Ölmekten gerçekten korkmuyorum.
Hayatımda gerçekten korktuğum şey ölmek değil öldürülmek üzre sakat bırakılmak olabilir.
Bunun şu ara ölüm tehdidi alıyor olmamla alakası var mı düşünmüyorum.
Öleceksek öleceğiz.
Ben sık sık ölümü aklından geçiren biriyim ve onu aklımdan ilk geçirdiğim zamanlar 4-6 yaş çocukluk dönemimdi. Ölmekten korkuyordum, ama biraz farklı bir şekilde. Her an her dakika ve şu an şu dakka ölebilme ihtimalimizden korkuyordum. Her an ölebilirdik. Belki şu an, belki 5 dakika sonra. Ve ölünce yalnız mı olacaktım, yanımda annem olacak mıydı? Mezarlarımızı yanyana denk getirebilecek miydik? Annem ne zaman ölecekti, ben ne zaman ölecektim ve en kötüsü ya annemden önce ölürsem. Peki ya sonra ölürsem? Beni tanır mıydı? O kadar çok insanın içinde hatırlar mıydı, bulabilir miydi?
Vesaire vesaire.
İntiharı kontrollü düzeyde aklından geçiren biriyim. Bu konuda ölümü göze alan bir tane girişimim oldu. Eskiden dış etkenleri suçlamaktaki ustalığımdan olsa gerek; insanları iki gruba ayırıyormuşum gibi geliyor: katil ve makdul bazında.
Bir başka deyişle, intihar edenler konusunda iki taraf oldugunu düşünüyordum:
intihar edenler,
intihar edenlerin buna kalkışmasına sebep olanlar.
Konu hakkkında son edindiğim bilgilerse bu durumu bir bedenlenme sorunu olarak ele alıyor. Başka bir deyişle bazı enkarnasyon hatalarından ötürü ruhun bedene eksik biçimde adapte olması ve geri dönme isteği.
Ben ölmenin güzel olduğunu düşünüyorum ve henüz burada tamamlamamız gerekenleri tamamlamadan bazılarımızın buna hemen ulaşmak istediğini.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu konuyu düşünmeye başlayınca her şey boş, anlamsız geliyor o yüzden düşünmemeye çalışıyorum. Sonuçta bir gün öleceksek hiç kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. Belki yarın karşıdan karşıya geçerken araba çarptığı için öleceğim. O zaman neden uğraştım ben bu kadar? Ne kadar olmadığını bilmediğim bir süre geçireceğim bu dünyada ve bunun için bin bir türlü imtihandan geçmem zorluk çekmem lazım. Anlamadığım şey neden mutluluğun üniversite sınavı, kpss zart zurt şeylerin ucunda arandığı. Yani ben bu dünyaya bir kere geleceğim ve ne kadar kalacağım zaten meçhul, o zaman neden hayatımın en güzel yıllarını birbirinden yorucu sınavlara çalışmakla didinmekle harcıyorum. Bunlara katlanmazsak bir mesleğimiz olmaz, mesleğimiz olmazsa para kazanamayız, para kazanamazsak bir halt yapamayız biliyorum. Ama şöyle bir sorun var ki, benim sırf bu paraya ulaşmak için nerden baksak bir 25 yıl geçirmem gerekecek, sonra güya rahata kavuşacağım. Peki ben 16 yaşında kansere yakalanırsam ne olacak? Ya da 18 yaşında beyin kanaması geçirirsem, üniversitenin ilk günü cinayete kurban gidersem ve bunun gibi milyon tane daha acı sonla karşılaşırsam. Ne anladık o zaman biz bu işten? Ben 25 yıl çalışıp didindiğim şeyin sefasını sürme fırsatı bulamadan ölüp gideceksem o zaman neden sahip olduğum yılları mutlu geçiremiyorum? İşte bu çıkmaza geldiğim için nefret ediyorum bu konuyu düşünmekten.
29 Yorumla- +1 yıl
Düşünme zaten oğlum okulu bırakcktm az daha devam etsen wk :D:D
- +1 yıl
Sana düşünme yeteneğin, düşüncelerin, duyguların, geleceğe bakışın, öfkelenmelerin, nefret etmelerin vs. vs. herşeyi tek bir güç veriyor ve sen onun sana sonucunu yazarak verdiği şeyle kalkıp bundan nefret ediyorum mu diyorsun :)
- +1 yıl
hem de ne çıkmaz...ne güzel anlattın yazının eksik kalan kısımlarını, ben de tiyatroda oyunculuğa başlamak istiyorum ama,içimden geçirdiğim şey de şu, bunca yıldır boşuna mı okudun? ya tuttmassa çevrediklere ne diyeceksin? sonra düşündüm..sanırım bir yandan çalışırken bir yanda da küçük bir grup kurup istediğim tatmini yine sağlayabilirim..ama ben hayatımı oyuncu olarak kazanmak istiyorum, ayda bilmem ne kadar kazandığım bir şirkette yaşlanmak istemiyorum..ama dünyayı da gezmek istiyorum? vs vs.
- +1 yıl
Aynen ben de en son o kanıya vardım. O zaman bu düzenin kölelerinden biriysem de bir şekilde kendi hayallerimi gerçekleştirebilirim diye düşündüm. Ne zaman bilmiyorum ama ben bir kitap yazacağım, Amerika'ya gidip New York sokaklarını altüst edeceğim, ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum ama yönetmenliğe soyunacağım. Madem bana verilern hayat gözüme bu kadar anlamsız ve saçma görünüyor, o zaman ben kendi yolumla hayatıma anlam katacağım. Elimden gelenin en iyisi bu olacak çünkü
- +1 yıl
ne güzel düşünceler, umarım gerçekleştirirsin, bunun için sadece paraya ihtiyacın var..diğerlerine hazırsın zaten,new york a giderken beni de çağır tek başına sıkıcı olur hem ben de gitmedim daha oraya merak ediyorum broadway a da uğrayalım olur mu? :D
- +1 yıl
Evet işte işin ucu orda paraya dayanıyor ama zaten bu sistemden kaçışım olmadığı için bir şekilde para kazanırım diye düşünüyorum, umuyorum. Amerikanın türksüz tadı çıkmaz zaten buyur gel valla :D Bakarsın sen broadwayde keşfedilirsin, ben de hollywoodda bir film kaparım ikimiz de köşeyi döneriz :D
- +1 yıl
evet ne güzel olur bak işte bak ya bak.. oscar ödül törenini izlemek istiyorum ben :/ ünlüler kaldırımında izim olsun istiom :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer yeniden başlayabilseydim yaşama,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim, daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim birçok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Elbette mutlu anlarım oldu ama,
Yeniden başlayabilseydim eğer,
yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem.
Yaşam budur zaten:Anlar, sadece anlar.
Siz de anı yaşayın.
Hiç bir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiç bir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim, ilkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder,
güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım,
bir şansım daha olsaydı, eğer.
Ama işte 85 'indeyim
ve biliyorum...Ölüyorum...
Jorge Luis Borges28 Yorumla- +1 yıl
harikaydı tüylerim ürperdi, huhuv vay canına! en iyi olmaya aday :) 21 saat bekleticem seni
Cevap sahibi+1 yılana tema anı yaşamak sadece anı yaşamak ne dünü düşün ne yarının planlarını yap bugünü yaşa hayat 1 gündür o da bugün hesabı
- +1 yıl
çivilerim yerinden oynadı elvis çok iyi gerçekten,aman tanrım..
Cevap sahibi+1 yılHayat Güzeldir & Life is Beautiful 1997 bu filmi de izlemeni tavsiye ederim hayat felsefesi edinilecek bir yapıt
- +1 yıl
o filmi izlemekten hep kaçtım nedense ama izlemenin zamanı geldi demek ki..
Cevap sahibi+1 yılBen boş filmler izlemem kadınları kullanarak cinsel çekimden izleyici kazananları sevmem insana bir şeyler kazandıran adam gibi konusu olan film izlerim bu da onlardan bence herkesin izlemesi gereken bir film vakit kaybetme izle tabi :)
- +1 yıl
yaş 85 çünkü
+1 yılölüm ve yaşam aynı şeydir. şu anda ölmekteyim ve aynı şekilde yaşıyorum; her an hücrelerimiz ölür ve yenisi gelir. ve en son an gereklidir bence çünkü ölüm olmasaydı yaşamda olmazdı.
yazını okudum ve çok önemli bir şeye değindiğin için cevap vermek istedim. doğrusu yaşamı aptalca sürdürüyoruz ve ölüm döşeğindeyken hepimiz pişmanlıkla bir eksiklik duygusuyla gidiyoruz. çünkü hiç yaşamıyoruz. burada değiliz düşüncelerimizin içinde savrulup duruyoruz ya geçmişi düşünüyoruz ya da geleceği hiç fark ettiniz mi bilmiyorum. ama yaşam sadece bu anda vardır başka zaman yoktur. hırsların, nefretin, sahiplenmenin içinde sıkışıyoruz oysa yaşamın aşk olduğunu fark edip gerçek aşkın peşine düşmüyoruz. bence aşk en mühim şeydir ama bizim aşktan anladığımız şey aşk olmayan her şey maalesef. ölü ozanlar derneğinde şöyle der; yaşamınızı sıradışı kılın. sıradışı olmak için değil sıradan sonu bilinen içinde heyecan olmayan bir yaşamı seçmemek için.
biz aklın yolunu seçiyoruz dostum oysa kalbin yolunu seçmeliyiz.75 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle güzel cevap dostum ve ben de aşık olmayı çok istiyorum, işi gücü bırakıp bir tiyatroda oyuncu olarak ölmeyi çok istiyorum, bunu yapacak cesareti ne zaman bulacağım bilmiyorum, bu yazıyı yazdığım halde de hala kendime yalan söylemeyi sürdürüyorum
- +1 yıl
kalbin yoluyla kastettiğim bu işte. akıl hep hesap yapar mantıklı olanı pratik yarar sağlayanı seçer. kalp ise tehlikeli olanı pek rağbet görmeyen yolu seçer. ama yaşam onun yolunda güzeldir. tiyatro içinde olmak senin için büyük bir heyecan olmalı ama bunu engelleyen aklının farklı hesaplar yapması. şöyle düşün tiyatro yerine farklı bir şeyin yoluna girdin ve birçok şeye sahip oldun yaşamının sonunda ya da gidişatında bundan pişmanlık duyacaksın birgün. ama tiyatro yaşamına anlam katacak.
- +1 yıl
teşekkür ederim rasimctn güzelliği gören güzeldir:)
- +1 yıl
bu dostumuzun kalemi de yüreği de sağlam, sıkı takipçisiyiz artık :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Evet insan öleceğini bilerek yaşayan tek canlı fakat sanki hiç ölmeyecekmiş gibi, bir ego ve kibirle yaşıyor. Hep daha fazlası sadece yeticek kadarı değil. Şu an yaşadığımız dünyada 2 milyardan fazla insan günde 1 dollardan azı için çalışıyor. madolyonun öbür yüzünden bahsetmeye gerek bile yok. Hep daha fazlası ve aç gözlülük...
ben de çok uzun süre düşündüm bunları hatta bi süre dağa çıktım orda filan takıldım. Sonra düşün düşün bir yere varamıyosun. Sistem sana aç gözlü olacaksın diyor olmazsan, seni ezip geçiyor. AAaaa orda ne oluyo yada bu adam ne diyo demiyor. dese ne olcak ki, en son varılan nokta ise hayatta kalmak. Hayatta kal ve sevdiklerine sahip çık. onlarda olmasa çünkü hiç tadı kalmıyor. 3 günlük dünya, sadece gezmek, takılmak ve iğtiyacın kadar bişiylere çaba göstermekten ibaret olmalıyken. İnsanlar birleşip devletler uluslar imparatorluklar filan kuruyolar. :) götü yiyen kalkar gidir kırsala... yemiyende burada hayatta kalma savaşı verir. bilmiyorum konuştuklarım sığdır belki ama içimden gelenler bunlar. Bide bu "Dust Brothers- This İs Your Life"11 Yorumla- +1 yıl
mantıklı hakkaten eyv.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence çok rahatlatıcı bir duygu. burada bırakacaklarımız tüm sevdiklerimiz, bu zevk ve keyiflerimiz, acılarımız, ruhumuzu acıtan şeyler, hüzünlerimiz, rahatsızlıklarımız, beynimizi kemiren şeyler, mutluluk, sıcaklık... iyi ve kötü herşey herkes. bir gün sonunun geleceğini bilmek güzel ve rahatlatıcı. çünkü kimse sonsuza kadar iyiyi de kötüyü de yaşayacak kadar güçlü değil bence.
O zamana kadar insan tam anlamıyla "yaşamalı" o yüzden. çıldırmış gibi değil ama rahat. kontrollü ama eksik kalmadan.. dengeyi bulursan çokta zor olmuyor. yada belki oluyordur? belki bu yüzden ölüm çoğu kişinin aksine beni korkutmak yerine rahatlatıyor.
