inşallah sizde yaşarsınız da devamını sizden dinleriz artık
Son sınıf tıp öğrencisiyim bir fabrika işçisine aşık oldum ?
inşallah sizde yaşarsınız da devamını sizden dinleriz artık
Sorunun gerçek olduğunu varsayarak yorum yapıyorum...
Aşk varsa arada engel yoktur diye bir düşünce var. Ancak, unutulmaması gereken gerçekler de var. O kişiyi işçi olduğu için küçümsüyor muyum? Tabii ki hayır. Bu benim haddime değil zaten. Ama dediğim gibi gerçekler. Aileler işin içine girecek. Onun ailesi kabul etse de senin ailenin kabul etme ihtimali yok denecek seviyede.
Bu yıl mezun olacaksınız. Demektir ki staj yapıyorsunuz, uzun süredir hastane ortamını gördünüz. Sürekli nöbetleriniz olacak. Geceler de dahil buna. Nöbette olmadığınız zamanlarda dahi gecenin bir yarısı uykudan uyandırıp çağırabilirler sizi. şu an bir sorun çıkarmayacağını söylese de emin olun evlendiğinizde bir tamam iki tamam ama sonrasında gece gece nereye gidiyorsundan başlayacak, kıskançlıklara dönüşecek ve hatta yanındayken kendisini ezik hissedecek. Ve sonunda da çalışmanı istemiyorum demeye gelecek bu durum.
Sosyal aktivitelerden okuduğunuz kitaplara, izlediğiniz filmlere kadar her şeyde bir sorun çıkacak.
Evliliğin o ilk canım-cicim denilen dönemleri geçtikten sonra da asıl sorunlar başlayacak.
O yüzden biraz gerçekçi düşünüp bu hoşlanma ya da aşktan kendinizi alıkoymanızı tavsiye ederim.
vaybe iyimiş
Iyi olan nedir
gerci aşık olmasaydın o sana olsaydı reddederdin
Nedrnmiş o
fabrika işçisi oldugu için
uyuz uyuz yorum yapıp insanın canını sıkmasanıza ya
GERÇEKLERRRR bacım gerlcekler
Onu seviyorum hiç mi bir anlamı yok
ben olsaydım olur derdim ama kızın ailesiistermiydi orası mechul
ben gercekler derken eğer onu sevmesydin işçi oldugu için istemezdimn
benim ailem beni sevdikten sonra istediğim kişiye verir
adam salakmış
Neden fabrika işçisi diye mi sende mi katılıyor sun fabrikada çalışan insanın zeki olmadığına inanıyorum diyen üyeye
böyle bir kız kaçarmı böyle derken tıp oldugun için değil işçiyi bile sevdiğin için
burada tıpçı bir kız vardı ona göre lise mezunları eşlerini kesin döver uni dövmezmiş liseli olan az kitap okudugu için sevgiyi bilmez uni okuyan okudugu için bilirmiş
Offf diyorum
bende offf diyorum
Çok tuhaf bu insanlar ya
sizde öyle
Nasıl yani
kızlar tuhaf
Kendimden farklı birini sevdiğim için mi tuhaf oluyorum olayım varayım
kızların hepsi dedişm
Neden peki
ben tıp okudum eşimde benden yüksek olmalı dersiniz ama aşık olunca önemli olan sevgi dersiniz
Evet önemli olan sevgi ve karaktse
Karakter
değil işte sen sevdiğin için öyle o adam gelip sana teklif etseydi kabul etmezdin tabi senin sevgin yoksa
Sevgim yoksa kim olursa olsun fabrika işçisi ya da fabrikatör oğlu olsun yine de kabul etmezdim
sevgin yoktan kastım o değil
Ne .
yani tanısıyosunuz diyelim az biraz muhabbetiniz var karakterini tam bilmiyosun
Ben onu liseden beri tanıyorum
tam tanımasaydın red edersin
Niye böyle konuşup duruyosun
başıma geldiği için
Başına ne geldi anlatır misin gizli ol istersen
anlattım zaten lise mezunu olan karsını dövermiş öğretmen kızın ailesi memur istermiş kardşeimin benden önce evlnemesi cok ilginç zaten astsubay kolay evleniyo
Valla ben anlamam aşık olacak Odam üni 6 yıl geçirdim bulurdum birini hep onu sevdim onla da evlenicem o kadar
haklısın seviyosun olmucak bir şey değil ama şunu düşün mantıkla yaklaş yani. Evlilik bir noktadan sonra aşkı öldürüyor senin kültürlü saygın çevren ona kendini ezik hissettirecek ve bu bir erkek için felaket bir şey. Senin maaşının daha fazla olması..
giyimin kuşamın eve daha fazla ekmek getirmen. Arkadas çevren.. yani bir topluma girdiğinizde sana ne iş yapıyorsun diye sorulduğunda doktorum diyeceksin, eşiniz ne iş yapıyor diye sorulduğunda fabrika işçisiyim dediğinde onun hissediceklerini düşün. Bu gibi şeyler emin ol evliliği çok sarsar. İleride çocuklarınız için bile büyük sıkıntı. sevgi ne yazık ki her şey değil. Sevdiğin adamla bir yuva kurman çok güzel büyüleyici ama o yuvayı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek... asıl önemli olan bu.
Sacma. Insan bir insanin kisiligine asik olur meslegine degil. Bn doktor o fabrika iscisi ne var bunda? Adam namussuzluk yapmiyor adam gibi calisip parasini kazaniyor. Eger sen doktorsun diye kendini en üst seviyede onuda fabrika iscisi diye en alt seviyede görüyorsan kusura bakma ama sen onu haketmiyorsun. Her insan yüksek bölümleri okuyacak diye bisi yok. Seviyorsan ayriligi kabul etmezsin ona onu nasil sevdigini mesleginin zerre umrunda olmadigini gösterirsin. Gercekten evlenmeyi istyorsan ve onunda seni sevdigini düsünüyorsan gurur filan dinleme üzerine üzerine git senden vazgecmem ben sensiz hicom vb seyler söyle. Yani pes etme
Cevap
56Cevap
Benimkide seninki gibiydi ben hep realist takılırdım gerçekleri söylerdim o doktor üni 2. sınıf ben ise lise son Ticaret meslek ne olacagıımı az bucak biliyordum olmaz dedim
O zaman sen sevmemişsin
Oda senin gibi ama ne olursa olsun onu bırakmayacağım
Biz battırmayız
dediğim gibi sen fazla sever misin o zaman şimdi o sevdiğin kıza başkasının dokunmasını kaldırabiliyor musun
Eeeee o kız ne yapıyor şimdi
benim ailem onu tanıyor ayrıca benim ailem ben kimi istersem onunla evlendirirler beni
sen kızdan bahset
parasız değil ki o işi var !!!
ya parasızdan kastım öyle değil işte senin yanında o tarz durur sen rahat ol ama benim şuanki işim yani üniversiteden sonraki işim 5000 tl + ikrami+ yardım parası + 3 ayda bir çift maaş olarak başlıcam ve bu problemim kalkıcakta ben , kendimi o kıza karşı sogutmak için herşeyi yaptım belki istemeden kalbini bile kırdım son mesajı birdaha seni hiç affetmiycem demek oldu :(
Allahtan o senin kadar kalpsiz değil mesela geçen günü bizim üniversitenin eğlencesi vardı ben beraber gidelim dedim hayır sen arkadaşların da git dedi bende tamam o zaman ben bir yere gitmiyorum dedim kendimi odama kapattım paşa paşa geldi beraber gittik ve güzel bir gece geçirdik senin anlayacağın kıyamıyor bana
Aynen bizimki sorun sayılmaz bile
Dünya bir hayaldir. Soluduğun hava , bastığın toprak , içtiğin su , yandığın ateş hayaldir. Daim sanma kabul et. Her kim dalmışsa bu hayale elbet uyanacaktır bir gün Sultan kere sultan olsan kar etmez. Hakikatin ırmağında herkes üryandır demiştir kanuni şu ücgünlük dünyada seviyosan evlen git sınıffarkı filan hepsi yerin dibine girsin hayatınızı yaşayın
Öyle olacak
yaşamıyor derken neyi kasdettin anlamadım. Lakin önemli olan sağlam bir kariyeri olmuş ya da yüklü bir sermayesi olması gerektiği değildir. Milyoner trilyoner insanlar gördük yıllar sonra sağda solda eşini yoldaşını yarı yolda bırakan. Hangisi açıklamasını yapabilir ki.
Diyeceğim o ki iki gönül el ele verip hayata göğüs germeli bu inanç bu istek aşk yoksa. Var olan sermaye bile eksi faize düşer ;)
Yanaşmıyor yani
Askta sinir olmaz ask hissetmektir karsilikli hisleriniz var merak etme cift olacaksiniz sadece o kendini biraz asagida sanki ezilmis gibi hissediyor sen tıp okuyunca olmaz bu is falan diyor once ozguvenini yerine getir sonra onunla zamanla olacaksin unutmak sadece kalbini parcalar
Işte özgüvenini nasıl sağlarım
Bunu sen degil o yapabilir sadece kendini kucuk goruyor ama srni istiyor sana imkansiz gozuyle bakiyor sen duygularini ve iyi niyetini belli et yaninda ol bir sure flört et ama sevgili olma herseyini paylas onla derdini mutlulugunu heyecanini falan desin ki ya bu kiz bana gercektwn deger veriyor ben neden kendimi kucuk goruyorum ki ben de onu istiyorum der cesaretlenir ve iyi bir geleceginiz olur ama dedigim gibi duygularini ve yaninda oldugunu belli et
Peki teşekkür ederim
Rica ederim umarim yardimci olmusumdur
Oldun saol
bak arkadaşım bu dünyada statüsü ile yaşayanlar var ve sevgisi ile yaşayanlar
ben olsam neye bakarım
1. allah korkusu var mı
2 namaz kılıyor mu
3 dinimizi biliyormu
4. vatan sevgisi var mı
5. atatürk ve değerlerine saygısı var mı
6malı var mı yoksa da allah verir sorun yok
7. karakteri oturmuşmu
8. soyu sopu
9. güzelliği
10. senin hayatının altında ezilmesin
atatürk olması cok mantıksız heleki Allah korkusu ve dini demişsin celişir
@fuocoturco bak arkadaşım senle diyoloğa girmeyeceğim kuran okusan kuranın denge getirdiğininbilirsdin istediğin meretebeye allah seni getirebilir ama sen hiç bir zaman o mertebenin adamı olamayacaksın çünkü sen kuranı anlayanlardan olmayacak ve dengeyi getirenlerden olamayacaksın
kuranı okursan şeriatı anlarsın ve laiklikle çeliştiğinide anlarsın bencede girmyelim
atatürk değerlerine göre açık giyinmeli ama dinine göre kapalı çelişki değilmi?
kurandan öncesinde kuran yoktu zaten Allah korkusu olan biri kurana uyar dinine uyar kapanır atatürk sevgisi olan biri acık giyinir
atatürk sevgisi olabilir ama değerleri olamaz o zaman sonucta insan sevilebilir ama yaptıkları ters kurana göre neyse uzatmaya birbirimizi kırmaya gerek yok ben sadece celiişkiyi belirttim
Adam gurur yapmış olabilir hani anlarsın sen ondan çok daha yüksek bir maaş alıcaksın ve aileler falan ilginç bakıcak adam o kadar adam ki seni bu duruma düşürmemek için neler yapıyor!
Onu seviyorum
evlilikte gelir farkı çok büyük olaylar yaratır daha sonra.. erkek bana göre ya eşiyle aynı gelir seviyesinde olmalı ya da daha yükseğini kazanmalıdır.. o adam da demek ki kendinden daha çok kazanan birisiyle olmak istemiyor..
Olsun. Adam kendisini geliştirir. Belki aileler karşı çıkar. Zor bir yol ama aşmayı başarırsanız aştıktan sonra bozmayın aranızı. Allah yardımcınız olsun.
Amin teşekkür ederim
Boyle dusunuyorsan senin de karakterin en az onunki kadar saglamdir helal olsun be duygulandim vallahi bir yolunu bulun evlenin.
Neden duygulandın evlenelimde değil evlenmek beni görünce kaçacak nerdeyse
BÖLE BİR İLİŞKİ VARSA AZ SABREDİN HUKUK OKUCAM DÜGÜNÜNÜZ BENDEN BALAYINADA KIBRISA ARTEMİS OTELE GÖNDERİCEM BÖLE İLİŞKİLER LAZIM TÜRKİYEYE
Haha misafirimiz olsan yeter
Bence aşk karın doyurmaz canım benim, aşk dedigin nedirki ilerde aşkınız biter evlendikten sonra. ondan dolayı evlenme derim çünkü aşkınız bitince ona katlanamazsın ve o fabrikada sen ise tıp okuyorsun sen ondan daha üstün gelirsin ve ikiniz içnde sorun olabilir. ne demişler efendim davul bile dengi dengine bunları göz önünde bulundur.. Ama bunlar %50 ihtimalle olur bence
evlen öyleyse ama ilerde ona gıcık olmaya baslicaksin en ufak tartismada yüzüne vurucaksin yapmam deme yaparsın dile getirmesen bile o sana bir laf söylediğinde bile içinden geciriceksin kendini hep ondan üstün goruceksin sonunuz ayrilik olur
Asla niye sinir bozucu yorumlar yapıyorsunuz
Amin
Evlenirsin ama uzun sürmez sen üstünsün erkek bunu gururuna yediremez kavga edersiniz hep mutsuz olursun
Onlar eskilerden kaldı artık
erkeğin eğitim seviyesi olarak ilerde olması durumu bozmazda kadının erkekden ilerde olması ilerde aile hayatını çok ama çoooooook etkiler, çocuklarınız felan bundan çok etkilenir mesela heleki 3-10 yaş arası çocuklarda baba kavramı çok önemlidir yani aşk güzel birşey ama aşk için bencil kararlar alınmamalı, yani hayatı yalnız yaşıyorsan eywallah ama hayatının içinde senın ailen, arkadaşların çevren vs. bunlarda varsa onların eleştiri gölgesi altında yaşayacaksın bunu çok iyi düşün
Sosyal statünüz farklı. olacak iş değil . evlenseniz bile ileride senin iş ve aile çevren eşini sana layık görmeyecekler ve sürekli yüzüne vuracaklar. evdeki huzursuzluklar da cabası. hikaye değilse anlattıkların bu iş olmaz...
yav dayı kız alır doktor olsa alacak 6 binlira maaş erkekte alır 1500 tl maaş zaten ortada sevgi saygı varsa sorun olmaz anladığım kadarıyla kız arkadaşımız iyi birisi erkkete bahsettiği gibiyse gül gibi gecinip giderler benimde cevremde var karısı öğretmen kocası fabirikada calışıyor adam 1500 tl alıyor karısı 3000 hicte sorun yaşadıklarını duymadım şimdiye kadar
Neden olmamış ondan başkasını Sevemem ben asla
Teşekkür ederim
Yerinde olsam baskasiyla evlenirim siz asla mutlu olamazsiniz. sana tek onerim zamana birak ve hayatini yasa
Isi bana uygun diye sevmediğim biriyle mi evleneyim o zaman mutlu olur muyum
Güzel yüreğine karşılık, çok daha güzel bir ömrün olur umarım. Helal olsun sana (ilişki konusunda bir şey demiyorum)
Teşekkür ederim
Zamana bırak herşeyi..
Tıpkı bugüne kadar Bıraktığın gibi
Ya soğursa zamanla benden
Kalpleri birbirine ısındıran Allah'tır eğer o soğumasını istiyorsa soğur ve bu senin için hayırlıdır
Peki
Adam büyük onurlu birisi belli. Ne kadar düşünceli seni maddiyatı için reddediyor. Herşey sende bitiyor konuşman lazım nasıl bir geleceğiniz olacak? Mutlu olacakmısınız? Biraz düşün ve öyle karar ver.
Ondan başkanı beni mutlu edemez
Fabrika işçisi olması neden evlenmenize engel ki zaten?
Evet aynen sevginin anlamını unutmuş millet
ulan helal olsun oturdum aglıyom evde dügüne cagar ceyrek takmayan o. ç :D
Niye ağlıyon ki
Gönül ota da konar boka da. Seninkisi remen boka konmuş. Sonu KESİN ayrılık olan bir evliliğe yelken açıyorsun. Bir daha düşün derim.
Neden ayrılıkmış biz birbirimizi sevdikten sonra
Şu an birbirinizi seviyorsunuz. Tamam. Ama ileride korkunç eğitim farkı evliliğinizi kesinlikle ayrılığa götürür. Sizin gibi çiftlerin bir yastıkta kocadığı görülmemiştir.
Neden bu kadar sinir bozucu oluyorsunuz
Ben ileride yaşayacaklarınızı yazıyorum. Sevdiğin kişi yanaşmıyormuş ayrıca. Bu sevdadan vazgeçmelisin.
filmlerdeki gerçekte de varmış, git bunla alakalı bir film seyret napıyolarsa aynısısnı yap
2 güncelleme sana gelsin
bu bir hikaye mi? böyle bir şey olamaz hem de doktor olacaksın
eğitim başka aşk başka sende seviyorsan olur bu iş.
Inşallah
Hayat böyle değil işte. Sende farkındasın olmayacağının
Olacak
Seninki paranoya olmuş geçer zamanla
ikna et onu, seni istiyorum makamın umrumda değil,
Seni tebrik ederim kardeşim sen hayatta hep kazanacaksın
Teşekkür ederim olumlu cevap veren az sayıdan birisin sende saol
rica ederim bol şans
Saol
sen onu sev o seni sevsin para konusuna gelince senin maaşın yeterde artar takmayın bu kadar:)
farkımız büyük demişsin ya farkiniz neymiş öğrenebilirim miyim? sen insansin o hayvan mi ya da o insan sen cin misin peri misin ;)
kusura bakma gizli kullanıcı ama bana bunları biraz attın gibi geldi. Ben nieyse anlattıklarına pek inanmadım.
Tatlım aranızdaki bağ ne kadar kuvvetli olursa o dediğin büyük farklarda küçülür. Çocuğun seni sevdiğinden eminsen sende kendinden eminsen gerisi elbet gelir.
Bebe sağlam yere kapak atmış. Ulan ben hukuk okuyorum nerde işletme muhasebe vs amele bölümlerde okuyan kız var beni buluyor.
Çok büyük görüyorsun kendini
Sadece mantıklı düşünüyorum. Ileride seni de görürüm.
Görürüz
Ben de 5. sınıf tıp öğrencisiyim. bu işe girmemelisin, defalarca aşık oldum hepsi gelip geçiciydi. uzak dur ve onu unut mutlaka kendine göre birisi çıkar karşına
Ailenle konuş bunu. Eğer desteklerse, çocuğa git deki ;) benimle evlenir misin :)
benim ailem beni kimle istersen onunla evlendirir deben teklif edecek değilim herhalde
durustlugune inanıyorsan zamana bırak kısmetin ise olur
Inşallah
Tip yok, para yok, öz güven yok. Böyle davranması normal o zaman.
Karakteri var bu bir ikincisi tipsiz demedim bir Kıvanç Tatlıtuğ değil sadece
Evlen kardeşim milletin lafıyla mı hareket edeceksin bu senin hür iraden
Evet saolasın
Oyle dusunme devam et bence onemlı olan karekterlı olması ve adam olması sen o çocukla cok mutlu olursun evlensen
Inşallah
olabilir. niyetler temiz olduktan sonra statüye bakmamak lazım
Olabilir önemli olan sevmek sevilmek birlikte mutlu olabilmek gerisi boş
Filmin devamında baba kızı eve kapatır işçi genç bir yerden parayı kırar kızla evlenir SON. Erler Film Gururla Sunar
Inşallah sende böyle bir film çekersin
Başrolde seni oynatırım
bir çakıl git ya
Hersey tip degil sorun TIP da degil sen calis oda cocuklara bakiversin :)
Nemünasebet oda çalışıyor
sonuna kadar git bence insanları işlerine göre sınıflandırmak doğru değil aynısı sende olabilirdin
Kesinlikle öyle yapıcam
evlensen bile bir zaman sonra sen de sıkılacaksın bu farktan dolayı. çocuklarınız olunca onlara nasıl anlatıcan bu durumu. sanki evin babası sen olacaksın gibi :
Ne demek bu ya işçi olmak ayıp mı
değil ama sınıfınız çok farklı memur olsan hadi neyse de doktorluk başka
Nesi başka
sen alacan 5 10 bin kocan alacak en fazla 2 bin
Offf
İlerde aaraniza para girecektir. Bunu aşarız diyorsan evlen
çocuğa ikna et bazen erkek bayandan az para kazanmayı kabullenmezz
Güzel senaryo devamı ne zaman?
Inşallah senin de başına gelir devamını senden dinleriz
:) Evim Sensi ne dönmüs o inşaat ama olsun
Hiç komik değil
kaç yaşında? ikna et üniversite okusun
Ben 25 o 27 yaşında
tamam git evlen madem neyini soruyon?
Olmaz diyo aşık olduğum adam oda seviyor ana yanaşmıyor nasıl ikna edebilirim
işçisin sen işçi kal şarkısını armağan ediyorum..
Dertsiz başına dert alırsın
Onu seviyorum
Bu garip değil ki aşk mükemmel ötesi bişey
Unutma sev.. en önemli şey karakter
gidek isteyek bacım ayıpsın
Nasıl yani
bildigin cikolatayı alıp isteyecez
bu filmi biyerden hatırlıyorum
Çok komik
Sevdikten sonra samanlık otel olur.;)
:))
Aileler sıkıntı çıkarabilir