+1 yılSorunu okuduğumda sana baştan sona olumsuz şeyler yazacaktım ama seni anlamak adına başka şeyler yazacağım.
Öncelikle Babandan başlayalım, kendisi gerçekten bu konuda seni gerekli donanıma sahiip olarak yetiştiremediğini düşünüyorum. Gerçi mum dibine ışık vermezmiş ama sonuçta bu evlat özel ilgi özel eğitim vermek gerekir.
Bak kardeşim, kaç yaşındasın nasıl bir çevrede sin bilmiyorum ama, benim bildiğim tek şey varsa batıda yaşayan Din alanında çalışan Hocaefendiler (istisnalar kaideyi bozmaz) Anadolu'daki bir Validen daha itibarlılar. (cümlem yanlış anlaşılmasın) sen babana olumlu yönden bakmayı deneyemedin sanırım. İnsanların aile hayatına bir bak, birde kendi aile hayatına bak sonra karar ver.
Unutmaman lazım ki anne baba hakkı ödenemeyen haklar arasındadır. Onlar velevki haşa kimseyi küçümsemiyorum çöpcü bile olsalar. Onların yaptığı mesleğe ve kendilerine saygı duymak zorundasın.
Bence babandan nefret edeceğine kendinden nefret etmelisin demeyeceğim senin gibi acımasız olmayacağım. Sende iyi niyetli bir insansın fakat kafan karışık.
Umarım kısa zamanda doğruyu görebilirsin. Senin yerinde olmak isteyen kaç insan vardır bunu bilemezsin. Kendi hatalarını olumsuzluklarını babana yükleme kendi hayatını gözden geçir bence..30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Din nedense "şekilcilik" saçmalığıyla değerlendiriliyor ülkemizde. Giyinişi, söylemi ya da mesleğiyle şu dinsiz bu dinli diyoruz hiç çekinmeden. Ve maalesef toplum-fert çatışmasında kazanan taraf toplum oluyor. Seni çok iyi anlıyorum; babanın mesleğini söyleyince karşındakiler seni hemen alıp bir guruba sokuyorlar.
Ailenle kafa yapın uymayabilir, ama bu durum onlardan soğumana sebep olmasın. Sonuçta zor durumda olsak yanımıza ilk koşan ailemizdir ne olursa olsun. Arkadaşlarının seninle dalga geçmeleri onların ayıbı, bundan kötü etkilenme. Herhangi bir konuda duruşunla, sözlerinle ve fikirlerinle sen kendini onlara gösterdikten sonra kimse seninle alay edemez. Önce seni güçlü ve bilinçli olmalısın, inan bana bu dünyadaki en büyük güç bilgidir. Kendine de ailene de küsme. Alay edenlere vereceğin akılcı ve doğru yanıtlar, artık onları geri çektirecek ve seninle uğraşmayacaklardır. Birileri için değil, kendimiz ve kendi doğrularımız için yaşamalıyız. Onların bu tutumu seni köşene çektirmesin, tam tersine daha güçlü kılsın.10 Yorumla
+1 yılKaç yaşındasın, bu da önemli. Şimdi tam burda yapıcı olmak lazım, hemen linç girişiminde bulunan arkadaşları kınıyorum.
Gel gelelim konuya, sanırım ergenlik çağındasın ve etrafını inceleme döneminde bazı kişileri özellikle aileni suçlama dolaylarındasın ve bu yüzden de vicdani olarak rahatsızsın. aslında kendini suçluyorsun..
Babanın mesleğinden utanmıyorsun bence, sadece senin üzerine aşırı düştükleri için ve toplum içinde biraz çekingen ve silik biri olduğun için babanın mesleğini hedef alarak babanı suçluyorsun. Baban mühendis veya avukat olsaydı da sonuç değişmezdi, o yine de senin bitanecik baban olacaktı...
Sen nefret etsen de, onlar seni canından çok sevip koruyor. Biliyorum, anlıyorum. Dozajını ayarlayamamışlar, sıkmışlar bunaltmılar seni. Fakat asla onlar gibi seven koruyan da olmayacak, ilerleyen yaşlarında bunu anlayacaksın.
Aileni olduğun gibi kabul et ve mesleğinden utanma. Baban imam sanırım, bence onur duy. Helaliyle para kazanıp sizi açıkta koymayan bir baban var sağ sağlim.
Alkolik doktor bir baba yerine, sert kapıcı bir babayı tercih ederim..10 Yorumla
Öncelikle sana hayırsız evlat diye çemkirenleri boşver sen zaten yeterince bu konudan dolayı üzgün ve suçlu hissediyorsun.
Ancak öncelikle şunu düşün baban eminim ki seni çok seviyor seni babanın mesleğiyle dalga geçen herkesten daha çok seviyor. Bu yüzden bence babanın mesleğini başkalarına söylerken çenkinme derim baban o senin varolma sebebin sana şevkat gösterip senin iyiliğini herkesten çok isteyen kişi.
Ayrıca seninle alay edenlerin saygısız insanların hayatında olmasının bir anlamı var mı ki? Bence önce bu soruları sor kendine
neden utanıyorum?
kim için utanıyorum?
değer mi onlar için diye bir düşün :)10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Sen babandan utanmamalısın ama babanda olduğun şeyden ya da hür iradenle yaptıın seçimden dolayı seni yargılamamalı.Laiklik değil Allah diyor, isteyen inansın diye, elbette ailen seni uyarır ama fikrine müdahele edemez. Ha sana bu çağdaşlığı gösteriyorsa baban gurur bile duymalısın. Mesela bir kız gelipte babasının imam olduğunu ama kendi fikrine saygı gösterdiğini söylese tebrik ederim, aynı şekilde kapalı bir hanım babasının ateist olduğunu söylese ama kendi inancı ile dalga geçmedeğini söylese gene saygı duyarım. dğruluğu yanlışlığı değil olay bireyin haklarına gösterilen tevazudur.
43 Yorumla- +1 yıl
Boşa mesai yapmanın manası yok zaten. Nato kafa, nato mermer.
Ciddi ciddi tartışalım dedim bi' an ama ı ıh bu da fos çıktı.
@WaitM3
Sen git abilerin gelsin.
Aşk İlişkileri konusunda 358 cevap paylaştı. Baba 'nın inançlı biri olmasının seni Ahlaklı bir evlat olarak yetişmesinin Nesinden utanç duyuyorsun? Gelelim çevrende alay konusu olmana.. Sen saygı bekleyemezsin ki başkalarından. Kendi baba'nın seçimlerine sen saygı duymazken... Utanç duymalısın kesinlikle katılıyorum Ama baban'dan değil Kendi düşüncelerinden...Birilerine sevdirmek zorundamısın kendini? Dışlamak nedir.. ? Sana değer vermeyen insanlarla saygı duymayan kişirlerle birlikte olmanında sana bir yararı olmaz daha çok zararı olur...Hayır Baban değil suçlu olan senin ...o Psikolojinin tek sebebi sensin... Kendini diğerlerine kabullendirmek ten başka bir şey düşünmezsen elbette suçlu Babanı ilan edersin...
20 Yorumla
+1 yılBenim babam ve annem ikiside din üzerine hizmet veren kişiler ama takıldığım kişileri görsen,yaptıklarımı görsen şaşarsın hemen hemen bütün spor dallarına elim değmiştir gezerim eğlenirim. Arkadaş çevrem beni tanıdıkça anlayış gösterir şaşırırlar. İnancım vardır. Onlar kadar dindar değilim ama onlara saygım vardır. Asla ve asla onlardan utanmam. Ne annemin örtüsüne laf ettiririm ne de babama... Baban yerinde olsaydım senin gibi kızım olacağına gidip bir köpek alırdım pet shop'dan en azından yanımdan ayrılmazdı...
10 Yorumla
+1 yılonlar senden hiç utandı mı? bu kız bize uymuyor atalım sokağa dedi mi? yapmazlar kızım ama sen çevrene şirin görünmek için onlardan utanabiliyorsun. herkes doktor, eczacı, müzisyen olamaz. bir toplumun doktora da öğretmene de öğrenciye de temizlikçiye ve yöneticiye de ihtiyacı vardır. kişinin ne iş yaptığı önemli değil nasıl biri olduğu önemlidir. bir ara istanbulda yaşarken bir temizlikçi ile tanıştım. bildiğin çatlak profesör şekli vardı adamda. uzun beyaz saçlar, dimdik ve zeki bri duruş. tanıştığıma hep memnun oldum. adam sabahın köründe sokağı temizlemeye başlıyordu ve kalabalık bir cadde. ama hep konuşurken saygı duydum. okuldaki proflara öyle saygı duymam. uzatmıyım insan insandır...
30 Yorumlakeşke benim babam da öyle olsaydı.. her şeyi ondan öğrenseydim.
aklıma takılan bir şey olduğunda ona sorsaydım
beni bilgilendirip bana destek olsaydı..
dün bir arkadaşım : 'alimden zalim doğar,
zalimden alim' dedi..
söz ne kadar doğru bilmiyorum ama insanlar ellerinde yokken
ya da kaybettiklerinde anlıyorlar bir şeyin kıymetini..15 Yorumla- +1 yıl
Örneğin Ebu Cehil gibi bir küfür erbabının oğlu olan İkrime, Müslüman olmuş ve şerefli sahabeler listesinde yerini almıştır. Öte yandan, Hz. Nuh (as)’ın bir oğlu, babasından ayrı düşmüş ve zalimlerden olmayı tercih etmiştir.
- +1 yıl
Bu örnekler de göstermektedir ki, gerçekten zalimden alim, alimden zalim doğduğuna dair örnekler mevcuttur. Ve bu örneklerin bize anlatmak istediği şey, kişinin kendinden mesul olduğudur. Hz. Nuh (as)’ın oğlu örneğinde olduğu gibi, babası peygamber bile olsa hidayete eremeyebilir öte yandan babası küfrün başı bir kişi olsa bile İslam’la şereflenebilir. Elbette bunun aksi örnekleri de mevcuttur
- +1 yıl
O halde kısaca özetleyecek olursak, bu sözün bize anlatmak istediği şey, zihnimizi önyargılardan temizlememiz, zalim bir babanın çocuklarına da o nazarla bakmamak gerektiği, yahut alim bir zatın evladının da ille kendisi gibi olmayabileceğidir. Ancak bu sözün hikmeti kesinlikle bir genellemeyi, genel bir hakikati ifade etmemektedir. O şekilde yorumlamak yanlış olacaktır.
- +1 yıl
Rica ederim..
+1 yılher ne olursa olsun o seni dünyaya getiren kişi senin yemeğini o veriyo seni o büyüttü hastalandığında o bekledi ve seni herşeyden çok seviyo arkadaşlarınla konuşsan ne konuşmasan ne hepsi gidici baban kalıcı din adamı olması çok mu kötü müslümanız hepimiz bu iyi bişey bence hatanı uyarır gün içinde ne kadar çok günah işliyoruz bilmeden sen işlemessin bunları kafana takma baban hırsız olabilirdi bunuda düşün hırsızın kızı deselerdi ne olucaktı bu daha mı iyii ? bence kafana takma baban kötü bir iş yapmıyo dalga geçenlerin hepsi günahkar böyle düşün.
00 YorumlaArkadaş çevrenin avam ve cahil insanlar olduğunu gösteriyor bu. Belki çevren dine karşı mesafeli duruyor olabilirler ama saygısızlık yapmaları kalitesiz ve görgüsüz olduklarını gösterir. Ağızlarının payını verip aşağılamalısın, öyle cahil ve seviyesiz bir sosyal çevreden de uzaklaş,seni de aşağı çekerler. kendine güven. Seni ötekileştiren insanların onayına ihtiyacın yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılErgenlik dönemindeysen bu tür hisler çoğu insana zaman zaman olur. Sonuçta size ekmek getiren , başına bir şey olduğunda yanında olucak tek kişi baban ve annen. Etraftakilere aldırma. Baban alın teriyle ekmeğini kazanıyor ne güzel dinle de uğraşıyormuş ondan çok faydalı bilgiler öğrenebilirsin. Bu düşünceler aklına geldiğinde kendine ''dur'' de ve mantıklı düşünmeye çalış. Büyüdükçe düzeliceğini umuyorum.
00 Yorumla üzülme bu görüsün zamanla degişecektir.bu durum su an yasadıgın yerle alakalı bence.ve burada ailenin suçu var,çünkü sana mesleginin güzel yanlarını anlatamamıs.bu yaslarda bütün herkeste our en azından herkes senin babanın kim oldugunu biliyorbu güzel bi sey
00 Yorumlababanın din alanında çalışmasının yanlış bir tarafı yok.. ikincisi baban dindar diye sende öyle olacaksın diye bir şart yok.. baban dilenmiyor hırsızlık yapmıyor bunun nesi yanlış? artı sana kötü bakan babanın işinden kaynaklı olarak seni aşağılamaya çalışan malların kafalarına at gözlüklerine tüküreyim.. ohh rahatladım..
00 YorumlaSenin de dediğin gibi insanın ailesini seçme gibi bir şansı yok hem ayrıca babanın din alanında çalışması neden utanılacak birşey olsun sanki baban adam öldüren kiralık katil ya da mafya falan mı da utanıyorsun bence çok yanlış düşünceler bunlar..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni anlıyorum ama ileride sende utanılcak birsey olmadıgını anlayacaksın :) bende yasadım bunları
24 Yorumla
Soran+1 yılgerçektenmi?
Cevap sahibi+1 yılevet biri babanın meslegini soracak diye korkuyorsun deglmi rahat ol benim utandıgım bircok seyim vardı su an öyle rahatım huzurluyumki
Soran+1 yılpeki nasıl bu huzura kavuştun? lütfen evlendim deme :(
Cevap sahibi+1 yılbilmem zamanla oldu iste güzelde oldu :)
Ahmak ve cahil ile arkadaşlık etme! Ondan kendini koru! Nice ahmaklar var ki, arkadaş oldukları akıllı kimseleri helak ederler. Kişi arkadaşı ile ölçülür. Kalbler buluştuğu zaman birinin diğerine tesiri vardır.
10 YorumlaBen senin işe yaramaz bir insan olduğunu.Ailene, vatanına ve tüm insalığa yararlı bir birey olamayacağın kanaatindeyim.
Beynin evrimleşmemiş, bir gün babanı kaybedeceksin ve tüm bu duyguların seni boğacak.
Allah seni bildiği gibi yapsın.10 Yorumla
+1 yılSen kimin için yaşıyorsun?
Seninle dalga geçen insanlar için mi?10 Yorumla
+1 yılsen nasıl bir evlatsın yaa insan ailesinden babasından utanıp hiç nefret edermi senin babanın bir mesleği var benim babamın mesleği bile yoktu işçi emeklisi bi git yaaa
10 YorumlaOnlar da bu olmamis yeniden yapalim diye dusunuyolardir.
51 Yorumla- +1 yıl
+++ budur.
babanın mesleğinden utanmanın sebebi senin kendine özgüveninin olmaması hikaye okuma insanlara yavşakların bazıları dalga bile geçior şuan senle...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sınırları olmayan dini tiye alanların ortamından kaynaklanan bir durum aslında bu
00 Yorumla
+1 yılsen o aileyi haketmiyosun. sen hiç birşeyi haketmiyosun. kötü kalplisin bencilsin! onca kimsesiz çocuk, olsaydıda nolursa olsaydı diye bekliyor öylece.
00 Yorumla
+1 yılBaban imammi ne? hem utanilcak ne varki kim alay ediyor senle kim disliyor çak gözüne gitsin be
00 Yorumla
+1 yıldin alanında çalışıyor ve sen bundan utanıyorsun, tuhaf, benim babam zamanında tuvalet temizliyordu
21 Yorumla- +1 yıl
namusuyla çalıştıktan sonra işten utanılmaz, senin yaptığın yanlış
+1 yılhaklisin dostum senin yerinde olup o durumda olmamak olur sey degil bence ama yapicak bisey yok s1k biraz daha disini ewlenince biter dertlerin
00 Yorumla
+1 yılsenin tek sorunun gene sensin senin senden başka kafa yapından başka düşmanın yok
00 Yorumla
+1 yılzamanla düzelir dert etme.seninle dalga geçenler utansın esas.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSıradaki ezanı babana armağan ediyorum.
Not : Utanmana gerek yok. Din işinde iyi para var bu devirde.215 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl"biz-siz" diye ayırdığınız için böyle zaten. "Biz" bir şey demiyoruz.
Cevap sahibi+1 yılWaitM3, benim saygı duyduğum şeyler seni ilgilendirmez. Çizgilerini bil, haddini aşma.
Beni kimsenin kurtarmasına gerek yok. Herkes kendini düşünsün. Sanane benden. Ulan bu müslümanların hoşgörülü takılıp, karşıt görüşü yaftalaması yok mu bitiriyor beni!
Ayrıca sen hotdog'ın dediğini anlamazsın, nörolarını zorlama pek. "Atatürk'ün kendisi kurtardı" diyor adam Türkçe bile olsa bi' ezan dinlediniz değil mi? Hayır, anlamadığın şeyi dinlemek niye bu kadar hoşuna gidiyor? Müzik mi bu...
Cevap sahibi+1 yılMahalleyi mezbahaya çevirmişsiniz. İğnelerken ne demek istediğimi iyi anla sonra laf sokmaya çalış.
Sen farketmesen de gülünç duruma düşüyorsun.
Anlaştık?
Ben "koyunsun" diyorum sen "bütün mahalle pisliğini çekiyor" diyorsun. E bütün mahalle koyunmuş o zaman. Sen daha koyun asacak kadar büyümedin. =)
Cümleleri, ekleri yanlış kullanmam ben. Aklında bulunsun. "asılır" edilgendir.
Aaah ah yazıyorum ama... Boşa mesai.
Cevap sahibi+1 yılWaitM3, e paso "hee hee" diyorsun. Takıldığın yerde empati yapıp kendi kendime de cevap verebilirim. Sıranı savmış olursun, hı?
Dilersen...
Cevap sahibi+1 yılAklı görmene tevellütün yetmez.
Cevap sahibi+1 yılOhoo... O işe girersek içinden çıkamazsın, altından hiç mi hiç kalkamazsın. Çelişkili ifadelerle dolu.
Ayırca kimsenin İslam'dan vazgeçtiği yok. Az önce de yazdım, yaftalamaya çok meraklısınız. Yapmayın.
Benim kimsenin uyarısına ihtiyacım yok. Kendim görüp, akıl edip, yapabilirim.
Tamam kenara çekilebilirsin artık.- +1 yıl
O işe girersek içinden çıkamazsın, altından hiç mi hiç kalkamazsın. Çelişkili ifadelerle dolu.
Ayırca kimsenin İslam'dan vazgeçtiği yok. Az önce de yazdım, yaftalamaya çok meraklısınız. Yapmayın.
Sende de çelişki hiç bitmiyor ya :
1. Kur'an çelişkiyle dolu
2. Kimsenin İslamdan vazgeçtiği yok.
Cevap sahibi+1 yılMod/SMod, Yönetici'yseniz haddinizi bilin. Bilmiyorsanız ya kuralları tekrar tekrar okuyun ya da bırakın bu işi.
Kimse keyfi olarak benim cevabımı kaldıramaz! Gizli gizli kaldırır kaçarsan, kaldırdığın mesajdan böyle fırça yersin işte.
Kaldırma gerekçesini merak ettim. Spam, Hakaret, Cinsel İçerik, 18 Yaş Altı... Hangisi?
Haddinizi bilin, çoluk çocukla uğraştırmayın beni.
Cevap sahibi+1 yıl"Laiklik Çağdaşlık uğruna İslamdan vazgeçiyorsunuz nefsine yenik düşen kölelersiniz şeytanın kölesi olmuşsunuz siz.. "
hotdog için söylemiştim ben. Adam güzel güzel yazmış. Ona da bıdı bıdı yapmışsın.
Hepsini geçtim, sen inandığın şeyi tam olarak açıklayamıyorsun bile ama gene de inanıyorsun. Bi' de öyle düşün.
"Çelişkilerle dolu ama gene de vazgeçmiyorsun"
Bana her şeyi açık açık yazdırmayın. Biraz kullanın şu beyninizi, çok yönlü düşünün. Her şeyi ben yazacaksam sen ne işe yararsın.
Nefretin neyi değiştirecek?
00 Yorumlababan ne iş yapıyor peki?
00 Yorumla
+1 yılBabanın görevi ne tam olarak?
00 Yorumla
+1 yılbence babanın senden utanması lazım
10 YorumlaHayırsız evlat..
30 Yorumla
+1 yılBaban imam mı?
00 Yorumlageceeeeer gecer
00 Yorumla
Detaylı bilgi