Erkek arkadaşım üniversitede eve çıkmak istiyor?

Üç yıllık bir birlikteliğim var. Çok seviyorum. Evlenme niyetindeyiz. Büyük olmasada biseyler yaşadık. Sevgilimle yaklaşık bir senedir ayrı şehirlerdeyiz. O bana 10 saatlik (otobüs ile) uzakta üniversitede şimdi bende onun okulunu kazanmak için evimdeyim. Küçümsenemeyecek bir mesafe söz konusu. Haliyle anlaşmazlıklar büyüyor. Su an için eve çıkma mevzusu canımızı sıktı. Okula gitmeden önce eve çıkmayı istemeyen biriydi. Şimdi ona eve çıkmanı istemiyorum demem bile mutsuzluk sebebiymis. Hayallerini yıkmışım. Neyse ben her konuda eşit olmayı istiyorum. O ev arkadaşlarının sevgilileriyle aynı evde durabilir ben kız arkadaşlarımin sevgilileriyle oturamazmisim. Ben erkeğim ben yaparım sen kızsın yapamazsın diyor. Her konuda böyle. En kısa haliyle anlattım bu ne kadar normal? İlişkimiz yıllardır bana mantıksız gelsede (tv izleme vine izleme -yarı çıplak da olsa erkek görme- girdiğin ortamlarda -ki bir senedir dersaneye gidiyorum bu şartlar altında- erkeklerle meraba merabadan ileri gitme oje surme saçını yapma vb şeyler yani) onun yasaklarina uymamla geçiyor. Bende aynısını ona yapmaya çalışıyorum beni anlasın diye, bir yere kadar tabi anlamıyor sanırım. Ben yaparım sen yapamazsın diye benimle konuşması dahi canımı sıkar oldu. Bişey yapmak istiyorsa tatlı dille ikna etmek aklına gelmiyor olsa gerek. Bu eve çıkma ısrarına anlam veremiyorum bide ben erkeğim demeleri kafamı karıştırdı sizce ne yapmalıyım?
Erkek arkadaşım üniversitede eve çıkmak istiyor?