayan sahte vitrin insanları
Olmam çünkü ben eşime Sadık biriyim o giderse Hayatım söner onun yerini başkasıyla doldurmam
Çocuğum yoksa olurum varsa hayatımın kalanını ona adarım çünkü çocuğuma her baktığımda karımı aldatıyomuş gibi hissederim buda beni yok eder
başka birini seversem olurum tabi
yoksa fırsat bu fırsat diye düşünmem asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar