anladığnız üzere kitap okuma alışkanlığı...
20li yaşlardan sonra kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?
anladığnız üzere kitap okuma alışkanlığı...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bne Kitap Okumaya, kendimi Dünyada tek Başına Hissettiğim zaman başladım. Gerçekten Benim için Dünyada Herşey Yalandı, İnsanlar Hatta kendim Bile Kendime Yalan Geliyordum.. Ve 22 yaşında idim. Büyük Bir piskolojik çöküntü enkazının Altında iken, Birisi Beni Kitaba itti.. Ozamanlar ilk Okuduğum kitap viktor hugo nun Ana Romanı idi. O Roman Beni Okadar etkilediki, bir anda Tek Arkadaşım Oldu. Rusyada Kominizm Ve Sosyalizmi Ele Almış, 1800 lü yılları anlatan bir kitaptı. kominizm, sosyalizm, kapitalizm, ile hiç ilgim yokken bir anda onun içinde buldum Kendimi. Epeyce Rus Roman Okuduktan Sonra, kütüphanenin Arşivi beni Piskoloji ve felsefe kitaplarına resmen teşvik etti. ve inanırmısın o kitaplar bir doktor gibi beni arkadaşça tedavi etti. Sana tavsiyem şu olabilir. piyasada çok yaygın Olan Bir kitabı al mesela dostoyevski nin Kumarbaz kitabını Al ve kesinlikle sıkılmadan oku. asla bir sayfasını kaçırmadan sabrederek oku zaten 100. sayfadan sonra kitabı bırakmak istemeyeceksin. sabır sorununu aştıktan sonra emin ol devamını getireceksin... :)
Mesaj atar misiniz bu konu hakkında konuşmak istiyorum ,
Ne Tür okumayı seversin aşk,ayrılık,şiir ?
hangi tür hoşuna gidiyorsa ona göre al kitapları yoksa başladığında kıtabı aldgın gıbı bırakırsn mesela ben erdal demirkıran,bedirhan gökçe,can yücel,kahraman tazeoğlu okurum.
Sana bir kitap öneriyorum istersen bu kitabı al oku çok beğeneceksin.
Aşk ve Ayrılığı Anlatan Bir Kitap Çok Güzel
link
Bir kerem 29 yaşına kadar mı? Halk eğitim, Gençlik merkezleri, Belediyeler çok iyi yarar. Hızlı okuma kitapları var. Kişisel kitaplar var. Heyecan ve mecara kitapları okuyun. Kolaydan zora sesli okuma yapın hem sesiniz ve hem de kitap alışkanlığınız olur evde yazıcı varsa çıkar internetten yazılar var ve görseller var. En ağır kitaplara hemen geçmeyin daha hafif kitapları seçebilirsiniz ama faydası olacak şiirler var. İpek Ongun serisi çok güzel mesala ve kahve kokulu hikayeler var. Ama öncellikle diksiyona gitmenizi tavsiye ediyorum ordan öğrenin konuşmayı ve okumayı tabi ki faydalı olucak kitaplar, internetler, gazeteler, dergiler, faceden, ıstagramdan, google playdan inderebilirisiniz mesala. Birde fotoğraf çekin, resimli, herşey yapın okuyun kurslara gidiin kitap alışkanlığı yapın evde, kütüphanede, okulda, sınıfta, bölmümlerde, üniverstelerde, taşıma araçlarında, seyahetlerde, tatilde...
okumanın yaşı olmaz ve okumak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsın. anladığım kadarıyla şu ana kadar çok az kitap okumuşsun ve ailende de kitap okuyan kimse yok. eğer bu alışkanlığı kazanmak istiyorsan başlangıç kitaplarına dikkat et. ilk etaplarda okuması keyifli ve akıcı olan kitapları seç. bu sana kitap okuma sevgisini kazandırır. ilk zamanlar roman oku. eğer kişisel gelişim, psikoloji, tarih vb. türleri seçersen bunlar romanlar kadar çerez kitaplar olmadığından daha başlamadan soğutur seni. o yüzden şimdilik roman oku. böylece bir kitabı okuduktan sonra su içmek ister gibi başka bir kitabı okumayı isteyeceksin.roman dışındaki diğer türleri ilerleyen zamanlarda okumaya başlamalısın. bu alışkanlığı ancak bu sayede kazanabilirsin. öncelikle kitap okumayı sev: sana bu sevgiyi kazandıracak akıcı kitaplar oku.
Cevap
27Cevap
kitap okuma istegi içinde olcak :D ama sana sunu onere bılırm kitapların günümüzde filmmlerini yapıyolar filmını ızlemeden kıtabını oku 1 kere sonra filmi izle bu sana devamlılık getirir. bana güvene bilirsin bu konuda tavsiye kitaplarda soyliye bilirm..
hangi tür kitapları okumaktan zevk aldığını bulman lazım önce, okumak için okumamalısın,zevk almak için okumalısın. gençlik mi gerilim mi fantastik mi..ne tür sevdiğini bul önce.
Şu kitapları öneririm, okursan eğer,kitap okuma aşkın doğar :D
--Evrenin Ötesi - Beth Revis (2 günde bitirmiştim,çok sürükleyici, uzaya gönderilen bir gemideki olayları anlatıyor,dondurulmuş insanlar falan..)
--Cerrah-Tess Gerritsen (240 sayfasını bi günde oturup okudum, kitabın sonunu merak ediyorsun çünkü)
benimde alışkanlığım yok.. bu alışkanlığı kazanabilmek hiç imkansız olmadı benim için. istesem günde 2 tane okurum ve hiçte sıkılmam sadece kitap okumanın hayatımda yeri yok şimdilik bunu alışkanlık edinmek hiçte zor değil. ve ayrıca bunun yaşla alakası yok istersen 50 yaşında bu alışkanlığı kazan.
Ben de kitap okumayalı yaklaşık 3 sene oldu :/ Ders kitaplarına mecbur bakıyorum gerçi de...
En son hazırlık sınıfında dersten sıkıldığımdan kitap okuyordum. İlgini çekicek şeyler al belki okursun. Gerçi şu Huzur Sokağı'nı indirdim e-book olarak hala başlayamadım okumaya ya neyse. Ama diksiyonla çok alakalı değil bence. Sonuçta sürekli bir yerlerden bir şeyler okuyoruz. Ama kitap okuyan insanlara cidden imreniyorum.
valla canım bu yaştan sonra daha da kazanamazsın onu o aileye bağlı artı sana bağlı küçüklükten alıştırmalıydın kendini. ama iyicene araştır hoşuna giden bi tür belirle ve o türde en iyi kitapları bulmaya çalış mesela bende de aynı sorun vardı ama ben böyle kanlı manlı psikopatca cerrahi tarzda kitaplar buldum arada bi okuyorum :D
Internetten sipariş ettiğim 8 kitabı okumadan evdeki kitaplığımda bıraktım geldim buralara. :( Oysa ki hepsi ilgimi çekecek türden kitaplar.Neden okuyamadım. :(
Kitap okuma alışkanlığını 18 yaşından sonra edindim ama sonra bak yine bıraktım. :( Çok sıkılıyorum kitap okurken. :(
yaa internet siparişlerim benim de hala duruyor.insanın içi acıyo belki o kadar para verdim okumam için zorlayıcı etken olur dedim ama ı ıh bana mısın demedi :(
neyse en azndan okumalari icin baskalarina verdim onlara iyilik etmis oldum :(
bununn için sevdgn kitaplardan başla. mesela aksiyon sevıosan aksıyon dolu kitaplarla aşk sevıosan aşk dolu kitaplarla emın ol izledgn dizilerden yada filmlerden daha fazla zevk verıolar kendımden bılıyorum. eskiden tv başından kalkmazdm şuan boş zamanları hepp kitap okuyrak değerlendıryrm
okumak güzeldir fakat okudunu anlamakta önemlidir bu bi ayrı konu diğer bi konuda şu okumak insanı geliştirmez niye ünüversite mezunu kalaslar var yani insanın içinde olcak o ayrı bişey de sen ezik hisediyorum diyorsun ya bence hissetme cünkü saçma sapan bişey emin ol ki onlarda sırf bu tür konusmaları yapmak için okuyordur metroda görüyorum bazen elinde kitaplarla binenleri ya sanki hani dersinki orda yazanlar hayatını değiştirecek sonradan öğrendimki okumuyorlarmıs bile :D
Bak bence sen yalnış kitaplar okuyorsun mesela bende senin gibiydim şöyle anlatayım benim okuduğum kitabın gerçek birşeyler anlatıyor olması lazım yani okuduğum zaman bana bir faydası olması lazım yani öyle bilim kurguymuş fantastik miş bunlar ı okurken sıkılıyorum boşa vakit harcadığımı düşünüyorum bu yüzden daha çok belge niteliği taşıyan kitap-roman ları okuyorum tarih kitaplarını çok okurum çünkü bu konuda okuduğun hiç bir kitap boşa gitmez Dünya Tarihi olsun Türk tarihi olsun müzik tarihi edebiyat tarihi olsun böyle kitapları bir okumayı dene bakalım belki bunlar ilgini çeker ...
bak eger illa okumuş olmak için okumaya çalışıyorsan bıkarsın...gir bi kitapçıya ve sana ilginç gelen merak uyandırıcı şeylerle başla.gerekirse en abzürt kitabı al konusu ne olursa olsun..saçma bile olsa al oku gül eğlen okuyunca...bu şekilde göreceksin ki merak alanın genişleyecek ve daha çok kitap okuyacaksın
Tarih cografya arkeoloji ve bilim ile ilgili kisa kisa ilginc bilgileri oku eger ilgini ceken olan bir katagori olursa o katagoride kitap sec ve sonra hepsini herseyi okuma hissi olussun kafanda bu kadar
Merhaba, kitap okumak isteyenler için yazdığım yazıları yeni açtığım bloğumda paylaştım. Dilerseniz bir bakın, çok kişiye yardımcı olmuştu inşallah size de katkısı olur:https://tamamenkendimce. blogspot. com/2019/01/kitap-okuma-aliskanligi-nasil-kazanilir. html
kendine hoşuna giden sürükleyici bir roman al, sonnra insan elinden bırakamaz zaten
kitapların dünyasına girsen çıkmak istemezsin çünkü kitaplar hayatın içinden ama insanı hayatın stersinden uzaklaştıran güzel bir dünya tadına varabildiğinde tabii
ilgi alanına hitap eden kitaplar okumalısın şahsi tavsiyem polisiyeden başla kitabın içinde yaşıyorsun resmen.Tess Gerritsten öneririm çıraktan başla serisini tamamla
İnsanın kitap okuyabileceği sayısız zaman var, bu zamanları doğru ve güzel seni okudukça içine çekcek ve okuma azmini arttıracak bir kitapla sağlayabilirsin.
Ben de okuyamam kitap. Sıkılıyorum nedense. Yalnız çok deli karikatür okurum. Kıyafet dolabı boyutunda arşivim var. Ben Öğrenmeyi değil gülmeyi seçtim sanırım. :D
Tarihi romanlar ve Âşk romanları okuma alışkanlığı için birebirdir.Bu tür kitaplar akıcılığı ile sizi içine çekmeyi başarır.
malesef ben sürekli tarih okuyorum zaten ama ders mecburiyetinden.aşk romanlarına gelince sadece bu değil bi kitaba başlayasım gelmiyo.durdukça duruyo o da..
Buhara Yanıyor ve Elveda Buhara. Bu kitapları al ikisini iki gecede bitirmezsen paranı hesap numarana geçerim. Bu kadar iddialıyım.
isimlerini aldım hesabımı da yollarım:ptabi ben bitirene kadaaar belki hesap bile kapanır :D
öncelikle sevebileceğin ilgini çeken konuları okumaya başla okudukça okuyasın gelecektir zaten. okumaya başla devamı geliyor.sevdiğin şeyleri okumakla başla ama ilk önce.
Basitten başlayın... Gazete, dergi vs... Bir köşe yazarını takip edin mesela... Sonra sizi yormayacağını düşündüğünüz bir kitabı yavaş yavaş okumaya başlayın gerisi gelecektir...
Günlük sayfa sınırın olsun veya kitap okuma saatin. Yanında kalem ve kağıtla olsun. Başka şeyler düşünüp sıkılarak şu kitabı bi bitirsem diyerek okuma.
senin dediğin yöntemi seçerse kesin sıkılır. daha yeni başlayacak arkadaşımız okumaya ve okuma işini bir kalıba sokması hatalı olur. şu an canı istediği şekilde okumalı. sınava girecek bir öğrenci gibi bugün şu kadar soru çözmeliyim mantığı gibi bugün şu kadar okuyacağım demesi hatalı olur bence.
Tavsiye uzerine bi kitap oku gerisi gelir zaten gun 5sayfa okursan sklmassin alisirsin ornek emine senlik oglu idamlik genc`i oku kitap ilkte bira sacma ortalarinda komik sonlardacok huzunlu ve anlamli
basarilar
biraz merekla alakalı ben yerde bulduğum kağıdı bile okurum sıkuılınca ilaç reçetesini açar okurum odüşün yani birde millete ne kadar kitap okuduğunu göstermek için değil kendin için oku
D&R a git, su an piyasada yeni çıkan kitaplardan en iyisi hangisidir de, hangisini tavsiye edersiniz de onlar sana yardımcı olur.
bana kitap okumak sıkıcı geliyor en iyisi hayatı yaşamak milletin derdini dinlemek o şeyler insana değer katıyor
kişisel gelişim kitapları ile başla... başlarsan duramazsın.. d geçen hafta üç tane bitrdim gelecek hafta için bugün üç tane aldım...
:) okumak kadar güzel bişey var mı yaa...
yaa ben de bunun keyfine varablseydim keşke:(
aşk romanı ister misin.. bak canan tan var piraye adlı kitabı alır götürür seni bırakamazsırelinden ağlaya ağlaya bitirirsin eğer duygusal romantik bi kişiksen ,eğer maceracıysan aksiyon seviyorsan polisiye falan oku macera oku... kişiliğine göre bir başlangıç yap... ben öğrenmeyi seviyorum eğlenmekten ziyade... o yüzden gelişim kitapları okuyorum... kitapçıya git o seni yönlendirebilir...
ayy canım ya evde şuan kürk mantolu madonna dan tut katrei mateme kadar bir sürü güzel kitap var.hepsini de yeni aldım.yok yok yok açamadım bi türlü ilk sayfasını bile...internetin başındayım sanki çok faydalı gibi burda harcadığım vaktin birazını okuyarak harcasam ya yook alışkanlı edinememişim işte
net başından kalkmakla işe başla... yada önceee güzel bir kahve yap sonra sessiz sakinse ortam otur oku... herşey bir adımla başlar dimi...
haklısın kesinlikle umarım atabilirim o adımı
Kişisel gelişim kitapları ,ihtiyacı olmayan kişi için sıkıcıdır ve de okumaya teşvik etmek yerine okumadan soğutabilir.
yrumlarıma bakarsan ona kişilğine göre seç dedim... heh kişiliğine göre başlangıç yap demişim sen nediyon :))
beyin bi oalyı alışkanlık haline getirmesi için 21 gün yeterlidir 21 gün aralıksız kitap oku 22 gun ıstemesende okuyacaksın zaten :D
bunun yaşı yok istemen gerek bide ilgi alanının oluştuğu kitapları tercih et
hoşlandıgın türlerde kitapları aldıkça zamanla okuma isteğin artacak
Birtane bitirdinmi son sayfayida okuyunca şöyle bakiyosun kitqba way be bunu ben okudum diye sasiriyosun sonra dewami geliyor
evet o duyguyu ben de çok seviyorum ama çok beğenerek okuduğum bir kitap olunca da son sayfa bitince hüzünleniyorum keşke biraz daha uzun sürseydi diye :)
Stieg larsson'un milenyum üçlemesinin birinci kitabını eline al üçüncüsünün ne kadar çabuk bittiğini göreceksin. Kitap kurdu olmazsan adımı değiştiririm. :))
dynatermin bahsettiği kitaplar: ejderha dövmeli kız, ateşle oynayan kız ve arı kovanına çomak sokan kız. belki isimlerini bilmek istersin diye düşünerek açıklama yapma gereği duydum.
kitap okumak bir konu hakkında malumat sahibi olmak daha geniş perspektif kazanmak için yapılan bir eylemdir genelde.misal uzayı seversin asimov okursun bilimkurguyu takip edersin..
bence ilk önce kendını geliştirmek istediğin bir alanı belirle
Sana bir sürükleyici roman yazcam bunu oku..Ben kıtap okumayı sevmezdım taki bu romanı okuyana dek ...Kurtlar İmparatorlugu-jean cristophe grange
arkadaş güzel bir tercih sunmuş. aynı yazarın siyah kan ve leyleklerin uçuşu adlı kitaplarını da öneririm. bu üçü, grange'nin en sevdiğim kitaplarıdır.
siyah kan favorim şu an sisle gelen yolcuyu okuom...yazarın tum kıtaplarını okudum ölü ruhlar ormanı hariç sana tavsıyem sunset şeytan yeminin mutlaka oku (:
okuyup napacan nasılsa 2 sene sonra dizisi çıkıyor okumanı geliştirmene yarar onada gererk kalmadı artık teknoloji gelişti..
ben olasılıksız adlı kitapla kazandım. hosuna giden türde al bir kitap eline okumaya basla.uygun ortamın yoksa otobüste cok güzel okunuyor :)
ilgi alanına giren bir kitap lazım sana önce kitapları araştır merak ederek al sonra bir arkadaşına devamlı bu kitaptan söz et alışırsın
hergun gazete oku mesela dergiler ne bulursan zamanla alisirsin veya begendigin ilgilendigin bir kitabi sec al okumamya basladiginda zaten devami geliyor
bu sorun bende de var bir sayfa okuyorum sıkılıyorum atıyorum bir kenara :)
önce internetin başından kalkıcaksın,internetten uzak dur bak nasıl kitap kurdu oluyon gör
boş zamanlarında kitap okucam diye söz versen kendine, yeterli olur.
bence izlemekten keyf aldığın film türlerinden kitaplar seçebilirsin ilk etapta:)
merak ve bılgı edinme ıstegı.
popüler kitaplardan başlamak en kolay yöntem
Popüler kitaplar herkese hitap etmeyebilir.
gibipte edebi dili ağır olan bi romanı okumaya başlama daha populer daha anlaşılır bir dil barındıran bir kitap oku diyoruuuum
ilgini çeken türdeki kitaplarla başlayabilirsin.
dostoyevski suç ve ceza ile başla
dünya klasiklerinden ziyade yani çıkanlardan okusa daha iyi olur şimdilik. kız daha yeni başlayacak okumaya. klasikler onu şu aşamada sıkabilir.
okumaya başla elbet kazanırsın
Kitap okuyarak :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar