En güzeli sevip sevilmek ama ben de sevmek diyorum. Sevmeden sevilmek insanın egosunu okşar, güzeldir ama bir yere kadardır. Sevilmeden sevmek çok zordur, yıpratır, acıtır. İnsanlar da egosunun tatmin edilmesini acı çekmeye tabi ki tercih eder. Fakat benim için sevmek sevilmekten daha büyük bir ihtiyaçtır. Sevmek insana sevilmekten daha çok şey öğretir. Fedakarlığı öğretir. Karşılıksız iyiliği öğretir. Sevmeden sevilmeye göre daha çok olgunlaştırır. Ha, sevdiğiniz sizi sevmiyor ya da sevemiyor mu? Uğraşırsınız sevgisini kazanmak için. Hala olmuyorsa ya karşınızdaki sizi kullanan kötü niyetli bir kişidir, ya da gerçekten sizi önemsiyor ama farklı duyguları vardır. Kötü niyetli olduğunu bildiğiniz kişiyi hala sevmek tabi ki sağlıksızdır. O ayrı konu. Ama karşınızdakinin iyi bir insan olduğu halde sizi sevmediğini anlarsanız ve oda bunu size dürüstçe size söylüyorsa, siz de elinizden geleni yaptıysanız, onun daha mutlu olması için zaten ondan vazgeçmeye bir süre sonra hazır hale gelirsiniz. Ve o gittiğinde tabi ki bir süre acı çekersiniz. Fakat onun daha mutlu ve özgür olduğunu biliyorsanız, onu tebessümle anar ve yaşadığınız sevginin size kattıklarıyla daha olgun, daha güçlü bir insan olursunuz. Ve bir sonraki seferde sevilesi bir insan olursunuz. Tabi bütün bunlar bir çoğu için saçma gelebilir ama benim için öyle değil. Dediğim gibi acı çekme korkusu ve ego tatmini insanların çoğunun tercih ettiği bir şey. Herkes benim ya da sizin gibi düşünmez. Belki de düşünemez. Bilemiyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNe sevilmek bazen ama ne sevilmek
Sevmeden Olmayan
Sevsende olmayan
Bazen sadece sussanda yok edemediğin
Yok etmek istemediğin Bir Sevdayla beslenir Sevilmek
Sevgiye yollar Aramakla Emirolunan Bir Sevdaydı Sevilmek...19 Yorumla- +1 yıl
İlham perim senin sorunda denk geldi kusura bakma ☺️☺️
- +1 yıl
Cem yılmaZ da neymiş hiç sevmem diyen bir ülkede bunu anlamayanın olması şaşırtıcı değil kardeşim kusura bakmam bu yüzden merak etme ;) @pusat042
- +1 yıl
Malesef ondan iyi Komedyen çıktığını idda ettiğin vakit daha iyi şiiride Sen bana yazarsın Ödeşiriz ;) @pusat042
- +1 yıl
Rica ederim Soran anladıysan Ne mutlu
- +1 yıl
Kızmıyorum be kardeşim tatlı tatlı atışıyoruz :) yok yok sen efendi gibi görüşünü bildirdin sana lafım yok yinede okuyup zaman harcamışsın onada şükür :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevilmek bence. Çok bencilce olacak ama sevdiğinden emin olmasan bile sorun yok çünkü zaten sen onu sevmiyorsun sevse ne sevmese ama birinin benim için çabaladığını görmek hoşuma gider. Belki sevebilirim onu. Çalışana hakkını vermek gibi..
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKişiye göre değişir
+1 yılIkisi birlikte alayim ben. pilav ustu kuru gibi. donerle ayran gibi. simit ile cay gibi. biri olmasa ne yaparsa yapsin oteki eksik kalir..
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
her ikisi de olsa ne güzel ancak ne demiş annelerimiz senin sevdiğine değil seni sevenle evleneceksin tabi evlenmek çok daha başka bir şey ama sevilmek diyeceğim sanırım
02 Yorumla
+1 yılBir sevmek bin defaaaaa ölmek demekmiş...
Yani şöyle soylim
Sevmek
Ama simdi bence parayi seçen kizlar daha zeki daha akilli geleceğini dusunuyo kiz mantikli02 Yorumla- +1 yıl
:))))))
Bende öyle düşünüyorum başkası benim için yansa üzülürüm ben onuda üzdüğüm için. İstemeden de olsa.. Ama sevmek gerçekten güzel sonu iyi de olsa kötü de olsa. Sevmeyi seviyorum ben.
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılben istikrarli birsekilde sevmeye devam ettikce mucadele ettikce gun gelicek oda bni sevicektir olmassa bile bu ihtimal gitmesini bilir seven insan. bisey vermeden bisey alamassin sevdikce sevilirsin risk almadan olmuyor hicbirsey yani sevmek diyorum
01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. .
