Haramsa ayetlere ve hadisi seriflerle aciklar misiniz
Degilse hadisi serif ya da ayetlerle aciklar misiniz
Kimi hocalar helal diyor kimisi haram
Sizin fikriniz ne acaba
Birebir sevgili haram diye ayet olmayabilir
Ama kadın ve erkeğin arasındaki mesafeleri gösteren ayetler bunun haram olduğuna kanıttır."(Ey Peygamber!) Mü’min kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) esirgesinler ve ırzlarını (Allah’ın haram kıldığı şeylerden) korusunlar. Görünen kısmı müstesnâ olmak üzere, zînetlerini (yabancı erkeklere) göstermesinler. Başörtülerini, (başlarından) göğüslerinin üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi (mü’min) kadınları, ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden âilenin kadınına şehvet duymayan (başkalarının yardımına muhtaç olan saf kimseler gibi) tâbi kimseler veya henüz kadınların kadınlık hallerinin farkında olmayan (henüz şehvet duymayan) çocuklardan başkasına (gizli) zînetlerini göstermesinler. (Yolda yürürken) gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler! (Size emretmiş olduğu bu güzel sıfatlara ve övülen hasletlere) toptan Allah'a (itaat etmek sûretiyle) dönün (ve câhiliye toplumunun üzerinde bulunduğu kötü ahlâk ve sıfatları terkedin) ki (dünya ve âhirette) kurtuluşa eresiniz." (Nur Sûresi: 31).
ben cevabi biliyorum..
Nur suresinin mealini de cok okudum
amacım bilmeyenler görsün öğrensin diye
... kimse zinaya yaklasmasin ki dunya eskiye donsun.. kimi insanlar var ayeti inkar ediyor ki yorumlardan anlasilacagi uzere kimiside sizin gibi yorumda bulunuyor.. en iyi gorus bu tabikide.. Allah bizi zinaya yonelten en kucuk gunahlardan bizi korusun.. kucuk gunahlar buyuk gunahlari dogurur ne de olsa.. Paylasimin icin Allah razi olsun kardesim. herkes gorur paylasini insallah
Amin
Teşekkürler
Bana hangi hocanin flort ya da sevgili olayina helal dedigini soylermisin? Hocalarimizi karalamayin bari haramdir ! Gunahtir !.
Benimde oldu elbetde ama gunahini inkar etmemek lazim. Zaten harama helal demek gunaha sevap demek kafir eder insani !
Kim demis helal desene hangi hoca
isim olarak bilmiyorum.. konusma soyleydi helal yoldan sevgili olunursa dini anlatmak amacli dine yoneltmek amacli bulusmadan gorusmeden telefonla konusmadan mesaj yoluyla islama isindirmali olur dedi.. radioda duydum gecis arasinda hoca mi degil mi bilmiyorum tam yani.. gidipte diger tarafli yok el ele tutusmakti suydu tabikide gunah
. adam bunlarida soyledi. ogretim uyesiydi bir univde yanlis hatirlamiyosam
O flort etmek degil tebligdir. Islami ogretmek tebligdir. Burada bende bircok bayanla mesajlasmisligim oldu. Tebligde bile elini tutmak sesini duymak. Haramdir. Peygamber efendimiz dogma amaci bile teblig etmeknislami yaymak iken birtane baska kadinin makamli sesine kulak asmamis ve elini tutmamistir.
Ki sevgili ilmakdaki amac evlenmekken nasil olurda helal olurki.
Tamam hepimiz bu gunahi isliyoruz ama inkar edipde helal diyemeyiz.
Asil olani Bir byani gorucu usulu isterken bile sadece aynadan gisterirlermis yansitmasini. Cunku aynadaki gercek sureti degil sadece bir yansima. Ayni sekilde fotografta gercek drgil. O sekilde begenip direk evlenebilirler. Bunlar helaldir ama direk gormek bile haramdir yani.. islam cok derin
Haramdır. Kur'an-ı kerimde mealen, *(Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın)*buyuruluyor. (Enam 151)
Buradaki yaklaşmayın demek, zinaya götürecek sebeplerden, hareket ve işlerden sakının, yabancı kadınları düşünmeyin, onlarla konuşmayın, onların seslerini dinlemeyin, onlara bakmayın demektir. Yabancı kadınlara bakmak gözü zayıflatır, kalbi karartır. Peygamber efendimiz de, "göz zinası" hakkında buyuruyor ki: *Yabancı kadına şehvetle bakmak göz zinasıdır, onu tutmak el zinasıdır, ona gitmek ise ayakların zinasıdır.)
haramdır tabiki. ama biz nasıl evlencez biri bunu açıklasın. dine göre bakmak bile günahken evlenceğimiz kişiye bakmak konuşmak zorundayız. hadislerde kadınla erkek yalnız kalmamalı diyor ama evlenceğimiz kişiyle başbaşa konuşmak zorundayız ben kalkıpta annemin yanında konuşamam
Cevap
30Cevap
Haram olduğunu bir çok Müslüman biliyor zaten fakat yine de yapıyor. Kız arkadaşlarımdan vazgeçemem. Hepsini seviyorum. Ayrıca arkadaşlıktan öteye bir durumumuz hiç olmadı. Tabi bunlar işin bahanesi değil ama bir şey bütün bütün elde edilemiyorsa bütün bütün vazgeçilmez. Ne kadar yapsam kardır düşüncesindeyim...
Bildiğim kadarıyla, bir kimseyi tanımakta bir günah yok. Net hatırlayamıyorum ama, ayet vardı diye anımsıyorum. Ama elele tutuşmak, vay efendim yiyişmek, bunlar haramdır.
Allah zina konusunda " zinaya yaklaşmayın bile " buyuruyor. Çünkü biliyor ki, bazı yollara girince, geri dönüşü mümkün olamıyor. Bu nedenle doğru değil bunlar.
Ama yanında ne bileyim senin kız kardeşin vardır, veya onun vardır, yahut bir büyük yanınızdadır, oturup konuşmakta ne mahsur olabilir?
Haramdır. Allah zinaya yaklaşmayın diyor. Bu ayete bakılırsa Allah direk zinayı yasaklamamış , zinaya giden yollarıda yasaklamış. Sevgili, flört işleride zina yoludur..
Birde Bir hadis duymuştum. Bir kız bir erkek baş başa kaldığında 3. şeytan olur. Bu konu hakkında çok hadis vardır.. Ama ben aklıma gelenleri söyledim.
haramdir fakat bu gunumuzun durumuna bakarsan kimse eskisi kadar masum olmadigi icin bu zamanda flortlesip ileri cok gitmedigin surece bence sorun yok ama kesinlikle haram yani. bakmak konusundada ilk bakis haram degil ama begenip bir daha bakmak haram.
1. Bakış göz değmesidir.
2. Bakış tanıyor muyum diye bakıştır.
3. Bakış artık sürmektir buda haramdır.
3. Bakışa gelmeden tek bakışta süzen haram işler.
Gerçi günümüzde öyle kıyafetler varki bırak erkekleri kadınlar bile bakıp kötü oluyor.
evlilik sorumluluk almaktır şahitlerin önünde imza atmak değil
sorumluluk alıyorsa iki taraf ta bu zaten evliliktir adı her ne kadar flört olsa da günümüzde kavram karmaşası var
Bir erkekle bir kadin yanyana durdumu üçüncüsü şeytandır biliyorum ve kuran i kerimde zinaya yaklasmayin diyor yani halk edebilecek sebebler yaratmayin anlaminda en guzeli suphelilerden de kacinmak ve sadece evleneceğin insanla görüşmektir dua ile...
Şöyleki helalin olmayan insanla birliktelik yaşamak el ele tutuşmaktan cinsel ilişkiye kadar herşey günahtır
Ya orada niyet soz konusu denilir. Mesela birincide birden karsina cikti. Sende gayri ihtiyari kim bu karsidaki diye baktin. Anladinki bir bayan hemen kafani cevirdiysen sorun yok. Ama devam ettiysen sakat is :).
Yapmayan az insan vardir. Hepimiz bu konuda aciz insanlariz allah affeylesin bizler
nasıl flört ettiğin önemli bence
bir kere zina yasak dolayısıyla evlenmeden mahremi görmek dokunmak ilişkiye girmek haram ama öyle masum flörtler niye haram olsun saçma
bu soru sayesinde bir sürü dar görüşlüyü engelledim. teşekkürler :)
Haramdır efendim. bir kadın nikahsız bir şekilde bir adamın yanında olamaz. Dinde bazı kesin çizgiler vardır , haramlık helallik gibi , bunları birbirine karıştırmayın. Namahremse haramdır net.
Bircok kisi haram demis ama hepsinin de sevgilisi var.
Herkes harama giriyor diye Allah onu toplu istek olarak görüp Helal kılmaz bize.
Haramdır. Evlenmediği sürece annesi kardeşleri hariç bütün kadınlar ona haramdır. İster flört etsin ister sadece konuşsun haramdır
konuşmadan evlenmekte artık kalmadı usta
Hiç konuşma değil zaten tabiki konuşun tanışın bir süre hiç konuşmadan evlenilmez. Ama flörte giderse iş harama doğru gider. Şöyle düşün flört ettiniz takıldınız gezdiniz el ele diz dize oturdunuz falan bunlar olmaz
Kişinin helali nikahındakidir
Nikahsız her türlü birliktelik haram erkeklerin bir kadına yanlışlıkla baktıktan sonra bilerek tekrar bakmaları bile haramken bu nasıl haram olmaz ki?
