Kayınvalidem 2 Gün Bizde Kaldı Evimin Huzuru Kalmadı Nasıl Davranmalıyım?

Selam, daha 1 aylık evliyim.. Neyse kayınvalidem hafta sonu bize kalmaya geldi sanki şehir ya da ülke dışında oturuyormuş gibi 2 gün kaldı. Elbette saygımı bozmadım beraber zaman geçirdik hep ilgilendim vs. Eşimde gelmesinden çok hoşnut değildi ama birşey diyemedi tabii. Kayınvalidem ikinci gün itibariyle benim evdeki giyimime yaptığım yemeğe mutfağımın düzenine karışmaya başladı. Bende durumdan çok sıkıldım ve kibarlıkla onu uyardım burası benim evim ben böyle istiyorum böyle olacak diye belirttim sesini çıkarmadı. 2 gün daha kalmaya karar vermiş bana söylemedi eşime söyledi dün, odamıza geçince eşimde bana söyledi bunu bende istemediğimi dile getirdim.. Biraz konuştuk tartıştık birde dün bir elbise almıştım açıkta duruyordu eşimde onu görünce iyice cinleri tepesine çıktı annesinede laf ediyorum diye baya bağrındı büyüdü olay ve en son vallahi döverim seni bak sus vs diye bağrıp birşeyler kırdı odada bende susmadım. Sabahta konuşmadık ve kayınvalidem tüm olanları duydu utanması ve kendını suclu hıssetmesı gerekırken butun akrabalara oglum sozunu gecırıyor evın reısı oglum gık dıyemedı gelın vs dıye dedıkodu yapmış. Şimdi suç kimin? Bu kadına yüz veren benim mi? Terbiyesiz Oğlunun mu? Yoksa bu dedikoducu kayınvalidemin mi? Ben ne yapmalıyım bilemiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Öncelikle herkese yardımları ve destekleri için sonsuz teşekkürler ediyorum :) Soruyu paylaştığım günün akşamı eve geldiğimde eşim evdeydi annesi yoktu sordum gitti dedi muhtemelen kendisini birşeyler söyleyip gönderdi.. Benden de özür diledi. Çok şükür yoluna girdi herşey :)
Kayınvalidem 2 Gün Bizde Kaldı Evimin Huzuru Kalmadı Nasıl Davranmalıyım?