Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Başörtülü bir kızla evliliği düşünür müsünüz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
ben açık bir bayanım belki de bazılarına göre çıplak. dışardan örtülübayanlara bakınca genel kültür olarak eğitim olarak çok düşük düzeyde olduklarını görüyoruz. onların dinini onlardan daha iyi biliyorum başlarındakiyle alakasız hal ve tavırları var. eğer onu takıyorsan iddia sahibisin demektir o zaman üstelendiğin idiianın misyonuna göre davran. sorduğun sorunun sebebi bence örtyüle iligli değil örtülü kızların çizmiş olduğu prfoil. açık konuşayım bağnaz yobaz ilimden yoksun hurafelerle yaşayan bir örtülü bayan dünya güzeli de olsa sevilmez.amahem örtülü hem de gerçekten kendini geliştirmişse ne ala.örtülü bayanların kapanışları kafalarındaki o kocaman şeyler suratlarındaki ton ton makyaj topuklu ayakkabılar yollarda cilveleşmeler... bunları ben bile yapmıyorum . yani sorun örtü demini etek de değil. sorun kafaların içinde
ben doktor olacağım h�l� okuyorum. sence bu konuyuda düşünebilecek zekamda var mıdır? Olayı daha fazla saptırmayalım açıklayıcı şekilde yazdığımı düşünüyordum: olgun aklı fikri yerinde olan bir kişiden bahsediyorum. O dışarıda gördüklerin ise benim zaten midemi bulandırıyo ben onlardan bahsetmiyorum.
ne alaka ya siz tecavüzlerden hiç bir kızı sorumlu tutamazsınız olay kafada bitiyo etkileniyorsan bakmayacaksın..
soran kızcağızım doktor olmadan önce insanların inançlarını sorgulamasına izin vermeyip kompleksinden kurtulabilen bir bireye dönüş. eğer hala örtünün insanların gözündeki yerini önemseyecek kadarkuşkuluysan hiç takma o örtüyü. okuyom ben yaa isyanlarını da bir kenara bırak. ben ikinci üniversitemdeyim ne oolacak okumakla bu işler olmuyor
Sapık mı senin yaşının 4 katı kadar kadınla ilişkiye girdim , ben diğer erkekler için söylüyorum osmanlı zamanında tecavüzmü vardı yada bi 100 yıl öncesinde , açılan yerlere erkekler bakar her türlü şeyide aklından geçirir sapıklaşır yani daha çok , Kusura bakmada ben kısacık etekleri giyip dolaşıp başına birşey gelenlere sadece gülüyorum iyi oldu diyorum , tavuğa horoza tcvz edenleri saymıyorum onlar insan değil ,
bence okumakla bişey olmuyo da demişsin ya eğitim düzeyi falan ona binaen söyledim. Maşallah herşeye cevabın var.. Ama önce ne demek istediğimi anla. Olayı saptırma
bağlacı farklı yere koyunca anlam değişti
bence de okumakla bişey olmuyo ona binaen demiştim eğitim düzeyimi
ben de cevap çok.burda eski hesaptan beni bilen bilir. genelde ava çıkmayı severim :) demek istediğini anladım ama siz ucu size dokunan gerçekçi yorumları bile karalamayı, size ait olan en kirliişleri bir aklamayı seversiniz. craig insanı; tecavüz konusunda gösterdiğin muhafazakar duruş bir anda "sapık" yorumuyla nasılda bir anda kendini benim yaşımdan 4 kat fazla ilişkiye girmiş zinakar bir adama bıraktı dimi :)
Sen bana laf çarpıtamazsın o yüzden dedim canım benim , ben tecavüz ediyorum herkes kapansın demiyorum . Ben muhafazakar bir tutumun olduğunu söylemedim hepinizden daha günahkarım benim kastettiğimi diğer insanlar ve erkekler , Millet kapansın derken onları kastediyorum tarafsızım yani
birincisi senin canın falan değilim.söz gelimi bile olsa hakaretkabul ederim . ikincisi lafçarptımadım direkt soktum. son giydirmem de şu ki; kendi yorumalrını tekrar oku, azevvel açıklık üzrinden tecavüz muhabbeti yapıyordun sonra bilmem kaç kişiyle oldum diyerek sikinin sayacını tutmuşsun. yattığın tümkadınlar yolda seni tahrik eden açıklarıydı yoksa sapıklığını tecilleyen yorumlarına devam mı edeceksin. bilmem kaç kişiylebirlikte olmuş pehh banane la olduysan, ne sanıyorsan artık
Nasıl ki bası acik bir kızı tercih edenler var bası kapalı bir insanı da tercih etmemeleri icin hicbir neden yok.
Yalnız, kalbinden ziyade sırf başörtün icin seni tercih edeb birini ben istemezdim yerinde olsam...
