AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
473Cevap
Rakı ya da başka birşey... illa ki sohbet olacak, yoldaş olacak... tek başına herşey çok anlamsız. En iyi meze sohbettir, sonra ise sıcak humusu çok severim :) ama rakıyı sevmiyorum :DD
Rakı sofrasının vazgeçilmezi muhabbet edecek dosttur.. bunun yanında garnitür olarak ister beyaz peynir kavun ,ister balık roka kalamar ,ister salata koyarsın bir avuç çerez de yeter :))
patlıcan salatası, közlenmiş biber, beyaz peynir, imkanın varsa midye veya havyar, ezme, haydari, çoban salata, yemek sonrasında meyve olarak kavun ve yine yanında beyaz peynir..
haydari,
süzme yoğurt,
tam yağlı beyaz peynir,
kırmızı et,
acılı ezme,
soğan salatası,
birde arkadaş geçen yaptı adını bilmiyorum. tahin helvasını limonla karıştırıp çırptı. o da güzel.
rakı olarak da tekirdağ yaş üzüm.
Humus olmasi lazim.
sorarım bir ara teşekkürler.
Git migrosa paketlenmiş hazır mezeler var
Haydari humus acılı ezme şakşuka köz biber patlıcan Kavun karpuz acılı şalgam
Ezine peyniri kavun partırmalı humus haydari ana yemekte ağıt bişeye gerek yok ara sıcakla geliştirebilirsiniz kafalar güzel olsun çorba içersiniz muhtemelen afiyet olsun 😎
kordona karşı oturmuşsun tamda güneş batıyor hava süper ılık ılık esiyor yanında sevdiğim adam var elimizde rakı kadehlerimiz masamızda miss gibi kavun beyaz peynir haydari ve rus salatası =))
ben varsam o sohbetin mezeye değil rakıya bile ihtiyacı yoktur.
vuhuuuu bu gün bu özgüvenim niye ki? doktor değilim ama siz yine de açılın :)
:))))
RAKI--BALIK--AYVALIK :))) şaka bi yana rakı bol bol meze ister sıcağından soğukuna.meze ayırt etmez.ama ben bi rakıyı sek içtiğim için özellikle limon isterim.bide tavsiye vereyim.rakının ardından tatlı yemeyin sakın!
zeki müren ile tanju okan calsın evet sonra rakı da altınbaş olsun yanında da üstüne peynir rendelenmiş roka domates, topik, lakerda, çiroz olsun ehhh bir de güzel bir kadının seside varsa masamda lütfen allahım o an hiç bitmesin
3-4 duble çıkar kişi başı.
Meze size bağlı. Yoğurtlu, etli vs birçok çeşidi var. Damak zevkinizi bilmem lazım.
cacık, zeytin yağlı dolma, patlıcan ezme, ezine peynir, kurtulmuş et, yoğurtlu semizotu, fava, pacanga uzar gider
sağol hayatım 😘
Keyfe keder yalnız içilebilir, meze olarak bence rus salatası çeşnili yogurlar vs. Ama dostlarla içmek varken neden yalnız içilsin :)
Dost yoksa?
Herkesle içilmez saglam insanlarla içilir, rakıdan sonra herkesin içindeki gercek karakter zaten ortaya cıktıgı için kiminle içilmicegini görüyorsun :)
Muhabbet en güzel mezedir ama yanıda peynir atom haydari semiz otu fava şakşukada iyi gider kızarmış ekmek şart
rakının yanına ne istersen o gider. senin zevkine kalmış..
meyve gider. et balık türevleri gider. barbunya pilaki gider / beyaz peynir gider/ balık ürünleri (ahtapot karides midye) gider acılı ezme haydari vs türevleri gider.
önce yemek yenmez :)
önce meze ile baslanır sonra ara sıcak pacanga olabilir
sonra balık veya et cok guzel olur :)
ama tercih kesinlikle balık
Rakıyla yemek ayni anda olmayacak. Önce yemek sonra rakı ve mezeler
iyide öyle birsey olmaz ki :)))))
yani meze raki ile baslanır ara sicak sonrada yemeklede keyifle icilinir :)
Ne kadar su kattiginiza bagli. Yakalanirsan ayvayi yersin. bir daha yurtta cikmaz. Ona gore hareket edin
yok kaldığımız yurt saldım ayıra mevlam kayıra bir yer :) uyarı için sağol yine de
😃😃 iyi bari
Fava, yoğurtlu mayonez, közde patlıcan, zeytinyağlı helva (evet helva), beyaz peynir, göbek salata, roka, vs vs
En önemli mezesi sohbeti güzel bir arkadaş, yanına kavun ve beyaz peynir bana yetiyor.. Kalan mezeler lükse giriyor :)
Kavun, peynir, yesillik, ve kesinlikle rakıyı ya sodayla ya da acılı salgamla icin bos su yerine. Muhtesem oluyor.
Şalgam
Çiğköfte
Haydari
Gerçi duruma göre ufak değişiklikler yapıyorum arada.(yoğurt , kavun , peynir falan.)
Erkeği kızı yok bence gayet de güzel içilir önemli olan muhabbet ve sohbetin tam olması, burda da bikaç meze örneği var :)
Haydari, yoğurtlu semizotu, şak şuka, kavun, arnavut ciğeri, kaşarlı karides, soslu kalamar, zeytinyağlı barbunya... Ahh çok fena canım çekti ya :))
Teksem birşey istemez yanına üstünüe cila niyetine bira olsun yeter.Arkadaş ortamıysa rakı-balık-peynir iyi gider.
haydari. şalgam. meyveler. balık iyi oluyor. kırmızı et. patlıcan közlemesi. limonlu salata. limonlu ayva. unutuyordum acılı etli acılı çiğköfte harika oluyor.
bak okuyunca aklma geldi turşu =)
Öncelikle şunu bilmelisin...
Rakı ağır adam içkisidir hafif adamlarda kötü tesirler yaratabilir.
Rakı, kavun, beyaz peynir, salata vazgeçilmezdir...
Rakının en güzel mezesi muhabbeti çekilir bir dosttur.
Z.brokoli.
çoban salata.
Izgara balık.
beyaz peynir,kavun.
Zeytinyağlılardan karışık bir tabak.
en son ise meyve tabağı gelir bana göree.
ben bulunmaliyim :)) saka alkol kullanmam.
ama tavla bulunmasi gerek :D sarhos insanlarla oynamak daha zevkli oluyor
bencede sen bulun xD
sende bulun kareus :))
pis tavla onarım
kaya koruğu. mersin civarında çok yapılır. Turşusu ve haşlanıp zeytinyağlı salatası enfes olur. İyot kokar buram buram. Her yudumda dalgalar vurur damağınıza.
ufak bir kaba ince rendelediğin havuçları koy üstüne yoğurt onun üstüne yumurta kır içine tavuk at biraz kırmızı biber karpuz suyu ve peynir sonra en önemlisi su koy 2 bardak çok az sirke ve balık yağı afiyet olsun ben uydurdum
:D bu ne ya
meze :D
hayatımda görmedim duymadım bunu adı falan varmı acaba?
kusomok meze
karpuz suyu ne ya :))
Peynir
Haydari
Acı ezme
Salamura hamsi
Güzel bir salata
Ciğer
Kuru et
Patlıcan bunlardan olabilir
Kavun peynir haydari domates ezmesi patlıcan köz salatası biber kızartması vb
Balık, karpuz , kavun, et, fava, yoğurtla yapılan bilimum mezeler. Mevsime göre değişir.
İçlerinden fava ve yoğurtla yapılan mezeleri de listeye eklemem gerekecek bir sn...
İçecek kişinin yemek zevkine görede değişir. Ben balık ve yoğurtlu mezeleri tercih ederim daha çok.
Köpeoğlu, deniz börülcesi falanda var. Meze tercihini nasıl içeceğinizi göre değişir. Yavaş yavaş demlenirim diyorsanız farkli meze, hafif yemeklerle hem yeriz hem içeriz diyorsaniz farklı mezeler gerekir.
Evet yavaş yavaş keyifle içeriz 😂
Beyaz peynir
Söğüş et
Domates
Salatalık
yoğurt
Hiç alkol kullanmadim. Hangi mezeyle güzel gider bir fikrim yok
Senin yerine de ben içerim 😍😍
Tamam 😊😍
Peynir olsun yeter tek içersen Üzer gurup içersen keyiflendirir
Üzülürüm :) olsundu 😂😂
Yazdığından zerre bişey anlamadım bu saatte içmiyorsun inş çarpar 😂
Tek içip üzülcem diyorum😂😂
Hee 😂 heder eder yapma 😂 git bira iç boşver rakı arkadaşla iyi gider
Bira bir tek mangaldayken iyi gidiyor ya 😂😂
Aynn he canım çekti hafta sonu bu kombini yapim 😂 senin içinde 1 tane içerim artık napim
Ben onu yeni yaptım üstüne votka içtim. Rakı da bir iki gün sonrası için cazip geliyor 😂😂😂
Bira ile votkamı içtim birbirleriyle uyuşmayan içkiler rakı iyidir rakı birada cilasıdır
Farklı günlerden bahsediyorum zaten 😱😱
Ozaman sen her hafta aktif icicisin 😱😱
Hatun alkolik çıktı😂😂
Harbiden alkolik hareketler engellenemez 😂😂 ben daha çok böyle kumkapı çalgı eşliğinde seviyorum ayda birkere yaparız arkadaşlarla iyi geliyor çok içince ben kötü oluyorum bütün kötüler aklıma geliyor 😂
Ben evim dışında pek içmem
Bencede en güzeli yapıyorsun gerek yok güvendin insanlarla çık ama böyle herkeslede oturulmaz boşlarını atmayı unutuyorlar arkadaşlar bilirsin
Rakının mezeleri bellidir zaten, haydariden başlayacan.
haydari
acılı ezme
patlıcan közleme
konserve balık
piyaz
beyaz peynir
mangal yaparsanız et filan o tarz olabilir
eig ne sağlık dostum rakı masasına birde ben lazımım ud ile gelirim:)
o vaziyette ölecek olursan sanırım en güzel meze cehennemdeki zakkum ağacının meyveleri olurdu? pardon yani...
kardes hayırdır ? sen burda mılletın gunahlarını sevaplarını fılan saymak ıcın mı gelıon? senın baska ısın yok mu o vazıyette ölecek olursanmıs sana ne kardesım her koyun kendı bacagından asılacak gelıp burda bole dın mezhep konularına gırme ! madem hosuna gıtmeyen bı konu gırıp yazmassın herseyden once hos görü kardes anladın mı
abim sıkıntı yok kızma herkesin bir bakış açısı var bende fikrimi beyan ettim kızma.kimin ne olacağını hiçkimse bilemez dinle alakası yok o gözle bakmamıştım aklıma gelen fikrimi yazdım sdece.ayrıca bir fikir daha beyan edicem bunada kızarmısın bilmem toplumda yaşıyorsan her koyun kendi bacağından asılır deme hakkın yoktur senin için değil genel olarak söyledim abicim
ben burda dinimi kitabımı veya baska o yonde kı hıc bı duygumu ınkar etmedım ama senın soyledıın dogrumu sımdı? dıosun kı o durumda ölürsen ağzından bole bısı cıkıo belkı ben alkol kullanmıorm belkı ıcmıorm olesıne sordum oldu mu sımdı bu soledıın ?
yani kusura bakma ama karsındakı ınsanın nası bırı oldugunu bılmeden daha dogrusu soruyu nden sordugunu bılmeden yargısız ınfaz yapıosun bı nevı kul hakkı yıyosun
abim seni gerçekten sevdim ne biliyim kanım ısındı o yüzden kızmana bakmaksızın bir bilgi paylaşıcam hacı hoca değilim ama sağlam kaynaktan duyudum alkolu alan kişi zoom oldu diyelim akıl kaldımı onda yok ne yaptığını bilirmi yok müslüman olmak için ne gerekir akıl bu adam akılsız gitti ne oldu? haa o kadar değildi azıcık içtim e oda haram canım ne olcak desen bu kadardan oda haramı küçük görmek haramdan beter ben çıkamadım abi valla kusura bakma ettik bir hata affet tamam sustum
yok ya affetmek ne haddımıze kusurda yok ortada yanı eyvallah saolasın
Raki masasinda en guzel meze eski sevgili icin edilen ahlarin yerini ozleme birakma halidir ..
Atom.
Kırmızı acı biber, zeytinyağı ve süzme yoğura yapılıyor.
Acı sevmem ama geçen çok güzel gitti rakıyla.
Eksiledim, pis ayyaş!
Suçunun üstünü örtmek için öyle dediğini biliyorum!
Kimin verdiğini biliyorsun, sitede bizi kıskanan -18ler var :(
Yenisiyle de anlaşırsın zamanla :(
Onun 6-7 olmadığına dua et sen :(
Üzülme Dossi :(
Balık,Roka,Peynir,Patlıcan salatası,kavun,elma,portakal,
Bal - muz-ceviz 3lüsü ;))
bal-avakado-muz üçlüsü..:)))
:))
tüm arkadaşların yazdıkları + muhabbeti sağlam birisi şart :) gerketiğinde ağlatıcak gerektiğinde kopartacak
hıımm karides güveçç, kırmızı köz biber, ahtapot salatası, kalamar kızartması..
çok mezeci değilim
kavun.beyaz peynir
ciğer
bi de müzik ile içerim
tabiki de insanların yaşayış şekilleri gibi yedikleri içtikleri de o toplumun kültürünü oluşturur.yani "rakı içmek bir kültürdür saçma bir şey" kime göre neye göre derler adama.
aynen ne kültürü
git doğuda yaşamış bir adama "akşam yemeğinde klasik müzik eşliğinde şarap içip yemek yemek kültürdür" de bakalım ne anlıyor.demek istedğim " kültür "toplumdan topluma değişen bir şeydir .kalıplaştırmayın.
adamda böyle cevap verir:) +
Kavun peynir üzüm eski kaşar üzümlü pilav
Icmemeyi tercih ediyorum tabi...
Üzümlü pilavı ilk kez duyuyorum rakının yanında
Meyhane pilavı derler youtubeden bak yapılışına zamanında çok sofralar kurdukta 6 7 yıldır sürmüyorum alkolü ağzıma
Köz salata haydari peynir manda yogurdu et cesitleri vrya balik
Balık yersek eğer bu yoğurtlu mezeleri napcaz ya bir tırsmadım değil 😂
Yok bsy olmuyor ben cok yedim tirsiyorsan balik degilde et yap yarin aksam. bizdr bir cilingir sofrasi kurcaz arkadaslar balik sevmio ondan et yapıcaz ve dogum gunun kutlu olsun
Rakı içmek bir sanattır , sade içilirse tadı çıkmaz.
Nasıl içmek icap eder vayım?
Haydari, humus, şakşuka, acili acili , sonra deniz ürünleri mevsim salatası , ince bir müzik ve güzel bir sohbet arkadaşı azami gereklilik bunlar.
Yalnızım yapacak bişey yok gerisi halledilir
Kötü olmuş , umarım en kısa zamanda bir arkadaş bulursun
beyaz peynir
haydari
köz patlıcan
girit meze
fava
yağ biberi
haydari
şak şuka
borani
ton balığı
acılı ezme
patlıcan salatası
kavun
rus salatası
zeytinyağlı fasülye
Peynir , kuruyemiş ve kereviz falanda olabilir yani en azından benim tercihim bu..İstediğin herşeyi koyabilirsin neler olmamalıdır diye bir şey yok.Damar dinlenir , kız arkadaşlada içilir tabikii ben oturup eniştemle içiyorum.
böle ağır yemeklere gerek yokmudur yani? mesela şarapla et yemekleri güzel gidiyo rakının böle özellkle güzel gittiği bişey yokmu ? et yada blaık olsun istiyorum ama balığıda ben sevmediğim için et ilk tercihim ama napcağımda kararsızım
Balık ve et olur tabi eğer bir akşam yemeği ise kesinlikle olur tanıdığım insanların çoğu ve gördüğüm kadarıyla herkes mangal keyfinin yanında içer rakısını...Geleneksel ev yemekleri yanında içmeyi düşünmüyorsun herhalde kuru fasulye - pilav falan :D Bende balık yemiyorum o yüzden nasıl bir uyum sağlar bilemiyorum
anladım ...aynen sölediğin gibi yemek gibi olucak biraz...et yemeği yapıyım o zaman devamıda meze olsun haydari kavun köz sebze ezme vb vb.
Aynen öyle :)
Rakı en güzel deniz börülcesi ile gider kavun peynir alternatif olabilir.
Alkol kullanmıyorum namaz kılan biri olarak tavsiyede etmiyorum
bu abi cok iyi anlarıyor
Sohpeti güzel bir kadının yanında hibir mezeye gerek yok bence en güzel mezesi sohpettir rakının
Brokoli Sarımsak Soslu , Tulum Peynir Ceviz , Patlıcanlı Yoğurtlu Bir Meze ve Beyaz Leblebi.
patlıcan , haydari , atom , peynir , biber gözleme , plaki
Haydari, kavun, beyaz peynir, çerez gibi basit mezeler olmazsa tadı çıkmaz meretin efenim.
ohh maşallah şimdiden rakılar ile takılın bakalım..