Bir gün ölecek olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle; İnançlı ya da inançsız olmanız önemli değil ve burada onu tartışmıyoruz.

Pekala, ne olduğunu anlamadığımız baştan çıkarıcı bir serüvenin içine doğduk. İlk 15 yılımız çok güzeldi, çocuktuk ve etrafımızdaki her maddeden zevk alır sadece anımızı yaşardık; ama zaman aktı ve büyüdük, hırslarımıza teslim olduk. Bu yolculuk çoğumuz için öss ile başladı. Hemen sonrasındaki yıllarda çok sevdiğimiz pamuk şekerini bile yemeyi unutup yeni bir araba, ev almak için kredi çektik. Borç altına girdik, bu borcu ödemek için istemediğimiz işlerde yıllarca çalıştık. Yıllar su gibi geçti, her yılbaşını dünkü gibi hatırlar olduk. Denemediğimiz zevk, tadına bakmadığımız yiyecek kalmadı. Aşık olduğumuz kişiyi unutup başka insanlara aşık olduk. Yağmurun altında sakince yürüyecek, şemsiyemizle kahve içecek kadar vaktimiz olmadı. Hep birşeylere yetişmek için koştuk; ama o koşuda bir türlü kendimize yetişemedik. Öyle ki yorgunluktan hastanelere düştük, kazandığımız parayı ilaçlara verdik.

Birgün öleceğiz ve bunun ne zaman olduğunu bilmiyoruz. En çarpıcı ifadeyle; bu siteye üye olan kişilerden birisi ölüm istatistiklerine göre belki de 1 sene içinde aramızdan ayrılacak. Belki hastalıktan belki sürpriz gelen bir kalp krizinden, belki intihardan, belki de bir trafik kazasından kimbilir.. Belki de en yaşlı üyemizin durumu pek de iyi değildir. En dindar olanımız bile ölmekten çok korkuyor ve haklı da.. En kötüsü de çok sevdiğimiz canımız, annemiz babamızın yüksek ihtimalle bizden önce ölecek olmasıdır.

Dünya 4.5 milyar yıldır yaşıyor ve bizim yaşam süremiz bu döngüye kıyasla çok kısa. En güzel hayatları yaşayan nice insanlar geçmişte silinip gittiler. Ne üzücü ki; yıllarımızı kariyere verip profesör, iş adamı vs. haline gelsek de bir gün hepsi çöpe gidecek ve bunu içten içe inkar ediyoruz. Ölümsüz olduğumuzu düşünüyor ve acımasız kararlar verip, haketmeyen insanları çok fazla üzüyoruz.

Hayatınızı nasıl yaşıyorsunuz? Hobilerinize, sevdiklerinize zaman ayırıyor musunuz, yoksa bu kargaşa da sadece sürükleniyor musunuz?

Söyleyin hadi siz ne yaptığınzı sanıyorsunuz? Kendinizden sakladığınız tüm o gerçekleri itiraf edin, ne olursa...
Güncellemeler
+1 yıl
ben son 1 yıldır her gün bunu düşünüyorum ve yaşadığım herşey ironik geliyor, son kırdığım kız arkadaşımla konuşmak istiyorum ama benim kadar açık görüşlü değil, reddediyor..ona burda yazdığım hiçbirşeyi anlatmadım, o da beni bir sebepten kırmış olsa da hala ondan hoşlanıyorum..ne yapacağımı bilmiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar sorum sizi hüzne boğmasın gevşeyin,kendinize içecek birşeyler alın, üstünüze rahat birşeyler giyin, amacımız zevk vermek :) - fifty shades of grey- güzel kitap okuyun, bestseller ayrıca filmi de yapılacak yakında..
Bir gün ölecek olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?