Kalbine gore karar vermeli bir insan görüntüye gore degil.
ailem şafii'dir. yani dindar bir ailedir diye aklınıza gelecektir ama kesinlikle değildir. normalde şafiiler din konusunda çok dikkatli olurlar ama bizim ailede bu biraz farklı işliyor. kimse kapalı değil ailemde. bende biraz rahat büyüdüm. Ama kapanmak isteyene kimse kapanma, açılmak isteyene de kimse açılma demez.
Evlilik konusuna gelince de şu anda başı açık biriyle birlikteyim. Ama kapanmak istediğinde kapanma demem. veyahut gidip illa açık biriyle birlikte olacağım gibi mantıkdışı bir durum söz konusu değildir. literatürüme uygun olsun (temiz, sadık, iyi bir insan ve düşünceli olsun) gerisi pek önemli değil açıkçası. açık kapalılık sadece dış görünümde olur.
baş örtüsünü başını örtüp başka yerleri açıkta olanlar var son güncellemen onlardan farklı olduğunu gösteriyor tebrikler sadece başını örtmek yerine bu şekilde yaşıyorsan senin gibi düşünen birisiyle elbette evlilik düşünülür hatta açık olan kızlardan daha çok tercih edilirsin bence
Cevap
47Cevap
başörtü insanı insanlıktan çıkarmaz örtü insanın kalbinde olmalı link
annem başörtülü,buna asla diyemem..ben hiç başörtülü bir kızla zaman geçirmedim,ama varsa kaderimde eğitimli, güzel, oturmasını kalkmasını bilen başımın tacıdır,buyursun gelsin.
bence çoğu genç yanında başörtülü bir kızı gezdirmek istemiyor,sebebi de elbet dış ortam tabi
başı kapalı olan kız iyi giyinmeli,dik yürümeli,ses tonu kısık olmamalı,kendine güvenmeli,yani başı açık olan diğer kızlardan aşağıda kalmamalı..
varsa böylesi tercihim örtülüdür,çünkü ben müslümanım ve burası da türkiye..
Fakat derken ? Baş örtüsünün ayrıştırıcı bir yanı mı var ? Neden düşünmesinler inancı görüşü farklı olanı bilemem ama normal bi insan o baş örtüsünün evdeyken başına yapışık durmadıgını bılıyordur. Eğer hakkını vererek kapanıyor bunu gösterişe çevirmiyorsa evlenmem diyen kendı bilir.
Kendini bu kadar değersiz ve ALLAH ın ayetini bu kadar basit göremezsin haşa. Onun bir ayetine karsı gelen adam zaten karsına cıkmasın. sen baş örtüne göre adam mı yoksa adamına göre baş örtüsü mü seviyorsun ?
secıyorsun olacaktı o pardon
Allah her şeye Bir örtü vermiş tir meyveden tot hayvana her canlıya bir örtü vermiş ve kadına baştan aşağı vocudunun hiç bir yeri açık kalmicak şekilde eler yüz hariç erkeğin örtüsü de bizleri dir
ben erkek olsam istemem bence modern gözükmüor hatta komik gözüküor öyle renkli renli bide takıyolar sosyal hayatı açık birinden farklı olur .ne bileyim bence itici birşey .ama herkes istediği gibi giyinsin o başka .başörtlü insanla evlenmek isteyen erkekde çok .
bana görede türban sığ hatta komik .yani başörtüsü örtebilirsin onda birşey yok omuzlarını geçicek şekilde sıfır makyajla mesela dimi ama yooo o renkli şeyleri geçirin kafanıza altınızda daracık kot topuklu ayakkbı parfüm içinde salının sonrada gelin bize modernlik dersi verin dimi .kusura bakmayın çok komik gözüküyorsunuz o renki başörtülerle .
Bazı kızlar var kapanırlar ama aslında istemezler görüntü için kapanmıştır ve bunların bir kısmı da her türlü pisliği yapacak kızlardır yalnız sen kendi isteğinle kapanmışsın bu yüzden iyi ama sadece kapalı olmakla evlilik düşünülmesi çok saçma olur dürüst ve geçmişinde de temiz olması lazım. Bu gibi detaylara da dikkat ettikten sonra kafa dengim bir kızsa düşünürüm tabi ama kapalı yada açık fark etmez yeterki düzgün birisi olsun.
yanlız şuna değinmek lazım başı örtülü bayanlar 2 ye ayrılır:
baskı yüzünden başörtüsü takanlar...
bu kısım bana göre ya çok pis baskı altında ya da ben takmıyorum bundan kime ne? diyemeyecek kadar karaktersizdir.
gerçektende kendi isteğiyle takanlar...
bu kısım bence düşüncesine saygı duyulacak karakterli belli bir düzeye gelmiş kesimdir.
dipnot:benim için önemli değil.
kendi isteğiyle başörtü takan bir kız bana göre zoru başarmış,ne istediğini bilen,karakteri tam oturmuş sallantıda olmayan. tatlı böyle marsh mellow gibi bişeydir benim için :D
eskiden çok keskin ayrımlarım vardı bu konuda ,başı açık insanları sınıflandırmaya sokardım ama insan büyüdükçe önemli olanın düzgün karakter olduğunu anlıyor ... o yüzden eğer düzgün karakterli biri ise ha açık ha kapalı
ama tercihyapma şansım olsa kapalıyı tercih ederdim nefsine daha fazla karşı koyabildiği için
bu benide geliştirecektir
ne alaka ya başı açık kapalı falan...aşık oluyum yeter
aslında düşünmem sanırdım da, geçen bir tanesini gördüm çok güzeldi. öyle güzel olacak ki anca. ama türbanın altına topuz yapınca uzaylı gibi kafaları uzuyor o düşünceyi atamam ben aklımdan. türban değilde, normal başörtüsü takarsa olur. (gördüğüm kız için konuştum)
Eğer erkekler "evlnemeyiz" derlerse açılacak mısın yoksa sevgili kardeşim ? Sakın buradan aldığın verilerle hayatının hatasını yapma! Çünkü sitenin yarısı Gayrimüslim. Benim kişisel düşünceme gelince elbette evlenirim. Allah'ın farzını yerine getirmiş ve O'nun rızasını kazanmaya çalışan bir kadınla evlenmem diyen bir Müslüman erkeğin Müslümanlığına turrruuupp sıkarım! At öyle adamı çöpe...
ne alaka ya sizde var ya olayı nereye getirdiniz! Tabiki bu sorudan sonra ne açılcam ne de daha da kapancam olduğum gibi bana doğru gelen düşünceye devam.. Insanlar buraya illaki hayatının kararlarını almak için bişeyler yazmıyo sadece merak için sordum. Benim çevremdeki insanlar (ızmirliyim) biraz ön yargılı ve bu da bana saçma geliyodu. Bende bir sorayım dedim insanların geneli nasıl düşünüyo diye..
Tüm amaç bu umrumda değil kimin ne düşündüğü.
Konuyu uç noktalara getirmeseniz olmaz dimi?
yani senin gibi düşünen bir insanında olayı saptırması asıl benim canımı sıkan.
Diğerlerine bakma onlar ne desem kendilerince bişey uydurup durcaklar. onlar hep konuşur ama böyle biri olayı saptırınca üzüldüm doğrusu..
Ben olayı saptırmadım sevgili arkadaşım. Ben sadece güzelce sordum. Çünkü bazı arkadaşlar sırf bu yüzden açılmayı düşünüyorlar. Sanki seni suçlamışım gibi bir tutum içerisindesin. Hele hele ergenlik yaşlarında sevgilisi olmayan türbanlı arkadaşlarımızdan bu durumu çok kafaya takanlar var o yüzden endişelendim açıkçası...
Bu abimiz siteye hayır işlemek için gelmiş
İnanmayan gençlere din dersi veriyor burdan
Tabiki evlenirim. Hatta daha iyi olur. Dışarıda kızları görüyorum, hatlarını belli ediyorlar. Onlardan nefret ediyorum genel olarak.
Ben dini inancı cok olan kızlarla pek anlaşamıyorum. bir duzeyde kalıyor sevgili konumuna gecemem. Baş ortulu bir kızda dini inancını yeterince uyguluyor demektir.
GERÇEKTEN başı örtülü ise tabiki evlenirim. Ama tabi anlaşabilmekte önemli. Başı örtülü diye olmuyor mu onlar :)
Eşimin tesettürlü olması beni gerçekten mutlu eder. Daha ne isteyebilirim ki
dünyadan bi haber, sosyal kültür bozukluğuna kapılmış bir dünya kapalı kız var. bunlarla aynı geleceği düşünmem. aynı şekilde olan açık kızlar da var. onlarla da düşünmem. kapalı olup gündemi bilen, duyarlı olan, kültürlü, olgun (güzel :) ) ne yaptığını bilen kapalı kızlar yok değil. sayıları az ama yok değil. böyle birisiyle evlenirdim.
dediklerin doğru ise tanıdığım insanların yüzde 80 lik kısmı senin gibi birini ister
kalan yuzde 20 mi? onlardan da koca olmaz zaten saksı olur
tek hayalim ama öyle tarız olarak takan değil.. Farz olduğu için takanla... gerçeği bu devirde de zor bulunur..
basini ortup pantolon giyenlerdense istemem oylesine her gordugumde kufrederim ha hakkiyla ortunense seviyorsam nasil gorundugunun ne giyindiginin bir onemi yok yeterki ruhu ortulu olsun
diz altına kadar uzanan bol ferace gibi bir ust altına bol pantolon gıyılemez mı sızce. okulda pantolon mecuburi
düşünürüm
benim için başının açık yada kapalı olması bir şey ifade etmez ...
Kendi tercihidir saygı duyarım ...
Açık olana da zorla kapattırmam ...Baskı uygulamam ...
Kafam ve kalbim uyuştuğu sürece bir problem yok yani ...
boyu 75in üstü kilosuda 53ün altındaysa olabilir..gerci evlenmeyi düşünmüorumda kız ark ypabilirim öyle bi kızı..ama garip garip salvar gibi etekler, amele ayakkabıları giymemesi kaydıyla, kotunu vsni giyerse..
benim için bu "fakat" diye düşünülecek bir konu değil. tercih edilecek bir konudur. evleneceğim insanın baş örtülü olmasını tercih ederim.
düşünürüm hatta öyle olmasını isterim ziraa benide namaza başlatsın uzak etsin günahtan yanlıştan
yani bunun ayrımının yapılması bile rencide edici olur
Önemli olan başındaki örtü değil beyninin içi..hala dünyadan habersiz yazıyorsunuz..
başörtüsü ile evlenmeyecek kişi ile evlenecek. Önemli olan sevgi saygı ve anlaşabilmek.
samimi ve kafam iyiyken cevap veriyorum. öyle ayrımlara karşı olsam da evlenmeyi düşünmem
sağol, gel bir kafa atayım istersen
güncelleme için: benim için fark etmez baskı ya da kendi
neden bu ülkede ve dünyada başörtülü kızlar evlenemiyor mu?
''okumuş, ayakları yere basan olgun '' Tamamda, böyle olan başörtülü olamıyormu ''fakat''la bağlamışsınız cümlenizi?
kesinlikle hayır. türbanlılarla alıp veremediğim yok, sadece çevremde olmasınlar.
Ben şahsen hem aklen ahlaken rohen bedenen Allah teslim olmuş bir örtüye bürünmüş bir kız arıyorum modaya değil Allah Oyan imam denizine dalmış ilk önce Allah'a Sonra beni sevecek birini arıyorum Vatsap nomaram dan bana olaşa bilir 05399277690
üstü minare altı kerane modeli değilse düşünebilirim
sevdiysem neden olmasın, fakat geçmişimde böyle bir kız tarafından ihanete uğradım bu da benım soğumama yol açtı genel olarak
Asla düşünmem, yan gözle bile bakmam; çünkü ateistim
bak simdi dısarıda düzgün gecinen internette et arayan ( kimse bilmeyecek nasılsa yedigi naneyi ) dindar gecinen tipler seni nasıl isteyecek :)
:) koşa koşa isteyecekler hem de.
Pardon da ne nane yemişim?
Evlilikle ilgili soru sormak mı garip olan anlayamadım?
soran arkadaş, bu kız sana dememiş ki onu. avcılar diyor nette kimse kimseyi tanımadığı için diyo neler neler söyler bak şimdi diyo. anladın?
pardon :)
o:)
evet.. neden evliliği düşünmeyeyim ki yani onun canı yok mu ?
Başı örtülükendi istegiyle olduktan sonra neden evlenilmesinki ALLAH ICIN ORTMÜŞYA YERER EN GUZELI BU
duruma göre değişir bu eğer seviyorsum onu evlenirim her türlü :)
Benim aradım kriterler canım ş urfaya gelmek size Sikin ti olmayacaksa
Başörtülü olunca noluyor ki insanlıktan mı çıkıyor 😂
Eğer anlaşıyorsan çarşaflı ile de dekolteli ile de evlenirsin
duruma göre değişir bu eğer çok seviyorsam onu evlenirim her türlü :)
erkek olsaydım atesit olmama rağmen kafasındaki örtüyle değil beynindeki ile ilgilenidrim. akıllı aydınlık biri olsun özelimizde örtü olmazdı zaten
aydınlık ama neye göre aydınlık hangi görüşe göre ... eğer bahsedilen bilim ise bilimin yolunu açmak ona sonsuz destek ise bir müslümanın yapması gereken zaten budur ,yanlış bir çıkarımda yapmanı istemiyorum sadece aydınlık düşüncelere göre değişken bir kavram keza ir müslüman için aydınlık Alah ın dediği yoldan gitmektir ...
neden olmasın ki ? benim için hiç farketmez.
büyük konuşmamak lazım ama hiç olacak gibi değil.
kalbi örtülü olursa evet
Ben çok isterim çok severim ama o beni istemez
fark etmez sonuçta bu kendisinin kararı
Düşünürüm. Neden olmasın.
Açık da kapalı da bır.
güzelse neden olmasın :)
Hayir
o benimle evlenmez:)
bu sızmısınız
evt neden olmasın kı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar