Eğer birlikte olduğunuz insanları sevseniz ayrıldıktan sonra arkalarından hakaretler edemezdiniz. Kumar gibi değil midir biriyle sevgili olmak? Sonunun ne olacağını bilmeden kalbinizi yoruyorsunuz. Eğer ayrılırsanız da o geçirdiğiniz zamanlar boşa geçmiş olmuyor mu? Ya da benimle aynı fikirde olmayıp sürekli sevgili değiştirmenin bir faydasını gören oldu mu?
Aşığım diyenler, aşığım diyorsunuz ama aşk daha tutkulu daha yakıcı bir duygu değil midir? Bir insana gerçekten aşık olduğunuzda o insan sizinle olsun olmasın mutlu olmasını istemez misiniz? Tuhaf geliyor birlikteyken aşığım çok seviyorum deyip ayrıldıktan sonra canı cehenneme demeniz.
Koşulsuz seven bulunur mu acaba? Mecnun'un Leyla'sını sevdiği gibi mesela...
Neden sevgilinizin olmasını istiyorsunuz? Ve sevgilisi olanlar neden sevgiliniz var? Lütfen onu seviyorum demeyin. Neyin arayışıdır bu?
Sevmekmi sadece hayir bana göre nedir Derdine ortak olur çekilmez halde iken bile ceker bas taci edersin üzerine titrersin çünkü bilirsin hayatinin her aninda seninledir cikarsiz menfaatsiz acsam actir toksam toktur aza kanaat eder şükür eder çoğunu paylaşmak için seferber olur benimle aglar benimle güler ALLAH yolundadir benimle gunahlarim varsa beni bunlardan uzak tutar cennetim olur dogrulari sevaplari hayirlariyla haber almasin merak eder ulasmak istesin bahane degilde çözümler arar gec gelmeyeyim hani ya o eve gozleri yollarda cam kenarinda yolumu gözler heleki birde her ana gibi oda bana dualar eder hayir dualarini esirgemez Eli parfüm kokan sevgili degilde kuru ekmegimin yanina soganimi koymasini bilir asla usenmez gucenmez o lokmanin degerini bilir sukrunu eder işim olmadimi o gün mutsuzmuyum cebime iki kuruş koyamadim mi iste o zaman kapım da onu guler yüzüyle gördüğümde derdimi sıkıntımi hos sohbetiyle benden alir ya hani sicakligiyla birde üstüne olsun ALLAH seni basimdan eksik etmesin sagligimiz yerinde olsun bugun olmaz yarin olur yiyecek ekmegimiz olsun basimda sen ol der ya hani en ufak seyde cekip gitmez susmayida bilir hesap sormayida hesap vermeyide sarildimi dunyalari unutturur birde hissettiriyorsa kalbindeki o heyecani vaatler degilde birdeki diyebiliyorsa namaz vakti geldi hadi namaza eger iste dunyadaki cennetimi yasatan en dogru insana sahibim ben yanimdayken ozlersin gozunden sakinirsin hastayken bas ucunda bir saniye bile ayrilmaz benimle mutludur benimle mutsuz ama her zaman benimledir sonsuza dek Ömrümü yemek degilde omrume omur katmak gosterisi değilde elindekinin değerini bilir ya hani şükürler eder şükür sebebin olur üstüne heleki gozlerine benden baskasina perde cekmis kalbine kilit vurmus iffetine namusuna sahip cikiyor gururun namusun olarak yaninda hanim gibi hanim evimde kadin gibi kadinsa bir tas corbami koyabiliyorsa zaten seviyorum demek yetmez
@black-93 senimi sevdiğim kadinimi bilen biliyor her şeyi neden üstüne aliniyorsun yahu soru sahibinede teşekkür ederim yetmez evet ama kimsede elindekinin degerini bilmez bu benim evlenmeden önceki yaşantım demekki bana evlendiğimde dunyalari verecek gucte o kadin
Aşk, aşkı yaradana götürmüyorsa. Her bakışta O'nu hatırlatmıyorsa, sevilen Yaradan için sevilmiyorsa kim aşık sayılır, kim hakkı ile sever. Biz salladık onları, çayı sallamadık sadece. Çay var mı çay, sen onu de :)
Çok güzel söylediniz hemen çay koyasım geldi. Gönül dergahından çay eksik olur mu hiç efendim? :) Yine de siz Aşktan vazgeçmeyin. Yaradana götüren Aşk öyle güzel derttir ki bin dermana değişilmez.
Koşulsuz sevmek sadece ilahi aşk için olur. Aşık olduğun insanla birlikteysen sorun yok ama birgün bırakılırsan ona hissettiğin duygularda zamanla bitebilir ve ayrılığın nedeni kötü birşey ise tabi ki de ömür boyu sevmek diye bir durum saçmalık olur.
%100 hak veriyorum benimki şimdiye kadar hiç olmadı neden dersen hiç böyle bir şeye kafa yormadım babamın işleriyle uğraşıyordum ama şimdi bunu düşünüyorum hele hayırlısı.
Ne guzel soylemissin oyle cok da haklisin biz sadece bu aski siirlerde romanlarda kitaplarda dizi filmlerde mi gorucez sadece bizler yasiyamiyoruz beceremiyoruz ask sevgi oyle kolay bir sey degil millet basit olarak goruyor
Benim bundan önceki hesabımı görseydin belki sormazdın bu soruyu. Ben geçmişimi unutmaya çalışıyorum, rica etsem bir daha böyle sorular sormazsın değil mi? Sorma lütfen. Sorma. Benim yıllardır kahrolduğum yetti, şimdi aşktan bahsedip te kanayan yaramı azdırmayalım lütfen.
Öyle bed-hâlem ki ahvâlüm görende şâd olur Her kimün kim devr cevrinden dil-i nâ-şâdı var . . Ne müşkil derd olursa bulınur âlemde dermânı Ne müşkil derd imiş ışkun ki dermân eylemek olmaz . . Işk derdinden olur âşık mizâcı müstakîm Âşıkun derdine dermân etseler bîmâr olur
Ve en önemlisi bu beyit. Işk derdinden olur âşık mizâcı müstakîm Âşıkun derdine dermân etseler bîmâr olur
Bu beyitlerde Mecnun'u değil de beni anlatmış aslında Fuzuli.
Aslinda kendisini severiz ama kizginlik aninda hayalimizdeki halini isteriz evet. Ben hic bir zaman sadece karsimdakini suclu bulamadm bendede vardi kotu pek cok yon. Ama asil soruna gelicek olursak ben sevgilim olmasini istemeyenlerdenim :d
Aşk insanın içinde var. İnsan sevgilim olsun derken aslında gönlüme ayna bir gönül lazım diyor. Bunun boşluğunu görüyor. İstiyor. Sorun aşkta veya bunu istemede değil. Anahtar kilit uyumsuzluğu sadece.
Bunun için aşık olunmaz. Bu aşkın tabiatına aykırı zaten. Bazen bir işe başlarız. Amaç bitirmektir. Ama bazen bir sebepten bitmez o iş. Bu niyetimizin bitirmek olmadığından değildir. YA DA BİTMEYEBİLİR DİYE HİÇ BİR İŞE BAŞLAMAYAN HİÇBİR İŞ YAPAMAZ.
Gerçekten aşık olmadan kalbimi kimseye açmayacağıma dair kendime sözüm vardır. Sevgililik olaylarını mantıklı bulmuyorum dürüst söylemek gerekirse saçma.
Aşık maşuk olmadan da yaşanır. Aşık olduğumda bunu hissedeceğimi düşünüyorum. Eğer Aşkı arayacağım diye sürekli sevgili değiştirirsem gerçekten aşık olacağım insana kendimi ihanet etmiş sayarım. Hem aşk bulunmaz aşk gelir sizi bulur.
ben sana git hereksle çık demedim sadece herkes hakkında ön yargılı olma demeye çalıştım ikisi farklı şey de , bence sen baya içine kapanık bir arkadaşsın, asosyal olduğunu düşünoyrum
Tanımadıklarıma karşı mesafeliyim diyelim :) Sadece güvendiğim insanların yanında neşeli ve rahat oluyorum. Yalnızlığı severim fakat asosyal olduğum kanaatinde değilim. Bunu size ne düşündürdü?
sende şu var bak, kend çapında birsin ama dışarya doğru bir kalkanın var , yani ilk başta herkese kesin çok soğuksun tanıdkça sıcaklaşan birsin bence, toplumda ağır başlı görünen oturaklı kız motfi doğrumudr bilmem ama :)
Haklısınız. Benim kalkanım buzdandır eritmek de çok zordur. İyi mi kötü mü bilemem ama halimden en azından şimdilik memnunum. İnsanlar güvenilecek varlıklar değildirler.
eğer yüzyüze olsak bu muhabbet saatlerse sürer :) inan bana senin gibi bir kaç arkadaşım vardı ama, dediğim gibi şu tabularnı yık insanlr güvenlmez diyosun ama sende insansın birinin sana güvenmesini istersin? hayat asla tek devam etmez bir süre sonra uyksuzluk bşlar kendi kendine konuşursun, tamm günümüz erkekler pek düzgün değiliz ama içimizde adam gibilerimiz de var
Yok demiyorum elbet var oyme kisiler ben cogunluktan bahsettim mesela seks konusunda benim sevgilimle sıkıntım var yapiyoruz ama sıkıntı olsun istemiyorum beni arayisa iten sebepte bu
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Neden sevgilinizin olmasını istiyorsunuz? Ve sevgilisi olanlar neden sevgiliniz var? Lütfen onu seviyorum demeyin. Neyin arayışıdır bu?
En İyi Cevaplar