+1 yılİnsanoğlu kusursuzluğu arar doğası gereği. Bir evin en güzeli bir arabanın en son modeli diye aklında dizayn ettiği çoğu şeyi elde etmek ister mesela. Bu şekilde her şeyde kusursuzluğu ve doğru simetriği isteyen insanoğlu kendi içinde de kusursuzluk ve simetri arayışı içindedir. İşte bu istek, bütün duygusallığı kendi içinde apsorbe ederek en ön plana çıkartır kendini. Dolayısı ile de insanın duygusallığı, fikirleri ve hayalleri önemsenmez. Engelli arkadaşlarımızın, abilerimizin, ablalarımızın ve kardeşlerimizin de birer duygu sahibi olduğu önemsenmez ve surf kusurları yüzünden yalnızlığa itilirler. İçinde azıcık vicdanı olan insan görünüş düşkünü değil de bütün bu saydığım duygusallığın düşkünü olmalıydı. Belki o zaman doğuştan ya da sonradan gelişen kusurları olan insanlar da sevilirdi ve bugün onlar da yalnız kalmazlardı. Bana sorarsan ben sevmeye hazırım. Çünkü asıl sevginin Allah'a olan sevgi gibi güzel olmasına benzer, görmeden ya da görmek istemeden de ne kadar güzel sevilebildiğine inanıyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen dünyanın en iyi kalpli insanlarından birisin.
Hepsi iyi olur eminim çünkü hepsinin kalbi tertemiz.
Hiç olmadı benim engelli sevgilim ama belki bir gün aşık olursan olur.11 Yorumla
+1 yılHic olmadm ama olurdum. Fiziksel engeli Allahtan gelen bişey. Kabul etmeketmek gerek. Engellilerin daha kotu durumda olanları da düşünüp şükretmeleri gerekir.
Onları hor görmeyip, acıyan gözlerle bakmayip onlarla samimiyet kurduğunu için, fiziksel durumları duyarlı davranarak 'engelli' seklinde ifade ettiğin için takdir ediyorum seni.
Ben, engellerinden dolayı kendilerini onlardan üstün gören insanciklarin insanligindan şüphe ederim. Tekrar söylüyorum, engelli olması engel değil benim için. Onunla bir gönül bağım varsa, fiziksel durumu dert olmamalı benim için. Onlarda seçebilir.
Onlarla halen irtibat halinde olan çok güzel bişey.10 Yorumla
+1 yılOlmadım bilemicem. ama iyi kötü yanlarını en iyi sen bilirsin maşallah nekdr engelli varsa... hepsiyle...
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Olurum bu durumu da hiç yadırgamam fakat senin durumun kafamı karıştırdı engelli insanlardan mı hoşlanıyor diye düşündüm. Bunu sana çeken bir şeyler mi var iyilik yapma, onlarla mutlu olma gibi. Hepsinin engelli olması kafamı karıştırdı açıkcası.
14 Yorumla
Soran+1 yılben engellilerle çalışıyorum o yüzden :) çevremdekiler engelli insanlar lütfen fesat düşünme diğerleri etmediği hakaret bırakmamışta
- +1 yıl
Fesatlık düşünmüyorum işyerlerimizde evimizden fazla vakit geçirir olduk ordan biriyle tanışıp vakit geçirmek güzeldir fakat aşk, sevgi girdin mi araya bir nevi düşünülemez diye düşünüyorum şuana kadar benim hiç çalıştığım arkadaşlara arkadaşlıktan başka bir yakınlığım olmadı prensip olarak. Bence sende buna dikkat edip böyle davranmalısın.
Soran+1 yılNe diyorsun yani? Anlamadım :/
ben olana karışmam onlarında mutlu olmaya hakkı var fakat bende hayatımı yaşamak zorundayım onlardan birisiyle birlikte olursam hayatımı yaşamayacağımı düşünüyorum ve yaşlandığımda pişmanlık yaşayacağımı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=bKrCL4HOZ8k
bunun gibimi?12 Yorumla
Soran+1 yılAAMİR Mİ O?* :)
Cevap sahibi+1 yılyaaaa :)
olurdum tabi. aşk tensel değildir. sevdiğim adamın kusurlarının gözümde hiç bir önemi yoktur. ben mükemmel miyim ki sonuçta
30 YorumlaOlmadım ama öğrencilerim oldu :) ve normal insanlardan bir farklarının olduğunu sanmıyorum.. Hatta onlara engelli bile denilmemeli.. #Herkesbirengelliadayıdır
10 YorumlaOlduk olmadık değilde herbirimiz birer engelli adayıyız. Bakarsınki olmadık geçirdiğin bir tafik kazasıyla oluruz , oldururuzda.
10 Yorumla
+1 yılValla ben gerçekten seversem olurum. Yani kolu yok bacagı yok diyede sevmemezlik yapmam önemli olan allah korkusu olması ve iç güzelliği. Herkesin başına gelebilir engellilik kimse kimseyi kınamasın lütfen!!
00 Yorumla
+1 yılHiç engelleri olan biriyle sevgili olmadım. Kısmet değilmiş demekki. Ama zaten dış görünüşüne göre değil beynine bakarak sevebildiğim için eğer ki adam gibi biri olsaydı karşıma çıksaydı neden olmasın. Evlenmekten bile çekinmezdim
00 YorumlaHayır olmadım, Allah'ın dediği olur varsa kaderde yaşarız
40 YorumlaOlmadım ama ağabeyim engelli. Kötü bir yanı yok açıkçası.
10 Yorumlaİnsanı fiziksel boyutuyla değil de ruhsal ve zihinsel boyutuyla sınıflandırmak daha doğru. Ben engelli birisiyle sevgili oldum derken farklılaştırma çaban aa tebrikler ya ne kadar yüce gönüllüymüşsün şeklinde iltifatlar almak için mi? Boşuna! Sorun hatalı ve tamamen ahlaka aykırı. İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEYİN sevgili olduğun kişiler biraz insan
09 Yorumla
Soran+1 yılulan ne fesat insanlarsınız lafı nasıl dolaştırıyorsunuz? Senin gibi cevaplayan onca piç var. 23 yaşındayım 4 kez sevgilim oldu. İşimden dolayı engell insanlarla ilgileniyorum. övünmüyorum aptal kız poponu her zaman kullandığın şey için kullan anlamak için değil. Yüce gönüllüyüm düşün sana bile acıdım
Soran+1 yılya nasıl pis insanlarsınız yemin ederim sizi tanımlayacak kelim bulamıyorum. Gerçekten acıdım şu haline hayır bana kaşar desen ne geçecek eline? Niye yapıyorsun bunu?
Soran+1 yılbana söylemek istediğin gerçek böyle pis düşünceler içinde olduğun için sensin canım. Aynaya bak ima ettiğin şeyi birebir göreceksin. Eline ne geçti hala anlamadım ama egonu tatmin ediyorsun galiba küçük hanım
- +1 yıl
Ben senin yaratılışına akıl sır erdiremem. Senin kalitende bir insanla daha fazla polemiğe girip kendimi alt seviyelerde yani senin seviyende göstermeyeceğim. Sen sandın ki seni iltifatlara boğacağız lakin elinde patladı bu durum. Yolun açık olsun elden geçirebilmeyi bekleyen nice erkek vardır senin için. Byee
Soran+1 yılcanım seviyene inemem demişsinde aşağıdan yukarı inilmez çıkılır. Zaten zorlama batıyorsun. Nerden anladığın şimdi daha çok belli oldu tebrik bekliyormuşum öyle mi? Aptal seni. Hayır elimde patlamadı bir çok insan senin gibi gtünden anlasada "insan" gibi yazanlarda oldu.
Soran+1 yılama sen nerden bileceksinki insan olmayı. Seni anan doğurmamış sıçmıs o yüzden böylesin sen neyse allah çevrendekilere sabır versin
+1 yılHic olmadim ama olurum. neden olmasinki onlarda insan ve normal bir hayat yasamaya haklari var
10 YorumlaYav engelli birinin duygularyla oynamak iyi olmaz keske hic oyle olmasaydilar allah yardimcilari olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnların bizden farkı ne ki oda insan bizde olurum tabi.
20 Yorumla
+1 yılOlmadim ama olurdum sanirim hem şu an sevgilim var ayni durum onda ayni sorun olursa hjep yaninda olurum
00 YorumlaOlmadim, zatrn sevgilim var ayrilmayi dusunmuyorum ama ilerde Allah korusun sevgilimr bisey olursa hep yaninda dururum
10 Yorumla
+1 yılBende hep karakter engellilerle birlikte oldum, keske karakterleri saglam olsaydi da bedensel engelli olsalardi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 843 cevap paylaştı. Olmam kendime hayrim yok baskasina bosa umit veremem
10 YorumlaTrafik kazasinda bacagini kaybetmiş birisini cok sevmiştim uzun zaman önceydi.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı. Olurdum sanırım.. Mesela konuşma özürlü çok güzel kızlar tanımıştım.
00 YorumlaOlmadım olurmuyum bilmiyorum allah yardımcı olsun onlara
#KartalAşktır10 Yorumla
+1 yılHiç sevgilim olmadı ancak çevremde tanıdık insanlar var öyle olurum benim için bir engel değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılOlmadım yani denkte gelmedim helal olsun ki senin çoğu insanlar gibi böyle bir takıntın yok.
10 Yorumla Neden olmasın bir cok engelsiz insandan daha iyi olduklarını düşünüyorum
10 Yorumlaolurum tabi beyninde engeli olmasında milyonlar gibi
10 YorumlaSen tam olarak nerede oturuyorsun ya?
11 Yorumla
Soranİstanbul neden?
+1 yılEskiden hayatımda bir çok beyin özürlüsü arkadaş vardı.
20 Yorumla
+1 yılsen de engelli misin?
11 Yorumla
Soran+1 yılhayır değilim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılE neden ayrildin hepsinden madem bukadar iyilerdi? Koleksiyon yapmışsın fizik tedaviden?
13 Yorumla
Soran+1 yılcanım bilip bilmeden konuşma onlar benden ayrıldı
Cevap sahibi+1 yılOvvvvva ahahaa iyiymis..
Soran+1 yıl:D çok mutlu oldun?
Zihinsel engelli bir kızla birlikte oldum o sayılıyor mu? Harbiden özürlüydü zor kurtuldum.
11 Yorumla- +1 yıl
Simdi bir insana ozurlu demek yasismaz bende saptik engeli birin le ciktim ve zihinsel engelli olarak ta geciyodu roporda ve gerçekten oyledi o kisi beni taciz etti ve bu yaptigi seyi gunah oldugunu bile bile ozurlu demeye hakim yok allahtan gelen bisey bu bazen yaptigi sey aklima geliyor bedua okuyom ilk zman lar bende diyodum ozurlu flan ama sirf yaptigi sey icin ama kendimi tutmam lazim cunku o allah tan gelen bisey ama hala souluyom allah bin turlu belesini versin
Aşk İlişkileri konusunda 771 cevap paylaştı. albino nasılbir hastlaık? adı karizmatık ama
18 Yorumla
SoranVucudundaki tüyler bembeyaz oluyor teninde
Soran+1 yılbaşka bir şeyi yok. korkunç :(
Soran+1 yıldedinya çocuk yiyorlarmış diye ona dedim
Soran+1 yılne insanlar var ya :/
Gizli Üye(30-35)+1 yıleli yüzü düzgün adamlarla sevgili olmuyorsunuz parası osu şuyu buyu yoktu diye haşa küçük görmüyrm sürekli engelli biriyle oluyorum diyorsn cok tuhaf
03 Yorumla
Soran+1 yılküçük görmüyorsun öyle mi güldürme beni? :D
Cevap sahibi+1 yılevet görmüyorum inandırıcı gelmedin bana okadar
Soran+1 yıltamam inanma hakkındır :) senin görüşün bir şey diyemem
Gizli Üye(36-45)+1 yılHmm, tatmin olamadın mı yahu bu nedir her birinden ayrıldın (:
04 Yorumla
Soran+1 yılaslında ben ayrılmadım :/
Cevap sahibi+1 yılHemm, anladım. Yasın kaçtı, merak ettim seni
Soran+1 yıl23 yaş
Cevap sahibi+1 yılmaceracı biri misindir, neredensin?
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Albinolar engelli değil
15 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum üzgünüm gözümden kaçmış :/
Soran+1 yılözür dilerim dedim ya!
Soran+1 yılpardon
işitme engelli sevgilie istiyorum
10 Yorumla
+1 yılHayır, olmadım..
Onları senin gibi insansever kişilere bıraktım =//12 Yorumla
Soran+1 yılhayvan da seviyorum ne maması alayım sana mesela köpek olur mu?
- +1 yıl
Ne kadar hayvansever bi' kız =//
senin gibi insanlar lazım
10 YorumlaSen şimdi bir bk yediğini sanıyorsun. insan olsaydın Bu kadar Erkek değiştirmezdin.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D bu da ayrı bir bakış açısı :D yalnız yarıldım cevabına :D
+1 yılkarakteri engelli olmasin kardesim
20 Yorumla
+1 yılolmadım, belki olabilirim.
10 YorumlaHayır ben hiç oılmadım.
10 YorumlaYaratılanı severim. Yaradan'dan ötürü...
20 Yorumla
+1 yılİyi biriyse neden olmasın
10 Yorumlaneredeyse olacaktıım çok yakışıklıydı
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 767 cevap paylaştı. ingilizce bide yok denecek kadar almanca :D
03 Yorumla
Soranyanlış soruya cevap yazdın sanıyorum ama?
Engelli olması hiçbirşeyi degistirmem
10 Yorumla
+1 yılevlenıceksın hemen alırım bak cansın sen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 921 cevap paylaştı.
+1 yılKötü yönü yok ki sevdikten sonra
10 Yorumla
+1 yılNasip kısmet büyük konuşmamak lazım.
10 Yorumla
+1 yılHer insan engelli adayidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbizde karakteri engelli kişilerle sevgili olduk
20 Yorumla
+1 yılBeyin özürlülerinden bin kat iyidir herhalde :)
01 Yorumla- +1 yıl
beyin özürlü derken engelli anlamında yazmadım arkadaşlar bazı aklı başında olupta türlü türlü iş çevirenler için dedim yanlış anlaşılmasın sakın
+1 yılolurum tabı kaderse başım ustune.. kapalıysa !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimseyle sevgili olmadım
10 Yorumla
+1 yılKalbi sağlam olsun
10 Yorumla
+1 yılOldum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 948 cevap paylaştı. Olabilir...
10 Yorumla
+1 yılOlmadım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılOlmadım
10 Yorumla Olurum
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler