AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
448Cevap
Dinim, Müslüman erkeğe, EHL-İ KITAPtan olan bir kadınla evlenme müsaadesi vermiştir.
Kural bu. Gidip özellikle onu secmem.
Tercihim tabiki mü'mine ve saliha bir kadından yana. Ama gönül bu. Konar mi konar.
Konarsa da ölçüt yukaridadir...
Evlenirim hatta uzak doğu ülkelerinin dini inancı daha iyi ahlak seviyesinde insan yetiştiriyor önemli olan güzel ahlaktir din farketmez :)
Dini açıdan erkeklerde sorun olmuyor galiba , araştırırım ona göre.
Acaba biz musluman olarak muslumanlik gorevlerimizi yapiyormuyu bu sirsak bir kendimize sonra kafirleri degerlendirelim ne farkimiz var
İcki ✅
Zina✅
Kumar✅
Her sey var yapmiyorum diyen insan cok az
Evlenirim hatta müslümanla evleneceğime yabanciyla evlenirim.
Evlenmem sanirim ben dini inancı yüksek biriyim her ne kadar kapanamasam da
Emin ol tesettür herşey değil. Edebin örtülü olsun.. +1
Ben de oyle dusunuyorum iman sadece kapanmakla olmuyor teşekkürler
Ben zaten Müslüman değilim, evleneceğim kişinin inancına karışmam ama dindar olsun istemem.
Dogru kişiyi bulduguma eminsem bunlar benim için önemsiz şeylerdir hiç düşünmeden evlenirim
Sevdigim için günaha girmiycem de kimin için giricem benim düşüncem bu
Müslüman, Hristiyan, Musevi, Budist fark eder mi gerçekten insan olabildikten sonra..
kürt ermeni suriyeli arap olmasında hiç fark etmez ben damarda kan seviyorum katran değil genetiği iyi olsun
Çok yanlış bence. Sadece iyi-kötü insan vardır ötesi yok! Yok yani. Müslüman olup her haltı yiyeceğine her şeyi yapacağına, dinsiz olsun.
insan olsun müslüman şart değil benim fikrim önemli olan İNSAN...
İnsanlar arasında; din, dil, ırk ayrımı yapmıyorum.
Gönüller bir olsun, gerisi önemsiz. 😊
Müslüman olan bir erkek müslüman olmayan bir kızla evlenebilir, dinde buna müsaade var ama müslüman olan bir kız müslüman olmayan bir erkekle evlenirse dinden çıkmış sayılıyor. Bu yüzden evlenmem.
Müslüman ise bir kadın, asla müslüman olmayan birisi ile evlenemez. Ha evlenirse hayatındaki en büyük yanlışı yapmış olur. Çünkü dünya sadece yaşadığmız yerden ibaret değil. Hesap zamanı da var.
ben müslüman değilim ki müslüman istiyim. Yalnız dinle aalakası yok laf olsa müslümansa kabul edebilirim. Asıl tercihim agnostik. deist veya ateist. Modern bir hristiyan veya yahudi de kabul edilir :D
Müslümanım diyen kız müslüman olmayan erkekle evlenirse zaten dinden çıkmış olur. Erkeklerde sadece kitap ehli olan gayri müslimlerle evlenebilir ama buda tahrimen mekruhtur.
buna genelde günah gözüyle bakıyorlar ama 2 seven insan arsında birisini sevmenin aşık olamnın ne denli bir günahı olabilir ki, eğer sevmek günahsa bu günaha ortak olun derim :)
Öncelikle müslüman bir ülkede yaşamıyoruz laik bir devlette yaşıyoruz. Ben ateistim, evlilik düşünmüyorum ancak sevgilimin teist olmasını tercih etmiyorum ancak açık fikirli bir teistle olabilir.
müslüman bir kadın müslüman olmayan adamla evlenmez çünkü kafir olur :)
Kafir olmaz, zina yapmış olur. Yarım yamalak dini bilgileriniz var ya
ne bılıyon sen araştır ıstersen
İslamiyeti anlatır ve davet ederdım kabul etmıyorsa evlenmezdım
Gayrimüslim bir erkekle evlenmem Tuğçe Kazaz'mıyız abi biz :)
evlenemezsin çünkü imamnikahı olmadan Allah katında evli sayılmıyosun ve bu zinaya giriyoo ;)
BUNUB SINIRLARINI DİN KOYMUŞ... din kavrami olanlar için olmayanlar naparsa yapsin zaten
Dini benim icin hic onemli degil. Zira insanları bu sekilde asla yargılamam. Seviyorsam evlenirim
Simdi ne desem yalan olur sonucta iki gonul bir olunca samanlik seyran 😜
Yabancı biriyle evleneceğim kessin de :) müslüman olmazsa olmaz..
Bunun cevabını Kur-anda ALLAH vermiş Nur Suresi 3 ...
Bu ayet zinakâr kadın ya da erkekle evlenme rzusu duyanlar için değilmi?
Bakara sûresi 221 ayet bu durum için sanırım daha uygun
Kesinlikle kardeşim bakara suresi 221 ci ayet daha uygun , bu ayette de farklı bir boyutunu anlatıyor :)
Sözde müslüman olup da kalbi kirli olacağına müslüman olmasın da kalbi güzel olsun. Evlenirim.
Açıkçası dinin gereğini kendim de tam anlamıyla yerine getiremediğimden bunu söylemem saçma olucak. Ama şöyle bir gerçek var ki, ne kadar seversen sev ya da anlaşırsan anlaş ileride mutlaka bu görüş ayrılığından ötürü büyük tartışmalar olur.
O kişinin dini ile evlenmiyorum neticede. Beni kısıtlamayacaksa neden olmasın ki?
evlenmem..
''insanları birleştiren duygulardır , ayıran ise fikirlerdir '' çünkü. sebebi bu.
Dinimiz de bir sorun olmadgni biliyordm sonradan kabul edebilir anlaşrsan saygı duyarsa olur bencede
tunuslu buldum birtane. tek fark; müslümanlar fakat 91'lar türkiyesinde yaşıyorlar.
Aşk, din, dil, ırk tanımaz. Böylesine güzel bir şeyi kendi kafanızdaki tabularla sınırlamayın.
Ben din ayrimciigi yapmam , benim icin sorun yok ama inanclarim geregi evlenemem
Büyük konuşmayım ama hayır cunku ona benzeyebilirim
Evlenirim. Ama hangi dinden olursa olsun (buna muslumanlar da dahil) dinine asiri bagli biriyle evlenmem. Onemli olan dini degil bunun hayatini ne derece etkiledigi
Elbette neden sırf dibinden dolayı evlenmemeslik yapayım ki
Diger dinleri Allah göndermedi mi? Bu kadar Karsi olmadan önce biraz diger dinleri de araştır
Onu nasıl olsa Müslüman yaparım ben yeterki beni sevsin.
Hayır kesinlikle evlenmem ama kadere varsa belki ve belirtim din olarak müslüman olmalı. Allah emreder
Vijdani ve merhameti olsun, sadik olsun yeter. Din, mezhep farketmiyor.
Dini inancı önemli değil benim için ama evlilik düşünmüyorum hiç kimseyle arkadaş olabilirim
Neden olmasın; önemli olan bence uyum. Din algısına çok takılmamak lazım!
Din'den oldum olasi uzagim.
Hayatimi yoneymeye kalkan bir soyut kurala kalbimin yonetimini de veremem.
Müslüman kadınlar müslüman erkeklerle evlenebilir.
Müslüman erkekler ise Allah'a inan kadınlar ile (Semavi dinlere inan kadınlar) ile evlenebilir.
Böyle bir durum söz konusuydu, böyle okumuştum.
Ben evlenirim de iste toplumsal baskilar var 5 vakit namaz kilan bir anne ve babanin kizi olarak buna nasil bir cevap vercemi bilemedim.
Evlenirsin %90 ki zaten o benim dinimi tanıdıkça müslüman olmaya karar verir :-)
müslüman olmayanla evlenmek daha mantıklı. baksana millet müslüman olacam diye pokhunu çıkarttı. aman uzak kalsınlar...
Asla evlenmem. Evlilik sadece dünya için değil ebedi Ahiret hayatı içinde geçerlidir. Eşin ile beraber el ele Cennette gitmektir evlilik.
Din dışı evlilik düşünmüyorum
Müslümanların ne yararını gördüm ki hıristiyanin farkı olsun.
DİKKAT: Eğer müslüman bir bayan gayrimüslim bir erkek ile evlenirse cinsel ilişkileri ZİNA sayılır! Kadına GAYRİMÜSLİM İLE EVLENMEK HARAMDIR.
Haram olmasa evlenebilirdim ama dinen müslüman olmayan bir erkekle müslüman bir kadin evlenemez bu yüzden evlenmem
musluman olmayan birisyle neden evlenmeyeyimki cunku dinim yasaklamiyor insanin kalbinin kimi sevecegi belli olmaz
Kesinlikle evlenmem yapamayız ve dinimizce dogru degil.
evlenirim müslüman olmasına gayret ederim bu benım hedeflerimden birisi
diğer konuda hayatta 2 şeyden nefret ederım birincisi ırkçılıkdan ikincisi
de zencilerden
Anlaşamayacağım için pek sanmıyorum. Sonuçta yaşamım farklı. Ama benimle aynı zihniyetle yaşayan gayrimüslimlerde olabilir. O yüzden biraz zor gibi olsada evlenebilirim
Dinin gerekleri kabul ederse evlenirsin şahsem müslüman olduğumdan benim dinim müslüman olmadı şartını koyuyorsa ya müslüman olup din değiştirir ya da evlilik gerçekleşmez
Sitedeki kızlarımızın çoğunun dinle alakası olmadığı Müslüman olan bir kısmın cafelerde kahve falı açıp starbuckslarda oturduğu bu sebeble cahil kaldığı çoğunun da gayrimüslim olduğu anlaşılmıştır.