Çok yaramaz bir çocuk. Duvarlarımızı boyar, her şeyi kırar, döker. Onun kravatlarını makasla kesti diye iki kere vurdu. Çok ağladı dünden beri uyku uyumuyorum
Cevabın nedir?
gün gelir uslanması için , daha doğrusu çocuğuna gözdağı için sende fiske atarsın.. bazen çocuklara dur ve sus yetmiyor , defalarca yalvar bağır çagır fayda etmez yaramazlığına sözde dinlemezler... babasıdır düşmanına vurduğu gibi vurmuyor abartmayalım... sizler bizler onların annesi babalarıyız, tırnakları batsa yüreğimiz kat kat sizlar.. bu normaldir.. hangimiz yemedik annemizden babamızdan.. geçmişe bakınca da gerekliymiş diyorum, durduk yere değil neticede.
24 Yorumla
Soran+1 yılO daha küçücük. Günün cogunu benimle geçiriyor okullarin tatil olmasıyla. Ben sabrı annemden öğrendim. Bugüne kadar vurmadım
- +1 yıl
sende vurursun , vurmak çözüm deği tabilki.. ama bunu bu kadar büyütme benimde 2 çocuğum var ben sille çekmedim.. benden korkmuyorlar kızınca çocuklarıma gülüyorlar bana.. annesi bir iki vurmuştu ikisine de ve ona saygıları daha çok ve durdan sustan anlıyorlar , şimdi annesi sevmiyormu onları benden kat kat daha çok herşeyden sakınır onları... benimde kızım 2 yaşında.. büyük konuşma çocuk terbiyesi için bilinçli yapılan her hamle ye varım.. umarım anladınız beni, şursuzca dalmaktan dayaktan asla bahsetmiyorum..
Soran+1 yılKısmen haklısınız fakat yaşı daha küçük. Onun psikolojisi ilerde farklı şekilde tepkiler gösterir. Çocuğa vurmadan da onun size saygısı olabilir. Eğitim psikolojisi dersi almıştım üniversitedeyken. Çocuğu eğitmek hem zor hem kolay ve nasıl başlarsa ilk 3 yıl bir ömür öyle gider
- +1 yıl
inanin gostermez.. senden cekinseydi saygisi olsaydi o makasi alirken 2 kere dusunurdu.. almazdi eline 2 yasindaki cocuk senden benden zeki. benim kiz eline tableti telefonu aliyor benden iyi kullaniyor ekranini.. simdi dayak dovmeye kesinlikle karsiyim asla dogru degil ama.. yorumlarda soylendigi gibide olmuyor... basina gelmeyen bilemez..2 yasindaki cocuklar annelerini babalarini parmaklarinda oynatiyorlar... ornek vereyimmi su bekarlar bakiyim ne diyecek.. kiz su istiyor sofradayiz. annesi dolduruyor icmeden dokiyor sofraya..1.2..3.5. 10 istedigin kadar dur de yapma de bagir velet dalga gecer gibi oynatiyor.. dokuyor bidaha anne su ver..10 15 defa terrarlayscsk cocugunuz gorecem sizleri :)) neyaprsiniz cevap verin anne baba adaylari
En İyi Cevaplar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 8,9b cevap paylaştı. Çocuk o yaramaz olacak tabi.. Duvarlarıda boyayacak kravatları da kesecek..
Konuş eşinle bir daha çocuğuma vurma de!53 Yorumla
Soran+1 yılInşallah yaşanmaz bir daha
süreklilik içeren bir şiddet olmadığı sürece sorun yok herkes hata yapabilir babasını bir hatası onu babasından soğutmaz piskolojik olarak etkimez önemli olan babasının bunu alışkanlık haline getirmemiş olması. eşinle konuşup tekrarlamamasını söylersen o da kabul ederse sorun olacağını zannetmiyorum. ama ilerde tekrarlarsa farklı şekilde önemler almalısın
10 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılMinnacik çocuğa nasıl kıydı.
Gazete koy yanında kontrollü kesssin.
Boyama içinde onun boyutunda duvarları genisce kagit yapıştırın orayı boyayin
Çocuğun dilinden anlayın biraz fırsat sunmazsaniz yapmakta haklı. ..10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
37Cevap
Şimdiki çocuklarda çocuk değil paşa sanki. Çok şımartıp nasılsa çocuk nasıl olsa ergen normaldir demek yerine eğitim verin çocuklara. Ben şunu sormak istiyorum çocuk kravatları keserken sen neredeydin? 2 yaşındaki çocuğa şiddet uygulanmaz ama eğitim verilebilir. Ayrıca bırak biraz ağlasın bugün kravat kesen yarın tüpün hortumunu keser ertesi günde camdan atlar.
32 Yorumla
Soran+1 yılBen öğretmenim zaten ama iş kendi çocuğuna gelince tam uymuyor. Hem okulda gördüğün eğitim psikolojisi , psikoloji dersleri derste kalıyor. Uygulasan bile her birey farklıdır. Mutlak doğru da yoktur
- +1 yıl
Sevgi kültürümüz iyidir, ama zamanla iş, sevmekle aşırı korumayı karıştırmaya gelmiş. Dikkat edin yabancı çocuklara, otelde beş-altı yaşındaki Alman çocuk alır yemeği hapur hupur üstüne döke döke yer.
Bizim on yaşındaki Türk çocuğun yemeğini babası alır, anası yedirir, teyzesi de ağzını siler. Çocuk otuz beş yaşına gelir, hala ana, baba, teyze çocuğun peşinde yemek yedireceğiz diye koştururlar. Bu nasıl korumacılık, kollamacılıktır.
Kendi hayatını yaşayamayan insanlar çocuklarının hayatını yaşar.
Süpermen Türk olsaydı pelerinini kesin anası bağlardı.
Bir de uçarken arkasından bağırır:
“Varınca çaldır oğlum.”
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2 yaşındaki çocuk makas bile kullanamaz. Nasıl kesti? Ama yaptıysa dayağı haketmiş. O yaştaki çocuğun eline makas gelişigüzel verilmez. Takip etmek lazım. Kendine zarar da verebilirdi. Hem kıravatlar ne arıyor elinde. Demek ki sende de kusur var. Takip etmemişsin çocuğunu. Yüzüne vurmamak kaydıyla dayak atmakta bir sakınca görmüyorum. Böyle yapmışsa doğru yapmış. Böylece kıravatların kesilmeyeceğini öğrenmiş oldu çocuğun.
12 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan konuşmak hoş geliyor. Bir gün de siz gelin bakın durduramıyorum ki. Ben iki işi çok zor yapıyorum . Bir yaşındayken ağlıyordu bir yandan yemek yapmam gerekiyor tezgaha otutturup öyle yemek yapıyordum. Sadece yemeği yok ki ütü çamaşır sil süpür. Kolay değil öyle
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur.
+1 yılCocuk yaramazlık edebilir
kızabilirsinde dövmek nedir
babası onu döbmüşmü acaba
uygun dille bunu söyle uyar onu22 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle dedim de sinirine hakim olamıyor
- +1 yıl
olsun bir zahmett
cocugun psikolojisi için
+1 yılÇocuğa bu şekilde davranırsanız büyüyünce ondan bir b*k olmaz yanlış anlamada konuşun bu işi çözün çocuktur kıracak dökecek ne güzel işte mal mal oturan bir evladınız yokmuş. Sınırlamayın çocuğu ona oyunlar üzerinde öğretin.
11 Yorumla- +1 yıl
Kırarsa keserse boyarsa falanda zaten olan olmuş artık geri döndürmek imkansız çocuğa herhangi bir şiddet baskı uygulamayın. Sizde onun oyununa katılın ve bu şekilde oynamaması gerektiğini belirtin. Hediyelerle falan ikna edin 2 yaşındaki çocukla baş edecek kadar aklınız yoktuysa neden çocuk yaptınız? Kırıcı oldu biraz ama durum böyle hiç kusura bakmayın
+1 yılKüçük iken yaramaz olan çocuklar büyüyünce çok zeki oluyorlar.. Fatih sultan mehmet han'da küçükken çok yaramazmis. Hatta babası sultan 2. Murad fatihe sen adam olmasın diyor muş.. Yanı bırakın. İstediği kadar simarsin
00 Yorumla
+1 yılbu nasıl bir kafadır ya. çocuk 2 yaşında ne bekliyor ki zaten sus pus oturmasını mı. en deli yaşında şu an, tamamen aktif olduğu dönem. Siz neden bir şey yapmadınız? bu dövme işi, çocukta travma yaratabilir biliyorsunuz değil mi?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yıl2 yaşındakine çocuk demek bile yanlış koca yetişkin olmuş o çocuk dışarıd a yüz kızartacak şeyler yapmış ev boyamak nedir ya asmalıydınız bence dövmek az olmuş bir dahakine asın olur mu !!
02 Yorumla
Soran+1 yılŞiddet uygulayan ben değilim
- +1 yıl
Sözüm size değil ben sözlerimde genele hitap ederim genelde
+1 yılÇocuk bu yapar ama dövmeye karşıyım ufak cezalar verip çocuğa yaptığının yanlış olduğunu öğretmesi gerekti
00 Yorumlapsikolağa götürmelisin bence hem eşini hemde oglunu ogluna bunun kötü birşey olduguunu biraz daha uslu olmasınıda anlatabilirsin ya da kendi odanızı kitleyeceksin ordaki esyalara dokunamayacak
02 Yorumla- +1 yıl
2 yaşındaki çocuk psikologla nasıl anlaşacak? 😂😂😂😂😂😂😂
Olana çare yok. Konuşun açıkça. Öfkesine bir an için yenik düşmüştür.
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum da çocuk babasından korkuyor hale geldi
+1 yılEşinle konuş bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini anlat. Sağ duyulu değil öküzse anlamaz ama sağ duyuluysa anlar. Tekrarlamaz.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 454 cevap paylaştı. eşine dövmemesi gerektiğini anlat bu konu hakkında konuş sinirlerini kontrol etmesini falan söyle. yazık çocuğa ya
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 454 cevap paylaştı. ya arkadaşlar ne var bunda baba elbetteki sert davranacak gerektigi yerde bunu yapmazsa zaten terbiye olayı olmaz saygının diger adı korkudur bunu unutmayın oturun ve düşün kime neden dolayı sygı duyarsınız hepsinin kökeninde bir fobi vardır
00 Yorumla
+1 yılbabası degılmı döverde severde
artı sende anne olsaydın ks. de takılacagına kadınlıgını bılıpte çocuggunla ılgılennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn00 Yorumlaumarım o da güzel bir dayak yer ve eve o halde gelir. hiç bir zaman çocuğun psikolojisini bozacak bu kadar derinden etkileyecek eylemlerde bulunmamalı ebeveynler.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum asla vurmam çocuğuma
Çocuk değil o bebek.
Eşin 2 yaşındaki bebeğe şiddet uyguluyor ve sen ne yapacağını bize mi soruyorsun.
Annelik mesela?00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiraz korksun iyi yapmış kim babasından annesinden dayak yeme diki psikolojimi bozuldu hayır. ama arada bir lazım fazlası azdırır. üzülme kocan vurduğu zaman sen ne yaptın gittin bebeğemi sarıldın bebenin yanında kocana karşımı çıktın eğer öylee birşey yaptın ise gitti bebe senden güç alır.
00 Yorumlaneyse ya insan kendi çocuğuna ne kadar şiddetli vurabilir eşini uyar bir daha yapmasın
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılYa o cocuga bisey olsaydi? Eli kirilsin 2 yaşında cocuk
00 Yorumla
+1 yılAllah göstermesin. Mal ya noolacak kalpten hele cocugunun kalbinden asla onemli olamaz ama iste bazen insanlar dusunemiyo
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle haklısınız
Çok Geçmiş Olsun 2 Yaşında ki Çocugu döven adamdan herşeyi beklerim.. Dikkatli olun lütfen devamı halinde bir Pskologa gitmesini söyleyin
02 Yorumla
Soran+1 yılBen çocuk için gitmeyi düşünüyorum çok hiperaktif
Şiddet ile hiçbirşey çözülmez çocuk belli ki hiperaktif onu çocuk psikoloğuna goturebilirsin
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 12,2b cevap paylaştı. Çocuk dövülür mü ya zaten o yaşlarda yaramaz oluyorlar
00 Yorumlaeşin dengesiz baya galiba 2 yaşındaki cocuğu döven adam normal olamaz yapacak birşey yok uyar gitsin
11 Yorumla
Soran+1 yılUyardIm da sinirine hakim olamıyor
+1 yılDaha bebek 2 yaşında çocuk anlasa yapar miydi sende vurdurtun mu
00 Yorumla
+1 yılÖfke kontrolü yoksa sanada vurur yakında bekler derim... AYRIL :D
00 Yorumla
+1 yılKeşke komik bir anı olarak kalsaydı... eşin vurmasaydı.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbiliyorum bir yaramaz cocuklar başetmek zor. bir cocuk dövmek geleceği mahveder.
00 Yorumla 2 yaşındaki çocuğa el kalkar mı be? Nasıl bir vicdandır bu?
00 Yorumla
+1 yılÇocuk o ya yapacak tabi ki yaramazlık. Konuş vurmasın bir daha
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBırakta vursun. Küçükken anne baba dayağı yemek Müthiş birşey. Birşey olmaz ya Akıllanır
23 Yorumla- +1 yıl
Küçükken anne baba dayağı yemenin neresi müthiş bir şey? herhalde sana küçükken çok vurdular
Cevap sahibi+1 yılKüçükken anne terliği baba dayağı nedir Bilmezsin sen. El Bebek Gül Bebek Büyüyüncede Yumuşak erkek oluyor
Soran+1 yıl2 yaşında çocuk değil bebek daha. Bir şeyleri idrak edemiyor
+1 yılYazık ya. Acaba çocuk neden zarar veriyor? Bence bunu kendinizde arastirin.
00 YorumlaEee cocuk bu ama buraya yazana kadar esinle konussana
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum da bir anda sinirine hakim olamıyormuş
+1 yıleşine aynen şunu de ;
Hayvan gibi şi yapıyon ya soharım yapacaan işin
:D10 Yorumla
+1 yıldayak yemeden terbiye olmaz, ona şimdi vurmadıklarını ilerde dizlerine vurursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa kizmistir ondan üzülme babasi yabancı değil biri değil
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma iki yaşında bir cocuk bunun için kızilmaz
- +1 yıl
Olsun dovsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdamında oğlu o dayak iyidir çok azitmasin babadan korksun iyidir
12 Yorumla- +1 yıl
Yok artık babası döver, annesi döver, kocası döver. Hangi çağda yaşıyoruz arkadaşım. Ni gel canım istedi bende seni döviz bu mudur mantık. Çocuk 2 yaşında yahu. Ona mı yetiyor gücü. Bahane hazır sinirli imiş. Yok ya gitsin tedavi olsun o zaman gerizekalı. İnsanlar çocuğu olmuyor diye nelerini veriyor buna allah vermiş nide kravat 👔 kesti diye dövüyor. Bak bak sen denyo ya... Hadsiz böylelerinin elinden çocuğu alacaksın arkadaş...
Cevap sahibi+1 yılÇocuğunu dovecek terbiye edeceksin arkadaş picin teki olup gidip millete vatana hayirsiz olmasın diye döveceksin e tabi abartmadan ağzını yüzünü kir demiyorum korkcak çocuk babadan
Afedersin de kalıbını s*keyim öyle babanın :)
00 Yorumlaal konuş karşına olmadı polise git :c geçmiş olsun
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 3,5b cevap paylaştı. doktora gitsin hemen psikolojik tedavi görsün
00 Yorumla
+1 yılSakin olsun kendine hakim olsun ya 😐
00 YorumlaBen olsam bende döverim.
Şımartmayın derim.10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSüper dadıyı arayın dövmek çözüm değil
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz
+1 yılYazık ya dövmese iyiymiş :/
02 Yorumla
Soran+1 yıl:( .
- +1 yıl
oda zülmüştür sonra sövdüğü için :/
+1 yılcocugun caresine bakın bence siz.
00 Yorumlayaramazlık yapmaz birdaha
02 Yorumla
Soran+1 yılBabasından korkuyor ama bu hep böyle devam ederse nefret edecek çocuk
Eşinize caydırıcı yaptırımlar uygulamanız lazım.
00 Yorumlakonuş ciddiyetini belli et eşine
00 YorumlaCocuguma vurcak adam kocamda olsa sicarm agzina !
01 Yorumla- +1 yıl
Huniyle sic
oha l*n sk... ym maddiyatı oğlumdan değerli mi
21 Yorumla- +1 yıl
ovovovovvv örnek ebeveyn :D :) :)
Uçan tekme mi attı ablacım?
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir daha olmaması dileğiyle geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılbizde çok dayak yedik be küçükken napacan
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 yaşında daha minik o ne anlar
Kessin ne olmuş yani? Çocuk bu şımarcak tabi.
02 Yorumla- +1 yıl
senin bişeyini kesse kesin gebertirsn çocuğu..
+1 yılCocuk dövmek günahmıs
00 Yorumlapsikologla görüşün bence cocukla baş edemiyorsanız
01 Yorumla
Soran+1 yılBen halledemiyorum çok zor bir çocuk
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yıluyar ve sen de çocuğu kontrol et
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçücük çocuğa vurulur mu ya
01 Yorumla- +1 yıl
Vurulur
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen de eşini döv.
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam boşardım.
01 Yorumla - Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem