kız yaramaz kızmış arkadaşlar
Benim geçmiş bir çöplüktür çöplüğü de kedi ve köpekler karıştırır...
kız yaramaz kızmış arkadaşlar
İnsan geçmişiyle yaşamamalı ama geçmişinide unutmamalı hatasıyla doğrularıyla bizim geçmişimiz.geleceğe yön verende kısmen geçmişimizdir.geçmişini kedi köpekle ilişkilendirenin geçmişi kendide dediği gibi çöplüktür
Geçmiş, geleceğe ayan tutabilir. Kimse yediği naneleri böyle süslü laflarla ört bas etmesin. Herkes hata yapabilir ama karşındakine dürüst olmak önemlidir.
dürüstlük tabiii önemlidir ama insan bu sözü görüncede bir garip oluveriyor çünkü kendi gibi birini arıyor
beni hayatinda istiyorsan gecmisimi kurcalamiyacaksin, o mazide kaldi ve bitti
yinede ugrasirim diyorsan kedi köpekten pek farkin kalmaz
anlamina geliyor diye düsünüyorum
resmen soğudum bu sözden sonra insan kendi gibi birinide arıyor biliyormusun hanii demek istediğim benim geçmişim karışık değil
Bu söz üstadın(Necip Fazıl) sözü değil mi?!
Asla öylesine bir söz değil...
Şu yazıyı okuma zahmetine gir ltfn.Bununla alakalı biraz da;
link
yaniii pis şeyler yaşadım kandırıldım gibi bir sözmü ?
aynı bu sözleride yazmış ama facebookta hakkında kısmında vardı senin sorundaki bir kaç mısra
sadece bu sözü paylaşması garip değilmi sence
Hayır...
sen unuttuysan/unutmak istiyorsan,kimse onu/unuttuğun kişiyi sana hatırlatmamalı,hakkı yok buna.
Benim anladığım bu.
Benim geçmiş bir çöplüktür çöplüğüde kedi ve köpekler karıştırır?
şu sözü tek olarak paylaşması garip değilmi sence?
Sen onun geçmişi ile alakalı bi'şeyler mi sordun?
hayır sadece acaba ne olabilir diye düşünüyorum yanlış şeylermi oldu felan gibi
Bence,çok haklısın ama...bilemezsin.Beklentiler karşılıklı olsa bu gibi durumlarda iyi olur.
Mesela,o sana sorsa,sen de ona.Böyle.
yaa şimdi benim geçmişim karışık değil anlıtyormusun illaki insan huylanıyor bu laftan hee ben istemedim kaderimin böyle olmasını fakat garip gelmedimi sanada
Anlatmak istemiyor...bana da şüpheli gelir ama
;
bazen benim için önemli bir şey senin için önemsiz olabilir.Çok korkma/sen bilirsin tabi de.Bu tür bi'şey olb. yani.
Ayrıca,bıu kaderimde böyle olmasını istemedim gibi bir anlam içermiyor,bence.
nasıl yaniii ? hani benim geçmişim karışık değil öyle büyük bağdireler atlatmadım uzun ilişkim olmadı haniii bunun böyle olmasını ben istemedimki
Sizin ihtiyacınız olan şey,birbirinizi anlamaya çalıimakAçık olun biribrinize.Ne desem boş olur gibi.
aynen haklısın yaaa insan kendi gibi birini arıyor biliyormusun onun için diyorum ama kendisi sevdiği kadar sevildiğine inanmayan biri...
Senin davranışların bunu düşündürüyor olb.Yaşanmışlıklar bunu düşündürüyor olb.
Sevmek kolay değil...
yok yaa benim davranışlarım felan değil faceten ekledim dün baktım bayağı bir bu sözüde gördüm ama
:)Hayırlı akşamlar.Çok düşünme istersen,kime neyi merak ediyorsan seviyelice sor.
Cevap
1Cevap
Ben attım onu çöpe, köpek olan buyursun alsın demiş. Yani bir kişiyi çöp yerine koymuş, sanırım erkeğin sevgilisi var sevgilisinede köpek falan demek istemiş..
yaniii geçmişim karışık pis şeyler yaşadım gibi birşeyde olabilirmi ?
bilemem kişiye göre değişir, geniş anlamlı bir cümle.
acaba ne anlam çıkartılabilir ?
geçmişte yaaşadığı kötu olayları öne suruyor olabilir öylesıne yazılmaz bence bırıne söyluyor benım geçmişim karışık falan dıye
geçmişim karışık derken yanii insan geçmişinden kaçamazki sen katılıyormusun bu lafa?
Geçmişte birçok hatalarım oldu. Çok düzgün bir hayat yaşamadım. Amaherşeyi geride bıraktım ve onları çöpe attım. Bundan sonra hayatıma girecek insanın geçmişime dair sorular sormasını ve geçmişimi kurcalamasını istemiyorum.
öylesine yazılacak bir söz değil.. gayet anlamlı açık ve net! güzel oturtma da olur bu sözden :))
tamamda acaba geçmişim karışık hanii kandırıldım pis şeyler yaşadım felan gibide olabilirmi?
"Geçmişimle yargılarsan beni, nah kapı orda." demek istemiş.
yaniii yanlış şeyler yaptımmı demek istiyor ? ama insan geçmişinden kaçamazki
Yanlış şeylerden kastın ne peki?
haniii pis şeyler yaşadım kandırıldım felan gibilerinden
Cinselliğe yanlış gözüyle bakıyorsan biz muhabbeti burda sonlandıralım.
cinselliğe nasıl yanlış gözüyle bakıyorum?
"Historical Channel benim için bitmiştir" demek istemiş.
nasıl yaniii?
bu sözü sedat peker söylemişti mahkemede
asıl olarak necip fazıl ın sözü dee sen anlarsın bu sözden..
Geçmişi kurcalayacaksan yoluna bak demiş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar