merhabaa benim hiç sevgilim olmadı ve evlenmekte istemiyorum. Güzel bakımlı üni öğrencisiyim nerdeyse her ay birinden teklif alıyorum ama evlenmek istemiyorum kimseyle. ve evlenirsem artık özgür olamicakmışım gibi hissediyorum herşeyime karışan biri olcak gibi hissediyorum. artık 23 yaşındayım ama hem bi yandan yaşım geldi artık herkeste artık zamanı geldi evlenmenin falan diolar o zaman acaba evlensemmi diyorum ama hiiiiç istemiyorumda evlilikten neden bukadar nefret ediyorum
Cevabın nedir?
+1 yılSen evlilige aykiri bir sey yapmadigin surece sana kim neden karissin ki? Evlilik bu, hapishane degil ya.. Kendin gibi universite mezuni, akilli, kulturlu, medeni ve seni seven bir koca sana sikinti degil; daha mutlu ve yasanilasi bir hayat verir. Evlenmezsen ne yapacaksin ki? Ben hayatin amacinin evlenip, mutlu bir yuva kurmak, vatana millete hayirli evlat yetistirmek ve sevgi dolu yasamak olduguna inaniyorum. Belki yanlis, belki dogru bilemeyecegim. Dusuncem budur.
02 Yorumla
Soran+1 yılevlenenleri gördükçe soğuyorum evlilikten çocuk doğurup evden çıkmıyolar bazılarıda hergün kavga edip ayrılıyolar falan
- +1 yıl
Anliyorum, fakat senin evliligin de ayni kaderi yasayacak diye birsey yok. Evet, sana hak veriyorum. Cagimizda bosanmalar artti. Peki bu bosanma sebeplerini arastirdin mi sen? Ben arastirdim. Ve anladigim kadariyla bir cok yanlistan dolayi evlilikler yitip gidiyor. Sen dogru insani bulup, bu yanlisliklarin onune gecersen seninkinden sagmal bir evlilik, senden mutlu bir es olamaz. İnan bana.
En İyi Cevaplar
Bende seninle aynı fikirdeyim !
43 Yorumla
Soran+1 yılbekarlık gibisi yok dmi ya
öncelikle daha önce ilişki yaşamadığın için evliliğe böyle bakman çok doğal, yaşadıkların ve gördüklerin de seni negatif ölçüde etkilemiş olabilir. eveleceğim diye kendine baskı vurma bırak dışardan gelsin ısrarlar kendi hayatın sonuçta. bir adamı tanımak ona güvenmek yeteri kadar saygı göstermek ve sevmek bunları yaşa, mutluluğu yaşa, evlenmeyi isteyip istemediğine ondan sonra karar ver.
10 Yorumla
Etrafında birçok mutsuz evlilik varsa (buna ailen de dahil) etkilenmişsindir. Ya da monotonluk ve hayatına karışılması yaratılış sana göre değildir. İkinci seçenek geçerliyse meslek olarak da sıkıcı meslekleri istemiyor olmalısın mesela memurluk gibi ya da ast üst ilişkilerinin çok belirgin olduğu işleri..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
32Cevap
Ben 28 yaşında hâlâ nefret ediyorum. kendimi bildim bileli nefret ediyorum. evli insanlara da gıcık oluyorum. acaba kıskançlıktan mı diye evlenmeye yaklaştık sinirlerime hakim olamadım.çocuk gibi attığın ber adımı söylemek zorunda kalıyorsun. Bir iş yapacaksın, bir ortama gireceksin velin gibi hemen kendini nişanlısıyım falan diye tanıtıyorlar. Kendimden bile nefret etmiştim o dönemde. Kendimi çocuk gibi hissetmiştim. yani yaşla alakası yok doğuştan geliyor. Belli bir yaştan sonra insan yanına yoldaş falan istiyor tarzı romantik saçmalıklara inanmıyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Bu arada çok sevdiğim erkekler de oldu ama onlarla bile evlenmek istemedim. insanın cinsel hayatı kalmıyor çünkü. Arkadaşlara katılmıyorum. yani sevdiğin birisi çıkınca da istemiyorsun. karakter meselesi. Çevredeki kötü örneklerle ilgili olduğunu da düşünmüyorum. benim çevremde hep iyi evlilikler vardı.
Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. aşk sevgi iyi kötü hayatı paylaşmayı demekki bu yaşa kadar yaşamamışsın, yalnızlığı seçtiğine göre.
nefret ettirecek sebebi bence sen biliyorsundur (!)
bak yazının içinde var = ÖZGÜRLÜK demişsin
seni seven kişiyi, herşeyime karışır gözüyle bakıyorsun
işin zor... özgün kız ol sen :) evlenme evlenenide yakma10 Yorumla
+1 yıl1-Yaşın gelmemiştir daha
2-İdeallerin vardır, özgürce gerçekleştirmek istiyorsundur, sevgilinin veya kocanın bunlar engel olacağını düşünüyorsundur.
3- Erkeklerden hoşlanmıyorsundur ama bunu kendine itiraf edemediğin için evliliğin özgürlüğünü kısıtlayacağını kendine paravan olarak kullanıyorsundur, başka tatlar dene :)
4-Kendini çok beğeniyorsundur , gelen teklifleri kendine layık görmüyosundur, ya da seçilmiş kişi daha denk gelmemiştir .22 Yorumla
Soran+1 yıl3 hariç hepsi tutuyo :p erkeklerden hoşlanıyorum ben başka tatlar ne ya :D
- +1 yıl
Belki erkeklere ihtiyacın yoktur başka tattan kasıt :D , ama erkeklerden hoşlanıyor olman 3. seçeneği eledi ki bu biyolojik açıdan normal olduğunu gösterir :) Tavsiyem evlilikten nefret ettiğini düşünmeyi bırak , evlliği düşünmeyi bırak hatta :) Birgün gelecek evlilik özgürce gerçekleştirmek isteyeceğin ideallerinden biri olacak .
Note : Gelen tekliflere sıcak bakarak başlayabilirsin illa ki yenmek istiyorsan nefretini :)
Bence evlilik aşkı öldürür Erkek zaten evlendikten sonra oh evlendik artık benim karım o diyip boşa atıyor kendi işe gidiyom ayağına arkaşlarıyla takılırken karısı evde kös kös oturuyo adamın içide rahat evin içinde kim bakıcak benim karıya diyo ohhh :D
10 Yorumlabence evlilik bahsettiğin gibi basite indirgenebilecek bir olay değil öncelikle sevgilin olmalı tanımalısın ve sevmelisin sevdikten sonra bırak evlilikten nefret etmeyi biran önce evlensekte ömür boyu yanımda olsa diye dua ediceksin.
10 Yorumla
+1 yılGün gelicek yaşın ilerleyecek ayda bir aldığın teklifler 6 ayda bire senede bire düşecek sonrada bi bakacaksın seninle ilgilenen yok. Yaşın ilerlemiş yaşıtların çoluk çocuk sahibi olmuş hayattan ayrı tad almaya başlamış olacaklar. Sende örümcek bağlamış olarak özgürlüğünle başbaşa mutlu bir hayat sürmeye devam edeceksin. Yıllar geçip iyice yaşlandıktan sonrada huzur evinde özgürlüğünle bayramlaşır seni ziyarete gelmesini beklersin artık
00 Yorumla
+1 yılyaşn falan gelmemiş ya daha 23 yaşındasın birisi diyor diye sakın evlilik falan düşünme bence ileride gerçekten sevdiğin birisi olursa evlenmeyi sende istersin,o kişiyle aynı evi paylaşmak bir ömür boyu birlikte olmak harika bişey olsa gerek. Dedigin gibi hiç sevgilin sevdigin olmamış,çok normal düşünmemen..
02 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar bazen hic aşık olmadan sevmeden evleniyo onları anlayamıyorum onlarda beni anlayamıo ben asla aşık olmadan evlenemem heralde :)
- +1 yıl
doğrusuda bu zaten aşık olmadan sevmeden evlenme yaşında genç bide şöyle bişey var o kişinin karşına ne zaman çıkcağı belli olmaz,belkide çok sonraları çıkar ama bu kesinlikle değicek biri olcak kolay degil sonuçta biriyle hayatını paylaşıcaksın. Evliligi takma kafana ya,zamanla olur herşey bence.. Hayırlısı de hayırlısı olsun :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik beden yaşıyla değil kafa yaşıylada erişilmesi gereken bir yaş ile yapılması doğru olan birşey bence. Ayrıca bu yaşınak adar sevgilinin olmamış olması kötü değil çok güzel birşey benden 2 yıl geridesin ben de çok yakışıklı başarılı ve evlenmeyi düşünmeyen birisiyim ve sevgilimde olmadı hiç. bunların hiçbirisi kendini kötü hissetmen gereken şeyler değil. Bir gün doğru insanı bulduğunda geçen her zaman kayıpmış gibi gelir ve ne zaman evleniriz diye düşünürsün belki de :)
00 Yorumlaevet bizim akrabalar vardı senin gibi evlenmek istemiyolardı kariyer yapacaklardı 4 kız kardeş, şuan yaşları 43, 38, 31, 28 ve bekarlar halen. gerçi 28 yaşında olan yanlışlıkla hamile kaldı da evlenmek zorunda kaldı Allahtan :D
04 Yorumla
Soran+1 yılneee :D o yaşa kadar kararım değişir diye düşünüyorum :D
Soran+1 yılahaha bende öyle diyorum varya evde kalırım bu gidişle :p
Aşamalar şöyle
Tanışma-Flört-Nişan-Evlilik
Kısaca sen kimseyle tanışmadan yada çıkmadan kimse seni zorla masaya oturtmuyor.Flört edersin bakarsın belki de böyle bir korkun kalmıycak.Sen daha adım atmadan sonunu düşünüyorsun.14 Yorumla
Soran+1 yılbi adım atarsam sonu evliliğe gidicek die düşünüyorum ondan atmıyorum
Soran+1 yılhaha sanmam sadece özgür olmayı seviyorum evlenince daha çok sorumlu olunur çocuk bakmak eşimin istediklerini giymek yapmak falan hiç bana göre değil
+1 yılaynı şey bende de var benim sebebim erkeklere güvenim kalmadı mutlaka aldatılacak mutsuz olacağım gibi hissediyorum. evlenmek çok kötü bişey gibi geliyo tek başıma yaşayıp evcil bi hayvan edinmek istiyorum:D
24 Yorumla
Soran+1 yılbenimde kedilerim var onlar yeter bana :D
- +1 yıl
yaşlanınca kedilerden olur artık ölümümüz :D ama olsun evlenip mutsuz olmaktansa..
- +1 yıl
seni yesin amcalar tövbe allah :D
Okulun bitsin bekle.evlilige gelince gozunu korkutma bosuna dememisler keramet var diye.karisma konusuna gelince seniniyiligin konularinda uyaracaktir zaten gereklide yoksa ne farki kalir herhangi birisinden.hayirlisi olsun sizin icin
00 Yorumlaacaba hayatını tam olarak yaşayamadın mı ondan olabilir, yoksa herşeyden hevesini kısmen almış olsan bu kadar katı bakmazdın belki. Aile ortamın falanda olumlu değildiyse şayet..
10 Yorumlabence henuz cok gencsın sun cok erken ben evlendım bosandım ve yalnız yasıyorum evlılık cıdden sorumluluk ısteyen bırsey buyuzden hıııc acele etme kocaman bır hayat var onunde
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle evlilikten çok boşanmalar korkutuyo insanı zaten
farkı olusturacak senı bu dusuncelerden uzaklastırcak bırı lazım :D bulmak yonunde araıslar dogrultusunda guzel bır soru olmus kurum sınavı gıbı burda basarılı olanı mulakata alıo musun :D referans saglamsa etkılı olur mu :D
02 Yorumla
Soran+1 yılnedion ya :D
senin gibi olan cok. geçici bu durumun. sen böyle devam et. takıntı yapma. hayatını yasamaya devam et.
00 Yorumlasenin yaşlarında ben de öyle düşünüyordum, 10 sene geçmiş ve düşündüklerimde hiçbir değişiklik olmamış :D
01 Yorumla
+1 yılAilen sana iyi bir örnek olmamış olabilir. Onların yaşadığı hayatı yaşamak istemiyorsun.
10 Yorumlagaripsin biraz anlaşılan.
her genç kızın hayalidir gelinlik vs..
ilginç bulum ama sevdim de felsefeni...10 YorumlaYaşın biraz daha ilerlesin, sen de evlilik manyağı olur çıkarsın. Eminim ki kızlar da evlilik geni var, belli bi' zamandan sonra aktive oluyor.
10 Yorumlabir an önce biriyle çık yoksa kafayı iyicene yicen:))
01 Yorumla
Soran+1 yılyok böyle iy :)
+1 yılEvlendiğinde özgürlüğün kısıtlanacak.Kocan kısıtlamasa da evliliğin verdiği sorumluluk kısıtlayacak.Yalnız kalmaktan korkmuyorsan evlenme boşver.
20 Yorumla
+1 yılben de eskiden ederdim artık etmiyorum. biraz yaşlanınca geçer sister. geçmezse de çılgın bilmem ne falan diye anılmaya hazır ol
01 Yorumla
Soran+1 yılama yaşlandıkça nefret ediyorum ya mesela 17 yaşlarımdayken evlenmek istiyodum :P
- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılbende hem öyleyim hemde değilim bende onuda anlamış değilim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. Evliliği düşündürebilecek derecede seni etkileyen biri çıkmamış karşına korkma büyütecek bir şey yok çıkar elbet.
00 Yorumla
+1 yılbir gün bir erkek çıkar karsına elim dilin baglanır evlenirsin merak etme ama evlilik özgürlüğü kısıtlamaz aksine seni daha özgür kılar bunu unutma
02 Yorumla
Soran+1 yılbelki. daha özgür kılcanı sanmam ama
- +1 yıl
bence kılar bekarken yapmk isteypte yapamadgn her seyi evli iken yapablrsn
evlilikten nefret eden butun tanıdıklarımın hatta eskı sevgılım dahıl olmak uzere, aılevi problemlerı vardı.. illa aılede bır aldatma oykusu ya da bosanma oykusu oluyo falan...
00 Yorumla23 yaşındayım evliyim 10 aylık oğlum var ve hayat gayet güzel.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılöncelıkle sana evlenme vaktın geldı artık evlen dıyen teyzelere ve amcalara sızınde ölme vaktınız geldi bir zahmet ölün de onlar mesaj ı alırlar anında:) durumuna gelince sende Ergen sendromu var :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D öyle diyesim var sanki belli bi yaşta illa evlenmeli diye bi kural var öyle konuşuyolar. ne ergeni yahu :D
+1 yılher ay mi :D her gun teklif alan kizlar var nediyosun sen :D ayrica bende korkarim evlenmekten istemem yani 30 yasima kadar
02 Yorumla
Soran+1 yıltürkiyede olsam hergün olcağı kesin :D aynen 30 yaşımda hala güzel olurmuyum bilmem ama :p
- +1 yıl
ne alaka, ayrica niye ki? sen 30 yasina vardiginda yaslanirmisin kirisir buzusurmusun :D
+1 yılDemek ki daha zihnen evliliğe hazır değilsin bu kadar zamana bırak belki bigün bi adam çıkar kafa yapını değiştirir
00 Yorumla
+1 yılözgürlükle evlen o zaman..
merhaba ben özgürlük :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYas 23 mus yok artık 23 yasın da evlenmeyen herkes Evdemi kalmıs oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılöle sanırım benm arkadaşlarım hep evlendide benm bekar ve özgür olmamı kıskanıolar galiba :D
Cevap sahibi+1 yılBosver sen hayatını yasa gez dunyayı gor ogren ttlm
+1 yıldaha olgunlaşmamışsın sen .ergenlikten çık hele sonra dusunursun bu konuları
05 Yorumla- +1 yıl
Yaşı senden büyük kıza bunu söylüyorsun yeni nesilin de dili pabuç gibi :))
- +1 yıl
yaşla ne alakası war.sen 27 yasındasın kendini bilgili mi sanıyosun.yaşını basını almıssın hala bu sitedesin.ne olduğun belli ztn
- +1 yıl
Olgunluktan bahsediyorsunuz ama 9 yaş olgunluğu bile yok siz de. Bak siz diyorum içli dışlı olmamak için. Ayrıca bu sitede yaş haddi mi var ? Bu siteyi küçümsüyorsunuz belli ki üzgünüm ama size akıl hocalığı yapamıcam tek tavsiyem sadece hep burda takılma biraz hayata karış ufkun genişlesin
- +1 yıl
haha. yüzlerce soru ve cevabı olan hayatı burdan ibaret asosyal ve tipsiz bir insan söylüyor bunları ha?.bi git akşam akşam işine bak.zavallı herif
- +1 yıl
Tamam sizi fazla havaya sokmuşlar ama önünde uzun bir ömür var fazla uçarsanız çakılabilirsiniz. Şımarık olman tamam da görmeden hüküm verince ve hakaret edince çok komik oluyorsunuz neyse oyuncağını ben almadım güle güle
pek sevimli bişey oolduğu söylenemez ama tek başına kalmakta kötü değil mi ?P
01 Yorumlaevet katılıyorum ama daha önce hiç iliki yaşamadınmı
00 Yorumla23 yaşında kim dio evlenme zmnın geldi die?
04 Yorumla
Soran+1 yılhalam yengem ablam ve bi çok teyzeler falan :S
Soran+1 yılişte akıllıyımda ondan evlenmiyom ya :D
Hitc asik olmadin icin olabilirmi...
01 Yorumla
Soran+1 yılgaliba
Aşk İlişkileri konusunda 482 cevap paylaştı. Nasipin karsina cikmadigi icindir belki.
00 YorumlaYaşındandır gel 28 e görürüm seni
03 Yorumla- +1 yıl
:))
Soran+1 yılyaşımda küçük değil ama :) benm yaşımda bi arkadaşımın 3cü çocuğu oldu evden çıkamıo artık
- +1 yıl
Bence o bol bol çocuk yapmak için evlenmiş :)) Şaka bir yana etraf bekar dolu evlilik ilişkiler falan derken tam bir kaos var bu sitede bile bakınca anlaşılıyor
Birisine aşık olmayı dene ;)
00 Yorumla
+1 yılokulunu bi bitir balım :)
12 Yorumla
Soran+1 yılokul bitmesine daha var ama
- +1 yıl
o zaman acele etme önce içinde bulunduğunun anın tadını çıkar :)
Biz ne bilelim şimdi.
00 Yorumlasana aşk lazım.
11 Yorumla
Soran+1 yılaşk uzak dursun
İnan bende NEFRET ediyorumHATE
00 YorumlaAslan burcu musun?
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır başak
O ne ego o :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D
+1 yılAşk'tan haberin yok