Yorumlarda herkes haram demis demekki herkes haram oldgni biliyr... o zaman neden bile bile haram isliyosunuz...
amacımda bu.. insanı vicdanıyla basbasa birakmakk :)
Gormeden tanimadan kendimiz secmeden mi evlencez. :)
Peygamberimizin donemi cahiliye donemimi diyorlarmis.
Allahin en sevdigi kulu ve elcisi. Rabbimin en sefaat ettigi ve sefaat hakki verdigi o mukemmel insanin devrine cahiliye mi demisler.
Yaziklar olsun onlara..! Ne cahillermis. Dunya uzerinde beynini olagan ustu kullanabilen ve gorduklerini bize aktarmak istemeyen.
Biz sadece insanlarin anlayacagi dilden anlatmakla emrolunduk diyen birisi o. Efendimiz s. a. v dunyadaki en zeki ve en mukemmel insandi nasil olurda cahiliye derler?
Öyle yapıyorum da sen hayırdır o zaman cahil falan @A_z_o_72 kardeşim burdaki yorumlarda haram diyor disarda opusen koklasan kim? Ayrica da sorular gorus bildirmek icindir laf atmak icin değil. Hosuna gitmedimi inersin aşağı gormezden gelirsin kendi yorumunu yaparsın. Benim yorumum haramim helalim seni hic ama hic ilgilendirmez
Harama helal demedim bu bir benim dini inancim seni ilgilendrmez zaten bu iki üçüncüsu haram diyerek bilerek yapmak fark mi ettiriyor bunu anlamadim @A_z_o_72 dorduncu sen mantık bul diye yazmadim onu kendime göre doğru olani yazdim buda seni alakadar etmez diyorum anlamiyorsun sanirim.
Cahiliye dönemi diye savunan EY CAHİLLER.
Biz haram işlesekte hesap verirken sizler kadar zorlanmayacağız İNŞALLAH.
Ancak sizler Peygamber Efendimiz ve Sahabilerine CAHİLLER dediğiniz için Sonunu bile getirmek istemiyorum.
Bilerek yapınca daha mi az günah yaziliomus
#Cahiliye terimi, gerek Kuran-ı Kerim'de gerekse hadislerde Arapların İslam'dan önceki inanç, tutum ve davranışlarını İslam döneminkinden ayırt etmek için kullanılmıştır.[1] Kur'an'ın tanımlamasına göre, İslam öncesi Arap toplumu tam bir bilgisizlik içindedir; buna karşılık Muhammed ve ona gönderilen Kur'an bilgiyi temsil eder. Kurani kerim aydinlik icin gonderilmistir bu doneme
Eyy kardeşim azcik oku oku kibi cahil azalsin @Hayaller_ve_Hayatlar
Bu sözleri söyleyen ben miyim sen mi?
Kim Cahil diyor Kim Kur an uyarlanmalı bu zamana diyor ben mi sen mi?
EYYY Cahil!
@jelyboon
"O zamanlar cahiliye dönemi der bir çok yorumcu çoğu ayet hadis için. Gunumuze uyarlanmali der"
Sevgili olup evlenmek haramın üstüne helal inşa etmeye çalışmaktır ama en başta o rızık kapısını kapatıyosunuz sonra problemli sıkıntılı evlilik hayatı
Güzeli sevmek sevap dediklerine göre haram degil 😊😊😊
Öyle bir söz yok :D
Haram aman ha sakın sevgili falan olmayın kimseyle.
Ayet getirsek ne olucak kız sevgilisiyle tatile gidiyor aynı yatakta yatıyor
beni baglamaz
Değerli kardeşim haram ama ayetinde var ama ayeti unuttunm
bilmem
bence iki insan düzgünce birbirini sevebilir
öteye gitmeden
Haram ama günah işleme özgürlüğü verildiğinden durduramıyoruz :D
he he tamam haram nihat hatipi dinleyenler haram haram demistir onlar kocama vermedim gunah isleeimmi diye soran tipler onlardan zaten cacik olmaz
olsada olmasada ne farkeder. yiyeceğim boktan gerimi duracağım sanki :)
Helalin değilse yaptığın herşey haramdir ve zinaya girer.
Günah günah :D
Evlenmeden olmaz
El ele tutusmak bile zina. bakismak bile zina
Haram tabi , yine yandık
Bence biz seni tartisalim
Pff çok sıkıcı bir soru bu..
Benim hic sevgilim olmadi
fetva hattına sormak lazım
haram...
haramsa haram değilse değil umurum da değil
Haramdır
haram