+1 yılKültür farklılıkları vs bunlar aşılabilecek şeyler bence. Ama şöyle bir şey var, onda dönebilecek ışığı görüyorum demişsin. Bunun üzerine evliliğine kurma bence çünkü bu gerçekleşmeye de bilir. Senin bunu istediğini farkederse üstünde psikolojik bir baskı hissedebilir bu da evliliğe zarar verir.
Onu geçtim müslüman olarak vefat etmediğini düşün, allah nasip ederse ve sen eğer imanlı olarak bu dünyadan göçüp cennete gidersen o orda olamayacak. Hatta bunları da geçtim ben açıkçası Allahın varlığını kabul etmeyen en azından bizim inandığımız gibi kabul etmeyen bizim inandığımız gibi sevmeyen, onun kurallarını hiçe sayan biriyle eş olamazdım sanırım.
Bunları belki farkında değilsindir diye bilincine vararak evlenmen için söylüyorum, yoksa beklentilerinin sonu kötü olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)
Not: bunları din konusuna girdiğin için yazdım eğer bu konuları önemsemiyorsan evlen gitsin yani :D03 Yorumla
Soran+1 yılBunları aslında okadar çok önemsiyorum ki. Hatta bu yüzden mutluluğumdan vazgeçtim geçmişte. Burada değilde özelde anlatabilirim.
- +1 yıl
Dediğim gibi hakkında hayırlısı olsun, tanıdığın varsa yabancı evlilik yapmış onlara danış ve hayırlısı olsun diye dua et bolca. Bu konular dışında farklı kültürden bir insanı tanımak, kültür alışverişi yapmak bence çok zevkli ve tahmin edemeyeceğin kadar ufkunu genişletecek bir durum.
Soran+1 yılteşekkür ederim, ben baya bir ülke gezdim. Gezdikçe şunu gördümki insan her yerde insan. Diller renkler farklı olsa da duygular aynı. Bizim aşağıda saçma şeyler yazan bir çok cahil insanımız yabancı olunca insan değilmiş duygusu yok muş yemek yemiyormuş tuvalete gitmiyormuş gibi sanıyor. Evet ben asla lafını çok kullandım. ve şu anda tükürdüklerimi yalıyorum tabiri caizse. Duam odur ki hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın
En İyi Cevaplar
Vatandaşlık ve oturma iznine şimdiden başlayın benim arkadaşım 1 sene oldu daha alamadı biraz zor heralde. Kültür olarak da açıksa sen yönlendirebilirsin evinizde beraberken dilediğini giyer ama dışarda dikkat eder tabi sana bağlı ö. d dersen işin kolay olır. Ev işleri konusunda bizim kızlarımızda aynı zamanla öğrenir. Türkiyede yaşamaya alışmak dersek oturucagın mahalleye göre değişir. Ben şehirden daha ücra olan müstakillere gelin geldim. Bu bile zorluyor insanı. Komsuların konuşmaları görüşleri dedikoduları insanı sıksada duymayıp kapını kapattığında sorun çıkmıyor :) Hayırlısı olsun hakkınızda. Dinimizede döndürürsen tamam dır. Çünkü ilerde çocuk olduğunda çocuğun dini ne olucak bu düşünülebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bide tanıdığım biri var ukraynalı biriyle evlenmişti bir oğlu oldu abinin ikiz oğulları oldu sonrada gayet mutlular. Kız oturup kalkmasına dikkat etti herkes çok sevdi dedikodular oldu ama çocuklar olunca herkes çenesini kapattı. Dedikodu dediğim oturma izni için evlendi oğlan para aldı kızdan diye laf etmişlerdi. Bence seviyorsan bu düşünceler için bırakma sahip çık evlen sabırlı ol ona dini kültürümüzü öğret :) emin ol bizden farkı kalmayacaktır.
+1 yılSevgilin Türkiye'de zaman geçirdi mi? Yani tatil için falan demiyorum, Türkiye'nin etnik ve sosyo-kültürel ortamını biliyor mu?
Koyduğumun ülkesinde ve toplumunda ne yazık ki evlilik bireysel gerçekleşmiyor; iki aile evleniyor. Karşı taraftan böyle bir teklif gelmez, aile içine çok karışmazlar ama senin aile sıkıntı olabilir, alışkanlıklar ve beklentiler farklı olduğu için sıkıntı çıkabilir. Her türlü evliliğinin ya da ilişkini koruyabileceğini düşünüyorsan koy, rahvan gitsin.02 Yorumla
Soran+1 yılEvet türkiyede üniverste okudu. Tükçe biliyor, az çok sosyo-kültürel yapıyı biliyor. Ailem modern bir aile ama müslüman olmayan birini benim ahiret hayatımı düşünerek kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum
- +1 yıl
Eğer sen bunu sorun olarak görmüyorsan; "ortamlarda müslüman dersin, kim bilecek?"
Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Arkadaşım sana yegane tavsiyem sen onu o seni seviyorsa ve ailende onay veriyorsa gerisini zikleme bu kadar basit sonuç olarak sen ve ailen yaşacak onunla etraftakiler teferruat bir arkadaşada nasıl dolaştırıcam çok güzel falan demişsin o zaman eve kitle nasıl giyinmesi gerektiğini türk adetlerinde nasıl oturup kalmasını öğretirsen hiç sıkıntı yaşamazsın sonuç olarak müslümanlığıda öğrendikten sonra ona göre yaşarsa kimse karışamaz kendini korumayı öğrenir
02 Yorumla
Soran+1 yılevet yavaş yavaş onları öğreneceğini düşünüyorum. Normal bir tük kadar kapalı giyiniyor, yani giyimine kuşamına karışmama bile gerek kalmadı bu güne kadar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKız arkadaşına Natasha diye lakap takıp eğlenen bazı asalaklar olabilir.
Ha Natasha yaygın bir rus ismi, ama buradaki mana farklı tabi. Buna kulak tıkarsanız, başka da toplumsal sorununuz olmaz. Din farklılığı konusunda ruslar çok toleranslı tipler. Aslında her konuda toleranslılar. Mutluluklar.51 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkueler. Aslında bu ön yarı ikimizin de canını sıkıyor. Malesef rus ve güzel bir kız olunca onu türkiyede dışarıda yalnız nasıl dolaşmasına izin vereceğim bilemiyorum
+1 yılBu Rus kızlarına yazık ayol. Ülkelerinde savaş olduğundan dolayı erkek nüfusunda feci azalma olduğu için Rus kızları erkeklerinin nüfus olarak 2 katı. Erkeksizlikten en yakın ülkedekilere muhtaç kalıyorlar. Soruna cevabım ise herhangi bir sorun olmaz. Türkçede biliyor sonuçta.
110 Yorumla
Soran+1 yılbu bilgiyisana kim verdiyse yanlış söylemiş. BELKİ 70 YIL ÖNCESİNİN BİLGİSİ OLABİLİR
- +1 yıl
Bebeğim, 9 gag rusia i'm coming yaz google'a. Üzerinde rus kızları bulunan üzerinde yazı yazan ilk çıkan görsele tıkla. Onu oku. İngilizce gerçi. Elin oğlundaki rus çocuk bile erkek nüfusu kıtlığından dolayı erkeklerin işlerini bile kadınların söyledi. Taksicilik falan.
Soran+1 yılah be güzelim 9 gag in geyik sitesi olmasını göz ardı etmişsin :) Neyse fiziki erkek eksikliğini bilmem de testersteron eksikliği yaşadığı kesin ülkenin :)
- +1 yıl
Sonuçta bu gerçek bir olay. Ve orada vurgulanan " biz çirkinlerin şansı var" olayı.
Soran+1 yılTamam güzelim gerçek he :D
- +1 yıl
Demek inadımdan bıktın. ._.
Soran+1 yılBir kadınla boş şeylerden dolayı tartışılmaması gerektiğini bilecek kadar akıllı bir erkeğim. Çünkü asla galip gelemeyiz :D
- +1 yıl
Bir o kadarda yürüyen ego. ://
Soran+1 yılfor example?
- +1 yıl
"I'm too clever". You said, don't forget that.
Abi evlenin ama boyle evliliklerin sonu bosanma oluyor cog zaman musluman olmayan biri farklidir abi onlar rahatlar cocuklarinida oyle rahat yetisdiririlwr oda bize ters hem bayramlaei falan anlamzlae onlar bildilleri birtek paskami nemi natasha derler toplum arasindada ne yalan soyleyelim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılbenim çevremde böyle evlilikler yürümedi hiç. özellikle ruslarla evlenenler boşandı hep. genelde türkle evleniyolar sonra çocuk yapıp çocuğu da alıp kaçıyolar. yaşadığın yere göre bakış açısı farklı olur ama bu dediklerimin hiçbiri toplum baskısı yüzünden gitmedi.
00 Yorumla
+1 yıltoplumdan ziyade kendi icnizde siz ne gbi zorluklar yasrsiniz malum ortada buyuk bir kultur ve gorus farki olacak yani o senin yasam tarzina ailene uyabilcekmi eger musluman olmaycaksa cocugunuzun dini ne olacak birbirnizn goruslerine uyabilcekmsinz bunun gbi temel seyleri asabilcseksniz ne mutlu size
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece din konusunda bir şey diyemem. Gönül işi, inanirsa olur ya da olmaz kendi bilir. Yabancı birisiyle evlenmenin hiç zorluğu yok. Rus olduğu için aşağılık ithamlarda bulunan insanları hayatından çıkarmanın verdiği zevki anlayamazsin. Ben de rusum türkiyede okuyorum ve rus mahallesinde oturuyorum burada kadın erkek türklerle evli insanlar var ve hiç sorun çıkmıyor çıkan sorunlar her ailede olabilecek şeyler. Aslında Turk ve rus aile kültürü birbirine yakın.
04 Yorumla
Cevap sahibiBir de mutluluklar dilerim
Soran+1 yılYa demek sende russun, aslında seninle konuşmak isterim sormak istediğim şeyler var.
Cevap sahibi+1 yılMesaj at
Soran+1 yılAttım :)
+1 yılBu soruyu burada sormicaktin.:( sakin yorumlara gire hareket etme derim bu senin iliskin evlenicekmissiniz de kaldi ki. Evlenmeden once bosu bosuna kafani karistirirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılevet amacımız evlenmek, ama ailelere henüz söylemedik
+1 yılBence zorlukları bilemem ama çocuğa isim koymak çok kolay olur o kendi dilinden bir isim sen kendi dilinden oh mis benim dayimda alman biriyle evlendi hiçbir zorluk yasamadilar Allah size de mutlu bir çatı nasip etsin...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. evlenip düzgün bir aile kuracaksanız sorun yok ama ahlak dışı şeyler yaparsanız o sorun
27 Yorumla
Soran+1 yılAhlak dışı ne yapabiliriz evlendikten sonra?
Soran+1 yılSana çüş diyorum sadece...
Soran+1 yılİyide kötü örnek örnek değildir. Hem neden yabancı olunca böyle bir ön yargı var? Türk kızlarının çoğundan daha ahlaklı kıx arkadaşım.
Soran+1 yılOradan godoş gibi mi durdum bir anda. Töbe estağfurullah.
+1 yılKız arkadaşın İslam'a geçebilecekse ne iyi. Türkçe de biliyormuş. Anlaşabiliyorsanız da pek sorun olcağını sanmam. Rusya'ya mı yerleşeceksiniz? Kız Türkiye'de mi kalmak istiyor?
02 Yorumla
Soran+1 yılİslamı seçmesini umut ediyorum. ama baskı ile olmaz gönül ile olur bu işler. o yüzden pek konuşmuyoruz ben arada islamiyetin güzelliklerini anlatıyorum
- +1 yıl
Aynen baskılamak olmaz. :)
Ailenden onay al yeter. Başkalarını umursama. Rusça Öğren.
Birbirinizi aldatmadıgınız sürece sorun olmaz.00 YorumlaMilletin bakış açısından size ne seviyorsanız gidin evlenin.
Fakat onlar biraz rahat tipler olduğundan sonra başına iş açmasın.10 Yorumla
+1 yılçok fazla kültür çatışması yaşanıyor, kendi evliliğimden yola çıkarak söyleyebilirim ki farklı bir ülkeden eş çok sıkıntılı süreçlerden geçiyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 527 cevap paylaştı. Bilmem bizim Türkler aslında sıcak karsiliyorlar yabancı gelinleri
10 YorumlaYorumlar cok hosuma gitti açıkçası ben rusyada bir is kurabilme gidebilme imkanın varsa oraya gidin derim
01 Yorumla
Soran+1 yılben rusya ya çok defa gittim, emin ol memleketimiz her yönüyle çok daha güzel
afedersin ama toplumu sktr et. sen nasıl mutluysan öyle devam et :) sadece ikizin görüşleri biraz farklı olabilir ama aşk varsa sorun yok aşk engel tanımaz mutluluklar :)
00 Yorumla
+1 yılzor diye birşey yoktur. daha önceleri uzay dışına çıkılmasını kimse düşünemezdi bak şimdi nasa uzayda top oynuyor. adamlar jumping yapıyor :D
ekstra dil öğreniriz işte ne güzel :D10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. emin ol herkes çok sever ama din gibi sorunlar çıkabilir aranızda
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. sen seviyorsan, insanların ne düşündüğünün ta... aga. salla
00 YorumlaToplumdan sanane ya da senden onlara ne sen evlen onları hiçbirşey ilgilendirmez hayat senin hayatın karar senin kararin
00 Yorumla
+1 yılAklıma ilk kültür çatışması , din kavramı farklılığı ve çevre Baskısı geliyor
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet onlar düşündürüyor beni biraz
1. işin zor ii düşün.2. çocuk için acele etme.3. ışığı mışığı demişsin ii gor o ışığı.3. tahammül sınırlarını zorla.(benim kardeşimde 3 4 sene evli kaldı)
00 Yorumla
+1 yılBenimde vardı 1 2 sene önce rustu sevgilimdi antalyada tanışmıştık İstanbul'da yaşıyordu emin ol baya bir zorluk olur ben çok dışlanmıştım geri kafalılar tarafından
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir kere giyim tarzına karışmıycaksın ruslar hiç hoşlanmaz. Onun dışında türk kızlarından huyları daha iyi açık ve net
01 Yorumla
Soran+1 yılYani karışacağım kadar açık bir giyimi yok. Ancak rus olmasının insanlar üzerinde ön yargısından dolayı açık giyinmesini de zaten istemezdim. Huyları türk kızından daha iyi olduğu kesin
acı ama gerçek herkes karını mikmek için uğraşacak. Çünkü o rus. Türk erkeğinin zihniyeti işte.
00 YorumlaSenin kulturunu bilmeZ bayram nedir seyran nedir bunlari bilme
20 Yorumla
+1 yılEn yakin arkadaslarin yatagini kontrol etmeye gelmezler insallah ya da musluk tamir etmeye
05 Yorumla
Soran+1 yılne kadar iğrençsin...
- +1 yıl
Dogrular bunlar guvenmeyecen kimseye
Soran+1 yılTabi herkes çevresinde ne gördüyse öyle...
benim çevrem temiz. Sen nasul olursan çevrende öyle olur...- +1 yıl
Sen nasil olursan ol artik cogu insanin kani bozuk uckuru pesinde ben senin icin konustum sadik birisidir umarim
Soran+1 yılsadakat önemli. ben sadığımdır.
+1 yılelalem ne der diye düşüneceksen hiç başlama bu yola
bizim milletin çenesi susmaz!00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an zenci bir sevgilim var hahah gayette iyi anlasiyoruz ama evlenince nolur bilemem. toplum vs baya irkcilik yapacak gibi geliyor
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet yani zenci olunca ve bayan olunca daha da toplum baskısı olur :/
Cevap sahibi+1 yılaynen kız üzülür hadi erkek neyse
+1 yılTürkçe bilmiyor olması ya da bilip de tam sökememesi
01 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe biliyor.
+1 yılKiskanilirsin tek olumsuz bu olur ama ne evde ne disarda yanliz birakma onu sitede kal yalniz kalcaksa.
00 YorumlaMüslüman dwğilse en önemli ve zor olan zorlukla karşı karşıyasın demektir... kültür farklılıkları ve aile görüşleri.. insanın kendi görüşleri vs vs
00 YorumlaHiç bir zorluğu olmaz aksine Türk kızlarının saçma triplerini çekmemiş olursun
10 Yorumla
+1 yılKültür çatışması yaşarsın dostum. Toplumun bakış açısı kimin umurunda?
00 Yorumla
+1 yılRus sevgilin var ksdesin senin mk birader gir. hakkini. ver kizin. d
00 Yorumla
+1 yılKültür farkliliklari olur
01 Yorumla
Soran+1 yılo çok fazla olmaz zannımca.
+1 yılEspirilerini anlamicak
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya o sorunla karşılaşıyoruz arada. Sen bana niye öyle dedin diyor, hadi bakalım açıkla :D
Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı. evlilikse birşey olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılBirşey olmaz mı diyorsun. bence çok zorluklar olur.
Herhangi bir sorun olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılBirbirinizi sevdikten sonra gerisi boş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılRus deyince aklima kasar geliyo ne yazikki
04 Yorumla
Soran+1 yıloff bu ön yargılar...
- +1 yıl
Allah askina sen onun bakire oldugunu mu dusunuyosun rus hayatini bir ogren once sonra da turk erkeklerinin rus kizlari hakkinda yazdiklarini oku
Soran+1 yılbeni başkaları ilgilendirmiyor, ben beni ve karşımdakini bilirim...
- +1 yıl
Baskalari ilgilendirmiyosa seni bize niye soruyosun o zaman kendine sor
+1 yılToplumu geç seviyorsan evlen sevmiyorsan evlenme
00 YorumlaBoşver toplumun bakış açısını.
00 Yorumla
+1 yılNerden buldun usta bende bitane istiyorum :)
00 YorumlaPek bir fark olmaz diye biliyorum.
00 YorumlaDolandirir seni belki
00 Yorumla
+1 yılkendi adıma deyim müslüman olursa olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPek zorluk olacağını düşünmüyorum
00 YorumlaBende yabancı biriyle evlencem ilerki zamanda
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bir zorluğu yok.
00 Yorumla
+1 yılÇevre Baskısı
01 Yorumla
Soran+1 yılçevre baskısını açarmısın?
Gizli Üye(25-29)+1 yılTuhaf
01 Yorumla
Soran+1 yılNEDEN?
Nataşa derler knk
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?