Arkadaşlar 1 aylık hamileyim bebeğimi doğurmak istiyorum sevgilimle 4 yıllık birer bir ilişkimiz var haberi var ve evlenelim diyor fakat ailem evlenmemize izin vermezse ne yapacağım izin vermeme sebepleri üniversitede okuyorum. Teşekkürler
Cevabın nedir?
+1 yılBenzer bir durum yakın çevremde oldu.
Kız ailesine söylemeye korkuyordu ve hafif baba korkusu vardı, babası katı biriydi.
Çocuğu aldırdılar ve bir şekilde bu kızın ailesi tarafından öğrenildi.
Çok buyuk bir tepki olmasını beklerken, babası niye bize söylemedin, söyleseydin sonucu böyle olmazdı dedi ve şaşırdığımı söyleyebilirim.
Ailende ablan, annen, baban artık kim varsa en yakın olduğun onunla cesaretini toplayıp konuşman gerekiyor.
Üniversite de okuduğundan dolayı da maddi bir özgürlüğün maalesef yok.
Bu yuzden senin doğruyu söylemen gerekiyor, başka çaren yok.
Çalışırız diye konuya bakarsan yanlış bakarsın çünkü, aile desteği olmadan asla bakamazsınız.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir yanlış yapmışsınız. Bebeği öldürüp doğru duydun öldürüp katil olmayın. Düşünsene 50 yıl bu vijdan azabıyla yaşayabilecekmisin. Yanlışımız bir ken iki olmasın. Nede olsa iki yanlış bir doğru etmez. Allah 'a inanırmısınız bilmiyorum ama dua et Allah ım yanlış yaptım kabul ediyorum ama bu bebek için yardım et diye dua et. Bir yandanda ailenin kalbini kırmadan ikna ettirmeye çalış. Muzaktan ailen razı olacaktır. Allah analı babalı büyütsün.
00 Yorumla
kızım neler okuyoruz burada yaa hamıle kaldıktan sonra cocuk sana restı cekseydı? dua et evlenelım dıyo hala arkanda... bence sakın ama sakın o cocuga zarar verme karnındakı cocuga yanı ve yataklara mı dusuyosun ayılıp bayılıyo musun napıyosan yap ailenı lanet olsun kor seytan dedırt ve hemen evlenın... karnın buyuycek cunku bır zaman sonra o zamn daha buyuk sıkıntı.. ya da kacıcaksınız bılemedım kı Allah yardımcın olsun..
32 Yorumla- +1 yıl
Çok basit bir şey sanki
Hamile kaldım ne yapmalıyım. Ulan allah belanizi veren be. Neyi bekleyemedin mk ne kızlar gördük biz 30 yasında hala evlenmemiş eline de bir erkek eli deymemeis. Aile terbiyesi olmayan insanlarsiniz yazıklar olsun sanada ailenede.
Korunsaydın, şimdi burada gelip hiç zorlamaya hakkın yoktur, senin iki dakikalık hazzın için o masum bebeği boşveremezsin;
Adam gibi düzgün önceden bilseydin işini, şimdiye hamile değildin.
Biraz beyin, biraz irade. Hop aşık oluyorlar, tüm mantıkları devre dışı kalıyor.
Ha, ailende eninde sonunda öğrenecek, beyhude zorlama121 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
103Cevap
+1 yılBaban ve aileni karşına al ve dürüst bir şekilde anlat. Eminim çok olay olacak babam ateş pükürecek. Ve sinir hali ile darp dahi görebilirsin ama en iyi yol dürüstlük genede. Zor bir Durum ya olmadı nikah yapın evlilik cüzdanı ile karşısına çık ailenin torununun oluyo diyin nüfuz cüzdanında koy önlerine
30 Yorumla
+1 yılHoppala!!! Yavrum ailene soyle bu boyle olmaz seviyorsunuz zaten birbirinizi.. Birşeyler olmuş yargılamak duşmez burada kaç kişi normal zaten yargılayanlar da çok mulayim sanki.. Neyse 😥 senin hatta sizin yapacağınız iki tarafa da olaydan haberdar etmek olacak bunun iki yolu üç yolu yok üzgünüm tek yol var bebeğiniz için. Ama yorumun birinde demişler gençliğini yaşayamadıysan ahh gitti deme artık çok geç. Bebeğin için yaşayacaksın hayatını
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de hamile kaldim. O. Cocugunun tekiydi. Soyledigimde bir daha telefonlarima cikmadi. Param yok bilmem ne diyip ben hala hamileyken baska bir kiza yuzuk takti. Kiza soyledim bildigi halde adami parali bisey zannettiginden birakmadi. Tam birbirlerini bulmuslar. Neyse ben o donem kendi basima bir klinik buldum. Adamcagiz benim durumumda kalanlara yardim ediyomus hep. Sadece malzemelerin parasina kurtaj yapti bana. Hem de 1 aylik hamileydim. Simdi cok duzgun giden bir iliskim var 7 aydir. Ama hala bazen aklima gelir bebegim aglarim. O klinikten yalpalaya yalpalaya tek basima cikisimi hatirlarim. Sen sanslisin. Seni seven bir adamin bebegini tasiyosun. Madem evlenelim demis evlen gitsin zaten 4 yil cok uzun bir sure. Ailen izin vermezse dogruyu soylersin en kotu. Kabul ederler bence. Ama okulunu aksatma. O zaman hayatindan odun vermis olursun.
