Aldatılmayı hazmetmek ve yeniden güvenmek mümkün mü?

Arkadaşlar merhabalar,
15 aylık evliyim. Eşimle tanışıp görüştükten sonra evlendik. İyi kötü bir düzen kurduk ilerliyorduk ya da ben öyle sanıyordum ta ki 2 hafta önce yaşadıklarımıza kadar. Eşim, benle tanışmadan önceki erkek arkadaşıyla son 6-7 aydır yeniden mesajlaşıyormuş. Ben normalde hiç öyle telefon kurcalayan bir insan değilim ama işte nasıl olduysa ister şeytan dürttü diyin ister Allah yalanı açığa çıkarttı diyin bakmış bulundum ve bu durumu öğrendim. Önceleri konduramadım normal bir arkadaş konuşmasıdır dedim, ama birkaç gün daha takip edince mesajların gece atıldığını gördüm ve ne hikmetse kısa süre sonra siliniyordu, o kişi de telefona bir bayan ismiyle kaydedilmişti. Ben artık dayanamadım ve konuyu açtım. Eşime telefonuna baktığımı, böyle böyle bir durumdan şüphelendiğimi söyledim. Hiç inkar etmedi, yaptığımın bir izahı yok, neden yaptım bilmiyorum ama böyle bir hata yaptım dedi. Kuran ve ailesi üzerine yemin etti, yüzyüze görüşmediğine. Ben bunu affedemeyeceğimi söyledim. Yalvardı yakardı, diller döktü. Ben de her insan hata yapar diye vicdan muhasebem sonucunda onu ilk ve son kez affettim. Ama bu durum ben de ona karşı ağır bir güvensizlik yarattı. Ne yapıyor ne ediyor telefonuyla kimlerle yazışıyor diye düşünmekten bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ona yansıtmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla ama ben nasıl atlatacağım onu bilmiyorum. Arkadaşlar siz olsaydınız ne yapardınız? Evliliğimi kurtarmak adına doğru mu yaptım yanlış mı? Ben ona karşı olan güvenimi nasıl geri kazanacağım? Bana bir akıl verin sizden ricam.
Güncellemeler
+1 yıl
Herkese desteği, yorumu için çok teşekkür ederim. Devam etme ve gözlem altında tutmaya karar verdim. Sabrederek daha güzel günler göreceğim umudu taşıyorum. İnşallah yanılmam. Sevgiyle kalın...
Aldatılmayı hazmetmek ve yeniden güvenmek mümkün mü?