İntihara teşebbüs eden sevgiliye nasıl yardımcı olabilirim?

Biraz uzun bir yazı olacak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler... Öncelikle kendimden bahsedeyim ben eğlenceyi seven, gülmeyi, gezmeyi ve etkinliklere vs. katılmayı seven hayat dolu biriyim (biriydim) sonra girdiğim bir ortamda o beni görüp aşık olmuş ve bir ay kadar duygularını gizlemiş sonrasında bana açıldı ve biz konuşmaya başladık. Zamanla ben de ondan hoşlanmaya başladım derken sevgilim oldu ve altı aydır birlikteyiz. İlk haftalarda her şey çok güzeldi sonra kıskançlıklar ortaya çıkmaya başladı mesaj atan bir erkek olduğunda, konuştuğumda (birkaç kelime olsa bile) saatlerce sürebilen tartışmalar yaşadık. Bunu eski sevgilisinin onu aldatmasına bağlıyor zamanla azalacağına inanıyordum. Bundan önce iki sene kadar süren bir birlikteliğim olmuştu sanırım ilişkinin monotonlaşması dolayısıyla terkedildim. Bir gün eski sevgilim bir kızla olan konuşmasını attı yanlış anlamamamı haberimin olması gerektiğini söyledi birkaç sey sordum ve konuşmayı kestim kız fotoğrafımızı gösterip beni seven çocuk onunla unutmak için birlikte vs. demiş... Ben bunu sevgilime sorduğumda önce öyle bir sey olmadığını anlatmaya başladı daha önce anlattığı bir olaydaki kişi olduğunu söyledi. O ana kadar yalanını duymadığım için inandım sorun olmadığını söyledim sonrasında çıldırdı onunla nasıl konuşursun diyerek bağırmaya hakaret etmeye başladı intihar edeceğini falan söyledi en sonunda yatıştı. O günden sonra her şey daha da kötüleşti. Bir şey olduğunda sen eski sevgilinle konuştun diyerek üste çıkmaya çalıştı. Sürekli hakaret etti düzelmesi umuduyla dayandım. Havalar ısındı etek ve şort giymem genelde... Giydiğim kısa kolluya laf etmeye başladı göğüslerin büyük bununla daha belirgin oluyorlar diyor kalın kıyafetler gizliyor diye onları giymemi istiyor. Hiçbir şeye katılamaz oldum. Ben sıkıya gelemeyen bir insanım bu şekilde büyüdüm. Bu yüzden de bunaldım ve giderek ondan soğudum. Tartıştığımız zaman olduğunda duvara vurup kendine zarar veriyordu sonrasında bunu yapmamak için de yemin etmişti. Ondan soğudumu söyledim intihara teşebbüs etti zor engel oldum. Psikoloğa gitti antidepresan kullanıyor. Çok iyi günlerimiz de oldu... Oldukça duygusal biri... Ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen yardım edin...
İntihara teşebbüs eden sevgiliye nasıl yardımcı olabilirim?