Denge denge, asıl kelimeyi buldum.. =) sizin dediğiniz gibi, insan sevdiklerine vakit ayırmalı.. hatta sevmediklerine öylesine eğenmek için veya bazen hiç kimseye, sadece kendi başına kalmalı. mutluluğu, zevki, acıyı, melankoliyi.. duyguların hepsinin dibine vurmalı arasıra.. hayatı en yüksekte ve en dipte olmalı.
ve bir klasiiikk... sevdiği işi yapmalı, hayatın çoğu çalışmaksa eğer ister istemez, sevdiği şeyi yapmalı.. çok şey öğrenmeli, çok yer görmeli... bazen hep evde oturmalı..
Kusura bakmayın, sizin güzelce yazışınızdan cesaret alarak uzattım..
kısacası insan sindire sindire "yaşamalı"
sonrada yaşamış şekilde ölmeli.
ölmek güzeldir =)12 Yorumla- +1 yıl
ne güzel yorum bu böyle zevk aldım ve amacımız zevk vermek bayan gizli :)
Cevap sahibi+1 yıl=) mutlu oldum. teşekkürler!
ben belkide sadece 4-5 ay öncesine ölümden asiri korkan bir insandim ama yinedeallahi pek düsünmeyen, onun emrettiklerini yerine getirmeyen... sadece sevdigim adama konsantre olan bi insandim.
ve simdi... 4-5 ay öncesine saglikli, her ne kadar ölümden korksamda mutlu bir insandim... o vardi ya...
daha sonra kronik hasta oldugumu ögrendim 2 ay öncesine... ve iste ozaman ölümden korkmamaya basladim... neden mi... eger ölürsem en azindan kimseye yük olmam düsüncesindeyim...
terk edildim... ve anladm ki... beni terk etmeyen sadece Allahim... ve tek gercek ölüm...
o yüzden artik beni seven insanlarla.. annecigimle babacigimla.. arkdaslarimla zaman geciriyorum... allahima yöneliyorum... onun emrettiklerini yerine getiriyorum...
hayat cok acimasiz... bence hergün ölecekmisiz gibi yasayin eglenin diskolara gidin degil...
hergün ölecekmisiz gibi iman edin.. dua edin.
allah isteyen herkese uzun saglikli ömür nasip eder insallah.45 Yorumla- +1 yıl
büyüledin bizi voodoo, mekanın cennet olsun :/ amin
- +1 yıl
cennetliksin kız valla diom bak ay kıyamam :)
Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı. ewet bazen düşünüyorum koşturup duruyoruz sabah evden cıkıyoruz belkide bir şeyleri yarım bırakarak hep düşünmüşümdür ölsem tekrar dönemesem yarım bıraktıklarıma ne olacak herkes hayatına devam edecek sonra ne olacak kafayı yiyecek gibi olunca bu düşünme işini sonraya erteliyorum ama acı verici bu dünya telaşının peşinde koşuyoruz sürekli yarın için planlar kuruyoruz bir olacak ve o yarın olmayacak yaptıgımız planlar yarım bıraktıgımız işler... en önemliside öbür taraf için hazırlıksız olmak korkutuyor beni
13 Yorumla- +1 yıl
çabala, mutlu olmayı dene..
- +1 yıl
biliyorum :)
İnsanın dünyada hiçbir ayrıcalıklı yeri olmadığını, bir gün yok olacağını, bunu kabullenmeyi bilmesini gerektiğini düşünüyorum. Cennet-cehennem şeklindeki umutların "ölüm korkusu"ndan doğduğunu biliyorum. Ölümün aslında soğuk ve acı olmadığını, geride kalanları üzse de ölecek kişi için korkulacak bir şey olmadığını, benim olduğum yerde ölümün olmadığını, ölümün olduğu yerde de benim olmadığımı aklımda tutuyorum... Kargaşadan olabildiğince uzakta durmaya çalışıyorum. Acımasız kararlar vermiyorum, kimseye kötülük etmiyorum. Kendi halimde yaşıyorum. Yaşamın kökenini ve kendi kökenimi öğrenmekle uğraşıyorum ve okuyacağım kitaplar arasında asla bir "bestseller" olmayacak ;) Çünkü insana hiç faydaları olmayan eserler. Popüler kültürden uzak durmak yanlısıyım
22 Yorumla- +1 yıl
senin bir tarzın var :) güzel yorum
nasıl dünyya geldiysek çeşitli merhalalerden geçerek bize tanınan mühlet bitncede ebedi aleme geçcez.inanların korkusu yoktur onları sonsuz hayat bekliyor ancak inanmayanlar için dünya hayatı kısa ve ümitsizliktir.çünki sadece toprak olacaklarını düşünürler.ölüm hak ve gerçek.iykide var ölüm temizlik düşünenize bahardaki her bitki kuryunca dökülüp toprağa karışmasa diğer bahara taze çiçekler gelirmi.insanlarda ölmek zorunda yoksa heryer yaşayan zombi dolucak.madem ölüm var herşeyin dünyada sonu var bizlerde her anımızı dolu dolu yaşamlıyız yukarda değindiğniz gibi kariyerveb orç için harcayıp tüketmemiyiz zaten zirveye varıldığında ölüm peşinen geliyor
13 Yorumla- +1 yıl
harika yorumdu zevkle okudum
Şuan alacağımız ve vereceğimiz nefeslerin bile sayılı olduğunu düşünmek... Örneğin 876.672.394 nefesim kaldı ve giderek azalıyor. Bu sayacı görebilseydik acaba nefesimizi tutar mıydık? Ölümden böylesine aptalca bir hile ile kaçabilir miydik? Sadece kendimizi kandırırdık ve nefesimizi tutardık evet. Bunu sık sık yapardık. Şuan da kendimizi kandırıyoruz. Sabah yataktan canlı çıkacağımızın garantisi olmadığı halde biz beynimizde bu garantiyi verebiliyoruz. Bu gece ölemem ki.. diyoruz. Halbuki ölüm her zaman yanımızda. Ne zaman bize geleceğini bilmiyorum ama hep yanımızda. Yakınımızda. Gölgemiz gibi bizi takip ediyor. Işığa göre gölgenin büyüyüp küçüldüğü veya bize yaklaşıp uzaklaştığı gibi gözümüzde ölüm büyüyüp küçülür, yaklaşıp uzaklaşır. Tek yapmamız gereken hiç ölmeyecekmişiz gibi bu dünya için, yarın ölecekmişiz gibi öbür dünya için çalışmak.
13 Yorumla- +1 yıl
özenli bir yazı harika bir teşekkür borçlandım ve ödüyorum şimdi,umarım hemen yaparsın aklındaki herşeyi, boşa vakit kaybetme
- +1 yıl
çok haklısın kendine dürüst olmakla başlıyor her macera ve her yeni zevk :)
Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı. evet çokboşa geçiyor ömrümüz hiçbişeye değmio aslnda
zmanda cokhızlı gecio yetişilmiyo ki şuan die bişey yok onu düşündüğün an geçmişte kaldı işte
ben öldükten sonraki yaşamı çok merak ediyorum bekliyorum tabiki ölmek istemiorum ama merak işte şuanki hayat bana sevdiklerim dışşında çok boş geliyor
alışveriş aşk okul hersey boş aslnda
bunları bırakıp kendimizi dinleyebilsek nelerele varırız kimbiilir
ama hayat bize dusunme fırsatı vermeme uzerine kurulu işte böyle kargaşaya uymaya çalışıyoruz sadece okadar11 Yorumla- +1 yıl
tadını çıkar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaslında bundan 2 yıl önce ölümden o kadar da korkmazdım.2 yıl içinde ne değişti derseniz hayatım 180 derece değişti diyebilirim.evlendim ve bir kızım oldu.şuan 2 yaşında.o olduktan sonra herşeyden korkar oldum.emniyet kemeri bağlamazken şimdi 80-90 nı geçmiyorum.kendi canımın yok olmasınedena yine korkmuyorum ama bana bişe olursa kızım ne yapar başına birşey gelse kimden yardım ister hastalandığında korktuğunda kime sarılır ve bunun gbi şeyleri düşündükçe korkmaya başladım ölümden.bazen dalıp gidiyorum nasıl bir duygu bu insanın evladının olması.. acısını gormekten korktuğum için bazen ölmek istiyorum.ya yarın başına bişe gelirse ben nasıl dayanacam diye. neyse kısacası birgün hepimiz öleceğiz ama umarım geride bize muhtaç birini bırakmadan ölürüz
11 Yorumla- +1 yıl
allah bağışlasın kızını uzun ömür versin, ben de annemi çok düşünüyorum..ne yaparım o gidince
Hayati da ölümü de fazla ciddiye aliyoruz, ölmek hayat diye bildigimiz herseyin degismesidir. Cocukken baska bir dunyada yasiyorduk, simdi bir anlamda öldük, baska bi dunyada yasiyoruz ölüm de bunun gibi bisey bence. Ama asil sorun bize ögretilen seylerin disina cikamiyoruz hayatimizi degistirecek cesaretimiz yok. Bildigimiz herseyi unutup deger verdigimiz herseyden vazgectigimizde yeni bir hayata baslayip gercekten yasariz. Neyse boyle derin konularla da bosa vakit harcamamak lazim. Çocuk safliginda yasamak lazim mutlu olmak icin
11 Yorumla- +1 yıl
çok haklısın yazın bana çok şey kattı :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu yazını okuduktan sonra gerçekten de hayatımı ve kendimi düşünmeye başladım.hayır galiba ben yaşamıyorum ama hayatı yaşamalıyım aslında bugün var yarın yokuz çünkü..belki bugün belki yarın belki 5 yıl sonra belki de yıllar sonra öleceğim.ama geride güzel bir hayat yaşayarak ayrılmak istiyorum insanlara insanlığa faydam olsun istiyorum öldüğümde bile ardımdan yaptığım güzel şeyler konuşulsun onlar insanlığa yararlı olsun istiyorum.en basitinden çocuklara ve öğrencilere yardım etmek istiyorum.vee onu inanılmaz seviyorum belki asla sahip olamayacağım ama hepte seveceğim...
14 Yorumla- +1 yıl
herşey gönlünce olsun,eser bırakmak istiyorsan yaşın gençse, öğretmen olmalısın en kısa yol bu..
Cevap sahibi+1 yılben mesleğimi seçtim..ama başka şekillerde eserler bırakmak istiyorum...
- +1 yıl
mesela ne gibi eserler
Cevap sahibi+1 yılfaydalı olmak bi öğrenciye yardım etmek çaresiz insanlara yardımda bulunmak insanları anlamak. vs vs örnekler çoğaltılabilir.
+1 yılBoş ver takma kafanı böyle şeylere yaşamakta ölmekte normal bişey anem babam ecdadım benden önce ölürse bende rahat giderim arkalarından çünkü benden önce oraya gitmişler ve ortamı hazırlamışlardır bende çocuklarım için onlardan önce gideceğim ortam hazır olsun cesaretleri olsun babalarıda orda olucak çünkü ölümün kötü tarafı genç yaşta ölünmesi trafik kazası v.s konular işte yoksa ecele ölüm gayet normal bana göre tabi sevenlerim evlatlarım kürek kürek toprak atsınlar üzerime varsın ölümde olsun :)
11 Yorumla- +1 yıl
zevkle okudum süperdi :)
güzel bir soru sormuşsun ne kadar yaşayacağımızı bilemiyoruz fakat sanki ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz ben insanları anlamıyorum geneldede anlaşamıyorum nedir bu hırs senden daha iyi olanı yada aynı olanı çekememek insanların arkasından iş çevirmek sonuçta birgün öleceğiz değil mi 3 günlük dünya için birbirini kırmaya değer mi bir arkadaşım vardı söylediği söz çok hoşuma gitmişti " kalp kırmak kabe yıkmaya benzer" bu yüzden insanları kırmamaya çalışıyorum ölüm bana bunu hatırlatıyor
31 Yorumla- +1 yıl
güzel bakış açısı tebrikler, hiç cenaze namazına katılmadım yapmayı düşünüyorum bakalım neler olacak..
+1 yılÖlüm bu dünyadan aslında bir kurtuluş yoludur.Sürekli bir koşuşturma.İnsan yoruluyor ve yıpranıyor lakin biz günün tadına varamayan bir halkız.Dünyada en cok calısıp ama en az maaşı alan halkın insanlarıyız.Belki bu ülkeden uzaklara gidip ıssız bir adada yasamak daha iyi olur.Orda dusunecegin sey aksam ne yiyecegin olur kredi borcların yarınkı sunumun vb. seyler olmaz.Hayat bence.Ölüme gelirsek onu ölünce düşünürüz daha çok vaktimiz var :)
21 Yorumla- +1 yıl
iyi anlattın ha :D cong.
+1 yılBen bu konuyu pek düsünmüyorum acikcasi.. ama bazen aklima gelince cok korkuyorum ölmekten.. bir gün birden bire artik hayatta olamayacagim beni cok korkutuyor, herkes unutup gitcek cok aci birsey.. ama ne yazikki herkes ölcek birgün kacamiyoruz bundan.
21 Yorumla- +1 yıl
maceralarla dolu bir hayat yaşayabilmek harika olurdu
+1 yılAslında bu hayatta üzerinde düşünülmesi gereken en ciddi ve yegane konu ölümdür bence ve aynı zamanda tam da bu nedenle üzerinde hiç düşünülmemelidir.
bununla ilgili sevdiğim bir söz var
"Ölümden korkmuyorum, sadece bu gerçekleştiğinde orada olmak istemiyorum"519 Yorumla- +1 yıl
ne güzel yorumladın
- +1 yıl
çünkü yaşamanın sadece iyi bir meslek ve çalışmaktan ibaret olduğu öğretildi bize,aksi düşünülemezdi riskliydi..bir kalp krizinden daha tehlikeliydi maceraya atılmak,yaşamak
- +1 yıl
aman tecavüze mahal vermiş olmayalım dur yapma :D
- +1 yıl
hadi bakalım o zaman yelkenler fora :)
- +1 yıl
Ahaha 0. Gelince durum bildir de merak etmeyelim seni bu saatte :)
- +1 yıl
:D kötü bişey olmamış en azından onu düşün teselli olarak. ne yaptın gezindin geldin mi? iyidir aslında esince çıkmak ama hatun kişilere biraz problem malum memleketimiz
- +1 yıl
kibritle yaksaydın :D
- +1 yıl
hoşgeldin :D bir dahaki sefer çıkarken cebine kondom,sprey filan al aman bak, başına birşey gelir melir bulunsun yanında koru kendini sapıklardan :) burası amerika değil adamın...neyse :)
- +1 yıl
soran teoride don juan pratikte teyp erdoğan çıktı :D
- +1 yıl
amacımız zevk vermek bayan steele :) acı değil..acı yok,belki biraz
- +1 yıl
orpheus senin dilin ne söyliy? tayyibe hayır :D
- +1 yıl
ahaha benden de hayır bro benden de:D
+1 yılöldük ölümden bir şeyler umarak
büyük bir boşlukta bozuldu büyü
nasıl hatırlamazsın o türküyü
gök parçası,dal demeti, kuş tüyü
alıştığımız bir şeydi yaşamak...
dediği gibi Orhan Veli'nin yaşamak alışkanlıktan ibaret, ölüm de mekan değişikliği sadece...11 Yorumla- +1 yıl
güzel şiirmiş
kendim için ve yardıma ihtiyacı olan insanlar için ve hak hukuk adalet için yasıyorum ideallerim var gerceklestırmek ıstedıgım tek ıstegım su dunyada onurlu gururlu alın terımle çalısıpyasayıp ınsanlar için elımden gelenın en ıyısını yapmıs olarak bu dunyadan göçüp gitmek...
13 Yorumla- +1 yıl
biliyor musun ben de hukuk okumayı herşeyden çok istemiştim, harika bir meslek çok şanslısın
- +1 yıl
ya o meslek degıl zaten bnım ıçın yaradılma sebebım gbı brsey ee çok ısteyıp çalısıncada oluyoo keske deneseydın tabıı ıcınde gercekten hak hukuk duygusu varssa ınsanlar bu meslegıpara ıcın rusvetle yalan dolanla kırletıyolar o yuzden braz sıkıntılı olucak gbı gelıyo bana meslek hayatım
- +1 yıl
gerçeği savunup haklı olanın yanında olursan her zaman el üstünde tutulursun; çünkü veremeyeceğin hesap kalmaz..evet gerçekten nadir büyüleyici mesleklerden, umarım herşey gönlünce olur, hukuk harika bir dal en az oyunculuk kadar zevkli
+1 yılHayatımla ilgili öyle planlar yapıyorum ki sonsuzluk iksiri içmiş gibiyim sanki,bir çok hatada yapıyorum telafisini illa yaparım diyip geçiyorum ama belki buna imkanım olmıycak..kendimin değil sevdiklerimi kaybetme korkusu daha ağır basıyor sanki..çok güzel yazmışsın aslında her gün yaptığımız ama ölümü hiç düşünmeden yaşadığımı fark ettirdin bana.sadece bazı şeyler için geç kalarak ölmek zor olur herşey için her imkanımı kullandığım sürece ne zmn ölceğim sorun olmaz herhalde.
16 Yorumla- +1 yıl
İnşallah
- +1 yıl
harika bir kelime kullandın; sonsuzluk iksiri içmiş gibiyiz..lanet olsun bizim neyimiz var böyle he..
eyvallah köken hatun çok iyiydi damardan girdin - +1 yıl
Herşeye rağmen hayat zor :)
- +1 yıl
don't cry just fly =)
- +1 yıl
Ok,I'll try :)
+1 yılOğlum derdini "kızdan ayrıldım nasıl bir araya gelicem bilmiyorum" diyerek kısaca özetlesene.2 saat yazmışsın bende birşey dedim okudum :D
Gerek yok bu kadar sıkıntıya paşam yaşa ve öl.Senin inancını bilmem ama gelişinin tek bir amacı var, gidişininde öyle.Ne zaman ölücez, ölüm nasıl birşey, niye ölüyoruz gibi şeyleri de bir kenara bırakın.Bu işin sahibi ne yapacağını biliyor, siz karışmayın bence.13 Yorumla- +1 yıl
"oğlum,canım evladım" o kısa bir anektod takma kafaya onu o ayrı, eyvallah
- +1 yıl
Neyse sen bunları düşünerek yaşamak yerine yukarıda istediklerini cesaret gösteremediklerini yapıp hayatın içini doldur, Vesselam.
- +1 yıl
eyvallah kardeşim
+1 yılHayatımda bugüne kadar hep mutluluğum için yaşadım, mutlu olduğum şeyleri yaptım ve böyle yapmaya da devam ediyorum ve mutlu olduğumu düşünüyorum ama bir gün ölücek olmak beni korkutmuyor çünkü topraktan geldik toprağa gideceğiz ve asıl dünya o zaman başlayacak aslında biten bir şey yok ölüm okuldaki finaller gibi kağıdı verip sonucunu uzunca beklemek ve sonuçlarına katlanmak..
11 Yorumla- +1 yıl
güzeldi
bunu bende çok düşünüyorum bu sıralar . yapmak istediklerime bakıyorum yapabildiklerime bakıyorum boş uğraşlarıma bakıyorum sürekli bir hesap içerisindeyim yani . ben kendime bir liste yaptım ölmeden önce yapmak istediğim şeyleri ve hayallerimi madde madde yazıyorum . yaptıklarıma zamanı gelince tik koyuyorum .böyle daha iyi oldu en azından artık sadece düşünce olarak kalmıyor
13 Yorumla- +1 yıl
ah bak bu harika fikir işte ne güzel ya :) ben de yapayım böyle bir liste bak :) ben mesleğimi bırakıp tiyatrocu olmak istiyorum ama bu yazıyı yazmama rağmen hala gelecek kaygısı içindeyim halbuki gelecekte sadece birer ölüyüz kahretsin kafam çok karışık yıllar geçiyor :/
- +1 yıl
harikasın lady gelişmeleri yazıcam :)
+1 yıl3 yıldır ölümün beni ve yakındakilerimi alacağını neredeyse günlük olarak düşünüyorum ama hiç bir yere yansıtmıyorum ve düşündükçe herşeyi kaybetmeye başladım galiba düşünmek yerine inandığın din için bir çaba göstermek daha mantıklı gibi kısacası üzüntü duyuyorum kimseyi kırmak istemiyorum ama kırıyoruz işte yanlışlıkla.. çok güzel anlatmışsın yüreğine sağlık bu arada
12 Yorumla- +1 yıl
ne acı değil mi.. teşekkürler güzel yorumun için
- +1 yıl
acıda kelimemi
Daha önce ölüme bir çok kez yaklaştığım oldu. Gerçi her an yakınız o da ayrı bir şey..
Ölüm korkutmuyor ama açıkçası ölümden sonraki aşamalar için hazırlıklı olduğumu sanmıyorum. Bir gün her nefis ölümü tadacak ama nasıl bir tat olduğunu (günahkar insanlar için) düşünmek bile istemiyorum. Allah tüm inanları doğru yoldan ayırmasın, başka ne diyeyim..11 Yorumla- +1 yıl
hazırlan müdür, amin
hergün sınav çalışmaktan bi hal olmuş durumdayım ,kendime vakit ayırıyormuyum evet kaç gün 1-2 gün birkaç saat ,bu durum beni her ne kadar rahatsız etsede anladımki lise bitince üniv üniv bitnce iş derken hayat geçip gidicek ,şuanı değerlendirmek gerekiyor.(her ne kadar uygulayamasamda :D)
15 Yorumla- +1 yıl
aman, henüz lisedeysen sınavmış bilmem neymiş kafanı şişirme bunlarla, zekiysen kazan git biyerlere, yoksa senelerce zorlama, hayatını yaşa boşver ( ben de bir inektim lanet olsun)
- +1 yıl
hmm ikisini alıyosa hepsini alır yaov? ben tarihi hiç sevmezdim,matematiği de dersanede düzeltmiştim, ama zorlayınca oluyo yani bitirdik bişiler işte iteleye kakalaya
- +1 yıl
mat ta fark atarsan, diğerlerni kafana takma zaten makul sayıda yapsan yeterli onları
Bu hayattan ne koparsam faydadır. Son nefesime kadar Allah'ın izniyle dolu dolu yaşamak istiyorum. Öldüğüm gün yeni bir başlangıç olacak buna inanıyorum bu yüzden Hiç ölmeyecekmiş gibi ahirete, yarın ölecekmiş gibi dünyaya çalış. hesabındayım. Bu yüzden ölümü düşünmekle zaman kaybetmek istemiyorum :)
16 Yorumla- +1 yıl
vaay güzel mantık tuttum seni 120 yaşına kadar yaşayıp 120.yaş gününde bungee jumping yaparken ölmen dileğiyle :)
- +1 yıl
istersen güne çevirelim çok daha havalı olur :D 43435 gün yaşamış vayy :)
- +1 yıl
senin için mariş :)
?
Ey yeri göğü yaratan Rahman
Beni de yaratmaya,gerek mi vardı
Öksüzlük mü vardı,ölüm mü vardı
Mezarlar kazmaya kürek mi vardı
Bitişsiz bir boşlukta savruldu insan
Ne el açan vardı ne yanlış yapan
Bu ne başıboşluk,bu ne ihtişam
Senin rahatından zorun mu vardı
Başvurmadığım sınav bitiyor hemen
Kabrimin başında ağlıyor annem
Yaşamım eziyet,sonum cehennem
Sende mangal gibi yürek mi vardı
Ne peygamber vardı,ne şeytan vardı
Ne düşünmek vardı,ne bilim vardı
Ne işkence vardı,ne zulüm vardı
Bunca tantanaya lüzum mu vardı00 Yorumla
+1 yılgünde 20 kere ölümü düşünen cennete gider der Peygamberimiz (s.a.v.). aslında tam bi ironi konusu ölüm... ama yardımcı metaryellerle ele alındığında, aslında acı verdiği kadar hayatın en mantıklısı olduğunu düşünürsün... Herkes bu dünyada bir döngünün parçası. herkes bir ibret ve her nefs ölümü tadınca ölümün de bir dersi olduğunu görmek hayatta mutlu olmak için yeter... Ölümü düşünen mutlu olmayı bilir... saygılar.
11 Yorumla- +1 yıl
güzel açıkladın
Aşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Bende bunları çok düşünüyorum ne zaman ayrılacağım bu dünyadan bilmiyorum sorun o değil ama aslında.Bu dünya tarafndan yaptırılmak zorunda kalan o kadar istediğim ama yapamadığım şeyler.Ölüp gidecek olan benim ama benden çok bu dünya hakim benim üzerimde.Sınavıydı,işiydi parasıydı derken yapmak istediklerim hep arka planda kalıyo.Bu en kötü tarafı bence
11 Yorumla- +1 yıl
hayat planlar yaparken başınızdan geçenlerdir diye birşey vardı ya da siz plan yaparken tanrı gülüyor gibi şeyler..mantıklı
Benim için anlatdığın o devir bitmedi daha. Çok güzel anlatdın evet ben de gecen yıl kafayı ölüme fena takmışdım kırdığımız insanların, yaptığımız hataların, boşa geçirdiğimiz onca zamanın daha bir çok pişman olucağımız şeylerin hesabını nasıl vericez? Allah bilir
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim umarım daha iyi gider artık
Sen zeki bi insansın :) "Medeniyetin bu gidişinde maddi eşyaların değerini red ediyorum" - Tyler Durden. Bu filmi izleyene kadar düşüncelerimi ben de bilmiyordum. Şimdi aklımda ne din var ne kariyer. Hayatta sadece yapmak istediğin şeyi yapamıyorsun malesef. Bu yüzden yapabildiğimiz şeylere yönelmek mutluluğun sırrı bence ^^. İmkanlarımız dahilinde mutlu oluyoruz yani. Tabiki hayaller olmazsa, insan insan olmaz. Ama hayalleri ne kadar mantıklı tutarsak o denli mutlu oluruz.
11 Yorumla- +1 yıl
sen de mr.durden :) o filmi çok severim defalarca izledim, en güzeli de veteriner olmak isteyen çocuğun başına silah dayadığı andı
+1 yılinsan oglu dogar buyur ve ölür bu bizim dogamızda var. bu dünyada yaptıklarımız oldukten sonra bize karsılık olarak geri donecek bunu bilmeli ve sonradan ne yasamak istiyorsak o dogrultuda hareketlerimizi yonlendirmeliyiz
11 Yorumla- +1 yıl
süper
Gizli Üye(30-35)+1 yılumrumda değil
ne össyi umursadım nede başka birşeyi bu güne kadar hayatımı eylencesine yaşadım
ne sınavlara çalıştım nede aldıgım notlarla puanlarla ilgilendim
ünv. 1deyim seçtiğim bölüm en büyük hobimdir
bazen tek tartışım konu ben keyif insanıyım keyfime göre yaşıyom
"o kadar istiyorsa hayat bana ayak uydursun" derim
kafana takma geçer bunlar benden iyi geceler gelir herkese16 Yorumla- +1 yıl
süpersin gizli :) iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılsaol sanada iyi geceler bence rotayı sende benden tarfa degiştir bırak çok istiyorsa ölüm seni düşünsün sen hayatını yaşa
- +1 yıl
huhuww peki :)
Cevap sahibi+1 yıltamam sen çoştun yarın bırakırsın herşeyi bu çoşuyla başlarsın sıfırdan sadece sewdiklerinle dolu keyif hayatına yanlız arada yaz merak ettirme kendini ;)
- +1 yıl
ekle o zaman gizli kalma kanka :)
Cevap sahibi+1 yıltamam ekledim
ölüm zaten hayatın gerçeği. ataist olanlar bile inkar edemez. hem gerçek hem korkutucu bir konu. düşündükçe işin içinden çıkamıyorum ne zaman nerede nasıl ölücem soruları aklımı kemiriyor. en sonunda konuyu aklımdan çıkarmaya çalışıyorum.
42 Yorumla- +1 yıl
bir anda herşey ironik geliyor değil mi..
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
hepimiz öleceğiz hani bir laf vardır ''bir gün ölmek için her gün nefes alıyoruz '' diye
ben her gün öldüm her gece yeniden
gün ışığı ile devam ettim hiç bir şey yokmuş gibi
sanki hep mutluymuş , her günüm güler yüzümle geçiyormuş gibi
ne biliyim aslında hepimiz ölüyoruz yavaş yavaş ince ince kopuyor bağlarımız
belki biraz yontulmuş olsaydık
hani çok azda işlenmiş
belki biraz insan şekilni almış olabilirdik
vicdan merhamet ve dürüstülüğü kazanabilseydik eğer
şuan kimse ölümden korkmayacaktı
hepimizin eksik yanları var bildiği işlediği suçları..
bunun için korkuyoruz
en kötüsü de korka korka yapmamız bile bile..00 YorumlaTohumu toprağa attığında görünüşte yok olur ama gerçekte daha büyük bir şekilde çıkar. Ölüme de bu şekilde bakıyorum. Görünüşte yok oluyosun ama aslında daha büyük bir hayata başlıyosun diye düşünüyorum. Ama boş bir inanç değil bu. Delilli kanıtlı. Seviyem yetmediği için link paylaşamıyorum ama google'la ''seyrangah.tv ahiret'' yazıp ilk sonuca girerseniz ne demek istediği anlarsınız. 'saltanat delili'ni izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler dostum, bakacağım mutlaka.
valla bence bukonuda çok düşünmüşsün ama bence benim yaptığımı yapmalısın ben geleceği düşünürüm benim prensibin her olasılık düşünülmelidir.ama herzaman anı yaşarım ölümden korkmam ve ölümgeldiği zaman ben hazır olucam
11 Yorumla- +1 yıl
umarım,güzeldi
Allah senden razı olsun ne güzel yazmışın ne güzel sormuşun öyle.o kadar duygulandım ki mutluluktan..her an içimize çektiğimiz sayısızca nefesi nasıl sorgusuz sualsiz soluyorsak aynı şekilde sorgusuz sualsiz Allah ın emirlerini uygulamalıyız yasaklarından kaçınmayılız o zaman ölüm rabıtası yapmak acı vermek yerine tat verir inşallah.Rabbim hepimizi hidayete erenlerden eylesin inşallah...
13 Yorumla- +1 yıl
AMiN... +1
- +1 yıl
sen de çok güzel yazdın yüreğine sağlık :) amin
korkunun ecele faydası yok demişler .. hergün öleceğimi düşünüp radikal kararlar aldığımı sandığım zaman gene alkolün dibine vurup boşvermişliklerimi yaşayıp sanki ölmeyecekmiş gibi günah işlemeye devam ediyorum .. ayılmayacakmış gibi içiyorum sanki bir daha hiç içmeyecekmiş gibi ayılıyorum ..
11 Yorumla- +1 yıl
hayat sana güzel o zaman
Küllü Nefsün Zekatül Mevt...eee o zaman haydi kop kop koy götüne gitsin kanka ya bak benide gaza getirdin sen yaw:-)vizeye çalışıyodum vize falan bi şey oldu:-)
11 Yorumla- +1 yıl
mohoho :D vize adamın yüreğinde olucak james,boşver geçersin
+1 yılFani olan hiçbir şeyin peşinden koşmuyorum , maneviyat benim için çok daha önemlidir ...
43 Yorumla- +1 yıl
güzel bir tercih,onun da hazzı ayrı olmalı tabi
- +1 yıl
Anlatılmaz , ama uzun zaman alıyor bu hale gelmek ...
- +1 yıl
tahmin edebiliyorum, sessizlikte birşeyler okumak inanılmaz mutlu ediyor, o doluluk hissi tarif edilemez,"baştan çıkarıcı" yerine "yola sokucu" diyelim o haz.
ben ölecegimi düşünüorum ve ölümden korkmuorum bi an önce ölsemde günah işlemesem diye düşünüorum:)) sırnagı yazdm erchlere orda ölmek ihtmalim daha yüksek:DD
17 Yorumla- +1 yıl
uv ilginç bir bakış açısı nutkum tutuldu :)
- +1 yıl
kaç yaşındasın?
- +1 yıl
genelde yaşı çok genç olanlar düşünür böyle de..birşeyler yaşayıp dünyaya tutulan bir insan kolay kolay ölmek istemez :) aşık filan mı oldun sen naptın :D
- +1 yıl
hadi bakalım :D
+1 yıltanrı benim yerime düşünüp beni yaratmıştır herhalde. bi daha ben neden düşüneyim değil mi. sevdiklerimizi kaybediyoruz ama zamanla acısı azalıyor onları da unutuyoruz. biz de unutulacağız. tanrı bunu da düşünmüş olmalı. telaşa gerek yok
13 Yorumla- +1 yıl
hmm güzelmiş.. akışına bırakalım o zaman fight club kuralım manyaklar gibi kopalım oley
- +1 yıl
bana göre mutluluk fight club değil. ama senin için oysa git tabi :)
- +1 yıl
yok ben kavga etmeyi sevmem burnuma gelince yumruk çok acıyo ağız burun dalıyorum kötü bitiyo sonra :)
+1 yıl
Her insan korkar ölümden ama kim ölümü bilerek yaşamış ki biz yaşayıp pişmanlık duymayalım yaşananlardan ..12 Yorumla- +1 yıl
sen de haklısın tabi
- +1 yıl
Seninde haklı olduğun yanların kadar ...
+1 yılbi ata sözü var; "g.t kısmetten çıktıysa, y.rrak bağdattan gelir" die. herşey nasip kısmet panpa. kaçınılmaz sondan korkmamak gerek. herkesin yaşadığı bi deneyim sonuçta =D
11 Yorumla- +1 yıl
hobaa :D
Bir şey düşünmüyorum, ne de olsa şimdiye kadar 2 defa ötelendi gibi.
Eninde sonunda her canlının tadacağı bir durum...12 Yorumla- +1 yıl
eksiledim seni , anlamışsındır
- +1 yıl
ince mesele anlayamadım
ölümlü dünya her canli ölümü tadacak ben pek düşünmüyorum ölücem diye panik yapmiyorum ölümden korkan adam ödlektir
11 Yorumla- +1 yıl
afferim la aynen devam
aklıma geldikçe kötü oluyorum.Ölmekten kormuyorumda tek korktugum hiç bir şeyin farkında olmıycağımız.Eğer öldüğümüzün farkında olucaksak bu dünyada yaşananları görebilceksek ben seve seve ölmeye hazırım.Gençlerin önünü açmak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
:D hohom
Kaderde Varsa Düzülmek Neye Yarar Üzülmek :D
Tabii ki Öleceğiz Bunu Unutma Ama
Hayatını Zindan Edecek kadar da büyütme derim ben :D11 Yorumla- +1 yıl
ooh şeet :)
Yeni bir hayatın başlangıcı diyorum sadece bu kadar.
11 Yorumla- +1 yıl
rahatlattı bu içimi
+1 yılÖlmemeye karar verdim bu nedenle pek negatif düşüncem yok.
11 Yorumla- +1 yıl
alkışlarla yaşıcaksın..peki
Ben giderim adım kalır,
Ama dur...
Adımı da alıp giderim buradan!
Rahat ol...
(Bu arada Mahsun Kırmızıgül'ün kopyası olmuşsun valla tebrik etmek lazım üretim departmanını.)
:D11 Yorumla- +1 yıl
evet benziyoruz acıkın :)
Ölümün olduğu yerde ben, benim olduğum yerde ölüm yok...
11 Yorumla- +1 yıl
hmm düşündürdün,peki
ben ölmden korkmuyorum ancak sevdiklerimin benden önce ölmesinden ve cehenneme gitmekten korkuyurm.
11 Yorumla- +1 yıl
korkmak için iyi nedenler evet
+1 yılben bugün ölebilirim
şuan ölebilirim
her an ölebilirim11 Yorumla- +1 yıl
:) peki bu harika
Keske o 15 li yaslarinda hep kalabilseydim birgun bu hayattan dunyadan gitmek bile icimi derin bir bosluga koyuyor oyuzden dusunmekten bile kaciyirum
11 Yorumla- +1 yıl
kaçma,kucakla
sonuçta öldükten sonra sonsuz bir aleme gidiyoruz gecesi olmayan bir alem uykuya ihtiyaç duymadımız bir alem ölmüyoruz aslında uyanıyoruz.
31 Yorumla- +1 yıl
ne güzel yorum
Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. bazen bu konuda hayvanların bizden daha şanslı olduğunu düşünüyorum.En azından kavram olarak ne olduğunu bilmiyorlar.Ya da bir gün öleceklerini.
12 Yorumla- +1 yıl
cehalet mutluluktur
kücükken ölümü düsünüp korkardim sonrada ölümsüz olabilicegim ihtimaliyle avuturdum kendimi ama artik ölümü kabullendim bir cok cey gibi
213 Yorumla- +1 yıl
hayatını dolu dolu yaşa
- +1 yıl
bu evrenin en büyük ironisi işte, bu yüzden bu başlığı açtım..ben de bilmiyorm ki ne yapcaz biz böyle..deli dana gibi dolanıyoruz ortalıkta, gözümüzü para bürümüş
- +1 yıl
aynen hatta sinekten farkımız yok, uzun vadede hepimiz birer haşereyiz! god damn it!
- +1 yıl
bu hayatina renk kat bos yasamayin lafida bana sacma geliyor dogadayasayan bir hayvaniz köpekler ne kadar renk katabilir hayatina sadece ölüm gelinceye kadar yasar aslinda dogamiz geregi böyle olmamiz lazim ne zamanki insani dusunme yetenegi kazandi gezegenin gelecegi tehlikeye girdi
- +1 yıl
köpekler gibi pişmanım lafı da nerden gelmiş merak ettim şimdi bak :D ulan köpek bizden daha mutlu zaten ne pişmanlığı be..sokak sokak akıyor hayvan..dünyayı yaşanabilir yapan bizdik,yaşanmayabilir yapan yine biziz, bu da çözülecek başka bir ironi,geçmiş olsun.
- +1 yıl
hohaha empati yardın beni dostum :D
- +1 yıl
haaadiiiiiiii -cmylmz-
+1 yılKendini "özgürlükçü" olarak tanımlayıp "öğrenciler tektip forma giysin yea" diyen adamın dilemmasını anlamaya Einstein zekası bile yetmez
21 Yorumla- +1 yıl
onun için ayrı bir başlıkta detaylı konuşucaz
- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler