Aldatıldım. Ne yapmalıyım?

Merhaba. benim 4 yıllık bir ilişkim var. arada sorunlar yaşasak da herşey çok güzeldi bir hafta öncesine kadar. bir hafta önce erkek arkadaşımın facebook hesabına bir kızın mesaj attığını gördüm. ama mesajları hemen silmiş. aradım kim diye sordum başta söylemek istemedi ama sonra bir kısmını anlattı. ertesi gün konuşmak için buluştuk. herşeyi detaylıca anlattı. benim affetmeye niyetim yoktu. ama çok ağladı resmen yalvardı gerçekten üzüldüğünü hissedebildim. dayanamadım. affetmedim ama ayrılamadım. yaptıkları herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı 1 hafta görüşmüş kızla birlikte olmuşlar. herşeyi öğrenmem iyi oldu fakat kendime yediremiyorum. çok güzel bir ilişkimiz varken bunu yapmasına dayanamıyorum. kafam sürekli yaptıklarıyla meşgul sürekli sinirleniyorum. bir hafta boyunca her gün buluştuk. her gün oturup ağladık. "çok pişmanım nasıl sana bunu yaptım bunu yapabileceğim son insan sendin seni böyle görmeye dayanamıyorum seni çok fazla üzdüm" gibi laflar ediyo. affetmek istiyorum affedemiyorum. bu akşam buluşucaz ve son kararı vericez ama ben karar veremiyorum ayrılmalı mıyım? uzak mı kalmalıyız bir süre? yoksa unutmalı mıyım herşeyi? lütfen fikir verin bana :(
Aldatıldım. Ne yapmalıyım?