AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
448Cevap
kafa dengim olması gerek dinde zorlama yok bende hiç yok
Konuyu acanın aldığı puanı hesap etmek için hesap makinesi lazım 😁
Birde kaçınız namaz kılıyor ilk onu söyleyin. Dinsiz veya agnostik deistin v. b. adam bana göre cehennem ehli. Onlar ister çemen ister femen istersede feminist olsun.
Kurallar bu öbür tarafta feministlik humanistlik ve sosyalistlik anlatırsınız
Biseksüel olmanın kendi cinsine aşık olmanın bile yasak ayıp olduğu yerde müslüman olmayan biriyle evlenmek ne kadar hoş karşılanır tartışılır. Ama Türkiye dışında bir yerde yaşasam neden olmasın derdim.
Dine göre ayırmam müslüman olupta türlü türlü kötülükler yapan insanlarda var önemli olan kişilik din o kadar da önemli değil benim için sonuçta o kendi ibadetini yapacak ben kendi ibadetimi :)
Müslüman Erkek evlenebilir;
Müslüman kadınla
Müslüman olmayan kadınla
Müslüman Kadın evlenebilir ;
Müslüman erkekle
Müslüman kadın olupta ben müslüman olmayanla evlenebilirim der ve evlenirse, o kişi her gün her an ZİNA YAPMIŞ OLUR.
Evlenmem. Dinen bana haram kılınmış müslüman olmayan bir erkekle evliliğim..
aslında tercihim müslüman olmamasından yana. ama eğer seversem de müslüman olmasını çok takacağımı düşünmüyorum. çünkü eğer sevmişsem muhtemelen dini kalıplar içinde sıkışıp kalmamış bir birey olacaktır.. yani umuyorum ki öyle olacak.. :D
evlenmem , he çok mu müslümanlığın kurallarını yerine getiriyorum? Hayır. ama evlenmem başka dinden biriyle. yapabildiğimiz kadar yapıyoruz işte dinimizin gerekliliklerini yapamadıklarımızı/yapmadıkalrımızı Rabbim affetsin.
Arkadaşlar. Bu soru çok sorulmaya başladı. Tekrar söylüyorum Müslüman kadın baska dinden bir erkekle evlenirse dinden çıkmış olur. Bu bir yorum veya bir görüş değildir. İslam dinini bir kuralıdır. Yorumlarımızı buna göre yaparsanız sizler için daha hayırlı olur
kendisi insan oldu sürece neden evlenmiyim?
kendisinde hic kötülük yoksa,
insanlari kücümsemedi sürece herkesi insan olarak görüyorsa tabi ki evleniirim
ARKADAŞLAR!!
Müslüman bir kadının gayri Müslim bir adam ile evlenmesi haramdır kıyamet Gününe kadar Allah'ın laneti o kadın üzerine olur.
AMA
Müslüman bir adamın gayri Müslim bir kadın ile evlenmesinde sakınca yoktur
Asla zaten nikahta düşmez öyle bir evlilik yok eğer Bunun yasak olduğunu bildiği hâlde inkâr ederse elbette kâfir olur. Böyle bir hüküm bilmiyor ya da bildiği ve kabul ettiği hâlde boynu bükük kalıyorsa kâfir olmaz ama iyi bir fasıka olur.
evlenirdim ama nikah gecerli olmadigi icin evlenmezdim
Evlenmezdim bunun hesabı veremem ayrıca zaten kıyılan nikahta geçerli olmuyor
burada böçyle diyorsunuz ama başka yerlerde Türk erkeklerini yerin dibine sokuyorsunuz gavurları övüyorsunuz
@işbarahan benden öyle birşey duyduysan gördüysen bu lafı öyle söyle ben dil ve ırk ayırt etmem islam dinine tabii olsun yeter
yok öylesine yakındım
evlenmem diyenler artizliğine söylerler. burada ateist olduğunu iddaa edenlere salça olanlarda dinen çok yorum yapan kişiler mesela.
Elhamdülillah müslümanım ve İslamiyette müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle asla evlenemez. Evlenmem
Dinen müslüman bir kızın müslüman olmayan biriyle evlenmesi uygun değil fakat dinini değiştip müslüman olursa bir sorun olmaz diye biliyorum.
Musluman bir madinin musluman olmayan biriyle evlenmesi dinimizce yanlis fakat erkek evlenebilir ama musluman olmayani musluman yapmak amacli benim bildigim bu
ben müslüman değilim o yüzden neye inandığı beni ilgilendirmiyor hoşuma gitmişse evlenirim
reported
@Ahmet22kk ne diyon lo
diyomki yorumlardan xper geliyormu
@Ahmet22kk evet geliyo neden sordun ha sen xper kasıyon ok
tm reis uzatma :D (xper)
Hayır kesinlikle evlenmem.
Evleneceğim kişi Ehli Sünnet bir müslüman olmalı aksi halde evlenmem.
Ben dünyalık değil ahiretlik bir eş isterim yanımda.
Niye evlenmeyeyim.. Erkekler baska dine mensup birisiyle evleniyorsa kadinlar niye evlnemezmis... Ayrica bu islerde dini karistirmaya gerek yok bana göre
Din ayrımcılı yapmıyorum.
Bırak Müslüman olmayanı insanlar Alevi ye Kürde laf ediyor.
Yaradanımız bir anlaştıktan sonra neden olmasın.
İnsanız yahu.
Onu da Allah yaratmadı mı.
Saçmalayan çok olmuş , ateist birisi, müslümanlardan daha iyi yaşıyor, ben de ateistim. Haram maram diye birşey yok çok saçma haram olması, muhammedin yazdığı kitab işte...
Arkadas olurum dini konulara girmeyiz ama ateist, agnostik, hristiyan, yahudi, zerdüşt vs. kimse ile evlenmek istemem.
Düşünsene ben namaz kılarken, oruç tutarken o bunları saçma bulacak olmaz evlenemem.
paradoks sorular sorarak insan beynini tuhaf düşüncelere itmelerine ve acaba dedirtmeye calışıyor.. farketmez diyenler zaten müslüman sayılmıyor o yüzden bu konuda oturup yourm yapmak saçma bence
Eğer bir insan müslümanım diyorsa evlenmemesi gerekir dinimizde yasaklıyor bunu zaten ama eğer evlenirim diyorsa müslümanım demicek.. seçim kişiye özeldir herkeze saygı duyarım ama ben evlenmem..
aşk şimdi bu belli olmaz ama dinimizde de şöyle bir şey var
erkek müslüman olmayan kızla evlenebilir
kız erkek müzlümanla evlenemez
ama ben tam içeriğini bilmiyorum istersen bir de sen araştır.
Evlenirim, beraber yolumuzu buluruz belki
https://www.neokur.com/photos/alinti/1431878452.jpg
Hal böyle olunca ateistmiş, deistmiş, teistmiş veya dindarmış önemli değil.
Kim gerçek müslüman kim sahte süslüman bilemediğim kendi dinimden veya değil kimseyle evlenme planım yok
Müslümandan da öte samimi müslüman olması lazım. gösterişçilerden bahsetmiyorum. burada durumlarına dua yazıp gösteriş yapan insanlardan da bahsetmiyorum. samimi müslüman
Öldükten sonra nereye gitmeyi düşünüyorsan ona göre yanına birini seç.
olmaz be kardeşim ya, ama yine de demiyorum ki imkansız, ama tercihim aynı dine mensup bulunduğum insandır.
onuda Yaradan yaratmadımı..
Evlenirim...
@Takkeli sen islami bütün şartlarına göre yaşıyormusun?
tek soru
en kral yorum olmus ... var mı ötesi ya
elimden geldiğince ama başaramıyorum tabi ki. Bir Müslüman yaşayamadıklarına da üzülür. Bile bile hatalı bir karar vermek doğru değil hele ki evlilik gibi bir konuda
Şu yorumları okudum da, Ne günlere kaldık. Bir de sağdan soldan bizim yazdığım yorumlara hitaben ağızlarında bir şeyler geveleyenler var. Öper misin, sabaha mı bırakırsın.
Akpli olmasın kafi..
Ben dini iyilik olan insanları seviyorum.
