Arkadaşlar dövme yaptırmaya karar vedim. Bilekten dirseğe kadar olan kolun alt kısmına latince birşeyler yazdırmak istiyorum, yada gök türkçe ama göktürkçe yapılan dövmeler hep milliyetçi anlamlar içeriyo bende latince de karar kıldım ama ne yazdırsam onu bilemedeim, aşağıdakilerden sizce hangisi daha iyi?
Carpe diem, quam minimum credula postero. - Gününü yaşa, yarına olabildiğince az güven. (Horatius)
Dum vivimus vivamus. - Hayattayken yaşayalm.
Faber est suae quisque fortunae. -Her insan kendi kaderini kendi yazar. (Appius Claudius Caecus)
Hominem te memento. - Sadece bir insan olduğunu unutma.
Humanius est deridere vitam quam deplorare. - Hayata gülmek hayat için ağlamaktan daha uygar bir davranıştır. (Seneca)
Quae nocent docent. - Yaralayan şeyler öreticidir.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere. - Keşke neyin doğru olduğunu da yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem. (Çiçero)
Video meliora proboque deteriora sequor. -İyi yolu görüyor ve takdir ediyorum, ama kötü yoldan gidiyorum.
Usus magister est optimus
Tecrübe (ya da pratik) en iyi öğretmendir. (Yani teorik olarak öğrenilen bir ders alıştırmalarla desteklenmelidir.)
Ut ameris, amabilis esto
Si vis amari, ama
Sevilmek istiyorsan önce sev.
Carpe diem, quam minimum credula postero. - Gününü yaşa, yarına olabildiğince az güven. (Horatius)
Dum vivimus vivamus. - Hayattayken yaşayalm.
Faber est suae quisque fortunae. -Her insan kendi kaderini kendi yazar. (Appius Claudius Caecus)
Hominem te memento. - Sadece bir insan olduğunu unutma.
Humanius est deridere vitam quam deplorare. - Hayata gülmek hayat için ağlamaktan daha uygar bir davranıştır. (Seneca)
Quae nocent docent. - Yaralayan şeyler öreticidir.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere. - Keşke neyin doğru olduğunu da yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem. (Çiçero)
Video meliora proboque deteriora sequor. -İyi yolu görüyor ve takdir ediyorum, ama kötü yoldan gidiyorum.
Usus magister est optimus
Tecrübe (ya da pratik) en iyi öğretmendir. (Yani teorik olarak öğrenilen bir ders alıştırmalarla desteklenmelidir.)
Ut ameris, amabilis esto
Si vis amari, ama
Sevilmek istiyorsan önce sev.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar