YLSY mi ÖYP mi?Siz olsanız hangisi?

Arkadaşlar yüksek lisans ve doktora yapmak istiyorum,öğretim görevlisi olmak istiyorum.Bunun için bir çok yol var.Bunlardan iki tanesi bu YLSY ve ÖYP.YLSY yurt dışına yüksek lisans ve doktora yapmak için yolluyor ve döndüğünüzde öğretim görevlisi olarak atandığınız ünide,yurt dışında gördüğünüz öğrenim süresinin iki katı kadar zorunlu hizmet yapıyorsunuz.O yüzden atanacağınız üniyi seçerken,yaşayabileceğimiz bir yeri seçmemiz gerekiyor.Ama benim yaşadığım şehirdeki ünide kadro yook,alım yok.ÖYP ise bunun yurt içi versiyonu bundaysa yurt içinde yüksek lisans ve doktora yapmaya başlıyorsunuz fakat YLSYden farklı olarak yüksek lisansa başladığınız anda maaş almaya başlıyorsunuz.Ben çok kararsız kaldım,eğer YLSY ile gidersem maaş almadan,yurt dışında burslu okuyacağım ve döndüğümde kendi şehrimde olmayacağım(büyük ihtimalle)ÖYP de ise kendi şehrimde yüksek lisans ve doktora yapsam da başka şehirde zorunlu hizmet yapmak zorunda kalacağım.Bunda da yine ayrılmak zorundayım ama en azından maaş alacağım ve okurken arkadaşlarımdan ayrılmak zorunda kalmayacağım ama çok fazla yurt dışını görmek istiyorum.Ne yapsam?
YLSY mi ÖYP mi?Siz olsanız hangisi?