Fuzuli'ye sormuşlar: ''Sevmek mi daha güzeldir, sevilmek mi?''
''Sevmek; çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.'' demiş.01 YorumlaYaaaa Habibi
https://www.youtube.com/watch?v=Yws7ol5NZyg02 Yorumla
+1 yılSevilmek desek karşı tarafa yazık sevmek desek bize yazık ikisi birlikte diyelim tek başına bir ilişe yaramaz bunlar
02 Yorumla- +1 yıl
Tabi önce insan kendinden emin olmalı sonra karşı taraftan
+1 yılSevilince ve sevmeyince insanları kırıyosun onların benim yüzümden o halde olduğunu görmek çok kötü o yüzden sevmek bence
04 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ne kadar insanlardan nefret etsemde üzüldüklerini ve bunun benim yüzümden olduğunu görmek hatta bilmek çok acı
- +1 yıl
Aynen
+1 yılKeşke sen ben olsan Seni sevmenin ne kadar güzel olduğunu anlasan demiş bir şair Sevmek güzeldir ama gerçekten hakeden insan değer dir sevmek
04 Yorumla- +1 yıl
Güzel ama. hakeden insan için güzel unutma ki aşk insanı kör eder aşk ı için zina ya bulaşan bekaretlerini kaybeden nice kızlar ya öldürüldü ya da intihar etti güzel ama bir o kadar
da tehlikeli bir durum bu - +1 yıl
Bit hadiste peygamberimiz aşkını gizleyen koruyan kimse şehit olarak ölür diyor zira sahabeler den salebe aşkını gizlereyerek şehit olmuştur günümüzde bu yok denecek kadar az
+1 yılüst komşunun dediği gibi.
tabiki sevmektir.
sen seversin, o'nun sevgisinden asla emin olamazsın. hatta ayrılık olduğunda bile sen sevgini yaşar ve yaşatırsın.11 Yorumla- 00 Yorumla
Insan sevince ayni kisi tarafindan sevilmek ister bu devirde her ask karsiliksizdir be... kavusamazsin bir turlu
05 YorumlaSevmek bence... çünkü insan sevildiginden hic bir zaman yüzde yüz emin olamaz ama sevdiğinden emin olur
02 YorumlaHer ikiside sevmekte sevilmekte güzel bişey ama işte o bize uramıyor birini sevsek yarın gidiyor sonra deliler gibi duvarları yumrukluyoruz şiir yazıp kayda giriyoruz :3
02 Yorumla
+1 yılİkisi birlikte olmadıktan sonra sevsen ne olur sevilsen ne olur herşey karşılıklı güzel
02 Yorumla- +1 yıl
Sevmek olsun
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. sevmek güzelde karşılıksız olunca kalbin ayrı çarpıyor
04 Yorumla
+1 yılSevilmek, ben sevmeyi sevmeyenlerdenim o yüzden beni sevsinler
03 Yorumla- +1 yıl
Sevdigim insan dahi söylese soğuyorum ben :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıleğer o da seni seviyorsa tabiki de sevmek birinci planda ama sevilmiyorsan, sevilmek birinci plandadır bence yine de bilemem ama
02 Yorumla- +1 yıl
niye sacma ki olamaz mı yani.
Fuzuli' te sormuşlar sevmek mi sevilmek mi? Sevişmiyorsaniz hepsi fuzuli demiş..;))
20 Yorumla
+1 yılBanane kardeşim ben üreme diyorum hepimiz bakteriyiz ve ciftlesip cogaliyoruz yok sevmekmis de yok sevilmekmisde komik:))
01 YorumlaKız sen ne güzel bir kızsın öyle maşallah :))
Sevmek daha çok huzur verir ya hele bir de karşılıklıysa, tadından yenmez.01 Yorumla
+1 yılBir yazar bunun hakkinda bir sey siyoedu unuttum . s sevmek daha guzeldir sevilmekten cunki sen sevdigini bilirsin ama sevildigini bilemezsjn hep suphe duyarsin gibi bir lafti
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
sevil de sevme
ağlama ağlat
yoksa zehir olur bu tatlı hayat02 YorumlaEvladım.. bence ikiside ikisindende %50 birbirini tamamlıyor..
00 YorumlaBenim sevdiğim beni zaten sever canısı. Öyle bir lüksü yok. Güzellik zor valla bak
01 Yorumla
+1 yılHangi seven sevildi?
Hangisi aşktan memnun?
Hepsi de şikayetçi,
doğduğuna. . .04 Yorumla- +1 yıl
İşi öğretir misin bana?
- +1 yıl
Ben hak eden her insanı sevebilirim.
Sevmesem de saygı duyabilirim.
