Sevgilinizin ailesi istedi diye kapanır mısınız?
Allah için tabi öncelikle.
Allah için tabi öncelikle.
Baktım da kızların ekserisi kaçamak cevap vermiş. Sevgilim için değil, Allah rızası için kapanırım gibisinden. Ee zaten sevgilin de Allah rızası için kapanmanı istiyor. Allah kadınların örtünmesini emretmiyor olsa sevgilin neden kapanmanı istesin. Sonra kapanmanın faydası sevgilisinden çok kendisinedir. Öyleyse sevgilisinin böylesine basit ve masumane bir isteğini kabul etmeyecek olanlar nasıl bu kişiyi sevdiği iddiasında bulunabilirler. Ayrıca bir kimse Allah rızası için değil de bir başkası için kapanıyor bile olsa bu iyidir. Çünkü açık gezmek günahından kurtulmuş oluyorlar. Sadece Allah rızası için yapmadıkları için sevabından mahrum kalıyorlar. Bunlar açık gezmenin günahını ne sanıyorlar? Açık gezmek, açıktan ve devamlı işlenen bir günah olması sebebiyle büyük günahtır. Ayrıca bir çoğu içimden gelirse kapanırım demiş. Peki bir gün içinden geleceğinin bir garantisi var mı? Belki hiçbir gün içinden gelmeyecek ve kapanmayacaksın. Yani tevbe edemeden öleceksin. Muhtemelen böyle söyleyenlerin akibeti bu şekilde olacak. Çünkü günaha devam edildikçe nefis kuvvetlenir ve tevbe etmek zorlaşır. İmam Gazali hazretleri buyuruyor ki: "Yarın tevbe etmeyi, bugün tevbe etmekten kolay sanma". Hem zordur, hem de o kişi için yarın olmayabilir.
Görülüyor ki, kapanmam diyenler hep nefsinden konuşuyor. Nefisleri kapanmalarına mani oluyor. Hiç olmazsa "kapanmak nefsime zor geliyor ama inşallah bu vesileyle kapanırım" deselerdi. Müslüman kimseye en az yakışan söz bu olurdu.
Boş yapma, Allahın emri dşye sevgili Allahın yerine geçip emredemez ve a. Basit bir şey değil, basitse sen kapan b. Herkes başkaları cezbedecek derecede açık gezmiyor, zaten oversize giyinen bir kızdan eşarp-pardesü giymesini istemek büyük bir öküzlüktür.
Bence.. birileri için degişmek tuhaf..
ve bir erkek sen örtün demesi
onu oldugu gibi kabul etmemesi
daha tuhaf
önce sen isteyeceksin eğer sen istersen sevgilinde uygun görürse ve ona bağlıysan kapanmanda hiçbir sorun yok. ama 5 yıl sonra ayrılacaksan hiç kapanma bence
Allah için kapanırım
Cevap
45Cevap
Eğer sevgilin için kapanacaksan kapanma. Tabi önce ALLAH için demişsin sen kendini kandırma boşuna insan ALLAH için kapanmak istiyorsa zaten bunu burada sormaz yok sevgilin istiyor diye kspanacaksan da ALLAH'ı buna alet etme. Aslında ALLAH için ama işte sevgilimde istiyor falan yani güzel kardeşim burada laf ebeliği yapmana gerek yok. Bu gibi davranış ve fikir mirasıyla kendine olan saygınlığını kaybedeceğin gibi insanların da saygısını kaybedersin.
Eğer sevgilimin ailesi istedi diye kapanıyosam Allah rızası için olmuyo maalesef bu yüzden soru saçma vicdan rahatlatmayın böyle😄 kardeşim ezdirmeyin kendinizi bu kadar özgür bir iradeniz var ona göre hareket edin ya lütfen...
daha once kapali degilsen ve sevgilin esin kocan ailen vs yani birileri istiyor diye kapanirsan bu bence cehenneme giden en kestirme yollardan biridir.
kapalı kadınları sevmiyorum. kapanmasınada türbanada karşıyım. kusura bakmayın sövmeye gelmeyin hemen bu benim görüşüm saygı duymalısınız.
sana kalmış genç. ozaman bizim senin dinine saygı duymamızı bekleme
oo sağlam - geliyor iyiymiş :D devam böyle sorun yok xd
hoşuma gitmiyor. ben sevdiğim insanın saçlarını görmek isterim koklamak isterim. kafasında bez parçasıyla durmasını istemem yani. hoşuma gitmiyor
Allahın emri dşye sevgili Allahın yerine geçip emredemez ve a. Basit bir şey değil, basitse sen kapan b. Herkes başkaları cezbedecek derecede açık gezmiyor, zaten oversize giyinen bir kızdan eşarp-pardesü giymesini istemek büyük bir öküzlüktür.
Bence kapanma çünkü sen allah icin kapanmiyosun sevdigin adamin ailesi istedigi icin kapaniyosun bosa ugrasma bence 👍
Çocukken bana ailem değil amcam baskı yaptı kapanmam için neyse ki ailem destek oldu 19 yaşımda kendi isteğimle kapandım
Neyi ben öyle zannediyormuşum?
Siz ne anladınız bilmiyorum ama ben kendi isteğimle hiçbir baskı altında olmadan Allah için kapandım yaklaşık 10 yıl olacak tesettürlüyüm çocukken başka yetişkinken başka galiba bunu anladınız?
Ben zaten kapalıyım ama açık olsaydım içimde de varsa kapanırdım kötü bişey değil sonuçta istedikleri
Ailenin istemesiyle olmuyor bu isler. Eger icinden geliyorsa ve allah icin kapaniliyorsa ozaman olur. Icinden gelmedikten sonra kapansan neolur kapanmasan ne olur. Yani kisacasi Ailesi istedigi diye kapanmam
Din konusunda kimseye göre davranmam isteyeni de çıkarırım
Iyı dsnmelisn bu konuyu. eger yapamıcaksan suphe varsa genıs bı zaman dsn. kapanıp acılırsan laf cok olur ıyı bı ınsan olsan dahi lafını yapar mıllet:(
Bunu yaparsam Allah'ın rızasını kazanmak için yaparım sevgilim istedi diye değil
Sevgilim icin kapanma ayri icten gelmeli zoraki kapaninca ne anlami olur ki
genellikle kapatmayı isteyen sevgililer ağır yobaz oluyor neyse istisnalar olabilir tabii. sevgili der herkes der mühim olan kendisi istiyor mu bunu
Allah için kapanırım kapanırsam eğer sevgili de neymiş
Sevgilim içn değil kendim istediğim içşn ve tabiki allah için kapanırım
kendin istiyosam kapanırım başkasının zoruyla olacak bişey değil çünkü bu işler
Kimse istedi diye giyim, düşünce, hal, hareketimi değiştirmem
büyük konuşmak istemem , başıma gelir sonra. ama kapanmak istemem. çünkü isteyerek olmaz, zorla da takmak istemem. Önemli olan iiçten isteyerek kapanmak
Allah için kapanmayip bir kul için mi kapanacagim :D
Hayır. Icimden gelmedikden sonra kapanmisim ne yazar?
Önce Allah için sonra kendin için, sonra sevdiğin kişi için, bu senin için en büyük cihattır vesselam
Hayir ortunmezdim ortunmedimde icimden gelerek istedigim zaman oldu oylede olirdu kimseye dusmez o karar.
l*n yakında sevgiliniz dese din değiştir onu da yaparsınız. Adamlar " allah kapan deyince kapanmıyo , sevgilisi kapan diyince kapanıyo"
Sevdiğine açıl ya da kapan demek en büyük serefsizliktir sevginin ölçüsü yarım metre bez midir
Hayır kapanmam kesinlikle. Ancak kendim istersem kapanırım
kapanmam asla büyük konuşmak istemem ama asla olmazzzzzz
peki ben sana soriym kapalı olsan eşin için açılır mısın?
kapanırım. sevgilim için pişmiş tavuk yerim beee.. olursa :)
bence erkek buna karışmamalı , kız istemedikten sonra zorlanmamalı, kız sonuçta içinde varsa zaten birgün kapanır ne gerek var
Ben başı açık birini alıp sonradan kapattırmam hiç uğraşamam
bunun yerine direk çarşaflı biriyle evlenirim kafam rahat olur.
allah ıcın kapanmayıp sevgılısı ıstıyo dıye kapanın ben anasını yanı
Hayır büyük konuşmak gibi olmasın ama bir başkası istedi diye yapmam
Dusunmem lazım ama bana kapanmamı isteyecek biri denk gelmez zaten..
Büyük konuşmamak gerek ama içimden gelmediği sürece hayır. Eğer hakkıyla yapacağıma emin değilsem hele de kapanmam
Sevgili dediğin Allah onun için yap Kul dediğin Ancak Yar onun için yüreğini ver yeter...
öncelikle allah icin, sonra kendim icin , sonra kocam icin.
evet.
Cok sacmaaa sevgilim istedi diye yapan insanlar fazla itici
Benim için değil
İnandığı için kapansın.
Şuur önemli...
Sevgilim için kapanırım diyen Ahmaklar!
Allah için kapanın
Hayır kendim istersem kapanırım o istedi diye değil..
Hayır, gerçekten kapanmaya hazır hissedip , istediğimde kapanırım.
Ben istemem şahsen bugün kapanan yarın açabilir. Kendi rızası olmalı.
Kapanmak istiyorum zaten o da vesile olur benim için
Esimin kapali olmasini isterim bemim icin degil Allahtan korktugu icin
kapanmak için bunun gerçekten kalpten gelmesini beklemeli bence insan..
hayır sonuçta bni öyle görmüş neden degiştirmeyi istiyor ki kabul etmezdm
Kimse için hiçbir şekilde kapanmam.
Kapanırım!
- sevgilim ailesi, benim ailem okay?
Birileri istedi diye kapanmam..
Hayır Sevgilime kapanmam Eşime kapanırım birtek
Beyler siz kapanmayin bir zahmet :D 😂
küt cevap :D
Öyle yani 😃 @ZeberusTrend
;) aynn aynen hemfikirim senle :) :) ama öldüm gülmekten lafına
edepyerlerini ört diyor gerisi sana kalmış
hayır sırf başkası için asla.
Allah için kapanırım sadece insanlar için değil.
sırf bu yüzden ayrılmıştım
Nickten belli :D
@ilkvetekkonum nikten ayrılık sebeplerim belli oluyo mu be :D
Yok kapanma ile bağdaştırdım dinsizimansızı :D çok alakası yok ama olsun :D
şaka yaptım. haklısın zaten bağdaştırdıgın konuda :)
@ilkvetekkonum
Hakkında hayırlısı olsun neyse artık :D
Büyük konuşmayayım ama asla.
yıl olmuş 2015 hala kapanırım diyonuz ya.
Helal olsun kapanana ;)
hayır kapanmam , ancak giyimime dikkat ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar