His mi paranoya mı?

Arkadaşlar 6 yıllık ilişkim var. Ayrı sehirlerdeyiz uni nedeniyle.2 ayda bir falan buluşuyoruz. Neden bilmiyorum ama içimde surekli aldatıldığıma dair bir his var. Babam annemi aldattı. şu an boşanıyorlar. Bende bu nedenle aldatılma ve ilişki korkusu yaşıyorum zaten. Sevgilimi aşırı kıskanıyor ve bunaltıyorum. Yasaklar kısıtlamalar koyuyorum. Bide uzaklık var aynı şehirde değiliz buda beni etkiliyor. Son zamanlarda surekli aldatıyo mu acaba diye bir his var içimde. Facebook şifresini istedim bir anda. Ve vermedi. Bana güvenmeyi öğren artık guvenmiyosan neden birliktesin ben seni aldatıcak olsam bütün sifrelerimi telefonumu takip et yapcak bir insan olsam yine yaparim dedi. Ben seni sevmesem ayrılırım evli değiliz ya başkasını istesem başkasıyla olurum bu saçma paranoyaları bırak artık dedi. Çevresindeki herkes tanıyor beni yaşadığı şehre defalarca gittim elele çıktık arkadaslari patronu vs herkesle tanıştm. Ama neden bilm kurtulamıyorum bu histen. Sizce babamın yaptığı mı etkiledi psikolojim mi bozuldu? Yoksa kadınlar hisseder olayı mı?
His mi paranoya mı?