Yani beni seviyorsun :))
Bir müslüman kadının müslüman olmayan erkekle evlenmesi zina anlamına geliyor
Evlenmem
Müslüman biri ile; gayri müslim biri dini olarak evlenemez; Mümkün değil. Resmi nikahını yapar ama. Müslüman olup dini nikah kıymadıkları sürece, zina etmiş olurlar hergün.
Bütün insanlar allahın kulu diye tabir edildiğine göre bana kalırsa farketmez. Sana senin kafana uyduktan, hayatını gecirebilecegine inandikan sonra ne farkeder bir dine tabi olup olmaması
Eşimi müslüman olmaya davet ederim ki o da cok seversem yani gercekten ınanırsam. Yoksa musluman olmayan bırıyle evlenmem gelemem ben oyle kilislere gidip şaraba ekmek banmaya
Herşeyin yaratıcı sı Allah teâla dır bizler onun istediği gibi yaşamak zorundayız.
Buna göre müslüman bir kişi yalniz müslüman olan bir kişiyle avlenmesi şarttır
evlenmem. buna din izin vermiyor ki ne kadar anlaştığının önemi yok. dinimin izin vermediğini ikinci kez düşünmem.
inşallah müslaman kızçeler olarak aynı şekilde düşünüyoruzdur :)
Musluman olmamasi daha hayırlı olur benim icin. Ama sadece kendine muslumansa da olur. Bana saygi duysun da.
Tabi ki hemde çok seviyorum 🙆🙆
Dinimiz müslümanla evlenmeyi emretmiş yasak kılmış müslüman olmayan erkeği o yüzden müslüman biriyle evlenirim değilsede beni seviyosa zaten müslüman olur.
Müslüman Hristiyan yahudi ateist deist alevi sunni laz kurt hiç biri önemli değildir. Önemli olan iyi bir insan olabilmek diye düşünüyorum brnim içinde hiç bir önemi yoktur
Yıl olmuş 2015 hala inancına göre insanları değerlendirenler var
Baysahte yukarda okudumda soy erkekten geciyor yani cocuk hristiyan olur diyorsun ve sacma buluyorsun
Düşüncen cok sacma cünkü önceden din yokken veya musulmanlik yokken bu insanlar dine gecince sacmalikmi yapmis oldu?
Ben müslümanım ve bana dinim dışındakilerle evlenmek haram bu yüzden
Evlenmem.
Müslümansan bunun kararını vermek sana kalmaz yani helale harama uyuyorsan bu haramdır herkesin kendi tercihi tabi
isterse Tanrının 3 büyük cehennem adayından biri olsun yine evlenirim. İsterse onunla ben de yanacak olayım yine evlenirim.
Evlenmek istemem. Sonuçta hayat görüşümüz dahi aynı yönde olmalı ki doğru bir evlilik olsun. Keza islamiyette de doğru karşılanmaz
Aşkın dini imanı olmaz. evlenirim. istediği dine mensup olsun
ben evlenirdim... herkezin kendi hayatı sonuçta.. beli hayatta arayıpda bulmadığın değer ve önem o insanda vardır kim bilir...
Çokda büyük konuşcam ASLA evlenmem he zaten bizde müslümanım diyoruz bişey yaptığımız yok ama farkımız çok tabi eğer sonradan müslüman olursa evlenirim diğer türlü asla.
Ben Bir Erkek Olarak Müslüman Olmayan Biriyle Evlenebiliyorum bildiğim kadarıyla, o yüzden kesin birşey diyemem
Müslüman veya değil iyi kalpli olsun insan olsun atayis olsun herkes kendi ektiğini biçer eni sonu bence dinle değil insanla evlenilmeli.
Evlenmem değil evlenemem. Nikah düşmüyor çünkü. Müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez.
Allahtan kork bir kız Müslüman olmayan biriyle evlenecek olursa günaha girer erkek için bir ataist ile evlenemez
hiç farketmez inancı.. tek şartım var o ve ailesi benim inanç sistemime dünya görüşüme müdehale etmesin yeter..
Hayır kesinlikle müslüman olmayan biriyle evlenmem.
Irkı önemli değil benim için ama kesinlikle Ehli Sünnet bir müslüman olması gerek, aksi halde evlenmem, anlaşamam.
müslüman ya da değil, bakire ya da değil, güzel ya da çirkin bunlar evlilik için önemsiz şeyler