"Seni sevmenin en kötü yanı sana hiç dokunamamaktı, dedi adam. Seni sevmenin hiç kötü yanı yoktu, dedi kadın. "
Mehmet Ali Kılınç/ Günaydın Gece
Aşk, sevgi ne kadarda garip kelimelerdir aynı anda hem umudu hem de umutsuzluğu, hem mutluluğu hem de mutsuzluğu ifade edebilen başka kelime yoktur. Aslında sevmek her zaman güzel bir duygu olarak gösterilmiştir. Bazen de kötü yanları vardır elbette..
Buradaki kasıt sevmenin değil, ayrı düşmenin ya da sevilmemenin verdiği acıdır sanırım. Yoksa sevmenin kötü bir yanı yoktu bana göre. Asıl problem sevmekle ortaya çıkan acı verici durumlardır. -Seversin;ama ayrılırsın, acı verir. -Seversin;ama sen sevilmezsin, acı verir. -Seversin;ama söyleyemezsin, acı verir. -Seversin;ama ihanete uğrarsın, acı verir. -Seversin;ama onu kaybedersin, acı verir. Sevmek güzeldir de sevdikten sonra başına gelenler yukarıdaki gibiyse sırtının tam ortasından ciğerlerine doğru giden bir mızrak, kursağından geçen her lokmada ve her yutkunuğunda bir demir külçe, ellerinin bağlanıp kalbinin tam ortasına saplanan bir bıçak ve omuzlarında dayanılmayacak kadar ağır bir yük hissedersin. İşte bu sevmenin değil de o sevgiden geçip dimağında ve göğsünün ortasında beliriveren malesef ayrı menzillere düşmenin verdiği acı hislerdir. Yoksa, sevmeyi suçlayacak bir neden yok elimde...
Birini sevmenin en kötü yanı, onunda seni sevmesini beklemek. Sevmiyorum, olmuyor dediği halde zorlamak. Duygularına yenik düşüp onu boğmak ve rahatsız olmasını sağlamak. Zorla güzellik olmayacağını kavrayamamak.
Sevmek güzeldir. Yeter ki karşılıklı olsun. Yeri geldiğinde zorlamamayı bilmek gerek.
Ben biliyor muyum? Hayır. Ama öğrenmeye çalışıyorum...
Birini sevmenin en kötü yanı ki bence kötü değilde ilginç daha uygun, tanımsizlik, ifadesizlik, boşluk o mucizevi şeyi bir türlü hayat kafana çekicle vurana dek anlayamamak, başka kaliplara sokusturup ondan kaçmak. Her ne kadar yazmada, konuşmada iyi olsanda onunlayken tutukluamak sevginin sessizliginde suskunlasmak ve içinde biriken gözlerinde kaybolma isteğine karşı koyamamak tır, bence...
Onunla birlikte iken, onu' avucunun ici gibi tanıdigini sanmak.. Sonra o gider ve sen onu hiç tanımasin, anlam veremesin buna.. Cok guzel bir soru tessekurler :)
Birini sevmenin en kötü yanı; sevmenin hatta sevilmenin bile yetmemesidir. Deli gibi sevseniz ve deli gibi sevilseniz bile hikayeniz mutlu sonla bitmeyebilir. Aşkın, sevginin varlığını benliğinde hissetmek her türlü kötü/olumsuz yanını görmezden gelmeye değer. O hissi tatmaktır önemli olan, yüreğinde o hissin varlığını hissetmeden ölüp gidenler var.
Uykuların kaçar geceleri Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişcesine dolar içine Sevmek neymiş birgün anlarsın
Bence birini sevmenin en kötü yanı şudur; sizi sevmeyen biri bile size , sizi seven , sizin sevdiginiz kisi kadar aci cektirmez. Seviyorsan butun yanlışlarını gözardı etmeye calisirsin katlanmaya calisirsin. Ne onunla mutlu olursun neden onsuz huzuru bulursun. Baglaninca boyle olur iste sevmenin en kötü yani budur. Sevgilim bana surekli kızan surekli azarlayan birisi amaiste seviyorum herkes ayril desede ayrilamiyorum
Sevmek, birine hayat enerjinizi aldığınız hayal dünyanızdan bir rol vermektir. Bu yüzden kayıp edince en saf halinize kazık atılmış gibi hissedersiniz. En acısı bir daha aynı rolün hayal dünyanızda yetiştiremeyecek olmanızdır.
Onu göremeyecek, dokunamayacak, sesini duyamayacak, kokusunu hissedemeyecek kadar uzakta olmasıdır. Bence hasretlerin en büyüğüdür. İnsan, her yeni güne hep eksik başlar. Birde, deli gibi severken aldatılmaktır mahveder insanı, unutamazsın asla. Bazende insan, mecbur gider. Bu da bir nevi yenilmektir.
devriK bir dünya da tek bir harf ile devriM yaşamak gibi bir şey. daha kötüsü devriM yapabilecek duygular yaşarken devriK bir cümle bile olamamaktır sevmek.
Sevdigin o insanın birgün seni bırakmasından iliski boyunca korkarsin bırakırsa da bildigin halde canın acır aşk bir bakıma umut bir bakımdan ise ölümdür ama önemli olan hem ayakta durabilmek hemde biraz sans Şansın varsa dogru insanla mutlu olursun
Bir insanı sevmek onun zihninde ki huzura ermemiş bütün hikayeleri raflarından çıkartıp tek tek temize çekmek demektir... kötü yanı ise bunu yapamadığınla yüzleşmektir... marifet çok sevmek değil nitelikli sevebilmek...
Kendi aklını mantığını kaybediyorsun hatta kalbini de kaybediosun ve onun hayatını yaşamaya başlıyorsun onun aklını onun mantığını alıyorsun sen sen olmuyorsun artık o oluyorsun
Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun? ... ''Seni seviyorum'' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere saatlerce havadan sudan söz etmek.
En İyi Cevaplar