Sevilmek, sevildigini hissetmek daha benzersiz bir sey ama karsilikli olmadiktan sonra bana pek anlamli gelmiyor
01 Yorumla
+1 yılbaşkalasinin adaletine ben kalacağıma başkasi benim adaletime kalsin en iyisi sevilmektir adima çünkü ben adilim:D
00 Yorumla
+1 yılsevilmeden sevmemek diyorum ve büyük hissediyorum :)
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. sevdğin kişi seni sevmiyosa hala peşinden koşarmısın peki?
02 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı. bencede sevmek birinci planda kalbin kime atıyosa o.
01 Yorumla
+1 yılSevmek ;-) çnkü sevildiğini hiçbir zaman anlayamazsın. d
00 Yorumlabunu daha once bende sormustum ama aldigim cevaplar hep sevilmek olmustu bencede oyle..
01 Yorumlaİkiside karşılıklı olmadığı müddetçe hüzünden başka birşey getirmez kardeşim.
01 YorumlaSevmek, ama tabiri caiz ise öylesone değil ölesiye.. Ölmeden tatmam isterim bu duyguyu..
01 YorumlaSevmek, Gercekten seversem Pesınden koşar elde ederim.
01 Yorumla
+1 yılBence sevmek :) sevilsem ne olacak sevmedikten sonra o yanimda mutlu olucak bense sevdigim insanı dusunup mutsuz olucam cok zor cok üşendim simdi ne sevelim ne sevilelim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFuzuliye Sormuşlar : Sevmek Mi Daha Güzeldir, Sevilmek Mi? -Sevmek Demiş... Çünkü, Sevildiğinden Hiçbir Zaman Emin Olamazsın...
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@desrin ben yüreğimi dinlerim ve aşktan bahseder
Sen aklını dinliyorsan o sana ne söyler orasını bilemem...
Cevap sahibi+1 yılSeni seni sevenin sevdiğinden eminsin yani...
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeviyosan ya o seni sevmiyorsa?
Bence sevilmek daha iyi, tabi sevicez ama en çok karşı taraf sevse daha iyi olur02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSevecek diye bir durum yok ki
Sevmek kesinlikle duygumu yasarim karsilik varsa super olur yoksada cok ta tin der gecerim
01 Yorumla
+1 yılben sevmeyi sevmiyorum , sevilmeyi seviyorum
sevilmek diyorum01 Yorumla
+1 yılSevmek tek basına çok acı veren bir duygu sevilmekse karsı tarafı sen sevmiyorsan bir anlamı yok 2 sininde olması lazım bence sevilmeden sevmeyin dağılırsinız
00 Yorumlasevmeden sevilmek de sevilmeden sevmek de zor. bence olacak ikisi bir arada olmalı. hiç kimse bu durumda üzülmez.
01 Yorumla
+1 yılSevilmek, seversin kimse seni sevmez hiç mutlu olamazsın. Sevilirsin en azından onlar seni mutlu eder
01 Yorumla
+1 yıldeveyi diken insanı ziikken yaranır
seversen başkasının. zikkersen senin olur
hayatın gerçekleri bunlar sen karar ver artık :DD02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın işimi bilip srvmesem yatağa atsam direk o zaman olurdu :)
+1 yılNE kadar sevildiğini asla bilemezsin ama ne kadar sevdiğini çok iyi bilirsin o yüzden sevilmek
01 YorumlaSevmek mi sevilmek mi bilmem ama sevdiginle sevildigin bir olacak
02 Yorumla
+1 yılBence sevilmek karşındakine aşık değilsen bile yavas yavas onun sana olan aşkına aşık olursun
00 Yorumlasevmek yeterince seviliyorum zaten (sevilmiyor :( )
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSevmek bence, sevilmekçiler bencil biraz sanki. s
12 Yorumla- +1 yıl
Bence değil ya :D
Sevmekçi bir insan çekeceği aciyi göze almistir bence, her turlu zorluğa rağmen.
Sevmek. Çünkü sevildiğinden asla emin olamazsın.
01 Yorumla
+1 yılSeverken sevilmek, sevilirken sevmek.
01 Yorumlasen sev o ahmetle yaşasın söylediğin böyle bır sey
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılKarsilikli olmasi en guzel :'))
01 Yorumla Nasip olursa karşılıklı sevmek 😌
01 Yorumlasevilmek güzel bişi ya bence hiç sevilmedimde :(
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSevilmeyince bir halta yaramiyor.
01 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de güzel duygu ve ikisi de olmalı..
04 Yorumla- +1 yıl
Önce sevmek tabi ancak sevmek iki tarafta düşünürse zaten ikisi de sevilecek.. Saf sevgi olmalı mutlu olmak için.
- +1 yıl
Duygu varsa olmalı.. :)
Bende ikiside var çok mutluyum :) @Nurse06
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılher ikiside desem. onlarda bir nevi eş sonuçta.
01 Yorumla - Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat