günaydın arkadaşlar:::
akşamları sürekli burnum dönüyor elimle ısıtmaya çalışıyorum :)
ısınıyor ama sonra gene dönüyor peki nedeni ne..
akşamları sürekli burnum dönüyor elimle ısıtmaya çalışıyorum :)
ısınıyor ama sonra gene dönüyor peki nedeni ne..
Sebebi organizmanın davranışından dolayı. normalde vucut üşümeye başladığında mevcut kanın buyuk bir kısmını kalp mide iç organlar etrafında yoğunlaştırır. ellerden ayaklardan vucudun uc noktalarından kan cekilir. öncelik hayati organlarındır. örneğin kış günü dağda kalan insanlar donmaya ayaklarından baslarlar. tavsiye olarak daha sıkı giyinin, pek bilinmez ama soğuklarda su içmeyi ihmal etmemek gerekir. Ayrıca demir eksikliğiniz de olabilir. (haftalık düzenli et yemiyorsanız, veya hergun sabah kahvaltısında yumurta yemiyorsanız demir eksikliği görülebilir)
Soruna 5 yıldız verdim =) çok güldüm çünkü ;) ve bunun bir karşılığı olması gerektiğini düşündüm.. =)
Burnuna gelince de;
Bu öyle abartrılacak bir sorun değil. Hepimizin başına geliyor =) Ayrıca ellerine ve vücudunun diğer bölgelerinde aynı sorunu yaşamıyorsan anemi falan da değilsin. Bazı arkadaşlar hemen teşhisi koymuşlar fakat öyle sadece burun soğukluğuyla anlaşılabilecek birşey değildir kansızlık ;) Hım ayrıca şüpheleniyorsan bi doktora görünmeni tavsiye ederim..
Amma yazdım be =) İyi eğlenceler herkese ;)
Aktardan siyah üzüm çekirdeği kurusu al her gün 3 yemek kaşığı ye. Kansızlık sorunun varsa kaybolur ve sorun düzelir eğer halen düzelmezse bulunduğun ortam soğuk demektir kalın giyinmen gerek biraz daha.
soğuktandır. burun-kulaklar en çabuk üşüyen kısımlardır. benim de ellerim donar hiç ısınmaz
hep mi soğuk?
Cevap
9Cevap
Burun kropliti olmuşsun sen... Çok nadir görünen bir rahatsızlık olması ile birlikte henüz tıpta çaresi bulunamadı...
Belli bir süre böle devam ediyor en sonunda burnun kopup düşüyor.
=)
Tamam şaka, yattığın yer çok soğuk demek ki burun kan dolaşımının en az olduğu bölgelerden biridir ve yüzün diğer kısımlarına oranla daha çabuk üşür, uyurken yattığın yerin daha sıcak olmasına dikkat et, ne kadar üstünü örtsen de yüzün açıkta sonuçta.
benimde kışın burnum hiç ısınmaz:D:D hatta bazen diyorum anne ördüğn bere yerine bana bi burunluk ör :))
Burnuna ufak buruna takılan bir bere örebilirsin;) İşe yarayacaktır:D
Eee tamam işte;) Ör ve rahatla. Ben ankarada kalırken görmüştüm arkadaşımda.
bulunduğun şehir oldukça soğuk bir yer... sabahları pekme ye veya şerbet şeklinde bşir bardak iç.. seni sımsıcak tutar :)
anemi sin ıspanak tüket
kansızzzzz ... :p
Kıkırdak olduğu için .
burnuna bere tak.)kanki...
Durduğun yer soğuk olabilir :)
az iç :D çok içme
Sebebini bilmeme ama bendede çok oluyor bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar