Yolunda giden bir ilişkinin, fazla bekleyip tadı kaçmadan evliliğe dönüşmesi gerektiğine inananlardan mısınız? Yoksa evlilik öncesi, uzun bir süre karşı tarafı tanımak için beklemek gerektiğine inananlardan mı?
Bay J ve Arkadaşları, gelecek hafta anket sonucuna ve görüşlerinize yer verecek sevgili KS canlar... Canlı yayın linki için tıklayın.
ilk 3 ay içinde
6. aydan itibaren
1 yılı aşınca
2 yılı aşınca
3 yıl ve üzeri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar, ilişkinin kaçıncı ayından sonra evlenme teklifi beklersiniz? Erkekler, ilişkinin kaçıncı ayından sonra evlenme teklif etmeyi düşünürsünüz?
Şöyle bir durum var ki, herhangi bir kadın bir erkeğe bağlandıktan sonra bir kaç şüpheleri olur. Bu şüphelerden bahsedersem, acaba beni seviyor mu yoksa ben çok mu üstüne gidiyorum diyerek bir takım güvensizlik problemleri yaşar. Evlilik bu durum da son aşamadır çunku hala bir takım soruların cevabını bulamamıştır. Erkek yönünden bakarsak eğer bir takım kaçamaklar yapmak ister. Onunla beraber yalnız kalmak içindekileri söylemek ister. Tabii bu erkekten erkeğe değişen bir tavır veya durum. Bu yüzdende erkek kadına evlenme teklifi ederse eğer başka kızları da kafasından atmış ve aşık olduğunu ispatlamıştır. Eğer kızda bu yönde olaya yaklaşırsa 1yıl 1buçuk yıl kadar sürebilir. Şöyle bir durumda var ki eğer önceden tanışmışlarsa birbirlerinin güvenini sadakatini kazanmışlarsa bu iki ay içinde de olur iki yıl içinde de.
Bence kişilerin birlikte vakit geçirim olayları nasıl karşıladıkları konusunda bilgiler edinmeli. Ama evlilik teklifi olayından sonra bazı şeyler kısa sürede yapılmalı, aileler işin içine girince ilişki daha zor bir hal alabilir bu yüzden uzun sürmemesi lazım nişanlılık durumunun.
Ya gene mi canlı yayında görüşleri okuyacaklar :( Geçen rezzan kiraz yaptığım görüşten sonra bana canlı yayın da saydırdı :( :( :( bay j abim sen de bana saydırma severim seni :)
Ben evlilik teklifini kızdan beklerim. Karşı taraf bana evlenme teklif etsin , ama ilk teklifte kabul etmeyeceğim , biraz sürünsün... Zaten ben 40 yaşından önce evlenmeyeceğim için , ilişkinin ilk 10-15 senesinde evlilik teklifi almak istemem.
Bay j abim , benim görüşme de yer ver , olur mu? Ben seni çok seviyorum , her hafta sonu seni dinlerim. Senin yanında ki sarı saçlı ablam da çok güzelmiş ya 💝💘💞💘💝💞💘
îlişkilerde bence ilk üc ay cok önemli sonrasında durumun gidisati önemli uzun ilişkiler kalbi yorar ve dahası hayatı cekilmez kılıyor.. En iyisi duygulardan emin oldugunda evlenme teklifi etmek 6 aydan sonra ideal
6 ay diyenler herhalde görücü usulü evlenmiş 1 yıl diyenler ne yetiştiriyonuz? Madem 1 yıl diyorsunuz üniversiteden tanışıp evlenenler eşekmiydi :) İdeal süre tanıştınız 2 yıl geçecek hatta bu süre içinde birlikte yaşayabilecekmisiniz ona bakın sevgi tamamda insanlar birbirleriyle yaşama özverisi, isteği, arzusu, gelecek düşüncesi olmadan evleniyor. Yani evlenekte bakarız sonrada max 3 yıl sonra adliye koridoru... Gerçekçi olun! Buraya bekarları bilinçlendirici yazılar yazın ks üyeleri fantazi yazmayın.
ilk üç ay içinde olmalı yeterince anlaşabiliyorlarsa fazla uzatmanın lüzumu yok zaten bir kaç sene beraber olunca o işin tadı kaçıyor evlilik hem samimiyeti kuvvetlendireceği hemde çocuk gibi yeni heyecanlar kazandıracağı için ilk üç ay içinde olmalı hatta daha erkende olabilir... Aksi durumda zaten yaşayacakları çoğu şeyi yaşamış oluyor çiftler sonra en ufak bir sıkıntıda yav ayrılalım artık diyorlar uzun süreli ilişkilerden yana değilim zaten iki insan birbirini 3 ayda tanır evlilik teklifinden sonra nişan falan derken zaten evlenmek 6 ay 1 seneyi bulur buda bence fazlasıyla ideal bir süre...
Sağlıklısı iki seneyi, hatta iki buçuk seneyi aştıktan sonra inanın.. Birinin gerçek yüzünü iki seneden sonra görmeye başlıyorsunuz.. Sonra evlilikler neden ilk bir iki yılı içinde çatırdıyor, işte "bence" bu yüzden.. Bazen hayalinizdeki gibi bir kız buluyorsunuz, ama sevmeyeceğiniz ya da başta umursamadığınız, sonra da itici gelmeye başlayan yönleri, değişen tavırları nasıl bu hale geldiğinizi sorgulatıyor..
KörKütük aşıkken evlenmek zaten mantıklı değil onun dışında bir erkeğin o gözle bakiyosa evleneceği kız olup olmadığının kararını vermesi en fazla 2 ayını alır. Tabi evlendikten sonra değişirse falan diye korkup canım cicim zamanları geçsin önce bir derseniz bir 1 buçuk 2 seneniz var en azından
Fazla uzatıp yorulmama taraftarıyım. Normal bir ilişki ve evlilik arasında çok ciddi farklılıklar mevcut bunu sadece cinsellik , beraber yaşama vs. olarak gormemeli. Evlilik en az aşk kadar güçlü bir bağ ve 6 . aydan sonra artık başvurulmali diye düşünüyorum..
evlenmek ilişkiye ve aşka yapılan en büyük hakarettir. kağıt üstünde resmiyete dökülen bir birliktelik. saçma bir prosedür. gerçi bu soruyu sormakta saçma. yaşaman dan bilinmesi zor bir durum. o anki psikolojidir sonuçta. belki herife ilk gün güvenirsin belki 10 yıl sonra belki mecburiyetten belki alkolden...
6 senedir iliskim var evlilik teklifi hala beklemiyorum. Neden mi sonra keske evlenmeseydm dememek için öyle evlenme isleri kolay değil karsidakinide düşünmek lazm belki maddi durumu iyi değil belki evlenmeyi oda düşünüyor ama imkanlari el vermedigi için çekiniyor kızlar bu çocuk bana evlenme teklifi etmedi benle ciddi düşünmüyor diye hisse kapiliyor cok sacma.
Kesinlikle şimdiye kadar okuduğum en aklıbaşında yorum, çok tebrik ederim :) Keşke herkez de bukadar "BEN"ci olmasa da senin gibi karşısındakini de düşünebilse. İnan birlikte olduğun adam çok çok şanslı biriymiş. Umarım değerini de bilir.
Bana evlenme teklif etse ben simdi evlenirim de 😂 işin kötü tarafı evlilik kutsal ama tuhaf bir şey bazen birbirini tanıdıktan sonra evlenen çiftimiz bile çıldırabiliyor zaman önemli, aşk ve şans da önemli. Ama bence 3 yıldan sonra duymak ister kadın şööyle romantik bir akşam yemeğinde benimle evlenir misin cümlesini duyup tektaşını takmayı 😌
Bence iki insan arasında güçlü bir çekim oluşunca bunlar halıyle sevgili olurlar. İlk bir sene bu sevgililik evresinde zaten göz hiç bir kusuru görmez. 1 yıldan sonra çift olursunuz bazı sorumlulukları almaya başlarsınız ufak tefek, aşkın o kör eden etkisi de geçer. 2. yılın sonlarında çift olarak sorun çözme beceriniz ve uyumlu olmanız durumunda artık aile kurmayı düşünebilirsiniz. Bu durumda yapılacak şey bellidir erkek güzel bir evlilik teklifi eder.
6 ay ila 1 yıl neden dersen ilk 3 ay yalanların söylendiği (yalan yerine abartma da diyebiliriz ona) aydır her ilişkide farkli görünmek adına dolayısıyla tarafların birbirini tanıması adına en az 6 ay ya da dediğim gibi 1 yıl gibi bir süre gereklidir... saygılar
Ilk 3 ay içinde olmaması gerektiğinin acı örneğiyim. Kuzenim 6 sene çıktı biriyle. ihtiyaçlar malum. Boynuzları sahaneydi. Evlenince duruldu gibi duruyor herif. Fakat imza onceside birliktelerdi. Sağlıklı bir ilişki değildi. Özetle; ihtiyaçlar, imkanlar doğrultusunda süre değişkenlik gösterebilir. Kimisi rahatır hiç evlenmeZ. Kimisi illede evleneyim der hemen evlenir. Ben essekligimden evlendim rahat battı. 1 seneden sonra düşünülebilir. 2. yılın sonunda sanırım evlenmek daha mantıklı.
Erkek ilk baslarda gaza basiyorsa ciddidir. Ilk baslardan kastim ilk 6 ay bilemedin 1 sene. Kizlar genelde daha uzun tanismak istiyorlar, sonra taraflar degisiyor. Kiz istiyor, erkek uzatiyor. O yuzden fazla uzatmak iyi degildir, kimine bir kac ay, kimine 1 yil.
Bu iliskinin gidisatina ve aradaki baga göre degisen bir sürec ama ortalama bir yil ideal bence.. Birinci yilimizi doldurduktan bir kac gun sonra unutamayacagim sekilde bir teklif aldim ben 💕 herkesin gönlünce olsun ins.. 😊
1 seneden önce 'biz ciddiyiz' tribine giren insanlar kadar komiği yoktur. Hani eğlenmek adına, yalan dolan sözler söylenilir de, ciddi konulara giriş pek gerekli değil.
Ne kadar cahilce yorumlar. Benim ablam ve enistem 1 ay içerisinde evlenmeye karar verip Nisan yaptılar. 1 yıl sonra da evlendiler. Yaş 26 ama olgunluk 0.
İnsanlar birbirlerini yıllar sonra bile tanıyamıyorken, ilk 3 ay içinde evlilik bekleyen bayan arkadaşların büyük hata içinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü ayrılık her yönden bayan için yıkıcı olabiliyor. Dikkatli olmak gerekir.
Bence bir de f seçeneği olmalı. Ne zaman tanıdığıma inanırsam diye. Bunun günü, haftası, ayı, yılı olmazki. En azından benim için. Karşı taraftan ne zaman emin olur, ne zaman onu gerçekten tanıdığıma inanırsam o zaman teklif ederim
Sevgili olayini pek sevmem one oyle aman su gorucek aman bu boyle diyecek evlen rahat rahat yasa hem ***uda cikmaz seviceksn oyle sev bu olmadi baskasini deniyeyim derdide yok olduracksn bir sekilde
Ben 6 yıldır sevgiliyim evlenmek icin acele etmeye gerek yok yıllar gecirmek lazım sonucta ömrünün geri kalanını gecirmek için hayat arkadaşı ariyorsun
5 senedir sevgiliyim cok seviyoruz bir birimizi insallaj haziran ayinda anneleri istemeye gelecek.. seven bence sabreder sevgilinin durumuna bakar oyle evlilik teklifi bekler
bence iki tarafta önce birbirini iyi tanımalı. bu yüzden 1 yılı geçince evlenme planı daha mantıklı olur. erken evlilik birbirini fazla tanımadıgı için sıkıntılı geçme söz konusu
İstediginiz kadar sevgili olun ayni evin icinde yasadiginizda anlayacaksiniz taniyacaksiniz en cok birbirinizi.. Sevgili olmak ile evli olmak cok farkli..
Bence ilk 3 ay erken ama 6. ayı bulduysan eğer o ışığı da görüyorsan yapıştır gitsin zaten bence bir ilişkide sevgililik süresi uzadımı o iişki cıvıyo yani bana hep öyle oldu alıcsksın o kızı başks yolu yok..:-)
Bir abimiz : Fransa'dan bir bayanla aracı vesilesiyle tanıştı ,15 günde tüm önemli konuları bir birlerini tanıma ve yuva kurma adına konuştular vede 1 ay içinde evlendiler.
Onu sevdigimi düşündügüm de ya da bir ömür bunun çamaşırı yıkanır yemegi yapılır dedigimde evlenme teklifi bekler miyim ki. Bende derim ya hadi evlenelim helalim ol diye. Ama ben sever miyim bilemiyorum. Ümit 0 :(
alakası yok bunun ayla sonuçta bu bir süreç ne zaman ki birbirini çok iyi tanıdığını düşünürsün o zaman sonraki aşama evlilik olur yani 1 ömür geçirip daha birbirini tanımayan insanlar evlilik ler var bu süreyle alakalı olmamalı bence
İlişkiden kastın ne, cinsel ilişki mi yoksa tanışma, tanıma evresi mi? Tanıdığım bir arkadaş kızla cinsel ilişkiye girmiş, kızı ilk seferinde döllemiş. Sonra evlenmek zorunda kaldı. Düğün oldu, altı ay sonra çocuk doğdu. Çok güldüm ya la !.. :)
Bence seviyorsan kafana yatıyorsa çok çok uzatmayacaksın... Ama böyle derken de 3-5 ay içerisinde yanlış yapma olasılığı da olabilir... :S 1 yıl ortalama ge4çmesi lazım ama diye düşünüyorum... ;)
ilk 6 aydan itibaren niyetini belli etmeli.. ( Benim görüşüm benim düşüncem ) o iliskinin nereye gittiği belli değilse zaten cok sürmez sürse de anlamsız amaçsız bir iliski olur hic tarzım değil
Bunun bir süresi olamaz. Karşındaki kişiye göre değişir. Belki, İlk üç ay içinde karar verirsin, belkide 3. sene biter hala karar vermiş olamazsın. Her çıktığımızla evlenmek için birlikte olmuyoruz.
1 yılı aşmak lazım. sırf reflex hissiyatını kavramak için 8 ay yan yana olmak lazım, 4 ay da cicim aylarından sonraki hallerini tanısan ve hala seviyorsan bence turşusunu kurmadan önce sormak gerek.
Niye? Sen eğlenmiyormusun? Karşındaki de senin eğlencen olmuyor mu? Demek ki sende rol oynuyorsun. Karşındakinin eğer karakteri düzgün ise yani senle sadece yatmak için birlikte değil ise zaten doğru zamanda olacaktır. Neden bir süreç koymaya çalışıyorsunuz ki? Şu bir gerçek ki canım cicim ayları geçtikten sonra ancak taraflar birbirini tanır. Erkek yaratılışı gereği çok fazla oyun oynayamaz zeki bir kadın karşısında. Zaten illa ki çözersin onu. Kararını çözdükten sonra verirsin. Yoksa 2 sene garantisi olan bir mal almıyorsun ya da bir araba almıyosun. Nasıl ki değer görmek istiyorsan değer de vereceksin. bunu zamanla kısıtlayamazsın. Ben sırf adamla evlenebilmek için 2-3 sene rol yapıp olmadığı biri imiş gibi oynayan çooook kadın gördüm. Her kadın böyledir demiyorum ama önemli olan kendine şu soruyu sormak. "5 sene sonra da bu adamla konuşabilecekmiyiz, birbirimizi anlayabilecekmiyiz, anlaşabilecekmiyiz, ortda buluşabiliecekmiyiz, aradaki saygıyı koruyabilecekmiyiz"
Çevremden biriyse ve öncedende görüşmüşlüğüm olduysa, ailesini ve arkadaş çevresini tanıyorumdur, ozaman 3 ay yeterli derim. Ama daha yeni tanışıyorsak, 1 yıllı aştıktan sonra evlenme teklifi etmeyi düşünsün..
valla bir kiz arkadasim 2 ay snra ne zaman evleniyoruz demeye baslamisti tutturdu beni ailenle tanistir evlenelim diye dedim bir dur la noluyo yangindan mal kacirir gibi
uzun surmesi iliskiyi civiklastirir ciddiyeti bozar...3 4 ay tanimak icin yeterl... askini sahiplenmek acisindan iliskinin adini koymak lazim.. uzatmam ben
benim arkadaş amasyada geçen hafta faceden bir kız eklemiş. şimdi nişan kararı almışlar ayın 19da nişan var. facede Allaha şükür duaları paylaşmışlar. nasıl iş anlamadım. :D
Evlilik ciddi bir süreç Farklı iki kültürde yetişmiş insanların hayatlarını birlestirmesi ailelerin kaynasmasi (bi çoğu bana ne ailesinden dese de ) ciddi bir zaman ilk 3 ayda teklif de alınabilir fakat mesele süreci sağlıklı gecirebilmek
Her İlişkiye göre değişir. İlişkiyi yasayanların yaşına göre, Yaş farkına göre, Ailelerin bilip bilmesine göre, Onay verip vermemesine göre, Yaşadıkları şehre göre.. yani birçok kritere bağlı..
bence ıyı gozlemledıkten sonra e ıyıde anlaştıktan sonar surenın cok bır onemı yok , yıl çıkanlarıda goruyoruz evlendıklerınde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bence evlenmeden ve teklif beklemeden önce aynı evin içinde 1 hafta ile 1 ay kadar süre içinde yaşanmalı öyle karar verilmeli;1 yılı aşınca dedm çünkü laçkalaşıyor sıradanlaşıyor ilişki sonrasında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Anketler > Kızlar, ilişkinin kaçıncı ayından sonra evlenme teklifi beklersiniz? Erkekler, ilişkinin kaçıncı ayından sonra evlenme teklif etmeyi düşünürsünüz?
En İyi Cevaplar