22 Yorumla- +1 yıl
cok haklisin :(
walla ilk önce evlenip sonra çocuğu düşünseydiniz daha iyi olurdu ama neyse artık yapacak bişey yok aynı durum bende de var ama sevgilim hamile değil tabi ki sadece daha okuduğumuz için evlenmemize razı değiller, burada çocuğu aldırın laflarına hiç itimat etme o senin bir parçan allahtan gelen bir hediye en kısa zamanda evlenin aileni de ikna etmeye çalış onlara konuyu açmadan ihtimallerde kalma derim
20 YorumlaHemen ailenin ağzını yokla, sevgilin hakkındaki düşüncelerini ve onunla evlenmene sıcak bakıp bakmadıklarını öğren. Güvendiğin kuzenlerini falan da organize et, bütün sülalenin nabzını yoklasınlar. Sonra da seri bir şekilde karar verip uygulamaya geç. Olumlu bir hava varsa, annenden ya da babandan hangisi daha az dominantsa önce ona açıl. Olumsuz bir hava varsa da geçmiş olsun; 750 lira gibi bir masraf, 2-3 haftalık kanama ve birkaç aylık vicdan azabı seni bekliyor...
10 Yorumla
+1 yılGemileri yakmışsın zaten. Ailene durumu anlatmaktan başka çaren yok kabul etmezse..
pbs.twimg.com/media/BN1GTO1CAAAXZIf.jpg:large
Cesur ol ve konuş onlarla..30 Yorumla1-) Gerçekten böyle bir sorumluluğun altından kalkabileceğine inanıyorsan,
2-) Gençliğinin henüz %70 ini daha yaşamadan kısıtlanmakta sıkıntı görmüyorsan,
3-) Sevgilinin ömrün boyunca seni bırakmayacağının bir garantisi varsa,
4-) Ailevi sıkıntılar yaşamayacaksan,
sıkıntı yok.
Fakat bunlarla baş edemeyeceksen, burada bir fetüsü hücreyi savunanlar, bebek doğduktan sonra umurlarında olmayacak kimsenin.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. hamile degilmiş gibi git ailenden izin iste ciddiyiz 4 yıldır beraberiz felan diye herşeyi açıkla. kabul etmezlerse gidin kendiniz kıyın nikahı takın yüzükleri.
o karın şişecek. evli degilken onu açıklamak daha sıkıntılı olur.
heleki bebeği aldırmayı bence düşünmeyin. yazık oda insan cinayet işlemiş olursunuz. müslümansan eğer dinen kürtaj yapmak caiz degil.10 YorumlaGizli evlenin nikah olsun sadece üni bittikten sonra düğün yaparsınız hiç olmazsa nikahsiz çocuğu olmuş demezler
12 Yorumla
Soran+1 yılAilemle yaşıyorum canım
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTatlım ailen neden izin vermesin erkek arkadaşın gitsin ailesi ile konuşsun sana haber versin istesinler seni bebek büyümeden evlenin üniversite okuyan tek siz değilsiniz ki geçinmekten korkmayın. Üniversite okuman bir engel değil tatlım ;)
21 Yorumla Bebeği aldırıp günaha girmede, çünkü bedelini çok ağır ödersin hem bu dünyada hem öbür dünyada.
En güzeli nikah.40 Yorumla
+1 yılÇok büyük yanlış yapmissiniz. Yani keşke bu tur ilişkiler evlendikten sonra olsa. Hem sevap kazanırsınız hem de daha mutlu olursunuz. Evlenmeden önce ilişki yasayan çiftlerin çoğu %96 bosaniyor. çünkü o perde açıldı bir kere. Evlenmeye de ihtiyaç kalmıyor. Evlenseniz bile daha önce yaptığınız için tadı kalmıyor. Neyse ailenle konuş. Allah YARDIMCINIZ olsun inşallah. Ama boyle bir durumda yardim edrmi oda bir müşkül. Ama çok üzüldüm durumuna inşallah GÖNLÜNÜZCE olur.
13 Yorumla- +1 yıl
Ha kesinlikle kimseye uyma. Bellini zevkine düşkün bir insansin. O çocuğu dogurursan hayatin kayar.
Ha o adamda seninle evlenirse bende mühendislik diplomami yakmazsam serefsizim.
Sacede kendini dusununen bir insandan çocuğu aldir adama tekmeyi koy hayatini yasa.
AMA BİRAZ ALLAH İNANCİN VARSA. GİT AİLENLE KONUS TOVBE ET VE EVLENİN. - +1 yıl
Evlilik cinsellik icin mi? Evlendikten sonra tadi kalmiyormus. Te Allahım
- +1 yıl
Demek istediğimi anlamadiniz sanırım. Ama evet cinsellik olmadan evlilikte omazz...
- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılmerak ettigim bisey var 3 yillik evliyim ve hamile kalmamak icin onlem aliyorum. evli degilsin ve önlemini almamissin belli ki bu ne cesaret. ayrica yasal sureyi de doldurmussun kurtaj da olamazsin yazik etmissin kendine.
10 Yorumla ailen neyine izin vermiyecek? 2 şık var ya izin verecekler ya da evlatlıktan reddedecekler bak adam kabullenmiş evlenel, m demiş şerefsizlik yapmamıs mutluluklar.
10 Yorumla
+1 yılAilen izin vermezse git resmi nikahini kendin kiy. resitsin. sorumlulugunuzun farkindaliginda yasayin
10 Yorumla
+1 yılzor bir surec bir durum. hele bir babanin bole birsey ogrenmesi kizi elin ogluyla asna fisna yapck. yargilama degil ama babasinin soyadini namusunu tasiyaman kiz bir deger cocugun namusunu nasil tasir. evet bende kizarkadsmla cinsellik yasamak isterm. ama bana karsi koyan beni bolemi istiosun dien kiza asik olurum evlenmk ugruna herturlu savasi vermk isterm
00 YorumlaBakiyorum da herkes ne normal karşılamış bu isler Türkiye de boyle olmamalıydı. Görüşüme gelince bencil olma bu bebek bebek olarak kalmayacak eğer ona yetemeyeceksen ilgilenemeyeceksen sonunda tüm sinir ve stresini bahanesini ona bulacaksan sırf vicdanin için doğurma evlenme...
00 Yorumla
+1 yılbu iş çapkınlığı aşmış doğru yola bağlamalısınız ebeveynlerin bilgisi olması lazım.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,5b cevap paylaştı. Madem evlenelim diyor ozaman zaman kaybetmeden evlenin derim. ailen izin vermediği takdirde hamileyim dersin önce kızacaklar ama sonra zaten kabul etemek zorunda kalacaklar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılyaşın tutuyorsa gizli evlen ama bu ailen için üzücü durum her türlü burası yuropa değil sende avrupada ki alman vatandaşı değilsin hödüküman ailelerin çevresel gudubetlerin için bir kötüsün sanki onlar çok iyide
20 Yorumla
+1 yılkızım evlenmek öyle sabahtan akşama olcak iş mi eğer o çocuğu doğurcaksan s. ike s. ike söylicen başka çaren yok ya da söylemeyip çocuğu aldırcan sonra da rahat rahat kız istemeydi nikaytı düğündü yaparsın ikiside bir den olmaz
00 YorumlaDoğurmaksa niyetin ailenin haberi olmadan en yakın zaman da nikahı yapın.
Sonrası zaten gelir.10 Yorumla
+1 yılAilene konuyu acmadan bunun hakkından gelemezsin. Zor olsada yapılacak en dogru sey bu maalesef...
10 Yorumla
+1 yılİki ihtimalin var nasıl olsa. Ama her türlü sizin evde ortalık karışacak desene. Aferin bu genç yaşınızda iyi halt yemişiniz. 3 5 sene sonra başlarsın gençliğimi yaşayamadım diye ağlamaya.
10 YorumlaKız o haltı yemis sizden yardim istoyo fazla eleştirmeyin çözüm yolu sunun
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ailene hamile olduğunu söyle tıpış tıpış izin verirler
10 Yorumla
+1 yılBu saatten sonra izin vermeme gibi durumları olamaz torun yolda sonuçta hatta onlar bizzat isteyecekler evlenmenizi hamile olduğunu söylediğinde.
20 Yorumla
+1 yılkıy nikahı gitsin ne kasıyon. Çocuktan sonra sike sike kabul edecekler. Temeli atmışsınız tapu alması kalmış.
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu yapmadan düşünecektiniz bunu. Kaçacaksınız evleneceksiniz
20 Yorumla
+1 yılanne babadır kızarlar belki ama sen anneni uyandır çocuk oldugunuda syle babanı ikna eder 2 gün kıçını dönüp yatsa tmmdır babanda izin verir evlenirsin şimdiden tebriklerrrr bir yastıkta evli mutlu çocuklu olun bakim :) ;)
00 Yorumla
+1 yılOlan olmuş artk başkaları gibi laf atmak gereksiz... Bence gizliden evlenin okul bitince yeni evleniyo gibi nikah tazelersiniz ;)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılönce evleneceğini ilet ailene ısrar et yok derlerse annene anlat durumu sadece o bilsin ama o babanı ikna eder hamilelk mevzusu açmadan
20 Yorumla söylesen bir dert söylemesen bir dert aldırsan bir dert aldırmasan bir dert :) gebeliği ileri bir tahihe erteleme seçeneği yok malesef birsye yapacaksın
10 Yorumlaüni de okumak evliliğe engel değil ki, sevgilin-eşin evlilikten sonra üni yi bırakmanı istemiyorsa, bunu da ailen sorun etmeyecektir :)
00 Yorumlaailene söyle
adamla evlen
çocuk doğup biraz büyüyene kadar ailelerde destek olur
sonra ayaklarınızın üstünde durup mutlu olursunuz...10 Yorumla
+1 yılZeka seviyen aşırı derecede düşük sen bu hayatla başa çıkamazsın kendine de sevgiline de güvenme sakın ;)
00 Yorumla
+1 yılAdam evlenmek istiyoken evlen adam istemezse ailen bile istese gene olmaz git evlen
10 Yorumla
+1 yılOnu o haltı yemeden önce düşünseydin bir anlık zevk uğruna hayatını karartıyonuz
10 Yorumla
+1 yılhamile kalmışsın artık siz istemesenizde bu yanlış temizlenmeli diye evlendirirler
10 Yorumla
+1 yılAileniz iliskiye girmenizede izin vermezdi ama yaptiniz.
ayak yapma hic aileni umursuyormus gibi41 Yorumla- +1 yıl
tam cevap bu olmuş ben başka yorum yapmicam
+1 yılAilen izin vermezse kacicaksin yoksa garimeshru cocuk dogurcak degilsin
10 YorumlaAllah yardımcın olsun kardeşim.
21 Yorumla
Soran+1 yılSağol kardeşim
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbunu netleştirmelisiniz madem hamilesin ailende öğrenecek bunu açıklayıp resmiyete dökerseniz daha rahat edersiniz.
10 Yorumla Konuyu güvendiğin yardımcı olabileceğini düşündüğün birine acmakta fayda var uygun bir sekilde anlatilirsa daha iyi olur gibi
10 Yorumla
+1 yılIkna et aileni izin vermezseniz kaçarım de hatta elini çabuk tut erkenden kıyın nikahı misal bugün
10 Yorumla
+1 yılSöyle izin verirler.. İstemesede verirler. Bak çocuk da adammış sahip çıkıyor helal olsun..
00 YorumlaEvlenme konusunda kararlıysan geç kalmadan ailenle konuş.
Aldıracaksan 10 haftalık süreni geçirme.00 Yorumla
+1 yılHamileym dersen mecbur dedikodu cikmadan evlendirirler seni.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı. Sondaki 'Teşekkürler' yazısı çok etkiledi bana helal kız sana duygulandım anasını satim.
00 Yorumlaailene şimdi hamile olduğunu söylemendense evlenip hamile olduğunu söylemen daha makul ne olursa olsun affetmek zorunda kalırlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSimdi izin vermeseler 3ay sonra mecbur vercekler o karnin nasil olsa şişecek
10 YorumlaBebeği almada ne yaparsan yap
100 YorumlaBence hemen evlenin bilşyosun toplumda evlilik dışı olan şeyler Hos karşılanmaz zor duruma düşersin
10 Yorumla
+1 yılHem çocuk yapıcan hem kariyer
Sitede amma hamile varmış anasını s**tm40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılevlen kizim evlen hemde simdi. çocuk gene ii cikmis. tekemyi koymamis. gec bile kalmissin
00 Yorumla önce annene söyle sonra o babana alıstıra alıstıra soyler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayatını mahvettın farkında mısın once hayatını ıdame ettırreceksın sonra cocukılerde kesın pişman olursun sen.
10 Yorumla
+1 yılYa kardeşim hayatını mafediceksin, hala aldırma şansın varsa aldır.
00 YorumlaHamile olduğunu ogrenseler mecbur izin verecekler evlenmenize
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4 yıl bir kızla çıktım evlenmek istiyordum ama değil onu hamile bırakmak ilişkiye bile girmedim.. Bunlar bekareti aşmış üreme aşamasına geçmişler :S
10 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem