Eskiden boyle sevebiliyorduk, kalplerimiz temizdi. Ne degistide insanlar bu kadar kotulesti. Masum sevenler niye aci cekti? Sevebilenler neden masumlugunu kaybetti? Onceden hep derdim benimde bir sevgilim olsun onu masumca sevebileyim diye, hep onu dusunup durayim onun uzerine titriyeyim diye. Aslinda boylesine birisini sevdim, kalbimi uzattim ama o almadi iste. Ayaklarinin ucuna koydum kalbimi belkid deger gorup ellerine alir diye ama ne yazikki o basti gecti. Sonra anladim benim sevgimim basilmayi hakketmedigini. Aci ceke ceke yanliz kalarak ogrendim daha cok sevmeyi.
Simdi artik sevgilim olsun istemiyorum, masum kalip gunaha girmek istemiyorum. Anliyorum aslinda yavas yavas sevgilisi olan insanlar masumlugunu kaybediyor gunaha giriyor zinaya giriyor. Bir gun baskasiyla oteki gun baskasiyla olabiliyor. Cikmaza girdigim nokta ise nasil hala sevebiliyorlar, nasil ilerdeki eslerinin yuzune bakip cocuklarina gercek sevgiyi anlatabiliyorlar.
Bence artik insanlar bazi seyleri goz onunde bulundurmali, sevmek gunah degil tabikide ama insan helalini sevmesi gercekten cok hos. Bu kirli dunya bu helal sevgiyi istemiyor belkide bizim gozlerimiz kirletiyor kalplerimizi olduruyor. Hayatin zor oldugunu bize gosterip okul, is gibi mazaret ileri surduyor. Allah buyuk sen ister evli ister bekar ol isi elinden alanda o verende. Allah evli olsan sana emanet ettigi esinin rizki vermezmi saniyorsun? Bence insan sevgili edinerek sevgisini kirletmekdense Allah deyip ondan hayirli bir es isteyip hayatinin geri kalanin sonsuz bir sevgiye donusturebilmeli. Sevmeli ama sadece helal yolla sevmeli. Esini sevmeli onunla cenette eslik etmeli.
___Biraz sorudan cikti sanirim ama merak ediyorum sizin goruslerinizde. Bizler neden sevgiyi dogru yerde aramiyoruz?
Güncellemeler
+1 yıl
soruyu guncelle
Güncellemeler
+1 yıl
bu kadar mi gorusler?
Neden bazilarimiz masum kalamadi? Sevgi neden "sevgili" lerle kirletildi?
çok doğru demişin ama insanlar nefisleriyle yaşamayı mutluluk saymış yanlış kişilerin çokluğu insanı yanlışa sürüklüyor ama hala doğruyu bilen kişilerin olması çok güzel :)
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet insan ya cevresine onem gosterecek, ya da yalnizlik icinde tum dunyadaki terbiyesizlikden terbiye edincek. Boyle kisilerin oldugunu bilince gercekten insan mutlu oluyor :)
gerçek sevgi insanı Leyla'dan Mevla'ya ulastirandir.. ama simdi sevgiler Leyladan Leylaya oldu.. yine de az da olsa vardir Mevla'ya ulastiran sevgiler..
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
tabikide var, bazilari collere dusmekden korkar olmus ne yazikki.
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sevgi sevgililerle kirletilmedi ki, SEVERMIS gibi yapan i*neler yuzunden kirlendi.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
onu seven kimdi... onla sevgili edinen kimdi ozaman. Amacim seni kizdirmak degil bence her zaman ilk once kendimize bakalim, karsidaki insani degistiremeye biliriz ama belki hatalarimizdan bir ders cikarip kendimizi degistirebiliriz. şu an nefsin kendi yaptigin bir hata ile sucu baskasina atiyor. Sen basta ben sevgili edinmiyecem esimi bekliyecem deseydin belki temiz bir sevgiye ulasabilcekdin.
En İyi Cevaplar