Evlilik benim irademe mi bağlı bazen iradeyle alakadır diyorlar ama, benim bildiğim evlilik kaderdir allahın yazdığı kişi mı olur?

.
ben geçen yıl her şey ciddiye binmişken sevdiğimden ayrıldım ailesi beni istemedi ayırdılar.. sevdiğimde ailesinin lafına bakıp bıraktı beni... ayrılalı oy ay olucak. onu unutamadım yaptııklarını hala hazmedemiyorum :( . aklıma geldikçe üzülüyor ağlıyorum.. :( yaşım 26 ve gelen bir sürü görücü oluyor değerlendiremedim daha yeni yeni değerlendirmeye niyet aldım fakat..

kimseye ısınamıyorum görmeden reddediyorum bir bahane bulup.. yüzünü beğensem işi huyu iyi olmuyor işini beğensem kendisinde bir sorun çıkıyor hiç kimse dört dörtlük değil herkesin bir kusuru vardır bende dört dörtlük değilim sonuçta ,, ama

nasiplerimi itiyorum kaç kişi geldi gitti.. hepsine birer bahane buluyorum benim kaderimde yazılı olan kişi geldi mi ben evet dermişim doğru mu... yani demek ki gelenler daha kaderimde yazılı olan kişi değil.. sizce hiçbirini geri göndermeden hepsiyle tanışıyım mı... napııyım kimseye evet diyemiyorum artık evlenip bende mutlu olmak istiyorum... eskiden evlenmek istemezdimm.. ama şimdi istiyorum hayırılısya olucaksa
Evlilik benim irademe mi bağlı bazen iradeyle alakadır diyorlar ama, benim bildiğim evlilik kaderdir allahın yazdığı kişi mı olur?