Saç diplerınde oluşan,kaşintı,kepek,pul pul dökülmeler kısaca deri egzaması için bitkısel tedavi önerılerınız var mıdır ?
Cevap veren herkese teşekkürler
Cevap veren herkese teşekkürler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Propolisin Cilt Hastalıklarına Etkileri:
Propolisin, mantar ve athlete’s foot gibi cilt hastalıklarından sorumlu olan maya ve mantarları etkili bir şekilde engellediği belirlenmiştir. Bu organizmalara karşı etki gösteren propolis bileşenleri, flavanoidler ve kafeik asit türevleridir.Bu anestezik etki, propolisin neden yüzyıllardır boğaz ağrısı ve ağız yaralarının tedavisi için kullanıldığını açıklamaktadır. Dişçilik alanında propolisin anestezik malzeme olarak kullanımı Avrupa’da patentlenmiştir.
Propolisin en çok araştırılan ve yaygın olarak kabul edilen özelliği bağışıklığı arttırıcı özelliğidir. Propolis, doğal, salgı bezlerini aktive eden geniş spektrumlu antibiyotiktir. Propolis sadece enfeksiyonları engellemenin yanında, onları vücuttan temizler.
Çok sayıda deneyle ortaya konduğu gibi, propolis, bakterileri, virüsleri, mantarları ve hatta penisiline dayanıklı staphlococcus’u ortadan kaldırır.
Diğer bir yol ise propolisin fagosite aktivitesini güçlendirerek bağışıklık sistemine yardımcı olur. Fagositler, mikroorganizmaların etrafını sarar, içine alır ve sindirerek ortadan kaldırırlar. Propolis sayesinde gerçekleşen bu etki, birçok Sovyet ve Avrupalı bilim adamı tarafından gözlenmiş ve yayınlanmıştır.
Propolisin etkin maddelerinden olan caffeic Acid Penetil Ester(CAPE)'in tümör ve metastaz üzerinde etkilerini araştıran Prof. Hui-Fen Liao ve Tayvan Memorial Hastanesi Onkologlarının sonuç raporunda propolis içeriğinin etkileriyle kanser hücrelerinin yayılım hızının, kanser türlerine göre yüzde 47-52 arasında oranlara kadar azaldığı belirtiliyor.
Aynı şekile Aloe vera ve arı sütünün antibakteriyel ve antifungal aktiviteleri ile ilgili bir çok araştırma mevcuttur ve ayrıca tecrübelerimiz ile sabittir. Tıbben pozitif bir yaklaşımı bulunmayan sedef ve vitiligo gibi hastalıklar bu şekilde uzun bir süreçte tedavi edilebilmektedir. Geçmiş olsun.
Deri egzaması için içerden aloe vera jeli ile propolis dışardan ise yine aloe vera ve propolis karışımı krem ile birlikte aloe vera ve arı sütü karışımı doğal şampuan ve saç kremi öneriyorum. Bu maddelerin deri enfeksiyonları ile ilgili etkileri bilimsel araştırmalar ile sabittir.
benim saçımda da sedef var arkadaşım problemler neredeyse aynı ben çok doktora gittim geçen aktara gittim bana bi karışım hazırladı içinde katran falan var çok pişs kokuo ama akşamları yatmadan sürüosun sabahta sabun verdi onunla yıkıyorsun sonra kendi şampuanını falşan kullanabilirsin fakat benim ipek gibi saçlar o ilaçtan dolayı odun gibi oldu ama azalmalar var bide içten de yok edebilmek için arı sütü+polen+bal verdi bi kavanoz sabah akşam aç karnına bi kaşık yiyosun sonra bitkisel çaylar verdi bir sürü canın sıkıldıkça onları içeceksin 15 gün sonra da geliceksin dedi bir hafta oldu iyileşmeler var eğer trakya bölgesine yakınsan sana o aktarın numarasını veririm konuşursun çok iyi birisi allah şifa versin çok doktora gittim 3 senedir benimle son çare bu olmazssa balıklı göl
Aktar dostlarım çok .
Bende gıdıyorum,
Her urunu kullanmıyorum korkudan saclarda dökülme olur dıye...
Limon surunce gayet iyi şimdılık,korkularım devam edıyor.İğrewnç bır durum ama ne yapayım istem dışı kardeş.Defne sabunuda fena sayılmaz,zeytınyag 1 hafta ıyı gelıyor,akabınde devam etsem seytınyagına bıu seferde yapış yapış, bıt olur korkusu.Allah korusun .Neyse yaaa
Wallahı abartı degıl arkadas...
Iyıce emın oldum,saclarıda besliyor varya,yumusacık,taranması kolaylaşiyor,derde pürüz tok,tertemiz,1 dusta yapacagım,2 dusta es gecıp yapacagım3 de gene devam,yanı 1 ara vererek yapayım dıyorum.Canım ya ınsallah sana da ıyı gelır..
Dun surerken aklıma geldın varya,dedım kı şu k/s kızada yararım olar mı dıye?
Kelın ilacı olsa başina surer mısalı,çapalı tişörtu,gölü guzel insan
allah hepimize şifa versin ama gerçekten çok zor sende enseye yakın kafanın arkasında mı genelde herkeste orada oluyormuş?
aynen öyle Elif hanım
Bu aralar çok sık olmuyor şükürler olsun.
Vucudummda yok çok şükür,
Saçta ,kafa arkasında ,kaşintı ,pul pul dökülme vs vs
lİmnon surunce diplere ıyı gelıyor 10 gundur ,şükür bırsey yok.
şİmdıde beyaz dut kürünü buldum netten.Bırde onu deneyecegım.Bu arada profılındekı resımlerden çapa amblemlı olan tişörtune bayıldım.Sana da sevgılının bayılsın.Guzel oldugun için ::)
Senin guzelliğin Allah vergısı tamam da.İnsanlıgında guzel
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, egzama rahatsızlığı için kendi geliştirdiği beyaz dut kurusu kürünü şiddetle tavsiye ediyor. 2003 yılından itibaren hastalarına bu kürü öneren Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, birçok hastasının olumlu sonuçlar aldığını belirtiyor
Hiç bir yan etkisi olmayan bu kürün uygulaması ise çok kolay.
Yarım litre kadar kaynayan su içerisine 1 avuç kadar beyaz dut kurusu atın ve ortalama 7 dakika boyunca
7 dakika boyunca normal ateşte kaynatın. Kaynama işleminin ardından ılıtın ve biraz sıcakken egzamalı bölgeleri suyun içerisine sokun. 10 dakika kadar usyun içerisinde bekleyin ve daha sonra egzamalı bölgeleri yıkamadan 1 saat kadar dinlenin. 1 saatin ardından ılık su ile yıkayın.
Haftada 3 kez uygulamalısınız ve her seferinde taze hazırlayın. 2 hafta gibi bir süre içerisinde sonuç alamazsanız kürü uygulamayı bırakın.
Cevap
4Cevap
geçmez arkadaşım hiççççççççç boşuna uğraşma bu karaciğer veya sindirim sistemi ile ilgili bir problem yenilen besinler midede iyice eritilmmeyip bağırsaklara gidiyor bağırsaklarda besinlerdeki çeşitli organizmalardan etkilenip karaciğere havale eder karaciğer debaş edemeyince dışa vurur yani cilt hastalığı olur sedef egzama vb. bu tür cilt hastalıklarının henüz kesin bir tedavisi yok daha belki geçiçi bir süreliğine azalır yada kaybolur ama tekrar çıkarlar inatçıdırlar
bende de var saçlarda çok az nadiren ama vicudumun çeşitli yerlerinde çıkar türkiyede gitmediğim yer kalmadı hastahaneler yani analizler yok parça almalar yok merhem üstüne merhem hepsi boşuna almanyaya gittim bi ara manhaym de bi doktora gittim oda merhem verdi bana alkol asla kullanma dediben zaten kullanmıyorum alkol azdırıyormuş ayrıca bana antalyada denize git deniz kumu için de vicudunu beklet dedi ben gidemedim tabi ıııı en son bi doktora gittim cilt uzmanı türkiyede bana inne verdi
innenin adı yazmıcam şuan buraya. onun faydasını çok gördüm tanesi 300.tl innelerin 20 25 e yakın kullandım vallahi faydası nı çok gördüm yaktı geçti sadece ufak ufak izleri var o izleride merhem kullanıyorum anlıyıcağın bu cilt uzmanından allah razı olsun fakat bu inneler çok güçlü bilesin
kardesımde olmustu. saf z<eytınyagı surmustu ama ne kadar etkılı oldugunu bılemem. ama epey surmustu abı
Defne sabunu
geçmiş olsun... internette biraz araştırmanı öneririm
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar